Bästa Vattenflaskan för Hundar 2024 – Bäst i Test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Vi har alla varit där. Suttit fast på en långpromenad med våra hundar som svettas. Helt plötsligt känner vi skuldkänslor över att vår stackars hund joggar bredvid oss ​​och flämtar efter livet!

Lyckligtvis finns det bättre lösningar för att ge din hund vatten än den närmaste bäcken eller vattenfontänen. Även din egen vattenflaska är lite knepig för hundläppar (vilket vi kommer att prata om).

En pålitlig vattenflaska för hund kan se till att din hund är tillräckligt hydratiserad på språng.

Obs: Det är viktigt för alla hundägare, inte bara vandrare och du som gillar att ta din hund på utflykt! Visst är det ännu viktigare för dig att ha en vattenflaska för hunden om du är på långa resor. Men tänk dig att du tar din hund till veterinären, 10 minuter bort, och de kräks halvvägs. En vattenflaska för hundar för att hålla dem hydrerade och fräscha är superanvändbara i tider av nöd.

Okej, nog med förklaringar. Låt oss prata om vad du behöver leta efter och de bästa hundvattenflaskorna som Sverige har att erbjuda!

Bild Produkt  
backpac Swonuk Hundvattenflaska
(BÄST ÖVERLAG)
Se billigaste pris
backpac ZONSUSE Hundvattenflaska
(BÄST FÖR VANDRING & RESOR)
Se billigaste pris
cordlessblower PETKIT EVERSWEET
(BÄSTA PORTABLA HUNDVATTENFLASKAN MED FILTER)
Se billigaste pris
cordlessblower Trixie Dog on Tour
(POPULÄRAST)
Se billigaste pris

Kan du använda en mänsklig vattenflaska för att ge din hund vatten?

Det här är en bra fråga. Det kan vara vettigt att ta med dig din mänskliga vattenflaska och dela den med din törstiga hund. Vad kan vara fel med det? Väl…

Enkel användning

Observera att din hund tar en slurp av lite vatten. De dricker på ett helt annat sätt än människor. Jag är ingen vetenskapsman, så håll ut med mig. Men sättet som människor dricker vatten är mer av en dragmekanism. Vi använder sug för att främja flödet av vatten från behållaren och in i våra munnar. Hundar använder mer av en ”lappande” rörelse för att dricka vatten. Om du tittar på en hund som dricker i slow motion ser det nästan ut som att den äter vattnet (1).
Det är fascinerande!

Hur som helst, på grund av det väldigt olika sättet vi dricker på är din vattenflaska i princip värdelös. En hund behöver en bred yta att dricka från.

Hygien

Okej, så du får inte sätta en mänsklig vattenflaska på din hunds läppar. Men kan du då inte bara hälla lite vatten på golvet? Jo… men du riskerar att vattnet blandas med alla möjliga otäcka partiklar och bakterier från marken som din hund då får i sig.

Så förhoppningsvis har jag övertygat dig om att din hund förtjänar bättre än att bli obehagligt stänkt av din 2-liters vattenflaska. Och nu behöver du veta vilken typ av flaska du kan leta efter.


Vad man ska leta efter i en hundvattenflaska

Kapacitet

Mängden vatten din hund behöver beror på deras storlek, ras och ålder. Generellt sett behöver en valp mindre vatten.

”Valpar som redan har blivit avvanda behöver i allmänhet mellan trettio till sextio milliliter vatten per kilo kroppsvikt och dag.” – Jan Reisen från American Kennel Club (2).

Detta ökar till cirka sextio milliliter per kilo kroppsvikt för vuxna hundar.

Det är en vanlig dag med regelbundna aktivitetsnivåer. Föreställ dig nu hur uttorkad din hund kan bli under långa vandringar. Kapaciteten på din hundvattenflaska måste vara vettig för vad du köper den för.

Naturligtvis vill du ha en högre kapacitet om du går på långa promenader ganska ofta. Nackdelen är dock att dessa är skrymmande att bära.

Alternativt kan mindre hundvattenflaskor fungera bra för små hundar, valpar och de som tar regelbundna promenader dagligen.

Rekommendation: Om du planerar en vandring eller en längre utflykt med din hund, fyll din hunds vattenflaska till cirka 3/4 med vatten och frys in den. Precis innan du lämnar huset, fyll på resten med färskt vatten. På så sätt har din hund tillgång till kallt vatten under hela utflykten.

