Kan hundar äta blodpudding? (Se recept här)

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Ja, hundar får absolut äta blodpudding som en del av sin kost.

Blodpudding är en typ av delikatess som finns främst i Sverige och som vanligtvis serveras som en huvudmåltid tillsammans med lingonsylt och bacon. Den är gjord av grisblod och en kombination av andra ingredienser inklusive mjölk och rågmjöl.

Skulle du inte vilja ge det till din hund som en speciell liten godisbit?

Blodpudding till hunden

Den som ännu inte har upplevt den rätta smaken av rätten kan tycka att det är vidrigt vid första anblick, och kanske till och med tycker det är konstigt att ge hundar mat som främst innehåller animaliskt blod. I själva verket, i motsats till vad många av oss tror, ​​innehåller de flesta hundgodisar lite spår av torkat blod eftersom det är en billig källa till animaliskt protein. Nästa gång du bestämmer dig för att göra en shoppingresa i djuraffären, titta lite extra på innehållsförteckningen, så kommer du att se att blodpudding säljs i överflöd eftersom de är otroligt effektiva att använda för träningssyfte för att hålla hundar fokuserade. Du kan se resultaten själv.

Om din hund är ny på detta, skulle en liten mängd av den vara idealisk för en godis under dagen. Du kan börja med att införliva rätten lite mellan måltiderna. Innan du serverar din hund, kolla alltid igenom innehållsförteckningen och kontrollera om det innehåller ingredienser som är inte är säkra. Om du är osäker, kontakta din lokala veterinär.

Du kan alltid vara kreativ med hundmat. Sök efter idéer på din favoritwebbplats och försök att komma med godisar som är gjorda av överblivna ingredienser i kylen. Tänk på det som att förbereda en hälsosam hemlagad måltid för dina nära och kära. Medan köpta snacks tenderar att hålla längre, är kvaliteten på den självberedda godiset oöverträffad.

Ett bra råd för djurälskare där ute; du kan göra hemlagade godsaker som kycklingkakor som är av högsta kvalitet och smak. De skiljer sig inte mycket från de som du normalt skulle köpa från butiken, förutom att det är tillagade med mycket hälsosammare ingredienser.

Källa: Bildtårta.se

Att introducera nytt foder till din hund är alltid välkommet. Tänk dock på att aldrig ge hundar godis som innehåller giftiga ingredienser. Rå kost rekommenderas inte heller. Var noga med att kolla in vår webbplats för mer information om hundförsäkringar. Du bör inte heller ge hunden mänskliga godsaker som tårta eller människogodis, även om du själv kan fira hunden på så sätt.

Är blodpudding dåligt för hundar?

Blodpudding är inte nödvändigtvis dåligt för hundar. Liksom alla köttbaserade produkter är det en bra källa till animaliskt protein för tillhandahållande av aminosyror som behövs för korrekta kroppsfunktioner. Djurägare måste dock vara medvetna om att de flesta blodpuddingar bearbetas och ofta innehåller stora mängder fett, konstgjorda kryddor och ibland till och med giftiga ingredienser. Torkade blodpuddingpinnar är en av många puddingrelaterade hundgodisar som används som belöningar under träning.

Kan man äta rå blodpudding?

Blodpudding kan ätas direkt. Färdigförpackad blodpudding har redan tillagats för att undvika kontaminering under produktionen. Det finns många sätt att servera denna maträtt, vissa gillar den stekt, medan andra njuter av den direkt ur förpackningen.

Är blodpudding bra för hundar?

Blodpudding är i allmänhet bra för hundar, men bäst ges de endast som specialgodis. Det är fullt av näringsämnen och en bra proteinkälla. När det konsumeras i små mängder kan blodpudding användas för att komplettera hundens kost. 

Beroende på vilka ingredienser som används kan vissa blodpuddingar innehålla giftiga ingredienser, och som ett resultat kan hundar utveckla allergiska reaktioner efter de ätit det. En vanlig ingrediens i blodpudding, såsom i Lithells klassiska blodpudding, är till exempel lök. Lök är skadligt för hunden om det äts i för stora mängder. Alla sorters lök, både rå och tillagad, kan ge hunden lökförgiftning. Ämnena i löken kan ge hundar svår blodbrist och skador på inre organ. För mycket lök kan alltså vara skadligt – men eftersom blodpuddingens huvudsakliga ingrediens inte är lök så är det generellt sett helt ofarligt för hunden att äta blodpudding.

Om det finns tecken på fysiska symtom, kanske du vill kontakta en veterinär och ta upp detta omedelbart. Annars kan du ge det ibland. Du ska alltid veta vad du ger din hund och kom ihåg att rådfråga din lokala veterinär innan du introducerar nytt foder.

Är blodpudding bra för dig?

Många är inte medvetna om dess hälsofördelar, det är en viktig källa till protein och fiber, det kan hålla dig mätt och belåten länge. Eftersom det huvudsakligen är tillverkat av grisblod är det rikt på järn, men tänk på att varje produkt kan skilja sig åt näringsinnehåll. Det är relativt högt i fett, kalorier och salt, och bör konsumeras i begränsade mängder, inte ätas som en daglig frukostmåltid. Det rekommenderade intaget bör inte vara mer än två gånger i veckan. Försök att söka efter recept på en webbplats som lär dig att göra kalorifattig blodpudding som tillagas med minimalt med olja.

Recept på hemmagjort hundgodis med blodpudding

Torkad blodpudding

Torkad blodpudding är ett perfekt snack för din hund, som både är näringsrikt och billigt.

Så här gör du:

1. Dela blodpuddingen i små tärningar (beroende på hur stora godisar du vill ge hunden)

2. Sätt på ugnen på låg värme – cirka 100 grader.

3. Lägg tärningarna i en ugnssäker form med bakplåtspapper på.

4. Låt bitarna vara i ugnen tills de är så torkade du vill ha dem. Vi rekommenderar minst 30 minuter och max 2 timmar beroende på hur torra du vill att bitarna ska vara. Om du vet att hunden gillar en viss konsistens så kan du försöka få den på det sättet som din hund gillar.

5. Ta ut tärningarna ur ugnen, och servera!

Bloggtoppen logga