Varför vi testar

Vi finns här för att hjälpa dig att hitta de bästa hundprodukterna för dig och din hund, oavsett din budget och dina preferenser.

Enligt vår erfarenhet så kan att handla hundprodukter ofta bli ett ganska tidskrävande, och ibland dyrt, projekt. Marknaden är väldigt stor, det finns många alternativ att välja på och det kan vara svårt att navigera bland alla tusentals olika produkter.

Det var därför vi skapade Underbara Hund. För att göra hundlivet enklare. Förutom att vara experter inom våra områden, är vi också konsumenter – och vi har personligen en passion för produkter och tjänster som gör ditt liv enklare.

Målet med våra tester är att du själva ska behöva lägga så lite tid som möjligt på research, men samtidigt få den produkt som passar dig och din hund bäst.

Verkligheten är sällan att det finns en produkt som är perfekt för alla, och av den anledningen presenterar vi alltid flera produkter i varje köpguide. I många köpguider har vi också produktvinnare inom olika kategorier, så att du redan från början vet vilken typ av användare den är bäst lämpad för.

Ju mer kunskap du har om produkter och marknaden, desto större är chansen att du kommer bli nöjd med ditt köp. Vi jobbar hårt tillsammans med hundexperter och hundägare för att dra fram alla fördelar och nackdelar med respektive produkt.

Vad vi fokuserar på

Vad vi tittar på i våra tester skiljer sig från produkt till produkt, eftersom funktionerna skiljer sig beroende på vad produkten är till för. Något som dock alltid granskas i våra tester är:

  • Slutresultatet
  • Kvalitet och hållbarhet
  • Egenskaper och funktioner
  • Pris
  • Design
  • Användarvänlighet

Alla produkter vi rekommenderar i våra tester har uppfyllt en godkänd nivå i ovanstående kriterier. Det är de vi anser vara mest prisvärda inom sitt segment. Om en produkt har publicerats i vår köpguide är det alltså en produkt som är en av de bästa på marknaden inom sin kategori.

Hur våra tester genomförs

Vi testar produkter på löpande band, och denna process sker i regel på samma sätt oberoende av vilken produkt det är. Vi kan på så sätt ge en objektiv, bred och detaljerad utvärdering av respektive produkt som möjligt.

Våra åsikter och erfarenheter kan dock skilja sig mot användarnas åsikter, så ett stort fokus ligger även på vad andra konsumenter tycker om produkten.

När vi testar produkten genomgår vi följande steg:

1. Vi gör en fullständig marknadsanalys. Vi undersöker hur utbudet ser ut och vilka aktörer som finns inom så många butiker, tester, recensioner, forum, nyheter och videos som möjligt. De populäraste och högst betygsatta produkterna inom just den specifika produktkategorin går vidare till nästa steg.

2. Vi testar och recenserar de populäraste och högst betygsatta produkterna, i den mån vi har tillgång till dem.

3. Vi undersöker nu på djupet vad andra konsumenter tycker och har för erfarenheter av respektive produkt. Om vi inte har tillgång till den fysiska produkten så försöker vi få tag på den för att själva kunna utvärdera den.

4. Om en produkt inte är tillräckligt bra så avfärdas den från vår köpguide. De som är kvar har kvalificerats och fått högst betyg från oss och utomstående recensenter.

5. Varje produkt som kvalificerats för att vara med i vårt bäst i test får nu en fullständig recension. Denna recension skall fungera som en sammanfattning av våra såväl som de utomståendes recensioner och åsikter om produkten.

Research

Som du kanske märker så lägger vi majoriteten av vår tid i vår process på research av varje produkt. Detta gör vi för att kunna ge dig en så mycket information och detaljer om produkten som möjligt, och hitta dess för- och nackdelar, så att du kan hitta den bästa produkten för just dig. Med hjälp av detta, och alla utomstående tester, så kan vi slutligen rekommendera produkterna till er.

En stor del av vår researchprocess inkluderar även att vi läser tester, omdömen, åsikter på hundforum och tittar ibland även Youtube-klipp för att se vad andra konsumenter tycker och har för erfarenheter.

Majoriteten av vår research kommer från:
Amazon.se
Husdjursrevyn.se
Hund24.se
Youtube.com
Pricerunner.se
Thesprucepets.com

Utvärdering

I utvärderingen så utvärderas varje enskild produkt och fått en heltäckande recension. Vi tar då information som vi hittat från vår research. Tillsammans med våra egna åsikter, och de andra konsumenternas åsikter, så kan vi göra en fullständig utvärdering om våra kriterier.

Eftersom vi spenderar mycket tid på att gå igenom utomstående åsikter så hoppas vi ge en så bred och nyanserad bild som möjligt av varje produkt. Syftet är att alla styrkor och svagheter skall identifieras, så att du enkelt kan se om den uppfyller dina behov eller inte.

Helt opartiska

Vårt team rekommenderar aldrig produkter eller tjänster som vi inte anser vara värda och värdefulla för hundägare. Vi använder alltid vår expertis och diskretion när vi väljer vilka produkter vi ska rekommendera.

Vi vill göra dig medveten om att vissa länkar på denna webbplats är så kallade affiliate-länkar. Det betyder att när du klickar på länkar och köper varor kommer vi i vissa (men inte alla) fall att få provision. Det påverkar varken ditt köp, eller informationen som finns på Underbara Hund.

Som sagt så kommer vi, om vi inte gillar en produkt, inte heller inte nämna den. Vi har till och med även varnat om vissa produkter, som annars brukar listas högt upp på andra sidors tester.

Vi hoppas att du kommer få stor nytta av våra tester!

Vi gör allt för att vara fullständigt opartiska, ärliga och öppna i vår kommunikation och våra rekommendationer.

Bloggtoppen logga