Bästa Valphage 2024 – Stort Test av Valphagar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Orsakar din hund otur när du inte är uppmärksam, men har för mycket energi för att vara lycklig när den är i en låda? Kanske stjäl din valp skor eller tuggar på saker som han inte ska leka med.

I den här artikeln kommer vi att diskutera olika typer av valphagar och ge dig våra bästa val, så din valp släpper ut sin inre galenskap utan att du behöver oroa dig för att ditt hus förstörs!

Se våra snabbval nedan, eller fortsätt läsa för fullständiga recensioner!

     
cordlessblower Ellie-Bo Valphage
(Bäst i Test)
Se billigaste pris >
backpac dibea Valphage Hopfällbar
(Bästa bärbara)
Se billigaste pris >
cordlessblower FEANDREA Valphage
(Snyggast)
Se billigaste pris >
backpac AmazonBasics Hundgård
(Mest prisvärd)
Se billigaste pris >

>> Klicka här för att se fler valphagar <<

Varför köpa en valphage till din hund?

Hundhagar ger ett säkert utrymme för din hund att leka runt utan att ha hela huset. De är användbara i ett antal olika scenarier:

 • Valpar och kaossökande hundar. Hundhagar är användbara för hundar i alla åldrar som du vill hålla dig borta från bus, men kan vara särskilt användbara för en valp (eller en kull valpar) som inte är fullt utbildad än!
 • Håll dig borta från vissa rum. En hundhage kan också vara något för dig om du bara vill hålla dina hundar borta från vissa rum eller utrymmen. Vissa områden, som ett garage, tvättstuga eller poolområde, kan innehålla farliga element eller ämnen som du vill hålla din hund borta från. Hundgrindar kan också fungera bra för detta ändamål!
 • Mer utrymme än en bur. Om du är hemma men inte kan ge din valp 100% av din uppmärksamhet, låter en valphage dig fokusera på andra saker samtidigt som du låter din galna hund ha tillräckligt med utrymme att röra sig på, stretcha och leka.
 • De garanterar säkrare lektid. Om du tar din hundvän till parken är det i princip omöjligt att ha ögonen på dem hela tiden. Chansen finns att det kommer att finnas tillfällen när hunden kommer att plocka upp saker, svälja dessa och bli sjuk. Om du placerar din lurviga vän i ett begränsat utrymme, begränsar du effektivt vad den kan hämta. Du kan också välja de saker du vill vara närvarande i detta trånga område. Du kan placera deras favoritleksak eller till och med en annan hund som din hund är bekant och vänlig med. Poängen är att en hundhage låter dig styra så många variabler samtidigt för att se till att lektiden verkligen är rolig och säker.
 • Hjälper till med hundens socialisering. Beroende på storleken på din valphage kan du faktiskt hjälpa din hund att utveckla sina egna socialiseringskunskaper. Till exempel kan en mängd olika produkter för valphagar utomhus rymma mer än 5 hundar åt gången och de kommer fortfarande att ha gott om plats att springa och leka med varandra. Du kan ta tillfället i akt att utveckla din hunds sociala färdigheter genom att låta dem interagera med utvalda hundar som är ordentligt utbildade och välmanade. Jämför detta med ett öppet område där nästan alla andra hundar eller katter kan komma fram till ditt husdjur. Även om din hund är fullt utbildad och välskött, är det helt enkelt ingen som säger att den andra hunden kommer att vara densamma. Allt är en fråga om säkerhet igen.
 • Främjar hundens lycka. Även om en valphage faktiskt inte garanterar absolut frihet för ditt husdjur, ger det ändå en känsla av frihet. En hund som kan springa omkring, hoppa så högt som den vill, eller till och med leka med alla de olika leksakerna utan att bli skriken åt kan verkligen känna sig mycket gladare och nöjdare. Dessutom kan ökad fri lek hjälpa din vovvevän att släppa sin energi så att den kommer att känna sig mer avslappnad efteråt.
 • Hjälper till att minimera skador på dina möbler och andra tillhörigheter. Oavsett om du bryr dig om att erkänna det eller inte, vill du inte komma hem till ett hem med skadade möbler, klädsel som revs sönder och mattan strimlad till bitar. Du kan alltid lägga dina husdjur i burar men detta kommer att begränsa deras rörelsefrihet kraftigt. Att lägga dem i en tillräckligt stor hundhage bör hjälpa till att skapa ett säkrare område för dem och bort från dina värdefulla föremål. Naturligtvis finns det alltid en möjlighet för ditt husdjur att göra sönder väggarna i valphagen och fly. Men det är därför träning fortfarande är en mycket viktig aspekt av att använda en valphage.
 • Frågan om portabilitet. Till skillnad från hundburar är vissa hundhagar inte riktigt bärbara. Även om det är sant att de enkelt kan fällas ner för enkel transport och förvaring, kommer du fortfarande att behöva en separat resekorg för att sätta din hund i när du är på vägen. Du kan helt enkelt inte lägga en hund i en nedfälld valphage. En annan sak är att vissa modeller fortfarande är tunga trots att de går att fälla. Detta påverkar den övergripande portabiliteten avsevärt. Visst, du kan alltid sätta en valphage på baksidan av din lastbil eller till och med i bilens bagagerum, men du måste fortfarande bära den. Ett bättre alternativ skulle vara att skaffa popup-typer av valphagar.

