Kända hundar genom historien: hunden i Tintin

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Milou blev känd som Tintins lojala hund och följeslagare i en av de mest populära europeiska serierna på 1900-talet.

Tintin med hund Milou

År 1929 kom en äventyrlig pojke vid namn Tintin och hans trogna lilla vita hund Milou till liv i tryck. Karaktärerna, skapade av den belgiske konstnären Georges Remi som skrev under pseudonymen Herge, löste mysterier och bekämpade brott över hela världen. Den tecknade serien gjorde sitt första framträdande i en belgisk tidning den 10 januari 1929, och pågick som en följetong till maj 1930. Serien publicerades sedan i en bokform med titeln Tintin i Sovjet.

Tintin och hunden Milou

Herge hade aldrig en hund förrän på senare år, men han beundrade en vit vit foxterrier som tillhörde ägaren till ett litet kafé som han ofta besökte. Det var denna hund som inspirerade Milous karaktär. Herge döpte hunden till Milou, smeknamnet på hans första flickvän Marie-Louise. När Tintins äventyr kom till Amerika fick Milou där namnet Snowy. Det var ett kort namn för att passa i pratbubblorna, och namnet passade bra med färgen på hans päls.

I början var Milou en cynisk typ av hund som ofta uttryckte sina tankar, men efter kapten Haddocks framträdande blev han mer lättsam, eftersom kaptenen tog över rollen som cynikern. Bandet mellan Tintin och hans hund är mycket starkt. Milou är alltid vid hans sida, om han inte tvingas bort från honom. Hundens karaktär är livlig. Han är känd för att håna andra, är vidskeplig, känner sig överkänslig ibland och visar överdriven självtillfredsställelse i sina prestationer.

Kapten Haddock och Tintin

Milou räddar ständigt Tintin från farliga situationer och befriar honom från fångenskap. Han är orädd mot de som är större än honom när det gäller att rädda Tintin, men han är extremt rädd för alla spindlar. Milou ställs ibland inför problem med moralisk ordning när han måste välja mellan plikt och sina önskningar. Han älskar ben, kött och whisky. När Milou förväntas komma till undsättning, blir han ibland distraherad av sina frestelser. Dessa kan sakta ner honom lite men han kommer alltid igenom till slut.

Tjugotre Tintin-berättelser publicerades under Herges livstid och ett 24:e nummer som fortfarande var på gång vid tiden för hans död publicerades postumt. Innan Herge gick bort 1983 hade han uttryckt önskan att ingen annan konstnär skulle teckna Tintin efter hans död. Serien på papper tog slut, men Tintins äventyr fortsatte på bioduken för första gången när Steven Spielberg släppte Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet 2011.

Alla bilder i denna artikel är hämtade från Dessfin.fun under Creative Commons-licens.

Bloggtoppen logga