Kan hundar äta vindruvor och russin? Eller är det giftigt?

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Nej. Även om vindruvor är en fantastisk sommarfrukt som människor kan njuta av vid nästan alla tillfällen, så hänger inte vindruvor och hundar ihop.

Det finns gott om frukt och grönsaker som hundar säkert kan njuta av. Medan vissa frukter och grönsaker är en näringsrik eller välsmakande godbit för din hund, kan andra orsaka allvarlig skada.

Både vindruvor och russin är dåliga för hundar. De kan orsaka allvarliga reaktioner och kan till och med vara dödliga. Fortsätt läsa för att ta reda på varför vindruvor eller russin inte är bra för hundar, lär dig tecknen på förgiftning och upptäck alternativa hundgodisalternativ.

Kan hundar äta vindruvor eller russin i valfri mängd?

Hundar ska inte äta vindruvor eller russin

Nej. Hundar kan inte äta skalade eller kärnfria vindruvor eller russin – som är torkade druvor – i någon mängd. Den exakta orsaken till vindruve-/russinförgiftning hos hundar efter att de fått i sig en druva är inte känd. Vissa hundar kan drabbas av mer allvarliga reaktioner än andra.

Varför är vindruvor dåliga för hundar? Anledningen till att druvor har en så giftig effekt på hundar är fortfarande mestadels okänd, bara att de har en negativ inverkan på deras hälsa.

Om du har druvor i ditt hushåll, se till att de är utom räckhåll. Hundar kan bli frestade att prova något inom räckhåll eller för att de har observerat ditt beteende och känner igen frukten som mat.

Symtom på vindruve-/russinförgiftning

Tyvärr lockar nya dofter hundar. Om du äter vindruvor eller russin med din hund i närheten, kanske de hoppas att du tappar en på golvet. Om de får i sig en druva eller russin (eller flera), kan du märka ett eller flera av följande symtom:

  • Minskad aptit
  • Letargi eller svaghet
  • Kräkningar och/eller diarré inom några timmar efter intag
  • Ömhet i buken
  • Uttorkning
  • Ökad törst och urinproduktion
  • Minskad eller ingen urinproduktion

Vad händer om din hund äter en vindruva eller russin?

Om de lämnas obehandlade kan hundar drabbas av njursvikt, vilket kan vara dödligt. Om din hund äter en druva eller russin, agera snabbt och ring din veterinär. De kan rekommendera att framkalla kräkningar. Framkalla inte kräkningar om de kämpar för att andas eller visar tecken på chock.

Flera andra sjukdomar kan orsaka liknande symtom hos hundar. Rådgör med din veterinär om du inte är säker på om din hund åt en druva eller ett russin, eftersom det kan finnas en annan orsak. Din veterinär kan ge ytterligare vägledning så att du inte framkallar kräkningar eller administrerar andra behandlingar i onödan.

Säkra godisalternativ för din hund

Även om vindruvor och russin är dåliga för hundar, kan du mata dem med frukt och bär såsom bananer och jordgubbar utan att behöva oroa dig. Det bästa sättet att behandla din hund på är att ge den hundgodis som är formulerade specifikt för deras näringsbehov.

Kom ihåg att godsaker inte bör omfatta mer än 10 procent av deras totala kalorier för dagen. Om din hund får i sig något giftigt, kontakta din veterinär.

Bloggtoppen logga