Bästa Spannmålsfritt Hundfoder 2024 (BÄST I TEST)

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Ont om tid?

Vinnaren år 2024 är Buddys spannmålsfria hundfoder

Motivering: Välsmakande hundfoder med näring i varenda tugga

60 procent kött och 40 procent superfoods, grönsaker och frukt gör detta till ett högkvalitativt hundfoder. Den medföljande smakgarantin gör att man kan prova utan risk.

Till billigaste butik
Test av Buddy spannmålsfritt hundfoder

Fortsätt läsa för mer djupgående recensioner

Under de senaste åren har spannmålsfri hundmat blivit populärt bland ett antal hundägare.

Tillverkare har verkligen märkt denna trend, och många har börjat inkludera ett eller flera spannmålsfria alternativ i sina produktlinjer. Vissa tillverkare har till och med tagit bort spannmål från alla sina formler och recept.

Det betyder att du har massor av spannmålsfria alternativ att välja mellan. Men även om det alltid är trevligt att ha många alternativ, kan det göra det svårt (även överväldigande) att sortera igenom de tillgängliga recepten och välja det bästa för ditt husdjur.

Vi ska försöka hjälpa dig att göra precis det, eftersom vi rekommenderar några av de bästa spannmålsfria hundfoder på marknaden. Genom att recensera dem så förklarar vi för- och nackdelarna med var och en. Vi kommer till och med att dissekera ingredienslistorna och vara noga med att inte rekommendera något som kan vara skadligt för din hund.

Men först ska vi titta på grunderna för spannmålsfri hundmat och förklara när det kan vara ett bra val för din hund.

Spannmålsfritt hundfoder: Snabbval

 • Buddy Grass-Fed Lamb SpannmålsfriPremium köttprotein med sötpotatis, ärtor och äpplen samtidigt som det håller sig fritt från artificiella smaker, färgämnen och konserveringsmedel.
 • Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer Hundfoder. Hundfoder med flera olika proteinkällor med komplexa kolhydrater såsom potatis och ärtor.
 • Magnussons Spannmålsfria HundfoderEtt Sverige-tillverkat torrfoder gjort på lokala ingredienser i deras egna gård i Bro, utan konstgjorda smaker, färger eller konserveringsmedel.
 • Orijen Dog OrginalEtt proteinrikt torrfoder med många olika proteinkällor såsom kyckling, ägg, fisk och kalkon. Även rikt på färska frukter, grönsaker och bär.

Behöver hundar en spannmålsfri kost?

Låt oss reda ut en vanlig missuppfattning direkt: De allra flesta hundar kan smälta spannmål utan problem.

Faktum är att deras förmåga att smälta kokta korn är en del av anledningen till att de blev ”hundar” (i motsats till vargar) i första hand. Tidiga hundar utvecklade gener som gjorde att de kunde producera mer amylas (ett protein som gör att stärkelse kan smältas i tarmarna) än deras vargförfäder.

Detta visade sig vara ett kritiskt steg i domesticeringen av hundar. Dessa anpassningar hjälpte dem att överleva tillsammans med människor, eftersom det tillät dem att livnära sig, delvis, på våra rester.

Så för att svara på vår första fråga: Nej, de flesta hundar behöver inte en spannmålsfri hundfoderdiet.

De flesta hundar smälter majs, vete och andra spannmål lika bra som de gör potatis eller andra kolhydrater som ofta används för att ersätta spannmål. Dessa spannmål kan till och med tjäna som värdefulla komponenter i en hunds diet.

Detta betyder dock inte att spannmålsfri hundmat nödvändigtvis är en dålig idé, och det kan till och med visa sig vara till hjälp under några specifika omständigheter.

Spannmålsfritt hundfoder

När är spannmålsfritt hundfoder en bra idé?

Många människor gillar att begränsa antalet kolhydrater i kosten, och vissa försöker undvika spannmål helt. Vissa människor gör detta för att gå ner i vikt, medan andra helt enkelt gör det för att det får dem att må bättre. Men bara för att en typ av kost fungerar för dig, betyder det inte att samma spannmålsfria tillvägagångssätt är en bra idé för din hund.

Ägare blir ofta väldigt känslomässigt kopplade till sina hundar, vilket gör det lätt att antropomorfisera dem. Detta kan orsaka problem vid val av mat, eftersom människor ofta väljer mat utifrån sina egna önskemål och behov, snarare än hundens.

Kom ihåg: Hundar är inte människor – deras biologi skiljer sig mycket från vår egen. Det är orättvist att försöka ingjuta din egen kost på din hund, och i vissa fall kan det till och med leda till näringsproblem.  

Ändå finns det några fall där spannmålsfritt hundfoder kan vara ett bra val för din hund. Några av de mest anmärkningsvärda omständigheterna inkluderar:

När din veterinär rekommenderar att hunden ska äta spannmålsfritt

Vi uppmuntrar alltid våra läsare att arbeta nära sin veterinär för att säkerställa att din hund förblir så frisk och glad som möjligt. Detta inkluderar varje gång du gör kostval. Så om din veterinär rekommenderar att gå med spannmålsfritt hundfoder, är det förmodligen i din hunds bästa intresse att göra det.

Det betyder inte att du bara måste acceptera din veterinärs råd blint. Ställ frågor om rekommendationen och försök förstå varför din veterinär rekommenderar spannmålsfritt hundfoder. Om du inte tycker att resonemanget är övertygande, kanske du vill få ett andra utlåtande från en annan veterinär.

Hundar som är allergiska mot majs, vete eller andra spannmål

Medan majs, vete och andra spannmål inte orsakar matallergier lika ofta som många andra ingredienser (som nötkött, fläsk och mejeriprodukter), lider ett litet antal hundar av kliande hud när de äter spannmål.

Var bara säker på att du har arbetat med din veterinär för att ta reda på den faktiska allergiska triggern – anta inte bara att spannmål är de problematiska ingredienserna.

Detta kommer normalt att kräva att du byter hundens kost till en kost med hundfoder med ett begränsat antal ingredienser eller ett hypoallergeniskt hundfoder för att bli av med symtomen, och sedan använder en eliminations-utmaningskost för att positivt identifiera allergenet.

Hundar som inte gillar smaken av spannmål

Även om spannmål är ingredienser av hög kvalitet, erbjuder de verkligen inte någon typ av oersättligt värde. Så om din hund helt enkelt inte gillar smaken eller konsistensen av mat gjord på majs, vete eller andra spannmål, behöver du inte tvinga honom att äta dem. Istället kan du bara välja ett spannmålsfritt hundfoder för att hålla hund glad.

Med det sagt finns det många hälsosamma spannmål för hundar, såsom vete, majs, korn, havre och andra spannmål som hundar tycker är goda, så detta är förmodligen inte ett särskilt vanligt problem.   

Hundar som inte smälter spannmål bra

Vissa hundar kanske inte är allergiska mot spannmål, men de kan ha problem med att smälta dem ordentligt. Spannmål kan göra din hund gasig (vilket kan vara ganska problematiskt för resten av ditt hushåll), eller så kan de ge honom frekvent diarré.

Detta kallas vanligtvis en matintolerans, och det kan göra din hund ganska olycklig.

Om din hund lider av dessa typer av problem, bör du diskutera problemet med din veterinär. Om han eller hon håller med om att spannmål är den troliga orsaken till din hunds matsmältningssvårigheter, vill du byta till spannmålsfri hundmat alternativ eller ett hundfoder designat för hundar med känsliga magar.

Bra spannmålsfri hundmat

Vad använder spannmålsfria hundfoder för kolhydrater istället för spannmål?

Även om de flesta hundar smälter dem lätt nog, behöver din hund inte särskilt mycket kolhydrater. Detta gäller speciellt valpar, som i regel behöver en större andel protein i sin mat än vuxna, varför man bör ge speciellt valpfoder till dem. Men oavsett om din hund är vuxen, så hade hundens val förmodligen vara att föredra en kost som mestadels består av smarriga proteiner och fetter.

Denna typ av kost skulle dock bli ganska dyr. Det är därför de flesta hundfoder innehåller spannmål – de är ett prisvärt sätt att öka kaloriinnehållet i ett foder.

Så om du vill göra ett prisvärt hundfoder som inte innehåller spannmål, måste du ersätta de kalorier som normalt tillhandahålls av spannmål genom att inkludera andra kolhydratrika ingredienser. Några av de vanligaste som används inkluderar:

 • Potatisar
 • Sötpotatis
 • Linser
 • Kikärtor
 • Ärter

Finns det några problem med spannmålsfria hundfoder?

För det mesta anses spannmålsfri hundmat som säkert och hälsosamt. Det är dock viktigt att notera att fenomenet med spannmålsfri hundmat är relativt nytt – människor har inte matat sina hundar med spannmålsfritt hundfoder särskilt länge.

Följaktligen har forskare ännu inte samlat på sig mycket empirisk data om spannmålsfri mat för hundar.

Minst en studie från 2018 av FDA har dock visat ett samband mellan mat baserad på potatis och baljväxter och hjärtproblem hos hundar. Mer forskning behövs (en enda studie visar egentligen inte så mycket), men detta är ett viktigt undersökningsområde som förespråkare för spannmålsfri hundmat bör övervaka.

Bortsett från det är det enda andra uppenbara problemet med spannmålsfria hundfoder att de ofta är lite dyrare än mat gjord på majs eller vete.

Hundmat utan majs

Vilka typer av saker ska du leta efter i ett spannmålsfritt hundfoder?

Det räcker inte att bara välja det första spannmålsfria hundfodret du hittar – du måste fortfarande välja en högkvalitativ produkt som kan ge din hund den näring han behöver. Du kan begränsa dina val genom att leta efter ett hundfoder som uppfyller kriterierna som förklaras nedan.

Leta efter en mat med ett komplett protein överst på ingredienslistan

Det är otroligt viktigt att se till att din hunds mat innehåller ett eller flera högkvalitativa proteiner. Och även om identifierade köttmåltider och till och med identifierade köttbiprodukter kan vara värdefulla kompletterande proteiner, är det alltid bättre att se ett komplett protein överst på ingredienslistan (och helst flera köttkällor som toppar ingredienslistan).

Det enda undantaget från denna regel är våtfoder för hundar på burk, eftersom många kommer att innehålla vatten eller buljong som den först listade ingrediensen. Detta är inte ett problem så länge som ett komplett protein är den andra listade ingrediensen.

Undvik mat med konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel

Konstgjorda färger, smaker och konserveringsmedel orsakar ibland att hundar lider av matallergier, och de utgör ett onödigt tillskott till de flesta hundfoder.

Så länge din hunds mat är gjord med förstklassiga ingredienser är konstgjorda smaker onödiga. Med all sannolikhet bryr sig din hund inte vilken färg hans mat har.

Hundfoder kräver vanligtvis konserveringsmedel för att säkerställa att de har en rimlig hållbarhetstid, men de flesta högkvalitativa hundfodren konserveras med naturligt förekommande vitaminer och tokoferoler.

Undvik hundmat som innehåller omärkta (eller dåligt märkta) köttkällor eller köttbiprodukter

Som nämnts tidigare är kött och köttbiprodukter värdefulla proteiner som ingår i många hundfoder. Även om de inte ofta låter aptitretande för människor, tycker de flesta hundar att de är läckra. Det är dock viktigt att förhindra att din hund äter köttmåltider eller köttbiprodukter som kan innehålla ohälsosamma eller osmakliga ingredienser.

Ett av de bästa sätten att göra detta är att undvika felaktigt eller ofullständigt märkta versioner av dessa ingredienser. Till exempel är ”ankmjöl”, ”kycklingbiprodukter” och ”nötköttsmjöl” alla bra; men du vill undvika ”fjäderfämjöl” eller ”köttbiprodukter”, eftersom de kan innehålla nästan vad som helst.

Försök att välja hundmat med probiotika

Probiotika är nyttiga bakterier som kan hjälpa hundar att smälta sin mat mer effektivt. De kan också hjälpa till att skydda din hund från magbesvär och förhindra diarré och överdriven gas. Många högkvalitativa torrfoder är berikade med probiotika, men de ingår sällan i våtfoder.

Om du vill kan du alltid använda fristående probiotiska kosttillskott, så du behöver inte nödvändigtvis söka efter ett hundfoder med innehåll av probiotika.

Leta efter hundmat rik på omega-3-fettsyror

Omega-3-fettsyror hjälper till att minska inflammation och främjar en frisk, glänsande päls. De är också viktiga för hjärnans utveckling, särskilt hos unga valpar. Några av de livsmedel som oftast används för att ge omega-3-fettsyror inkluderar växtoljor, laxolja, fiskmjöl och linfrö.

Liksom probiotika finns det fristående omega-3-fettsyra- fiskoljetillskott på marknaden, så du kan fortfarande välja ett hundfoder som inte ger många omega-3-fettsyror om det är idealiskt på alla andra sätt.

Välj hundmat med massor av antioxidantrika frukter och grönsaker

Många färgglada frukter och grönsaker är rika på ämnen som kallas antioxidanter. Dessa ger skydd mot skador orsakade av fria radikaler och stödjer din hunds immunförsvar, så att den kan förbli frisk.

Några livsmedel som är rika på antioxidanter inkluderar:

 • Pumpa
 • Granatäpple
 • Blåbär
 • Hallon
 • Björnbär
 • Spenat
 • Persilja
 • Grönkål
 • Sötpotatis
 • Morötter
 • Tomater
Bästa spannmålsfria hundfoder

De fem bästa spannmålsfria hundfodren

Följande fem spannmålsfria hundfoder är bland de bästa på marknaden. Du kommer säkert att vilja granska var och en noggrant innan du fattar ett beslut, men du kan vara säker på att alla fem är mycket högkvalitativa produkter.

1. Buddy Grass-Fed Lamb Spannmålsfri – Bäst i Test!

Om: Buddy Grass-Fed Lamb är ett spannmålsfritt hundfoder gjort med naturliga ingredienser och supernäringsämnen för att ge den typ av näring ägare vill ha och en smak som hundar älskar.

Buddy Grass-Fed Lamb Spannmålsfri - Bäst i Test

Egenskaper: Buddy Grass-Fed Lamb är gjort med en mycket imponerande samling ingredienser, inklusive två premiumproteiner (lamm och torkat lamm) och ett antal högvärdiga kolhydrater – inklusive sötpotatis, ärter och torkade äpplen – i stället för spannmål.  

Längre ner på ingredienslistan kommer du att märka saker som laxolja, som båda en bra källa till omega-3-fettsyror, såväl som flera antioxidantrika frukter och grönsaker, såsom morötter, torkad kelp och torkade äpplen.

Buddy Grass-Fed Lamb är berikat med glukosamin och kondroitin för att stödja ledhälsa. Den innehåller också mojave yucca, som kan hjälpa till att reglera din hunds matsmältningskanal.

Buddy Grass-Fed Lamb är ett hundfoder som är tillverkas både i Tjeckien och Sverige, utan några artificiella färger, artificiella smaker eller artificiella konserveringsmedel.

Prisnivå: Exklusivt

Första 5 ingredienserna:

 • Torkat lamm
 • Ärtor
 • Färskt lamm
 • Sötpotatis
 • Kycklingfett

Fullständig ingredienslista

FÖRDELAR: Detta spannmålsfria hundfoder uppfyller alla de grundläggande kriterierna vi rekommenderar att du letar efter i ett bra hundfoder. Den innehåller fantastiska proteiner och kolhydrater, samt en mängd olika frukter och grönsaker. Lägg till kondroitin, glukosamin och två typer av prebiotika, och du har ett ganska imponerande alternativ som vi anser vara ett av de hälsosammaste hundmatalternativen utan spannmål.

NACKDELAR: Denna mat är lite dyr, men vi kan inte hitta mycket annat att klaga på.


2. Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer Hundfoder

Om: Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer är ett smakrikt och proteinrikt spannmålsfritt hundfoder som passar för såväl känsliga hundar som matälskare.

Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer Hundfoder

Egenskaper: Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer är helt fullmatat med fantastiska proteiner, allt från kyckling till färsklagad svensk ren. Och, som alla andra hundfoder i det här testet, innehåller det här receptet inga spannmål och får istället kolhydratinnehållet från saker som potatis och ärtstärkelse.

Liksom många andra premiumhundfoder innehåller hundfodret också ett antal näringstillskott som är bra för din hund. Detta inkluderar probiotika, två olika källor till omega-3-fettsyror (torkat ägg och linfrö) och tillsatta naturliga antioxidanter.

Allt hundfoder från Bozita Robur tillverkas i Sverige i deras egna kök i Vårgårda.   

Prisnivå: Exklusivt

Första 5 ingredienserna:

 • Kyckling
 • Torkad potatis
 • Ärtstärkelse
 • Färsklagad ren
 • Benfett

Fullständig ingredienslista

FÖRDELAR: Bozita Robur är ett proteinrikt foder gjord på flera olika läckra kött som hundar älskar. Det har inte många problematiska ingredienser, och det är berikat med flera viktiga ämnen, såsom probiotika. Det är också lämpligt för alla livsstadier.

NACKDELAR: Generellt sett finns det inte många problem med Bozita Robur. Det är dock ganska dyrt. Vi skulle också uppskatta om det inkluderade lite fler färgglada frukter och grönsaker, men det är ett ytterst litet klagomål.  


3. Magnussons Spannmålsfria Hundfoder

Om: Magnussons Spannmålsfria hundfoder är ett enkelt, nyttigt och näringsrikt hundfoder, gjort utan några spannmål eller konstgjorda ingredienser.

Magnussons Spannmålsfria Hundfoder

Egenskaper: Magnussons Spannmålsfria Hundfoder med lokala råvaror och svenskt kött är gjord med näringsrikt protein i form av färskt nötkött. Liksom många andra spannmålsfria hundmatsrecept använder den potatis, ärtor och en rik mängd grönsaker för att ge kolhydratinnehållet.

Magnussons spannmålsfria recept är gjorda av högkvalitativa ingredienser, och de utelämnar många av de ingredienser som många hundägare gillar att undvika, såsom soja, majs, vete och olika typer av mjöl. 

Magnussons är ett familjeägt företag som har en småskalig produktion vilket ger hög kontroll i varje led av tillverkningen. Hundmaten tillverkas hemma på gården i Bro och på behöver de inte kompromissa med vare sig hållbarhet eller kvalitet.

Prisnivå: Mellan

Första 5 ingredienserna:

 • Färskt nötkött
 • Ärter
 • Torkad potatis
 • Kallpressad rapsolja
 • Färska ägg

Fullständig ingredienslista

FÖRDELAR: Magnussons Spannmålsfria är ett naturligt hundfoder med lokala råvaror från Sveriges skogar och färskt svenskt kött . Det är också tillverkat i deras egna gård i Bro utan ingredienser som man inte förstår.

NACKDELAR: Det enda vi skulle önska var att den hade lite fler frukter eller grönsaker, även om detta skulle kompromissa med deras lokala produktion. Hundfodret är inte heller berikat med probiotika, vilket är lite synd.


4. Orijen Dog Orginal

Om: Orijen Dog Orginal är ett proteinfyllt, spannmålsfritt hundfoder som försöker efterlikna en förfäders naturliga kost för att ge hunden den bästa maten för sin kropp.

Orijen Dog Orginal

Orijen Dog Orginal med frigående kyckling, kalkon, vildfångad fisk och redeslagda ägg är en proteinpackat foder gjort med en samling imponerande ingredienser.

Detta är ett helfoder och förutom de många olika källorna till protein, så består fodret av fantastiska spannmålsalternativ, som linser, ärtor och kikärtor bara för att nämna några.

Totalt innehåller detta foder Orijen Dog Orginal flera djurbaserade ingredienser, såsom kycklingkött, kalkonkött, kycklinglever och burfria ägg.

Dessa ingredienser ger inte bara den typ av djurbaserade proteiner som de flesta ägare vill ha till sitt husdjur, de ger också den typ av köttiga smaken som hundar älskar.

Dessutom utelämnar Orijen Dog Orginal de typer eller tillsatser som de flesta ägare vill undvika, och är förstärkta med många av de helt naturliga extraingredienser som ägarna vill ha, såsom probiotika. Detta recept är balanserat och formulerat för alla livsstadier, inklusive valpar, gravida eller ammande tikar och seniorer.

Prisnivå: Premium

Första 5 ingredienserna:

 • Kycklingkött
 • Kalkonkött
 • Ägg
 • Kycklinglever
 • Sill

Fullständig ingredienslista

FÖRDELAR: Orijen Dog Orginal recept med kyckling, ägg, fisk och kalkon är gjort med flera näringsrika proteiner, grönsaker, och frukter och det innehåller linser, ärtor, kikärtor och bönor bland sina primära kolhydrater. Fodret är även berikat med probiotika.

NACKDELAR: Vi skulle gärna sett att det fanns mer animaliska fetter med innehåll av omega-3 i receptet. Tyvärr är inte heller produktionen lokal, utan den sker i Kanada.


5. Hundfoder Granngården Spannmålsfritt

Om: Granngården Spannmålsfritt hundfoder görs utan några onödiga tillsatser eller ingredienser för att säkerställa att din hund får allt han behöver från ett foder, till ett mycket överkomligt pris.

Hundfoder Granngården Spannmålsfritt

Egenskaper: Granngården Spannmålsfritt med protein från kyckling & gris är ett högkvalitativt recept som innehåller flera olika djurbaserade ingredienser, inklusive torkad kyckling och grisfett. Potatis, ärtor och betfiber utgör huvuddelen av kolhydratinnehållet.

Hundfodret innehåller inte många onödiga ingredienser i resten av det spannmålsfria receptet. Det är gjort utan konstgjorda smaker, färgämnen eller konserveringsmedel.

Granngården Spannmålsfritt är rikt på näring och täcker din hunds dagliga näringsbehov. Det innehåller även fettsyrorna omega-3 (EPA och DHA) och omega-6 vilket ger en frisk hud och fin päls. Därtill finns det även fructo-oligosackarider (FOS) som har en positiv inverkan på matsmältningen.

Prisnivå: Låg/mellan

Första 5 ingredienserna :

 • Kyckling
 • Potatisflingor
 • Ärtstärkelse
 • Grisfett
 • Torkad betfiber

Fullständig ingredienslista

FÖRDELAR: Granngården Spannmålsfritt Hundfoder är ett högkvalitativt hundfoder som innehåller ett antal fullvärdiga proteinkällor, som kyckling och grisfett. Det innehåller inga konstgjorda smak-, färgämnen eller konserveringsmedel, och många hundar verkar älska smaken. Hundfodret innehåller även nyttiga fettsyror.

NACKDELAR: Även om detta utan tvekan är ett hundfoder av hög kvalitet, var vi besvikna över att notera att det bara innehåller en bra källa till omega-3- och omega-6 fettsyror (linfrö), och det innehåller inga probiotika eller antioxidantrika frukter och grönsaker.


Spannmålsfritt hundfoder är inte nödvändiga för alla hundar, men det är verkligen användbart för vissa. Om du tror att din hund kan ha nytta av en spannmålsfri kost, se över produkterna som rekommenderas ovan och försök att välja det bästa för ditt husdjur. För dig som köper hundfoder i storpack kan vi verkligen även rekommendera en fodertunna, det gör hanteringen och livslängden av fodret mycket bättre!

Matar du redan din hund med spannmålsfri hundmat? Vi vill gärna höra om det! Berätta för oss vilken mat du använder, varför du valde att bli spannmålsfritt och vilka typer av hälsoförbättringar du har sett sedan du bytte.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga