Kan hundar äta jordgubbar?

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Ja, hundar kan äta jordgubbar. Om du letar efter en rolig och säker godbit för att utöka din hunds mat, är jordgubbar ett utmärkt val. Liksom många andra frukter och bär är jordgubbar ett hälsosamt mellanmål för hundar. Andra alternativ inkluderar äpplen, vattenmelon, blåbär, hallon och mer.  

Är jordgubbar bra för hundar?

När jordgubbssäsongen kommer börjar vi införliva dessa färska, välsmakande bär i vår kost. Det är naturligt för dig att vilja dela denna läckra goding med din hundvän.  

Den goda nyheten är att även om hundar har annorlunda matsmältningssystem och näringsbehov jämfört med oss, kan du mata din hund med jordgubbar med måtta som ett säkert och hälsosamt godis.  

Ska jag mata min hund med jordgubbar med måtta?

Jordgubbar kan ha positiva hälsofördelar för hundar om de ges som alla andra godsaker eller mellanmål – i små portionsstorlekar. Jordgubbar bör betraktas som godsaker och bör därför inte utgöra mer än tio procent av din hunds dagliga kalorier. Använd detta som en guide så att jordgubbarna du matar din hund inte får honom att gå upp några extra kilon. 

Vi älskar att äta jordgubbar för att de är söta, men sött betyder socker. Mycket socker, när det kommer från frukt, är inte bra för hundar. Att hålla sockerintaget till ett minimum är ytterligare ett skäl till att undvika att ge en hund för mycket jordgubbar.  

Vilka är hälsofördelarna med jordgubbar för hundar?

Jordgubbar kommer packade med antioxidanter, som är viktiga för både människor och hundar. Antioxidanter stöder skyddet av celler i kroppen från skador på fria radikaler. De hjälper också till att främja hälsan i hela kroppen och kan stärka immunförsvaret, vilket kan spela en roll för att bekämpa eller förebygga sjukdomar och sjukdomar. 

Jordgubbar inkluderar även: 

  • Hög vattenhalt 
  • Fiber 
  • C-vitamin 
  • Ett tandblekningsenzym som kallas äppelsyra
Hälsofördelar med jordgubbar för hundar

Hur man matar jordgubbar till hundar

Jordgubbar kan vara en ny och spännande textur för hundar. Försök att mata dem med en enda jordgubbe som puré eller som en fryst godisbit till att börja med.  

Att mata hunden med jordgubbar långsamt innebär att hundägare kommer att märka om de orsakar problem. Ring din veterinär om du märker magbesvär, matsmältningsproblem, intensivt kliande eller ökad törst. Någon av dessa är en indikator på att jordgubbar kanske inte är lämpliga för din hund. 

Hund som äter jordgubbar

Vad är det bästa sättet att förbereda jordgubbar för hundar?

Se till att du sköljer och rengör jordgubbar noggrant innan du matar din hund. Att skölja och göra rent dem hjälper till att skölja bort smuts och rester av kemikalier. 

Hundägare bör tänka på att all mat kan utgöra en kvävningsrisk, även jordgubbar. Så, efter att ha tvättat dem, ta bort stammen. Försök att göra jordgubbar lättare att äta för små raser eller valpar genom att skära jordgubbarna i lagom stora bitar. Att mosa eller göra en puré av dem kan fungera bra.  

För större hundar bör det gå bra att skära dem i två delar eller servera bären hela.

Du kanske även är intresserad av: Kan hundar äta blodpudding?  

Vilka andra bär är bra för hundar?

Kan hundar äta andra typer av bär? Jajamensan! Blåbär, hallon, björnbär och tranbär är också säkra alternativ för hundar. Även om tranbär kan vara bittra och i allmänhet gillar hundar inte en bitter smak. Alla bär är dock inte säkra för din hund. Vissa – såsom enbär – kan vara farliga för dem att äta. Var alltid försiktig och undersök ny mat innan du matar dem. 

Bloggtoppen logga