Bästa Vattenfontän till Hund 2024 (Bäst i Test)

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Vill du ha det bästa och färskaste vattnet till din hund?

Vattenfontäner till hundar är ett bra sätt att hålla din hund glad och med hälsosamma vätskenivåer – så idag tänkte vi förklara vad du behöver veta om vattenfontäner för husdjur!

Bästa vattenfontän till hundar: Snabbval

 • Vattenfontän PetSafe Drinkwell [Bäst totalt sett] Denna vattenfontän rymmer 3,7 liter vatten och är förutom mycket snygg, otroligt praktisk och bra för hundar!
 • Dogman Vattenfontän [Bäst för utomhusbruk] Designen med en platta som hunden trycker på för att spruta vatten är genialisk och kommer leda till många roliga timmar för hunden framöver!
 • PETKIT Trådlös Vattenfontän [Bästa trådlösa] Med trådlös åtkomst och många smarta funktioner i den tillhörande appen så är denna vattenfontän perfekt till den som vill ha full kontroll över hundens vatten.
 • Trixie Vattenfontän Bubble Stream [Praktisk design] Denna fontän gör så att vattnet bubblar upp till ytan, där din hund med nöje dricker det. Bubblorna ger ökat syre i vattnet och den genomskinliga designen är praktisk för rengöringssyften.

Fördelar med vattenfontäner till hundar

 • Håller din hunds vätskebalans. Att hålla vätskebalansen i schack är viktigt för alla djurs hälsa, inklusive hundar! Vattenfontäner till hundar gör vattnet mer tilltalande för husdjur, vilket gör dem mer benägna att ta en klunk. Att uppmuntra husdjur att dricka är särskilt viktigt i varmare klimat, där hundar kan bli uttorkade snabbare.
 • Förhindrar att vatten blir smutsigt. Du skulle inte vilja dricka ur ett glas vatten med bitar av smuts och insekter i, eller hur? Din hund är inte så förtjust i det heller! De flesta fontäner använder något slags filtreringssystem (ofta kolfilter), och luftningen som det rörliga vattnet ger ger en trevligare smak. Vattenfontäner för hundar ger en källa till friskt, rent vatten för din hund som de faktiskt vill dricka.
 • Förhindra potentiella njur- och leversjukdomar. Att ha rätt vätskebalans gör att din hunds njurar kan göra sitt jobb med att spola ut gifter, och att dricka mycket vatten hjälper också till att bekämpa leversjukdom. Det är också därför man alltid bör ha en vattenflaska till hunden med sig på utflykter, särskilt vid varmare väder.

Vad du bör tänka på innan du köper en vattenfontän till hunden

 • De flesta fontäner är elektriska. De flesta vattenfontäner till hundar använder elektricitet för att cirkulera färskt vatten genom din hunds skål. Vissa ägare kanske inte är bekväma med att lämna en elektrisk fontän ansluten hela dagen – i så fall kanske du vill överväga en dricksfontän för hundar som drivs med hjälp av gravitationen.
 • Justerbart flöde. Vissa fontäner har en knopp som gör det möjligt för ägare att justera vattenflödet. Detta kan vara praktiskt för husdjur som föredrar en viss vattennivå, och tillåter ägare att justera vattenhastigheten för att göra flödet tystare, om så önskas.
 • Förhöjd nivå. Vissa vattenfontäner till hundar är upphöjda, vilket gör det lättare för seniora, artritiska hundar att dricka utan att behöva böja sig ner så mycket.
 • Storlek och vattenkapacitet. Fontäner finns i olika storlekar, med olika vattenreservoarkapacitet. Ägare med stora hundar eller hushåll med flera husdjur kommer sannolikt att vilja leta efter fontäner för husdjur med större vattenkapacitet.
 • Hur lätt är den att rengöra? Vattenfontäner till hundar behöver ofta regelbunden rengöring, men vissa kräver mer rengöring än andra. De flesta drickfontäner för hundar kan tas isär och rengöras i diskmaskinen (vanligtvis är det översta stället det bästa, säkraste alternativet). Vissa enheter kan dock vara mer krångliga att ta isär än andra, så tänk på det när du handlar.