Vikt & Form

Hela poängen med en vattenflaska för hundar är att den ska vara lätt att bära. Du vill att det ska kännas lätt att gå på långa vandringar, promenader eller till och med i handväskan för nödsituationer.

Vikten och formen kommer till stor del att diktera hur portabel den är för dig.

Till exempel är promenaderna jag går på med mina hundar ganska långa. Så jag tar med mig en lätt ryggsäck med förnödenheter. Det är bajspåsar, godsaker, vatten, ett första hjälpen-kit och en vattenflaska för hundar. Så jag behöver en relativt kompakt vattenflaska. Men den behöver inte vara liten.

Men om du går på korta promenader runt kvarteret kanske du föredrar en helt hopfällbar design som passar i fickan, hundryggsäcken, handväskan eller som sätts fast i hundkopplet.

Formen spelar också in i detta. Min ryggsäck kan bära en normal flaskform utan några problem. Detta är mer komplext i ett fack i en bil eller en liten handväska. Fundera på vad du vill ha vattenflaskan till och var den för det mesta kommer att förvaras.

Proffstips: Det är en bra idé att ha olika vattenflaskor för olika situationer. En tyngre flaska som har större kapacitet skulle fungera bättre för vandring. En mindre, helt hopfällbar vattenskål eller flaska är bättre för vardagliga promenader och korta turer.

Material

Material spelar in på grund av två avgörande faktorer – hållbarhet och miljöpåverkan.

Hållbara material som silikon, plast och rostfritt stål är alla vanliga när man letar efter vattenflaskor för hundar. Du kan räkna med att rostfritt stål är det härdigaste. Det tål att tappas flera gånger böjs aldrig ur form.

Hållbarheten hos plast- och silikonflaskorna på marknaden kan bara bedömas av recensenter. Se vad folk har att säga om materialens hållbarhet innan du gör ett köp.

På samma sätt, vill du köpa mer plast? Detta är naturligtvis ett helt personligt val. Återanvändbara plastprodukter är förvisso bättre än engångsplastprodukter. Som sagt, om du vill ha ett miljövänligare alternativ, är rostfritt stål förmodligen den bästa vägen att gå. Kom dock ihåg att flaskor av rostfritt stål är mycket tyngre än plastflaskor.

Enkel användning

Om vattenflaskan du väljer ska fyllas på med vatten, hur fyller du på den? Är den lätt att fylla på?

Kan du se när vattnet töms och behöver fyllas på? Dessa är alla operativa frågor om användarvänlighet.

En annan sida av detta är hur den rengörs. Hur lätt är det att rengöra den? Går den att diska i diskmaskinen eller bara handdiskas?

De flesta vattenflaskor för hundar tål bara handtvätt på grund av silikontätningarna. De kan brytas ned i de höga temperaturerna i diskmaskiner. Så då blir frågan hur lätt det är att handtvätta? Snygga rundade vattenflaskor utan några envisa hörn är lättast att rengöra.

Vattenfilter

Om du älskar att vandra i naturen med din hund, kan en hundvattenflaska med filter vara ett klokt val. Dessutom, om du reser någonstans där kranvattnet kanske inte är säkert att dricka, överväg att skaffa en vattenflaska med filter. Även om hundar kommer att dricka vatten var som helst, betyder det inte att det är säkert för dem att göra det. Att ha ett filter i din hunds vattenflaska kan ge dig extra sinnesro och hjälpa dig att känna dig mer bekväm när du reser med dem.


Bästa vattenflaskorna för hundar 2024

Vi har skapat en praktisk lista över de bästa alternativen på den svenska marknaden idag för hundvattenflaskor. Vi hoppas att du hittar rätt lösning för dig och din hund!

Swonuk Hundvattenflaska – Bäst överlag

Bästa hundvattenflaskan överlag

Fördelar

 • Bra pris
 • Väl granskad
 • Finns i två storlekar

Nackdelar

 • Kan vara svår att fylla på

Swonuk hundvattenflaska är den bästa hopfällbara, portabla vattenflaskan du behöver i ditt liv.

Denna smarta grej gör det enkelt att släppa ut vatten med en hand när du går. Du klickar helt enkelt på knappen för att släppa ut vattnet i flaskans skovelformade ände. Din hund kan enkelt och bekvämt dricka ur den.

