15 björnlika hundraser: Hundar som ser ut som björnar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Om du letar efter en hund som påminner dig om en gosig nalle eller en ullig, vild björn, har du tur. Flera hundraser har tjock päls och skrymmande byggnationer som nästan verkar björnlika. Vissa av dessa hundar är otroligt stora, men även vissa små hundraser påminner om björnar. De varierar i personlighetstyper, färg, karaktärsdrag och aktivitetsnivåer. 

Här är 15 hundraser som liknar björnar.

Chow chow

Chow chow

Chow chow är en ras som kommer från det antika Kina. En tjock man (eller ruff) får dessa hundar att framstå som särskilt söta och gosiga (och björnlika), och de är också muskulösa och djupt bröstade med en övergripande lurvig päls. Dessa värdiga hundar kan vara både allvarliga och distanserade och är kända för att vara särskilt rena hundar.

Alaskan malute

Alaskan malute

Ännu större än sina husky motsvarigheter (det är ofta lätt att blanda ihop dessa raser), Alaskan malamute är kanske mer varg än björn – men hur kunde vi försumma att inkludera dem? Som med många av de andra raserna på den här listan föddes alaskan malamutes upp som brukshundar, vilket kanske förklarar deras superstyrka och storlek. Deras päls är faktiskt dubbla pälsar, vilket gör dem till en stark utmanare till kronan av den fluffigaste björn-liknande hunden av dem alla.

Newfoundlandshund

Newfoundlandshund

Newfoundlands är mycket stora hundar, men de är också milda, tålmodiga och träningsbara. Uppfödda som brukshundar för kanadensiska fiskare kallas Newfoundlandshundar ofta för ”barnvårdshundar” på grund av hur de vakar över och skyddar barn. Deras enorma huvuden med en relativt kort nos och tjock päls ger dem ett distinkt björnliknande utseende.

Eurasier

Eurasier

Eurasier är en hundras som anses vara av både europeisk och asiatisk härkomst (därav dess namn). Det är en självsäker och välbalanserad hund som inte älskar något mer än att vara runt sin familj. Även om denna hund inte är den största av de björnliknande raserna, är eurasier ännu en muskulös hund med tjock päls, särskilt runt huvudet. Den brukar bli en utmärkt vakthund.

Kavkazskaja ovtjarka

Kavkazskaja ovtjarka

Kavkazskaja ovtjarka, även känd som den kaukasiska herdehunden, föddes upp i bergen i Ryssland – så vi behöver nog inte berätta att det här är några supertuffa hundar. Med enorma huvuden, stora tassar och någon av de tjockaste pälsen du någonsin sett, skulle du verkligen få förlåtelse för att du misstar dem för björnar. Lyckligtvis gör deras härliga temperament att de inte skulle missta dig för mat!

Sankt bernhardshund

Sankt bernhardshund

Ursprungligen uppfödd för att rädda människor från det iskalla klimatet på det farliga Great Saint Bernard-passet i västra Alperna, ser sankt bernhardshunden slående ut som en verklig björn. Bara utan fara för en riktig björn.

När de var brukshundar var de mycket mindre än de stora som vi känner igen idag.

Deras historia som räddare betyder att de är snälla, kärleksfulla och söta, en annan mild jätte på listan. De är också bra med barn, som ofta beskrivs som vaksamma och tålmodiga.

Sankt bernhardshund är mycket tillgiven mot sina nära och kära och kommer förmodligen fortfarande att betrakta sig som en knähund, trots sin gigantiska storlek. Att glädja sin ägare är sankt bernhardshundarnas främsta mål, att alltid vilja täcka dig med kramar och kyssar … och dregla.

Klumpiga och gigantiska, förvänta dig några olyckor och sprickor om du äger en sankt bernhardshund. De är väldigt omedvetna om sin gigantiska storlek och kommer utan tvekan att slå, krossa och slå sönder otaliga föremål i ditt hus, men det är helt av en slump!

Så länge du inte är överdrivet investerad i städningen och rengöringen i ditt hus, är dessa hundar otroliga lurviga vänner.

Akita

Akita

Akita är en tyst men ändå temperamentsfull hund som ofta kan vara svår att träna. Det är den största japanska spetsrasen och har en subtil björnliknande kvalitet med sin tjocka päls och rundade öron. Som en ras med hög energi, som också tenderar att vara extremt lojal, har Akitas länge fungerat som vakt- och jakthundar och kräver intensiv daglig träning.

Tibetansk mastiff

Tibetansk mastiff

Tibetanska mastiffer föddes ursprungligen fram för att skydda får från vargar och (du gissade rätt) björnar i Himalayabergen, så det kanske inte är förvånande att de är så björnlika själva! Dessa ädla hundar är lika vackra som de är lojala och är alltid mycket älskade av sina ägare. Se till att du är redo för ett seriöst åtagande om du ändå bestämmer dig för att adoptera en mastiff – de behöver oerhört mycket motion!

Maremmano abruzzese

Maremmano abruzzese

Maremmano abruzzese är inte den mest kända rasen i världen, men de fick ett ögonblick av berömmelse tidigare i år när tre Maremmano-valpar hittades vid liv i spillrorna av ett italienskt hotell. Dessa tre bedårande luddbollar fångade världens hjärtan, och det är inte svårt att förstå varför! Med temperamentet som dina älskade border collies men ungefär fem gånger så mycket ludd, förutspår vi att denna ras är på väg att bli mycket mer populär.

Pomeranian

Pomeranian

Okej, så vi inser att detta är lite av en underdog, eftersom pomeranians aldrig skulle kunna anklagas för att vara ”stora”! Dessa små hundar skulle naturligtvis aldrig kunna misstas för björnar, men hur mycket liknar dessa små små luddkulor miniatyrbjörnungar?! Så, om du vill ha en björnliknande hund utan någon av den faktiska björnheten, är pomeranian rasen för dig.

Keeshond

Keeshond

Keeshond har haft en viktig roll under historien, och inte minst på 1700-talet eftersom den fyllde rollen som både vakt och följeslagare på tidiga holländska fartyg. Keeshond liknar en nallebjörn, med sitt extremt lurviga ansikte och små, upprättstående, lätt rundade öron. Det är känt för att vara en energisk, intelligent ras som är personlig och lätt att träna.

Pyrenéerhund

Pyrenéerhund

Pyrenéerhund är uppkallade efter Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien och gör listan eftersom den vid första anblicken kan misstas för en isbjörn på grund av sin frodiga vita päls och enorma byggnad. Uppfödda som vallhundar var deras jobb att försvara flockar från rovdjur, såsom vargar och faktiska björnar. Dessa hundar är milda jättar och är intelligenta, familjevänliga husdjur som fungerar som lojala och skyddande väktare.

Samojedhund

Samojedhund

Samojedhunden är en spetshund som har sitt ursprung i det sibiriska området i Ryssland. Dessa hundar är starka och intelligenta avlade för att dra slädar på polarexpeditioner. Idag är de tillgivna och lekfulla familjehusdjur som ser lite ut som små isbjörnar med sina tjocka, vita pälsar och lika fluffiga svansar.

Leonberger

Leonberger

Leonberger, som kommer från Tyskland, föddes ursprungligen upp som majestätiska följeslagare lämpliga för kungligheter. Med tanke på sin imponerande storlek och styrka var leonberger berömda skickliga på att dra vagnar. Men trots sin enorma resning och tjocka päls som ger dem ett björnliknande utseende, är dessa hundar milda och fridfulla av naturen. Ändå är de utmärkta vakthundar.

Bichon frisé

Bichon frisé

Besläktad med flera andra små hundar, såsom malteser och haveneser, är bichon frisé liten, fluffig och beskrivs ofta som en liten komiker. De kommer garanterat att få ett leende på läpparna med sin glada personlighet och bedårande nallebjörnsutseende.

Bichon frisé är fånig, lekfull och ibland lite busig, men allt är roligt. Du kommer aldrig att göra något fel i din bichons ögon, de kommer att älska dig, älska livet och älska en bra tid.

Bichon frisé har vitt, luddigt hår som är klippt till en rundad form runt huvudet och är en liten liten nallebjörn som inte vill något hellre än att bli kelad som om de vore en.

Sammanfattning

Du kanske letar efter en liten knähund som ser ut som en nallebjörn, till exempel pomeranian, eller så är du kanske ute efter en enorm, dramatiskt utseende hund som konkurrerar med en riktig björn, som sankt bernhardshund (som fortfarande vill vara en knähund förresten!)

Oavsett vilken ras du tycker om, vi vet säkert att de alla kommer att vinna över ditt hjärta och definitivt imponera på alla du möter med deras björnlika utseende. En sak att notera är dock att investera i en bra hundfön och hundborste, då alla dessa hundar har mycket päls att hänga med!

Bloggtoppen logga