Bästa vattenfontäner för hundar 2024

Läs nedan för mer detaljerade recensioner av de bästa hundvattenfontänerna!

1. Vattenfontän PetSafe Drinkwell 3,7 liter – Bäst i Test!

Om: PetSafe PetSafe Drinkwell vattenfontän är en hundvattenfontän som lockar din hund att hålla vätskebalansen på topp genom att dricka mer av detta söta H20!

Vattenfontän PetSafe Drinkwell 3,7 liter - Bäst i Test
 • 3,7 liter vattenkapacitet. Rymmer 3,7 liter vatten, vilket borde vara tillräckligt mycket vatten för även stora hundar! Dessutom finns den i både mindre och större storlekar om man skulle behöva det, med 1,8 liter respektive 7,5 liter.
 • Fritt fallande ström. Designen med fritt fallande bäck uppmuntrar hundar att dricka mer.
 • Utbytbart filter. Inkluderar ett utbytbart kolvattenfilter för att säkerställa att din hunds vatten alltid är färskt och fortsätter att smaka fantastiskt.
 • Justerbart flöde. Denna hundvattenfontän har en kontrollknapp som låter dig justera vattenflödet, så att du kan öka eller minska flödet.
 • Kan diskas i diskmaskin. Denna hundfontän är BPA-fri och kan rengöras på den översta hyllan i din diskmaskin. Ägare noterar att regelbunden, grundlig rengöring kommer att säkerställa att denna fontän för hundar håller i flera år!

FÖRDELAR: Ägare älskar hur den här fontänen uppmuntrade sina husdjur att dricka mer och hålla vätskenivåerna på topp. Ägare noterar att den här fontänen har ett praktiskt galler för att hindra hår från att komma in i pumpmekanismen, vilket är en trevlig bonus.

NACKDELAR: Ägarna säger att för att den här fontänen ska fungera bra behöver den rengöras relativt ofta. För vissa är det bara för mycket krångel.


2. PioneerPet Raindrop Vattenfontän

Om: Raindrop vattenfontän i keramik är en elektrisk hundvattenfontän som håller kallt vatten flödande och lockar din hund att dricka friskt, hälsosamt vatten.

PioneerPet Raindrop Vattenfontän
 • 1,8 liter kapacitet. Rymmer 1,8 liter vatten i skålen.
 • Keramik. Tillverkad av hållbart och attraktivt högkvalitativt keramik.
 • Cirkulerar vatten. Håller vattnet cirkulerande, vilket gör det mer tilltalande för ditt husdjur och uppmuntrar dem att dricka mer.
 • Utbytbart filter. Denna hundfontän använder ett utbytbart kolvattenfilter för att hålla din hunds vatten rent, rent och friskt.
 • Lätt att göra rent. Denna husdjursfontän i keramik tål även diskmaskin, för enkel rengöring.

FÖRDELAR: Mycket tyst motor och snygg design. Har också ett återanvändbart filter som kan separeras och rengöras – en ägare noterar att han köpte en stor påse med filtertråd och en påse aktivt kol, och sedan fyllde ena sidan av plastfiltret med tråd och den andra med kol, vilket sparade massor av pengar jämfört med att köpa nya filter hela tiden. 

NACKDELAR: Endast engelska instruktioner medföljer, vilket kan vara lite av en utmaning för de som inte behärskar engelska.


3. Dogman Vattenfontän – Bästa för utomhusbruk

Om: Dogman Vattenfontän är en vattenfontän för hundar som är speciellt lämpad för att användas utomhus. Det är en produkt som många hundar fullkomligt älskar att leka med!

Dogman Vattenfontän - Bästa för utomhusbruk
 • Superkul att använda. Hunden trampar på pedalen och vatten sprutar upp, vilket gör hunden helt exalterad!
 • Perfekt för varma och soliga dagar. När värmen kommer över oss behöver hunden svalka sig utomhus. Med denna vattenfontän kan hunden själv bestämma hur mycket vatten den vill ha!
 • Enkel att installera. Det enda som behövs är en inkopplad trädgårdsslang, sen är hunden igång!
 • Mycket prisvärd. Den här vattenfontänen är otroligt billig och fixar hundens lek i flera somrar framöver!