Att tänka på när man köper en valphage

 • Hundstorlek. Du vill köpa en hundhage som är tillräckligt stor för att låta din hund röra sig och träna, och tillräckligt hög för att han inte kan hoppa ut!
 • Plats för valphagen Planerar du att hålla din hunds valphage inne eller ute? Beroende på plats vill du överväga om du behöver en hållbar, vattentät enhet som tål väder och vind, eller en mer attraktiv estetisk modell som kanske passar bättre in i din heminredning, men saknar samma seghet.
 • Hur tuff är din valp? Om du har en särskilt oförutsägbar valp som kan tugga igenom eller bryta sig ur någonting, vill du överväga en tuffare, mer hållbar valphage för att motstå de hundbeteendena (oroa dig inte, vi har några bra hållbara förslag nedan)!
 • Bärbarhet. Innan du väljer en valphage borde du överväga om du kommer att flytta runt den mycket, eftersom vissa enheter är lättare att transportera än andra. Vissa valphagar kan enkelt fällas ihop och justeras, medan andra är mer permanenta armaturer som inte så lätt kan flyttas.
 • Att justera eller inte justera?  Om du letar efter en hundhage som kan tillgodose flera behov kan du föredra en justerbar valphage som kan ändra storlek med borttagning eller tillägg av paneler. Beroende på vilket typ av utrymme du arbetar med finns det olika formade valphagar. Vissa kan till och med placeras mot en vägg för att användas som ett provisoriskt staket.
 • När en dörr stängs, öppnas en annan? Vissa valphagar har dörrar, vilket kan vara bekvämt om du har begränsad rörelse eller har en större hund som inte kan lyftas över staketet. Det kan också vara ett bra sätt att undvika att introducera din hund för konceptet att hoppa över valphagen (vilket snabbt kommer att ta bort syftet med att ha en hundhage överhuvudtaget).
 • Stabiliserande insatser för att hålla saker på plats. Om du är intresserad av att hålla din hunds valphage utomhus kan du överväga en som levereras med insatser eller stabilisatorer för att den inte ska välta av en större hund eller blåsa bort av starka vindar.
 • Material. Det finns många olika material att välja mellan när du väljer en valphage som passar dina behov.
 • Metall är den vanligaste typen av material eftersom den är robust och kan användas inne eller ute. Det kan dock vara mindre idealiskt inomhus eftersom det inte är det mest attraktiva alternativet och har potential att repa trägolv.
 • Trä är mer estetiskt tilltalande, men är inte lika hållbart för utomhusbruk. Trä kan också vara mottagligt för ivrig tuggning. Det är klassiskt och robust, men eftersom dessa ofta är känsliga för vädret, används de bäst inomhus. De kan lägga till en viss grad av elegans i ens inredning, vilket alltid är ett plus. Men de kanske inte är särskilt mottagliga för hundtuggning. Som sådana är dessa bäst reserverade för hundar som är mer på den passiva sidan.
 • Plast kan användas inomhus eller utomhus, men kan inte heller stå emot en aggressiv tuggare. Dessa är lätta och mycket hållbara material som vanligtvis finns i olika färger och utföranden. Vissa är mycket motståndskraftiga mot tuggning, andra inte lika mycket. Om du väljer plast, se till att få de modeller som inte innehåller skadliga kemikalier som ftalater, formaldehyd och BPA.
 • Tyg kan också fungera för inomhusbruk, men är mindre hållbart och det mjuka tyget kan tuggas igenom ganska enkelt. Om det är absolut mångsidighet, lätt design och bärbarhet du är ute efter, så är en valphage för hundar som är gjorda av tyg eller nylon rätt väg. Deras mångsidighet sträcker sig väl till utomhusbruk, särskilt om det låter bra med tanken på att ta med din hund till familjens picknick men är orolig för att det kan vandra för långt för din bekvämlighet. Dessa är enkla att installera och är ofta utformade som hopfällbara popup-fönster. Men försiktighet bör utövas, eftersom duken inte är lika hård och robust som de andra materialen som används vid konstruktionen av en hundhage.

Typer av valphagar

Valphage inomhus

Det kan vara riktigt trevligt att ha en valphage inomhus för att ge din valp mer utrymme att röra sig medan du fortfarande begränsar honom till ett specifikt område.

De kan också vara ett värdefullt verktyg när du håller på att träna en valp , eller att börja överbrygga klyftan mellan hagen och ha hela husets räckvidd. Att börja med ett litet, säkert utrymme kan vara ett bra sätt att få en hund att känna sig bekväm!

Så småningom kan du överväga att examinera din hund till grindar, vilket ger din hund fri körning av ett helt rum i ditt hem.

Valphage utomhus

Om du inte har en inhägnad gård och inte litar på att din hund inte kommer springa iväg, men vill ge din hund möjlighet att leka ute utan tillsyn och utan koppel, kan en valphage utomhus vara precis vad du behöver.

En valphage utomhus låter dig hålla din hund på din trädgård utan ett staket, vilket möjliggör rolig utomhuslek utan stora investeringar.

Men glöm inte att hitta ett slitstarkt, rost- och sönderfallsmaterial som tål vädret! För ett större, mer permanent utomhusalternativ kan du också överväga utomhuskenneler.

Topp 4 bästa valphagar 2024

1. Ellie-Bo Valphage – Bäst i Test!

Bästa Valphage 2024 - Stort Test av Valphagar

Vår sökmotor hittade artikeln i följande butiker:

Var det något som inte stämde? Rapportera fel.

Denna valphage i metall från Ellie-Bo är ett suveränt val av valphage enligt oss. Den är både prisvärd och funktionell, samtidigt som den är relativt anpassningsbar. Valphagen består av metall och är har en höjd på antingen 61 eller 76 cm, vilket gör den lämplig för relativt små hundar såsom Yorkshire Terrier, Shih Tzu, chihuahua, Spetshund eller fransk bulldog.

Hundhagen kan skapa en yta om 1,5 kvadratmeter vilket är mer än tillräckligt för de flesta valpar. Det är tillverkat av tillverkat av robust legerat stål vilket gör att den behåller sin form, ger långvarig styrka och utan problem tål daglig användning. Materialet ger även bra skydd mot väder och vind vilket gör att den även passar bra utomhus.

Höljet kan placeras snabbt och enkelt, och sätts upp på mindre än 15 sekunder enligt tillverkarna själva, och inga verktyg behövs. När den inte används kan den fällas platt vilket gör att du enkelt kan transportera den och förvara den kompakt för att spara plats.

Valphagen har även en gångjärnsdörr med bultlås vilket gör att du kan känna dig trygg med att valpen inte flyr utan din medvetenhet. Den har ett attraktivt pris om man jämför med andra valphagar men håller ändå riktigt bra kvalitet. Detta, tillsammans med väldigt nöjda användarrecensioner, indikerar att detta är ett bra val för dig som vill ha en robust och mycket uppskattad valphage.


2. dibea Valphage Hopfällbar – Bästa bärbara

Bästa Valphage 2024 - Stort Test av Valphagar

Vår sökmotor hittade artikeln i följande butiker:

Var det något som inte stämde? Rapportera fel.

En väldigt bra valphage i tyg av canvas är denna valphage. Detta är en valphage med botten som passar både inomhus och utomhus och är perfekt för att låta valparna gå fria men ändå ge dem den säkerheten de behöver.