Det finns två storlekar tillgängliga. Den minsta är 350 ml vilket fungerar bra för korta till måttliga promenader. Om du ska ut på långa promenader och vandringar vill du ha modellen på 550 ml. Modellen på 550 ml är större i storlek och vikt. Så det rekommenderas för stora raser oavsett längden på promenaderna du gör. Du kan upptäcka att en stor hund kommer att kämpa för att få in sin nos i den mindre behållaren. Det är ingen stor skillnad i pris så den större modellen kan även ge mer för pengarna totalt sett.

Flaskan har en silikontätning som säkerställer att den inte läcker onödigt vatten medan du går. Det finns två färger tillgängliga att anpassa för din hund: rosa och blå.

Den kompletta plastdesignen gör den enkel att rengöra för hand.

Sammantaget är detta ett toppval bland hundvattenflaskor som passar perfekt till alla hundraser!


ZONSUSE Hundvattenflaska – Bäst för vandring och resor

Bästa hundvattenflaskan för vandring och resor

Fördelar

 • Lätt vikt
 • Väldigt kompakt för sin kapacitet
 • Bra kapacitet
 • Läckagesäker

Nackdelar

 • Kan bli rörigt när man måste trycka för att få ut vattnet
 • Dyr

För vandrare där ute, är den här för dig! lesotc hundvattenflaska är lätt att använda, liten och ergonomiskt utformad.

Vi gillar den här för vandrare på grund av dess kompakta karaktär och relativt stora kapacitet. Den rymmer upp till 520ml vilket är en bra mängd med tanke på hur liten den är. Topplocket vänds på för att då bli en liten dricksskål. Den är tillräckligt bred för att tillåta enkel åtkomst för din hund att dricka fritt.

Du kan tydligt se mängden vatten du har kvar i behållaren. Den har även mått om du vill kunna uppskatta hur mycket vatten som finns kvar vid varje given tidpunkt.

Det finns ingen magisk knapp här. För att släppa ut vattnet, kramar du helt enkelt ut den mängd du vill. Detta vatten kommer då ut i den vikbara silikonkoppen. Detta betyder att om din hund inte dricker upp allt vatten, kommer det inte att rinna tillbaka ned i flaskan.

En annan nackdel att tänka på är kostnaden. Det är lite dyrt för denna produktkategori. Men totalt sett är det ett pålitligt resesällskap som är idealiskt för långa promenader och vandringar!


PETKIT EVERSWEET – Bästa portabla hundvattenflaskan med filter

Bästa portabla hundvattenflaskan med filter

Fördelar

 • Filtrerar bort föroreningar
 • Enkel att använda
 • Vunnit designpris
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Ganska liten kapacitet

PETKIT hundvattenflaska har en enhandsstyrning som gör den enkel och bekväm att använda. Vattenflaskan rymmer 400 ml och skålen har en böjd design för att göra det lättare för din hund att dricka ur och den låter dig dra tillbaka överblivet vatten tillbaka i flaskan. 

Att erbjuda din hund vatten är lika enkelt som att trycka på en knapp, och tätningspackningen förhindrar läckage. Designen är mycket genomtänkt och vann ”Reddot Design Award” 2017. Flaskan är BPA och blyfri och demonteras lätt för rengöring. Den har är ett aktivt kolfilter som ger luktbeständigt vatten och filtrerar bort klor och föroreningar. För dem som värdesätter bekvämlighet är PETKITs portabla hundvattenflaska en av de bästa vattenflaskorna för hundar.


Trixie Dog on Tour – Populäraste vattenflaskan för hundar

Trixie hundvattenflaska

Fördelar

 • Billig
 • Finns i tre olika storlekar
 • Hög kapacitet

Nackdelar

 • Lite omständig att använda
 • Inte så bra kvalitet
Vattenflaska för hunden på axelrem

Trixie Dog on Tour är den populäraste vattenflaskan för hundar på den svenska marknaden. Vattenflaskan har en mycket simpel design och är därför en av de billigaste hundvattenflaskorna som finns.

Vattenflaskan är lätt att ta med sig då den kan bäras med hjälp av en axelrem så att du alltid har den redo till hands. Även om vi tycker att den var omständig att använda jämfört med våra andra hundvattenflaskor, så lär man sig snabbt hur man ska göra. Det tar dock lite tid att få i ordning allt, så den passar inte så bra om man brukar ha bråttom.

Trixies hundvattenflaska finns i tre storlekar: 0,25 liter, 0,5 liter och 0,7 liter. Det gör att den passar bra för alla storlekar på hundar. Den finns också i blandade färger.

Med det sagt är det här en bra vattenflaska för hundar, och den passar särskilt dig som har en stor hund och behöver kunna ge mycket vatten (0,7 liter).


Det slutliga valet: Bästa vattenflaskan för hundar

Bland de hundvattenflaskor eller -behållare som presenteras ovan utmärker sig Swonuk hundvattenflaska eftersom den har de egenskaper som de flesta hundar och deras ägare letar efter. Det är den bästa vattenflaskan för hundar eftersom den är portabel, säker att använda, bekväm och tillgänglig för alla storlekar och raser av hundar. Vilket bland hundens vattenflaskor ovan tror du är bäst för din kompis?

Vanliga frågor om vattenflaskor för hundar

Hur mycket vatten ska min hund dricka varje dag?

Din hunds vattenintag beror mycket på en rad faktorer. De är:

 • Ålder
 • Kön
 • Aktivitetsnivå
 • Underliggande hälsoproblem

Den allmänna regeln är sextio milliliter vatten per kilo kroppsvikt och dag för vuxna hundar (3). Valpar behöver i allmänhet mellan trettio till sextio milliliter vatten per kilo kroppsvikt och dag.

Varför dricker min hund mindre vatten?

Det finns många anledningar till att din hund kan verka mindre törstig än vanligt. Inte alla av dem är alarmerande:

 • Din hund får lite vatten från våtfoder. Det är precis som hur vi människor absorberar mycket vatten från frukt. Blötfoder för hundar innehåller naturligtvis ganska mycket vatten vilket gör att de känner sig mindre törstiga.
 • Din hund är sjuk. Kontakta din veterinär för att se om det finns några bakomliggande hälsoorsaker till deras vanor.
 • Vädret är svalare! Om vintern har kommit och de varmare månaderna är över, kan du upptäcka att din hund av naturliga skäl dricker mindre vatten.

Varför är min hund så törstig?

Å andra sidan kan din hund dricka mer vatten än vanligt. Här är några potentiella orsaker:

 1. De tränar mer. Ökad aktivitetsnivå leder till en törstigare hund.
 2. Vädret är varmare och de torkar ut snabbare.
 3. De har ätit något äckligt eller giftigt och försöker tvätta bort smaken. Detta kommer att framstå som en väldigt frenetisk typ av törst. Du kommer sannolikt att se andra symtom på förgiftning.
 4. De har precis spytt. Det kan vara kräkningar av att äta en viss mat eller en orolig mage. De kommer att dricka mer för att få bort smaken och återfukta.
 5. Det finns ett underliggande hälsoproblem som kan orsaka extrem törst. Potentiella sjukdomar kan vara:
 • Cushings syndrom
 • Diabetes
 • Njursjukdom
 • Diarré
 • Livmoderinflammation (pyometra)
 • Leversjukdom
 • Värmeslag
 • Hypertyreos
 • Parasiter
 • Feber och infektion

Det enda du kan göra om du är orolig för en enorm ökning av törsten är att ta din hund till veterinären för en noggrann kontroll (4).

Källor

 1. Greene, S. 15 december 2015. “Fluid dynamics on four legs: The brilliance of how dogs drink”. LA Times. Hämtad 26 juni 2022. https://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-how-dogs-drink-20151215-story.html
 2. Reisen, J. 21 mars 2019. “Is Your Puppy Drinking Enough Water?”. American Kennel Club. Hämtad 26 juni 2022. https://www.akc.org/expert-advice/health/puppy-drinking-enough-water/
 3. “How Much Water Should a Dog Drink?” 21 augusti 2021. PetMD. Hämtad 26 juni 2022. https://www.petmd.com/dog/nutrition/evr_dg_the_importance_of_water
 4. Wooten, S. 11 december 2019. “Excessive Thirst in Dogs: Common Causes & When to See the Vet”. Hill’s Pet. Hämtad 26 juni 2022. https://www.hillspet.com/dog-care/healthcare/excessive-thirst-in-dogs

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga