Eurasier – En Komplett Guide till Eurasier

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lär dig allt om hundrasen Eurasier i vår senaste guide. Vi går in på djupet om personlighet, temperament, motion, hälsa, trimning och mer.

Hundrasen Eurasier har funnits sedan 60-talet och har vuxit i popularitet över hela världen. Det är en vänlig ras inte älskar någonting annat än att behaga sina ägare.

Höjd: Hanar upp till 60 cm, tikar upp till 56 cm
Vikt: Hanar upp till 32 kg, tikar upp till 26 kg
Livslängd: 11-13 år
Stamtavla: Ja, helt erkänd

Positivt och negativt om Eurasier

När det kommer till att hitta rätt hund för dig är det viktigt att ta hänsyn till alla aspekter av deras personlighet och deras behov. Kolla in vår lista med fördelar och nackdelar med att äga Eurasiers.

Fördelar

 • Det är en hälsosam ras och har låga veterinärkostnader på grund av deras starka släktlinje och få ärftliga förhållanden
 • De älskar att ha kul och kommer att spendera timtals på att leka med dig och din familj, med dig trött långt innan dem
 • De är vänliga och vill behaga vid varje tillfälle vilket gör dem till ett lojalt och bra familjedjur
 • De är intelligenta och snabba att lära sig, vilket gör dem lätta att träna
 • Om du aldrig ägt en hund tidigare eller har barn i huset är det ett utmärkt val för dig

Nackdelar

 • De behöver mycket skötsel som kan ta lite tid och du måste skaffa dem professionell vård minst två gånger om året
 • De har ett högt träningsbehov och behöver minst en timme promenad varje dag
 • De behöver mycket mental stimulans för att hindra dem från att bli uttråkade och kan förstöra ditt hem om de lämnas ensamma
 • De fäller mycket under året och ännu mer när årstiderna ändras och lämnar då hår över hela huset
 • De är mycket självständiga och kan vara trotsiga om de inte gillar kommandot du ger dem

Översikt

Eurasiers är medelstora hundar som kommer från Tyskland. De är mycket avslappnade hundar och förblir lugna när andra husdjur kanske inte är det, vilket gör dem till ett idealiskt val för ett familjedjur.

Det fantastiska med denna ras är att de bildar starka band med sina ägare och gör sig bra som sällskapsdjur till de som är ensamma. När du har en eurasier i ditt liv vet du vad det innebär att ha ett husdjur som är ägnat åt dig.

De har inte nått toppen av sin popularitet ännu eftersom de tidigare har varit ganska okända, men detta är under förändringen eftersom de introduceras till fler länder över hela världen.

Denna ras växer nu i popularitet och får rykte om att vara en pålitlig ras som är bra för förstagångsägare.

Historia

Eurasier-hunden är ganska ny för hundvärlden då den uppföddes först på 50-talet av en tysk familj.

Eurasiers historia

De kommer från en kombination av chow chow, samojed och keeshond, med resultatet av den hund vi ser idag men med namnet ”wolf-chow”.

På 70-talet fick rasen Kennel Club-erkännande och växte i popularitet över hela Tyskland med sitt nya namn ’Eurasiers’.

Denna hundras har visat sig vara ett utmärkt val för djurälskare och arbetare.

Personlighet

Eurasier-hundens personlighet är en av de viktigaste försäljningsargumenten på grund av dess lättsamma och roliga temperament.

Om du planerar att köpa en kan du se fram emot många lyckliga år med denna fantastiska ras.

Är de bra med främlingar?

Eurasiers gillar inte främlingar och är mycket försiktiga med de människor som de inte känner till.

Med detta sagt är de inte aggressiva, och främlingar kommer inte att vara i någon fara. Du kan förvänta dig att de meddelar dig att de är olyckliga så att du är medveten om att det finns en person i närheten som de inte känner till.

Är de bra med andra hundar?

Dessa valpar är fantastiska med andra hundar om de har lyckats socialiseras från en tidig ålder. Om de kommer i kontakt med en ny hund måste de introduceras långsamt så att de vet att de inte är i fara.

Är de säkra med barn?

De är fantastiska med barn och kommer att spendera mycket tid på att leka tillsammans. Som med alla andra hundar är det dock viktigt att övervaka all kontakt mellan hundar och barn så att ingen av dem skadas.

Kan jag lita på dem med andra husdjur?

Om du introducerar din nya Eurasier i ett hus med husdjur är det viktigt att göra det när de är unga valpar.

Detta kommer att säkerställa att de accepteras och kan skapa starka band med andra djur i huset. De kommer att ha svårt att acceptera nya husdjur när de blir äldre, så det är bäst att hålla nykomlingar till så få som möjligt.

Kan jag lita på Eurasier med andra husdjur?

Kan de lämnas ensamma?

Eurasier är kända för att vara sällskapliga och anpassningsbara hundar. De har en stark anknytning till sina ägare och trivs bäst när de är tillsammans med sin familj. Generellt sett är Eurasier inte en ras som ska lämnas ensam under långa perioder.

Att lämna en Eurasier ensam för långa perioder kan leda till känslomässig stress och separationsångest. De är mer benägna att vara lyckliga och harmoniska när de får tillbringa tid med sina ägare och vara en del av familjeaktiviteter. Om de lämnas ensamma för länge kan de utveckla oönskade beteenden som överdriven skällande, gnagning på möbler eller andra former av destruktivt beteende.

Om du är tvungen att lämna din Eurasier ensam under dagen är det viktigt att ge dem tillräckligt med mental och fysisk stimulans innan du går och att skapa en trygg och bekväm miljö för dem. Det kan innebära att ge dem tillgång till leksaker, tuggben eller aktivitetspussel som kan hålla dem sysselsatta. Du kan också överväga att anlita en hundrastare eller ha en pålitlig person som kan komma och ge dem sällskap och rastning under dagen.

Hälsa

Många Eurasiers kan leva upp till 13 år om de har fått bra vård och en hälsosam kost.

Som med de flesta hundar måste du bibehålla örons hälsa och se till att de inte får en vaxuppbyggnad som kan resultera i en infektion.

Men som ras är de i riskzonen för specifika ärftliga sjukdomar som inkluderar:

 • Dysplasi i höft och armbågar
 • Ögonproblem
 • Dålig sköldkörtelhälsa
 • Patella Luxation
 • Allergier
Eurasiers hälsa

Det är klokt att anmäla ditt husdjur till ett försäkringssystem och ta dem till alla veterinärkontroller för att säkerställa att de är friska hela tiden.

De måste ha alla sina nödvändiga vaccinationer så att de är säkra när du tar dem ut och omkring i samhället.

Rasen har specifika problem med ögonen, och det är viktigt att du kontrollerar dem regelbundet för att hålla dem friska och vara medveten om ett problem utvecklas.

Många hundar får dessa ögonproblem, men tidigt ingripande kan resultera i full återhämtning.

Motion

Eurasier kräver regelbunden motion för att hålla sig fysiskt och mentalt stimulerade. Precis som med alla hundar varierar den nödvändiga mängden motion något beroende på individuella faktorer som ålder, hälsa och personlighet. Men i allmänhet behöver Eurasier ungefär 1 till 1,5 timmars motion varje dag.

Promenader är en viktig del av Eurasiers motionsrutin. En eller två längre promenader om dagen kan bidra till att tillfredsställa deras behov av fysisk aktivitet och ge dem möjlighet att utforska sin omgivning. Utöver promenader kan du också överväga andra former av träning och aktiviteter, såsom lek i trädgården med bollkastare, agility, lydnadsträning eller olika hundsporter. Eurasier är ofta mångsidiga och kan trivas med olika typer av aktiviteter.

Det är också viktigt att ge Eurasier tillräckligt med mental stimulans för att undvika tristess. De är intelligenta hundar som gillar att ha uppgifter att utföra. Aktivitetsleksaker, intellektuella spel eller träning med kommandon och tricks kan vara utmärkta sätt att stimulera deras sinnen och ge dem en mental utmaning.

Mängden och typen av aktivitet behöver dock anpassas till deras individuella behov och hälsa. Valpar kan behöva kortare och mer frekventa aktiviteter för att undvika överansträngning, medan äldre Eurasier kan behöva mer skonsamma aktiviteter.

Valpar måste också tränas noggrant och undvika överansträngning för att bibehålla friska lemmar. Anledningen till detta är att ditt husdjur fortfarande växer och att sätta extra tryck på kroppen kan leda till långsiktiga hälsotillstånd som är dyra att behandla och obehagliga för dem att leva med.

Intelligens/träningsförmåga

Du kommer att älska hur intelligent din Eurasier-hund är och att kombinera det med deras starka önskan att behaga kommer du att älska att träna dem.

De kommer att trivas under träningar och njuta av möjligheten att utveckla sitt band med dig och se till att du vet att de älskar dig.

De är lätta att skämma bort eftersom de är så söta och gosiga, och du måste ta en fast hållning med dem från dag ett för att undvika att göra dem till en trotsig och svår hund.

Grundläggande kommandon kan läras ut så fort du får dem, men de föredrar att träna i korta perioder och få massor av positiv uppmärksamhet när de uppnår något.

Även om de är lätta att träna kan de vara trotsiga om de inte vill utföra ett kommando du har gett dem.

Det är viktigt att detta beteende inte är tillåtet, och du måste fortsätta att upprepa instruktionen tills de ger sig. Oavsett hur svårt de blir, är det aldrig lämpligt att straffa dem eller använda fysiskt våld om de trotsar dig.

Trimning

Eurasier-rasen kräver en måttlig mängd pälsvård. Eurasierns päls består av en tät, dubbel päls som är medellång till lång. Underullen är mjuk och tjock, medan täckhåren är något grövre och raka. Pälsen är vädertålig och självrengörande, vilket gör att den inte kräver daglig borstning.

För att hålla en Eurasiers päls i bra skick bör du dock borsta den regelbundet, minst en gång i veckan, för att undvika tovor och ta bort löst hår. Under fällperioderna, vanligtvis två gånger om året, kan du behöva borsta Eurasierns päls lite oftare för att hantera den ökade mängden löst hår.

Eurasierns päls kräver normalt inte någon form av klippning eller trimning, förutom eventuell trimning av tassarna och klorna. De flesta Eurasier-ägare väljer att behålla pälsen naturlig och trimmar bara de nödvändiga områdena.

Utöver pälsvård är det också viktigt att hålla Eurasierns öron rena och klippa klorna regelbundet. Regelbundna tandborstningar och allmän hudvård är också viktiga för att upprätthålla en god hälsa hos din Eurasier.

Kom ihåg att varje hund kan vara individuell när det gäller päls och pälsvård. Vissa Eurasier kan kräva mer pälsvård än andra beroende på deras pälskvalitet och livsstil. Det är alltid bäst att konsultera med uppfödaren eller en erfaren hundfrisör för att få råd som är specifika för din Eurasier.

En del av din omvårdnadsregim måste inkludera att kontrollera ögonen för eventuella förändringar eller problem; detta tidiga kontrollsystem kan hjälpa till att förhindra att det ärftliga ögontillståndet utvecklas till något som inte kan lösas.

Har du erfarenhet av att äga en eurasier? Vi vill gärna höra från dig i kommentarfältet!

Bloggtoppen logga