Valphagen har två ingångar och är därför enkel att hantera vid utsläppning och insläppning av hundar eller om man vill blockera en viss ingång/utgång. En funktion vi tycker är väldigt bra med denna valphage är att den är hopfällbar. Den har en praktisk design som kan fällas ihop till en bärvänlig väska vilket betyder att den tar väldigt lite plats när den inte används. På så sätt är den väldigt bra om man är en person som tänkt resa eller göra utflykter med sina valpar.

Valphagen har också en flaskhållare, luftgenomsläppligt nätmaterial som säkerställer optimal luftcirkulation och ett öppningsbart lock för bästa möjliga bekvämlighet för både hundarna och dig som hundägare.

Denna valphage finns två färger, svart/grå och svart/vit, vilket gör den enkel att matcha efter ens behov. Den är väldigt praktisk och enkel att använda och är väldigt uppskattad bland tusentals hundägare. Detta är därför vår favorithundhage i tyg, som också har en mjuk och härlig botten i sig.


3. FEANDREA Valphage – Snyggast

Bästa Valphage 2024 - Stort Test av Valphagar

Vår sökmotor hittade artikeln i följande butiker:

Var det något som inte stämde? Rapportera fel.

Detta är ytterligare en stabil valphage som vi verkligen uppskattar. Hagen är tillverkad av robust och lätt metall som monteras upp och plockas ned igen på nolltid. Detta görs på ett enkelt sätt genom att lossa skruvanslutningarna och lägga gallerdelarna plant och platsbesparande ovanpå varandra. På så sätt är detta en bra hundhage för dig om du har begränsat utrymme eller helt enkelt vill flytta runt valphagen snabbt och smidigt.

Valphagen består av sex gallerelement som är mycket robusta och stabila. Ett gallerelement består av en låsbar dörr, vilket gör det enkelt för dig som hundägare att kunna reglera in- och utgång genom valphagen. Det är också lätt att anpassa formen av valphagen.

Den passar bra såväl inomhus som utomhus och kunder har rapporterat att de använt den i lägenheter, på balkonger, terrasser och såklart i trädgårdar. Dessutom kan element från flera hagar kan monteras ihop vilket gör att du själv kan konfigurera en ännu större valphage om du skulle vilja det. Den är också vädertålig vilket är väldigt viktigt om den ska förvaras utomhus i Sverige.

Med det sagt är detta en väldigt bra valphage om du vill ha en robust och stabil sådan, utan att kompromissa med estetik och design. Den ger flera möjligheter att anpassa både form och storlek och kan förvaras enkelt och smidigt. Vi tycker därför att detta är en av de bästa valphagarna på marknaden just nu.


4. AmazonBasics Hundgård – Mest prisvärd

Bästa Valphage 2024 - Stort Test av Valphagar

Vår sökmotor hittade artikeln i följande butiker:

Var det något som inte stämde? Rapportera fel.

Denna AmazonBasics vikbara lek- och träningshage för husdjur erbjuder en praktisk lösning för att ge ditt husdjur extra utrymme och samtidigt skapa säkra gränser. Tillverkad av robust metall är denna hage både hållbar och mångsidig, vilket gör den till ett utmärkt val för husdjursägare.

En av de mest imponerande egenskaperna med denna hage är dess enkelhet i användning. Den monteras på bara några sekunder utan behov av verktyg, vilket gör den perfekt för både inomhus- och utomhusbruk. Med sina åtta metallytor kan den enkelt formas till olika konfigurationer och anpassas efter dina behov, vare sig det är runt, kvadratiskt eller rektangulärt. Dessutom kan den även kopplas samman med en metallbur för att skapa en kombinerad viloplats och lekområde åt ditt husdjur.

När den inte används är den lika lätt att fälla ihop som den är att sätta upp. Genom att lossa metallklämmorna och ta bort stabilisatorerna kan den enkelt vikas ihop till en kompakt storlek för förvaring eller transport.

Recensionerna från kunder i Sverige ger ytterligare bevis på denna hages kvalitet och funktionalitet. Många kunder berömmer dess robusta konstruktion och användarvänlighet, medan andra noterar dess effektivitet både inomhus och utomhus.

Även om några kunder påpekar att den kanske inte är lämplig för alla valpar på grund av deras storlek eller förmåga att klättra, verkar de flesta vara mycket nöjda med sitt köp och rekommenderar den till andra husdjursägare. Den har över 46 000 omdömen och 4,5 stjärnor och är bland de billigaste valphagarna vi har testat, så denna är definitivt värd varenda krona!


Vad för säkerhet man ska leta efter i en valphage

Det är viktigt att se till att din valphage är en säker miljö för din hund! Det finns några olika faror att vara medveten om:

 • Valphagar av metall kan ibland rosta, vilket med tiden kan göra metallen benägen att gå sönder och lämna din valp utsatt för skarpa kanter. För att åtgärda detta, se till att du ofta kontrollerar skicket på din valphage i metall och håll utkik efter rost.
 • Valphagar av plast tuggas lättare, och om din hund är en ivrig tuggare kan han riskera att få i sig mycket små plastbitar eller till och med kväva sig. Detta kan leda till skada och till och med dyr operation.
 • Vissa valphagar har större luckor i panelernas väggar, så se till att hitta en där din hund inte kommer att fastna i tassarna!

Innan du väljer en valphage, tänk först på din hund och försök att förutspå vilken typ av bus han kan göra – det kommer säkert att hjälpa dig att hitta den perfekta valphagen för dig och din valp!

Att introducera en valphage till din hund

När du först introducerar din hund för hans nya valphage är det viktigt att se till att den första upplevelsen är positiv! Det finns flera steg du kan ta för att se till att din valp älskar sin valphage.

 • Lämna dörren öppen. Om din nya valphage kommer med en dörr kan det vara bra att lämna den öppen först så att din hund inte ser det som en fälla (om det inte finns någon dörr kan du bara lämna två av panelerna olåsta så att det finns en öppning).
 • Gör valphagen till ett roligt ställe! När du först får valphagen, gå in med din hund och ge den några måltider eller godis där inne så att de vet att det är en rolig och bekväm plats. Att lägga till din hunds favoritleksaker eller filtar är ett bra sätt att visa honom att utrymmet är hans. Undvik att förvandla din hunds valphage till ett straffområde – du vill inte att din hund ska se det som en ”dålig plats”.
 • Börja tidigt och gå långsamt. Ju yngre din valp är när du presenterar honom för sin valphage, desto bättre! Och oavsett vilken ålder din hund är, låt honom bara ta sig tid och bli bekväm med hagen i sin egen takt. Så småningom kommer din hund att älska att gå in i sin hundhage – det kommer att vara en egen plats som han kan känna sig bekväm och trygg i!

Känner du dig extra slarvig? Du kan till och med göra din egen valphage om du har några grundläggande snickerikunskaper och viljestyrka!

Vanliga frågor om valphagar

Vad är skillnaden mellan en hundgård och en valphage?

Den första skillnaden är avsikterna bakom att använda den. Valphagar används för att utbilda valpar och hundar. De kan också användas som en lugn viloplats när din hund är utan uppsikt.

Hundgårdar används främst som lek- och träningsutrymmen. Du kan till och med gå med din valp i deras hundgård och leka med dem för att associera det utrymmet som ”lektid”.

Den andra skillnaden är storlekskraven. För att en valphage ska kännas trygg och mysig måste den passa ganska bra för din valp. Hundgårdar behöver gott om plats för din hund att kunna leka i.

Hur länge ska man ha hunden i en valphage?

Vid valphage är tumregeln inte längre än 3 timmar för en valp under 6 månader. Inte längre än 6 timmar för en äldre valp.

Samma regler gäller i allmänhet för hundgårdar. Det är i allmänhet snällare att ha din valp i en hundgård för långa timmar av förvaring, än i en valphage. Helt enkelt för att hundhage är ett litet utrymme, medan hundgårdarna är mer öppna och friare.

Du kan alltid kombinera de två genom att ansluta dörren till din hunds valphage till dörren till din hunds hundgård. Du har då ett mycket rymligt, multifunktionellt utrymme som din hund bekvämt kan springa i när du är borta!

***

Har du en valphage eller hundhage hemma för din hund? Vad tycker han eller hon om det? Dela dina tankar och berättelser i kommentarfältet nedan!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga