Beagle – En Komplett Guide till Beagle

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

  • Höjd: 33-41 cm
  • Vikt: 9-11 kg.
  • Livslängd: 10-12 år
  • Bäst lämpad för: Familjer med barn, singlar, seniorer, lägenheter, hus med trädgårdar
  • Temperament: Vänlig, mild, intelligent, beslutsam
  • Jämförbara raser: Basset Hound, Bloodhound

Grundläggande om Beagle

När du hör en hundras av ett ord tänker du på några riktiga klassiker: till exempel dalmatiner. Poodles, för en annan. Det verkar som om alla hundraser med bara ett ord i sitt namn måste vara något unika och, ja, anses vara en klassiker. Beagle? Inga undantag här. En av de mest kända hundarna i världen, Beagle har ofta en klassisk brun-vit färg till sin päls som har blivit synonymt med husdjurens värld. Ja, om det fanns en flagga för husdjur, skulle det förmodligen se ut som en Beagles hårlag.

Beagles unika identitet är tack vare dess lättsamma och lätta att komma överens med naturen. Det är söt nog för alla i ditt hushåll och tillräckligt lojala för att smälta hjärtat hos även de mest envisa anti-hund människorna. För många människor är en Beagle ett perfekt tillskott till hemmet – det är inte ofta där människor måste undra om denna ras är ”rätt för dem.” Frågan är: är du rätt för en Beagle?

Beagles unika identitet är tack vare dess lättsamma och lätta sätt att komma överens med naturen.

Ursprung

Vi sa att Beagles är klassiska. Vissa människor spårar deras ursprung tillbaka till antiken och antika Grekland, vilket gör deras direkta förfäder tusentals år gamla. Beagles utvecklades inte som separata raser som många terrier på 1800-talet; istället har Beagle en lång och rik historia över hela den europeiska kontinenten.

Det betyder dock inte att Beagle alltid dykt upp i sin moderna form. Den historieförändrande Vilhelm Erövraren förde en Beagle-liknande hund till England, Talbot-hunden. Denna hund gav upphov till en annan hundras som tros vara en direkt förfader till Beagle. Så Beagles genetik simmade definitivt under medeltiden även om deras nuvarande form inte var helt utvecklad. Men det gör dem inte till en icke-klassiker: du kan säga detsamma om historien om majs.

Stamtavla

Beagle som ligger på gräset

Vi nämnde redan de tidigare förfäderna till Beagle i det antika Grekland liksom Talbot-hunden av William Erövraren. Dessa spelar verkligen en roll i beaglens stamtavla, men en mer direkt förfader är södra hunden, en ättling till de gamla och icke-existerande Talbot-hundarna.

Ordet Beagle själv kommer faktiskt från hänvisning till de ursprungliga mindre hundarna i Europa. Stamtavlan för faktiska beagle kan dock spåra sina rötter till engelska kungligheter under medeltiden genom drottning Elizabeth I, som ägde en hundras känd som Pocket Beagle.

Du kanske också gillar: Bästa DNA-Testet för Hund

Mat / Kost

Som en typ av hund är det inte ovanligt för Beagles att dela kostbenägenheter med de flesta mindre hundar. Beagles njuter av gott kokt kött inklusive fjäderfä. Om du någonsin lagar upp mycket kött till din hund, se till att ta med hackade grönsaker som potatis och morötter för att packa i näringen. Du kan få Beagles att äta mycket näringsrik mat om du ger dem kött- och fjäderfäsmak som de verkligen tycker om. Du behöver inte använda de finaste köttstyckena för din Beagle, men var noga med att ge dem tillräckligt för att få dem att äta det som är rätt.

Träning

Beagle som leker

Beagles är inte bra vakthundar, men är inte blygsamma heller. Om du vill att en hund ska skydda dig, är det bättre med en större och mer aggressiv ras som en schäfer. Beagles är dock mycket vänliga och kommer att svara på träning så länge du kan ha tålamod med deras inlärningsförmåga – men detsamma gäller nästan alla typer av hundar.

Beagles är inte bra vakthundar, men är inte blygsamma heller.

Vikt

Som en liten hund, förvänta dig inte att din Beagle lägger upp många stora siffror på vågen. Beroende på kön och ålder kan du förvänta dig att din Beagle varierar mellan 11-14 kg, eller däromkring. För mer information om rätt vikt för din Beagle, var noga med att prata med din veterinär.

Temperament / Beteende

Beagles, som nämnts, är definitivt inte skapade för att skydda dig och din familj, men de är utmärkta husdjur i nästan alla andra avseenden. De är vänliga och även om de kan vara lite blygsamma kring främlingar, bildar de band med människor de känner igen och så småningom kan komma runt för att njuta av även nya människor. Beagles karaktäriseras som en mild ras, utmärkt om du har barn som vill ha en hund som kommer överens med dem.

Vanliga hälsoproblem

Beagles är inte immuna mot ett antal hälsoproblem, precis som de flesta hundar. Deras stora öron kan fånga luft och leda till en bra miljö för öroninfektioner, så det är viktigt att se upp för varningsskyltarna som kan föreslå en infektion. Liksom många mindre hundar kommer Beagles att förlita sig på att du behåller sin vikt, för utan träning äter de fortfarande nästan vad som helst du ger dem.

Förväntad livslängd

Förvänta dig att din friska Beagle ska leva i goda 10-13 år, en typisk förväntad livslängd för en hund i sin storlek.

Du kanske också gillar: Hur räknar man hundår?

Träningkrav

Motion är avgörande för att bibehålla en hälsosam vikt i Beagles. Varför? Eftersom det är lätt för en hund att lägga på sig lite vikt som tillslut blir väldigt mycket. I synnerhet kan mindre hundar vara mer mottagliga för fetma eftersom de har så lite vikt att lägga till; det tar inte mycket innan de blir överviktiga. Beagles kan vara väldigt energirika och aktiva och kommer att gilla en hel del bra fria aktiviteter. Var noga med att träna dem dagligen och var inte rädd för att tröttna ut dem, särskilt som vuxna.

SKK

Svenska Kennelklubben klassificerar Beagle som en typ av jakthund med en ”god” personlighet.

Beagles är vänliga och även om de kan vara lite blygsamma kring främlingar, bildar de band med människor de känner igen.

Hårlag

Ett kort hårlag betyder enkelt underhåll för Beagle. Beagles gillar att utforska och använda öppna fält, så det är bäst att hålla deras päls relativt ren, men förvänta dig i allmänhet inte mycket pälsunderhåll.

Valpar

Beagle valpar är extremt populära och om dina barn får syn på en bra så kommer du förmodligen att bli ombedd att ta med en hem. 

Bloggtoppen logga