Roligaste hundraserna 2024 som får dig att skratta [BILDER]

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Varje hund har sin egen unika personlighet, men vissa är fånigare än andra, antingen till utseende eller manér. En del typer av hundar får oss att skratta hela tiden. Vissa ser roliga ut, vissa är naturliga clowner och underhållare, och några har båda egenskaperna. I dessa situationer kan vi inte låta bli att fnissa.

Men hur bedömer man vilka hundraser som är roligast, och vilka som människor skrattar mest till? Är det i huvud taget ens möjligt att mäta det?

Det var det som några experter på money.co.uk tänkte, som har analyserat de bästa klippen på ”roliga hundar” på YouTube för att ta reda på vilka raser som förekom oftast.

419 raser tittades på totalt, och här är de tolv bästa.

Topp 12 roligaste hundraser 2024

1. Golden retriever

Golden retrievers har allt: utseendet, personligheten och till och med förmågan att få oss att skratta! Oavsett om det är att låta en liten katt sitta på dem; försöker komma på hur man använder en paddleboard i en pool; eller slickar en bebis huvud som om det vore en egen valp – golden retrievers kommer alltid att överraska dig. De är trots allt som människor.

2. Siberian husky

Siberian husky är byggd för att göra ett seriöst jobb: men det betyder inte att de inte kan ha kul också. Huskys är kända för de roliga uttryck de får i sina ansikten och för sin ibland fåniga karaktär. Den här hunden är byggd för att överleva svåra förhållanden, och ett lyckligt temperament är en sådan hanteringsmekanism.

3. Fransk bulldogg

Franska bulldoggs har många trevliga karaktärsdrag som verkligen brukar uppskattas. De är stora karaktärer med en lekfull karaktär och livslust. Dessa fransmän är smarta och underbart sällskapliga: de är helt nöjda med barn och bra med andra husdjur också! För att inte tala om det, så kommer de säkert att få dig att fnissa.

4. Chihuahua

Världens minsta hundras, chihuahuan, är inte bara liten utan också otroligt rolig. Den kommer ofta att göra särskilda uttryck i ett försök att kommunicera med dig. Man vet aldrig vad denna lustigkurre kommer hitta på – men roligt kommer det vara!

5. Welsh corgi

Det finns ett ord för att beskriva en welsh corgi: knasboll. Dessa hundar verkar ha ett evigt leende på läpparna. De lutar huvudet, sticker ut sin tunga och ger dig ögonen – tillräckligt för att ditt hjärta ska smälta. De rullar runt, gör roliga miner och beter sig som det sötaste hund-gosedjuret du någonsin har föreställt dig. Corgis är helt enkelt underbara följeslagare, och det är ingen överraskning att de finns på den här listan.

6. Labrador retriever

Labrador retrievers har en livslust. De älskar att träffa människor och få nya vänner. De är aktiva hundar med gränslös entusiasm för lek och kommer sannolikt att få dig att skratta genom att hitta på nya, fåniga upptåg. Labradorer är uppfödda för att hämta sjöfåglar eller viltfåglar som skjutits av jägare, vilket betyder att deras favoritsak i världen är att leka apport, dag som natt. Deras målmedvetna hängivenhet kan vara underhållande i sig, och de är helt klart en av de roligaste hundraserna man kan ha.

7. Engelsk bulldog

Engelska bulldoggar är kända för sina fåniga upptåg och sin kärlek till att dra uppmärksamhet till sig själva. Och vem kunde motstå dem med sina stora käkar, rynkade ögonbryn och sina stora sorgsna ögon? 

Dessa rynkiga hundar har ett tufft utseende och ett lugnt temperament. Men låt inte det lura dig – de älskar fånig lek samtidigt som de njuter av att vara lata i huset. 

8. Mops

Mopsar har komiska personligheter, vilket gör dem till totala knäppgökar. Deras djupt liggande, rynkiga panna, utbuktande ögon och kanelbullesvans bidrar bara till deras egenhet. 

Dessa älskvärda hundar är kända för sin klassiska lutning av huvudet, snarkning och pruttar. De gillar att leka med människor och är super tillgivna och lättsamma. Ett hem med en mops är ett lyckligt hem. 

9. Tysk schäferhund

Trots hur smarta de är, verkar schäfern ha en helt egen humor. Deras upptåg, personligheter och humor är ovärderliga. Det finns helt enkelt inte många andra raser som kan jämföras.

Smart och lättränad, den ständigt populära schäfern är ganska aktiv och gillar att ha något att göra. Därför behöver de riklig daglig motion dagligen; annars blir de kanske lite för busiga eller nervösa.

10. Pudel

Pudlar är bland de mest omedelbart igenkännliga av alla hundraser. Den atletiska, ivriga och intelligenta pudeln är till stor del känd för sitt eleganta utseende och har så många fler talanger förutom att bara se vacker ut. En av dess talanger är att de är riktigt roliga, och verkar ha ett partytrick där de kan stå upp likt en människa!

11. Bichon frisé

Bichon frisé är en liten, rolig och söt hundras med långt, lockigt vitt hår som gör att dess mörka ögon och nos poppar upp. Många säger att bichons är fluffiga som en bomullstuss och liknar ett ”levande gosedjur”. Dessa är peppiga, folkorienterade hundar som inte gillar att lämnas ensamma. En av deras favoritplatser kommer förmodligen vara att krypa i ditt knä.

12. American eskimo dog

American eskimo dog är livliga, aktiva sällskapshundar som älskar att underhålla och delta i alla familjeaktiviteter och ge ett gott skratt till familjen. De är utåtriktade och vänliga med familj och vänner, men mer tillbakadragna mot främlingar. Även om Eskie är en liten hund – 8,2-16 kg – har de en attityd som en stor hund och ett stort sinne för humor!

Studien som undersökt de roligaste hundraserna

Studier avslöjade att att titta på videor av våra lurviga vänner kan lindra stress, och på grund av positiva sociala interaktioner är det ingen överraskning att sociala medier översvämmas av dem.

Intresserade av detta undersökte djurförsäkringsexperterna på money.co.uk detta för att avslöja vilken hundras som rankas som den roligaste.

Money.co.uk analyserade 419* olika hundar som ingick i de mest sedda samlingarna av ”roliga hundar och valpar” på YouTube och registrerade hur ofta varje ras förekom.

Resultaten för de roligaste hundraserna:

Hund som var med i flest klipp, enligt money.co.uk, avslöjar att Golden Retriever är den roligaste hundrasen. Av de 10 sammanställningsvideorna som analyserades visades Golden Retrievers 37 gånger!

Golden Retrievers är kända för sina vårdande och tillgivna egenskaper, och är enligt data från Jordbruksverket, en av den mest populära rasen i Sverige!

Den näst roligaste hundrasen är de busiga men ändå lojala Siberian Husky, som fanns med 33 undersökta videor.

På tredje plats med 28 framträdanden är de lekfulla och smarta franska bulldoggarna.

Chihuahuas tar den fjärde platsen efter att ha dykt upp 26 gånger, medan den kungliga rasen Welsh corgi har synts 24 gånger och placerar sig på femte plats.

*493 hundar fanns med i de 10 mest sedda roliga hundsamlingarna, men 74 av hundvideorna var av dålig kvalitet så de uteslöts från studien.

***

Vilken hundras tycker du är roligast, och var det någon hundras av de ovan du fastnade för lite extra? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet!

Bloggtoppen logga