FÖRDELAR: Eftersom fontänen inte har någon motor så är den väldigt tyst, även om det förstås börjar låta lite när hunden börjar leka med den. Många ägare gillade också att den gav många timmar med underhållning till ett så billigt pris!

NACKDELAR: Man behöver en vattenslang i trädgården för att kunna använda denna fontän på ett bra sätt. Den är också främst lämpad för utomhusbruk, vilket gör säsongen relativt begränsad.


4. PETKIT Trådlös Vattenfontän

Om: PETKIT Trådlös Vattenfontän är en speciell vattenfontän för hundar som är trådlös. Den rymmer även en enorm mängd vatten – mer än någon annan vattenfontän för hundar som vi har recenserat!

PETKIT Trådlös Vattenfontän
 • 18 liter kapacitet. Denna dricksfontän för hund rymmer 18 liter vatten, vilket gör den till ett utmärkt val för mycket stora hundar och hem med flera hundar.
 • Laddas trådlöst. Vattenfontänen kommer med en platta för trådlös laddning vilket gör laddningen otroligt enkel att bevara.
 • Mer syre. Denna enhets stora yta hjälper till att tillföra mer syre till vattnet, vilket ger friskare, bättre smakande vatten till din hund.
 • Flerstegsfiltrering. Flera lager av filtrering säkerställer det renaste möjliga vattnet.
 • Unik, stilren design. Den vita och stilrena designen av rostfritt stål ger en unik design på vattenfontänen för hund som kan se cool ut i ditt kök!
 • Förhöjd position. Den här fontänens förhöjda design gör att den är perfekt för äldre hundar med artrit eller hundar som lider av ledproblem.
 • Låg volym. Vattenfontänen har en extremt låg volym på 35 dB vilket gör den skonsam vid din närvaro.
 • Smart mobilapp. Med PETKIT-appen kan du övervaka återstående vatten och filterstatus för att få full kontroll över fontänen, även när du inte står vid den.

FÖRDELAR: Ägarna älskar att den inte elanslutningar eftersom fontänen drivs av magnetisk laddningsteknik. Detta förhindrar risken för att vatten kommer in i en anslutning. De tycker också mycket om den smarta appen, där man exempelvis kan ställa in lägen, såsom att köra i 3 minuter och stoppa i 3 minuter.

NACKDELAR: Vissa ägare klagade på att den var dyr. Några ägare hade även svårt att konfigurera den trådlösa funktionen.


5. Trixie Vattenfontän Bubble Stream

Om: Trixie Vattenfontän Bubble Stream är en vattenfontän för hundar som håller din hunds vatten flödande och i rörelse. 

Trixie Vattenfontän Bubble Stream
 • 3 liter vattenkapacitet. Rymmer 3 liter vatten, vilket gör det till ett bra val för medelstora till stora hundar.
 • Ökad syrehalt. Det bubblande vattnet gör det roligare för hunden att dricka vatten samtidigt som det ökar syrehalten i vattnet.
 • Kolfilter. Denna fontän använder ett utbytbart kolfilter för att hålla vattnet rent och smakfullt.
 • Reglerbar hastighet. Pumpens hastighet kan regleras vilket ger dig god frihet att ställa in den på ett perfekt sätt för just din hund.
 • Genomskinlig. Att fontänen är genomskinlig gör att det är lätt att se vattennivån i fontänen samt lätt att se när den behöver rengöras.
 • Låg energiförbrukning. Förutom att vara en snygg inredningspryl så är fontänen mycket tyst har låg energiförbrukning. 

FÖRDELAR: Motorn är tyst på denna fontän, och den drar lite energi. Den genomskinliga designen gör det lätt att hålla koll på vattnets skick och när fontänen behöver göras rent.

NACKDELAR: Några ägare klagade på att strålen var dålig.


Har du någonsin använt en vattenfontän till hunden? Uppmuntrade det din hund att dricka mer? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga