Bästa Vätskeersättning till Hund 2024 >> Bäst i Test <<

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Är din hund matt, lat och bara ledsen? Och du har gjort allt rätt och kan bara inte lista ut vad som är fel? Då vet vi exakt vad du behöver. Fortsätt bara att läsa och ta reda på vad du kan göra för att ge din hund den boost den behöver. Varje förälder vill se sitt barn lyckligt, aktivt och på toppen av varje lek, och detsamma gäller för hundmammor och hundpappor. Vätskeersättning till hundar är något som kan hjälpa dig att balansera hundens vätskenivåer och åtgärda det dåliga humöret!

Vätskeersättning till hundar kan verka som ytterligare näringsämnen eller tillskott till din hunds kost. Ändå är de väsentliga saker som säkerställer att allt annat du matar din hund är effektivt och kan tas emot av kroppen. Vätskeersättning säkerställer att din hund är frisk, aktiv och fri från allt obehag. 

Låt oss hoppa på och granska de ledande vätskeersättningarna för hundar 2024 och hjälpa dig att ge det bästa för dina hundar och valpar!

Bild Produkt  
backpac TRiKEM WorkingDog ReHydrate
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris
backpac Svenska Djurapoteket Vätskeersättning
(POPULÄRAST)
Se billigaste pris
cordlessblower Healthy Pet Oralade GI Support Vätskeersättning
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Se billigaste pris
cordlessblower Aptus Nutrisal Vätskeersättning Se billigaste pris

Topp 4 bästa vätskeersättning för hund 2024

1. TRiKEM WorkingDog ReHydrate – Bäst i Test!

Fördelar

 • Innehåller alla elektrolyter hunden behöver
 • Lätt att dosera och smidig förpackning
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inga nackdelar hittade

Den bästa vätskeersättningen för hundar 2024 i vårt test är denna från TRiKEM. Vätskeersättningen har en utmärkt balans av elektrolyter och vätska vilket ger de optimala förhållandena för hunden att pigga till sig.

Denna vätskeersättning kommer i pulverform, vilket ger mycket valuta för pengarna och gör den lättare att ta med sig när man ska ut på utflykter samt vid förvaring. Tack vare den optimala balansen mellan vatten och elektrolyter så ser man till att hundens fysiologiska funktioner ska fungera korrekt.

Innehållet är mycket bra då den innehåller natrium, kalium, magnesium, klorid och zink vilka alla ger en uppiggande effekt. Doseringen är dessutom mycket enkel att följa och beror på hundens vikt enligt följande:

 • <10 kg: 7,5 ml blandas i 0,25 l vatten
 • 11-25 kg: 15 ml blandas i 0,5 l vatten
 • >26 kg: 30 ml blandas i 1 l vatten

Tack vare att den är i pulverform så kan den också förvaras länge, vilket gör den användbar i flera år framöver. Den har en hållbarhet på 24 månader efter användning. Sammantaget är detta den bästa vätskeersättningen för hundar eftersom den ger mycket valuta för pengarna samtidigt som den har en mycket positiv effekt på hunden!


2. Svenska Djurapoteket Vätskeersättning – Populärast

Fördelar

 • Ger snabb energi
 • Medföljande skopa
 • Återställer snabbt elektrolythalterna i hundens kropp

Nackdelar

 • Passar inte alla hundar som inte är så aktiva

En mycket populär vätskeersättning till hundar är den här från Svenska Djurapoteket. Denna ersättning presterar riktigt bra i vårt test och vi tycker den har både ett bra pris och ett bra innehåll, varvid den kvalificerar som en av de bästa just nu.

Svenska Djurapoteket har skapat en mycket bra vätskeersättning som ger en heltäckande återhämtning för hunden vid brist på energi och vätska. Den innehåller glukos och maltodextrin, vilket ger snabb energi som piggar upp hunden snabbt. Därtill innehåller den även en rik mängd elektrolyter i form av natrium, kalium, kalcium, magnesium och zink som påskyndar återhämtningsprocessen.

Doseringen är mycket enkel att följa och beror helt enkelt på hundens vikt. Det medföljer ett doseringsmått som gör att den angivna doseringen går väldigt snabbt. Med tanke på att den här vätskeersättningen innehåller relativt mycket energi så är den särskilt lämpad vid mag- och tarm störningar (akut diarré), hög värme och hårt arbete såsom för jakthundar eller andra mycket aktiva hundar.

Som helhet är det inte konstigt att denna vätskeersättningen har blivit så populär. Den har fått mycket nöjda kunder och vid vårt test kan vi bara hålla med. Helt klart en kanonbra vätskeersättning för hundar som snabbt behöver fylla på med energi och vätska, till ett relativt billigt pris!


3. Healthy Pet Oralade GI Support Vätskeersättning – Bästa premiumval

Fördelar

 • Mycket näringsrik
 • God smak
 • Bra balans i formulan

Nackdelar

 • Kan behövas flera flaskor för att det ska räcka till hunden

Ett annat populärt val av vätskeersättning är den här från Oralade. Detta är en riktigt effektiv formula som snabbt hjälper hunden att komma på banan med hjälp av de rätta näringsämnena.

Innehållet i denna vätskeersättning är inte att snåla med. Den innehåller nödvändiga aminosyror, hydrolyserad kycklinglever (så du även kan ge den till foderallergiska djur), dextros som är en enkel sockerart som minskar magsyreutsöndring och ger djuret tillskott av energi. Därtill har den också balanserade elektrolyter som ersätter förlusten vid exempelvis varmt väder eller kräkningar och diarré.

Vätskeersättningen är mycket mångsidig eftersom den har låg proteinhalt och lågt innehåll av fosfor. Det gör exempelvis Oralade till ett perfekt tillskott även för hundar med akut och kronisk njursvikt. Den har även en god naturlig smak av kyckling, vilket gör att de flesta hundar älskar den.

Flaskan är lätt att dosera med, och snabb att få fram tack vare dess flytande form, och det framgår tydligt hur mycket Oralade du ska ge din hund. Den enda nackdelen är att den här vätskeersättningen är något dyr, så du kommer förmodligen behöva köpa flera flaskor för att kunna ge tillräckligt till din hund. Utöver det är det en av de bästa vi någonsin har testat, så om du verkligen vill ha det bästa av det bästa så är det ingen snack om saken. Helt klart den bästa vätskeersättningen för hundar i premiumsegmentet!


4. Aptus Nutrisal Vätskeersättning För Hund

Fördelar

 • Löser upp sig lätt
 • Enkel för hunden att dricka då den är smaklös

Nackdelar

 • Dyr

Aptus Nutrisal är en vätskeersättning för djur som har ett bra innehåll av mineraler och energi för att ge hunden en boost av energi när det behövs.

Den här vätskeersättningen är i pulverform som enkelt blandas med vatten för att ge rätt mängd näring och energi till din hund. Precis som de flesta andra vätskeersättningarna så innehåller den glukos och maltodextrin för att ge djuret energi, men även elektrolyter för att upprätthålla rätt vätskebalans i kroppen.

När pulvret är blandat så ser det ut som vatten, och tack vare att det är smaklöst så kommer hunden att dricka det självmant precis som vanligt vatten. Man kan däremot ge lösningen direkt i munnen med en spruta eller pipett om hunden skulle vägra att dricka eller är utmattad.

Det vi inte gillar med den här vätskeersättningen är priset. Den är mycket dyrare, per portion, än de andra vi har testat, utan att ge något för det dyrare priset. Det är en bra vätskeersättning, men vi hade gärna sett att man fick mer för pengarna.


Saker att tänka på vid köp av en vätskeersättning till hunden

Efter en lång dag av arbete och lek kan din hund ha fått slut på energi och ork. Precis som oss människor, så blir våra hundar trötta vid aktiviteter och varmt väder. En solig dag kan verkligen uttorka oss, och allt vi letar efter är en snabb lösning för att återställa vätskebalansen, och det gör även våra hundar. För hundar har vi recept på vätskeersättningar som håller dem igång och skyddar dem mot sjukdomar. En bra formel bör hjälpa din hund att bygga uthållighet, stärka immuniteten, bekämpa matsmältningsproblem och hålla vätskebalansen i schack. Det finns många vätskeersättningar för hundar tillgängliga på marknaden, men du måste välja det bästa för din hund, så fortsätt läsa medan vi guidar dig om vad du ska hålla utkik efter!

Ingredienser 

Alla vätskeersättningar för hundar innehåller spår av jordmetaller som är nödvändiga för din hund, från natrium till kalium till kalcium. Förutom det innehåller dessa formler omega, vitaminer och kolhydrater som hjälper till att ge din hund en omedelbar energikick. 

Dosering 

Varje formel har olika doseringar. Det finns ingen riktlinje av hur mycket man ska ta, eftersom varje formel har olika doseringsförslag. Du bör inte mata din hund mer än vad som krävs eftersom det kan orsaka irreversibla skador på din hunds organ. De flesta vätskeersättningar för hunden kommer med instruktioner om dosering baserat på din hunds vikt. Du kan följa det eller bara fråga din veterinär, så kan du få rekommendationer om en rutin baserad på din hunds hälsa. Ibland är dosen veckovis eller månadsvis, beroende på din hunds storlek och dess hälsa. 

Belopp

En hund kan inte hantera hur mycket vätskeersättning som helst varje dag. Blanda och matcha därför inte mängden som du vill. Om instruktionerna exempelvis vägleder 1 skopa för varje deciliter vatten, följ det eller gör vad din veterinär har rekommenderat. 

Form

Vi har sett vätskeersättningar i huvudsakligen två former: pulver och flytande. Pulver blandas vanligtvis med vatten för att göra en drink, men kan också blandas med mat. Å andra sidan späds koncentrerade vätskor med vatten eftersom de i första hand är koncentrerade. Vätskeersättningar i pulverform kan vara att föredra om du har en vattenflaska för hunden. Du kan då kan ta med dig den var du än går efter att ha hällt i pulvret, utan oroa dig över vätskebalansen.

Smak 

Även om de flesta elektrolyter påstår sig ha en viss smak, saknas vanligtvis smaken. Din hund kanske gillar artificiella smakämnen eller färgämnen. Det är bäst att kolla med din veterinär om din hund är allergisk mot någon. 

Förpackning 

Några förpackningar med vätskeersättning i pulverform kommer i burkar, och de flytande kommer i längre flaskformade burkar. Var och en kommer med praktisk förpackning. Allt du behöver göra är att se till att förpackningen är lämplig för förvaring. Vissa pulver inkluderar även skopor som mätverktyg. En skopa kan verkligen vara användbart om du är osäker på hur du ska dosera.

Varför du inte ska ge Resorb till hunden

Resorb är en mycket populär vätskeersättning till människor, och därmed tror vissa att den också skulle kunna bra till hundar. Men så är tyvärr inte fallet. Resorb återställer väl salthalten hos människor, men hundar har inte lika högt saltbehov och är dessutom mycket känsligare mot salt än vad vi människor är. Även om det inte ska uteslutas i hundars kost, så ska salt begränsas. För mycket salt kan vara dödligt.

Hundarna svettas inte som oss, utan i princip all vätska hundarna förlorar är via andningen. När hundarna andas följer inget salt med ut, så överskottet av salt samlas i kroppen. Dessutom så blir hunden snabbt kissnödig när den dricker mer salt i form av Resorb, samtidigt som den redan lider av vätskebrist. Detta är förstås inget vi vill ska hända.

Det är alltså av stor vikt att du antingen gör en egen blandning vätskeersättning till hunden, eller köper någon bra ovan.

Göra egen vätskeersättning till hunden: Recept

Det går alldeles utmärkt att göra en egen vätskeersättning till hunden, om du föredrar det. Såhär gör du:

 1. Värm 1 liter vatten, exempelvis i mikrovågsugnen.
 2. Blanda vattnet med 1 matsked druvsocker (eller 1 matsked honung) och 1 tesked salt.
 3. Om druvsockret eller honungen inte har löst upp sig, så värm vattnet lite till.
 4. Låt vätskeersättning svalna innan du ger det till ditt djur.
 5. Ge små mängder till hunden, 1 tesked till 1 matsked är tillräckligt.
 6. Anpassa mängden efter hundens storlek och ge 1 tesked till 1 matsked 2-3 gånger i timmen till önskvärd effekt är uppnådd.

Varför är uttorkning ett bekymmer för min hund?

Uttorkning är förlusten av vätskor och mineraler som är nödvändiga för normala kroppsliga processer. Detta händer vanligtvis när kroppen förlorar mer vätska än den kan ta in.

Mild uttorkning kan orsaka viss slöhet men svår uttorkning är mycket allvarlig och om den lämnas obehandlad kan den leda till döden hos både människor och hundar.

Vad är orsakerna till uttorkning hos hundar?

Uttorkning orsakas vanligtvis av:

 • Kräkningar
 • Diarré
 • Höga temperaturer
 • Brist på vätskeintag
 • Träning
 • Ökad urinering

Vilka är tecknen på uttorkning av hundar?

Tecken på uttorkning kan variera beroende på tillståndets svårighetsgrad.

Hund som lider av vätskebrist

Mild uttorkning:

 • Letargi
 • Flåsar mer än vanligt
 • Depression
 • Något insjunkna ögon
 • Torr mun, näsa och tandkött

Måttlig uttorkning:

 • Dålig elasticitet i huden (se nedan)
 • Fördröjd kapillärpåfyllningstid (se nedan)

Allvarlig uttorkning:

 • Extrem svaghet
 • Ostadighet

Hur kan jag testa min hund för att se om han är uttorkad?

Det finns några olika metoder för att testa för att se om din hund är uttorkad. Ett par populära metoder inkluderar:

Testa elasticiteten i hundens hud

Ett bra sätt att undersöka om hunden är uttorkad är att mäta elasticiteten hundens hud, vilket hjälper till att indikera vätskenivåerna.

Hur man gör det:

 1. Nyp och dra upp ett hudområde över din hunds skulderblad.
 2. Normalt, när den släpps, kommer huden att återgå till sin ursprungliga form. Hundar som är uttorkade kommer att ha hud som tar längre tid att återvända till sin plats.
 3. Om huden som inte hoppar tillbaka till sin plats och fortfarande är upphöjt är det ett tecken på allvarlig uttorkning.

Kapillärpåfyllningstest

Kapillärpåfyllningstestet utvärderar hur lång tid det tar för blodet att återvända till din hunds kapillärer. En försenad påfyllningstid tyder ofta på uttorkning.

Hur man gör:

 1. Tryck hårt mot din hunds tandköttskant. Det rosa området ska bli vitt när blodet pressas ut. Släpp fingret.
 2. Räkna hur lång tid det tar för tandköttet att bli rosa igen när blodet kommer tillbaka. Allt som är längre än 1,5 sekunder är onormalt och kan tyda på uttorkning (det kan också indikera anemi eller hjärtproblem, så det är klokt att prata med din veterinär när din hund uppvisar dålig kapillärpåfyllning).

En instruktionsvideo av dessa metoder för att mäta uttorkning hos hundar kan ses nedan!

Hur kan jag förhindra min hund att bli uttorkad?

Ingen vill att deras hund ska drabbas av uttorkning. Förhindra att hunden drabbas av uttorkning genom att se till att din hund dricker mycket vatten hela dagen.

 • Ge obegränsat med vatten. Erbjud alltid obegränsade mängder vatten, om inte rumsrenhetsträning eller hälsoskäl talar för något annat.
Kan man ge vätskeersättning till hunden?
 • Prova vattenfontäner till hunde . Om din hund är försedd med vatten men inte dricker tillräckligt, kanske vattnet inte är tillräckligt färskt för din hunds smak. Försök att byta vattnet oftare, eller välj en vattenfontän för hunden. Vissa hundar föredrar vattenfontäner framför stillastående vatten.
 • Ta pauser. Se till att din hund tar täta drinkpauser när den leker eller tränar, särskilt i värmen.
 • Övervaka alla sjukdomar. Låt problem, såsom kräkningar och diarré, omedelbart bli åtgärdade av din veterinär.
 • Administrera vätskeersättning. Vätskeersättning kan användas för att hjälpa din hund att snabbt återställa vätskebalansen och återhämta sig från uttorkning.

När ska jag ge min hund vätskeersättning?

Du bör ge din hund vätskeersättning vid första tecken på uttorkning, såsom vid hög värme. Jag har alltid några doser vätskeersättning, både för mig och för hunden, i mitt första hjälpen-kit. Jag älskar det eftersom det är säkert för min både mig och min hund, och kan vara precis det som behövs efter en tuff vandring.

Det bör noteras att vätskeersättning inte ska ges till hundar med kraftiga kräkningar. Om en hund har problem med att hålla nere mat eller dryck kan att ge den vätskeersättning få din hund att kräkas ännu mer. Sök istället omedelbar veterinärbehandling.

Hur ska vätskeersättning administreras?

Vätskeersättning ges till din hund i flytande form för att den ska dricka.

Vätskeersättningar kommer faktiskt i olika förpackningar, inklusive pulver och vätska. Pulver kan också vara praktiskt eftersom det kan hålla länge och kan göras till en flytande lösning efter behov.

Jag rekommenderar att du använder den naturella, smaklösa varianten eftersom hundar kan vara allergiska mot smaktillsatserna. Se också till att du läser instruktionerna på förpackningen – vissa produkter måste spädas ut, medan andra kan administreras omedelbart.

Helst ska vätskeersättning erbjudas till din hund i sin vattenskål. Om din hund vägrar att dricka kan du även administrera det via en spruta. Se bara till att du inte gör det med våld, eftersom det kan göra att vätskan hamnar i din hunds lungor.

Veterinärtips:
Kom alltid ihåg att alltid ge ditt husdjur vatten – vätskeersättning bör erbjudas utöver vatten, snarare än som en ersättning.

Var kan jag köpa vätskeersättning?

Du kan köpa vätskeersättning till din hund på ditt närmaste djurapotek. Ibland finns det även på vanliga apotek eller livsmedelsbutiker. Det billigaste är dock att handla online, vilket är det sortimentet våra bäst-i-test-vinnare också grundar sig på.

Vanliga frågor om vätskeersättningar för hundar

Hur förbereder man en vätskeersättning?

Det framgår på förpackningen beroende på vilken vätskeersättning du har köpt. Om det är pulverform brukar du behöva blanda det med vatten, och om det är i flytande form så kan du ibland bara ge det till hunden som det är. Var dock noga med doseringen så hunden får i sig rätt mängder utifrån sin vikt.

Kan jag ersätta hundens kost med vätskeersättning?

Nej. Även om vätskeersättningar för hundar kan tyckas fyllda med mer energi och fördelar, måste vi komma ihåg att detta endast ett komplement till din hunds normala mat. Det kan aldrig ges i proportion som är lika med eller liknar normalt hundfoder.

Hur ofta kan jag ge det till min hund?

Doseringen kan ges baserat på din hunds aktivitetsschema. Du kan diskutera din hunds rutin med din veterinär, och han kan utforma en plan för dig. Om din hunds aktivitet är mer än vanligt kan din veterinär ordinera en större mängd och vice versa. Dessutom spelar vikten och storleken på din hund en stor roll för att bestämma matningsrutinen för din hund.

Är vätskeersättning hälsosamt för hundar?

Ja! De är laddade med mineraler och näringsämnen som alla är viktiga för din hunds överlevnad. Men som allt annat kan det bli skadligt i för stora mängder.

Hur kan jag förvara en blandning om min hund inte vill ha den?

Om din hund har vägrat att dricka eller äta blandningen kan du förvara den i ditt kylskåp i upp till 3-4 timmar om inget annat anges.

Har vätskeersättningar några biverkningar för hundar?

Nej, inte på kort sikt. De hjälper bara din hund att leva ett aktivt och lyckligt liv. De bör dock inte ersätta hundens normala kost eftersom hunden då kan få brist på andra näringsämnen för optimal hälsa.

Kan min hund överdosera detta kosttillskott?

Ja, din hund kan överdosera detta kosttillskott om du ger för mycket. Det kan resultera i andningssvårigheter, högt blodtryck och så småningom kan situationen bli dödlig. Var därför försiktig med din dosering!

Vätskeersättning är bra, men du kan fortfarande behöva en veterinär

Att ge din hund vätskeersättning ersätter inte lämplig medicinsk behandling av din veterinär. Det kommer inte att lösa någon sjukdom som kan orsaka din hunds uttorkning.

När ditt husdjur är sjukt, sök alltid vägledning från din veterinär. Administrering av vätskeersättning är ett säkert mått på stödjande vård vid milda fall av uttorkning. Måttlig till svår uttorkning kräver mer aggressiva metoder för rehydrering.

***

Har du erfarenhet av att förse din hund med vätskeersättning på grund av uttorkning? Hur var din upplevelse? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga