Bästa Solskydd för Hund 2024 – Stort Test av Solskyddsfaktor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

När det kommer till att slappa för länge i solen utan solskydd, är riskerna för hundar mycket lika dem för människor. Många hundar är benägna att drabbas av allvarlig solbränna, vilket kan leda till utvecklingen av olika typer av hudcancer. Det är därför viktigt att ha en spridning av hudläkare-rekommenderade, SPF (solskyddsfaktor)-produkter för tung hud i din samling av hundtillbehör när du tar ut hunden.

Bästa Solskyddsfaktor för Hund 2024: Snabbval

Bild Solskydd  
backpac Nose & Mule Guard Sunblock Spf 50
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris >
backpac Sunnerskin solkräm SPF 50 Se billigaste pris >
cordlessblower Nextmune Sunfree Solskydd för Hund & Katt Se billigaste pris >
cordlessblower Trixie Solskyddsstift SPF 20
(BÄSTA SOLSKYDDSSTIFTET FÖR HUND)
Se billigaste pris >

Behöver hundar verkligen solkräm?

Ja! Precis som människor behöver hundar solskydd när de är ute i solen under långa perioder.

Solskydd är särskilt viktigt för hundar med vit eller ljus päls, samt de med tunn päls. Hundar med rosa, vit hud är också särskilt känsliga för brännskador.

Hur man väljer solskydd för hund: Olika appliceringsmetoder

För mänsklig solkräm finns det alla typer av appliceringsalternativ, inklusive spray, stift och lotions. Tja, detsamma gäller för hund-solskydd också!

  • Krämer. Solskyddskrämer är ett alternativ för att skydda din hund mot solen. Krämer ger solid, pålitlig täckning för din hunds känsliga näsa och öron. Däremot kan krämbaserade produkter göra det rörigt på större, hårigare områden på din hund.
  • Stift. Solstift är ett annat alternativ. De kan appliceras direkt på din hund, eller så kan du gnugga stiftet på dina händer och sedan applicera på din hund manuellt.
  • Våtservetter. Solskyddsservetter kan enkelt appliceras över hela din hund, och solkrämen torkar ganska snabbt. Detta är en bra metod för dem som vill ha en applikation utan stök.
  • Sprayer. Sprayer är lätta att applicera över hela din hunds kropp utan alltför mycket krångel. Du kan också få bra täckning med sprayer, men vissa hundar kanske inte uppskattar att bli sprayade, speciellt i ansiktet.

I slutändan kommer den bästa typen av solskydd att vara en som fungerar för dig och din hund. Tänk på din hunds läggning och personliga preferenser, såväl som dina egna.

Solkräm + hundtips

Hund som ligger i solstol och solar utan solkräm
  • Använd inte solskyddsmedel med zinkoxid. Zinkoxid är en tjock vit kräm som är ett effektivt solskyddsmedel för människor, men som är giftigt och kan vara mycket farligt för hundar. Använd inte en solkräm med zinkoxid på din hund!
  • Testa före fullständig applicering. Se till att applicera solskyddet på ett litet område av din hunds hud för att testa hur din hund reagerar på solskyddet innan du gör en fullständig applicering.
  • Använd godis för att hålla din hund stilla. Om din hund inte kommer att stå stilla för solkräm (eller om han försöker slicka bort solkrämen), försök använda en tuggleksak eller godis för att hålla honom sysselsatt medan du applicerar solkrämen och väntar tills den torkar.

Fyra bra solskydd för hund 2024

Återigen, det finns ett gäng olika solskyddsmedel för hund på marknaden. Men följande fyra är något bättre än konkurrenterna. Kolla in dem!

1. Nose & Mule Guard Sunblock Spf 50 – Bäst i Test 2024!

Nose & Mule Guard Sunblock Spf 50 - Bäst i Test 2024

När solens strålar skiner starkt och värmer upp våra dagar, är det viktigt att inte glömma bort våra fyrbenta vänner. Med K9 Nose & Mule Guard Solkräm kan du ge din hund, katt eller häst ett effektivt och säkert skydd mot solens skadliga strålar. Och det bästa av allt? Du kan använda den själv också!

Med en imponerande solfaktor 50 ger denna solkräm ett högt skydd mot solens UV-strålar. Den är vattenfast, vilket är perfekt för lekfulla simturer eller för att hålla huden skyddad under svettiga utomhusaktiviteter. Men kom ihåg, om ditt djur slickar sig om nosen eller mulen kan skyddet naturligtvis minska, så var noga med att övervaka dem.

Denna solkräm är särskilt lämplig för nakenhundar, vars känsliga hud behöver extra omsorg och skydd. Med K9 Nose & Mule Guard kan du skydda nosen och andra känsliga hudpartier från att brännas eller skadas av solen. Den höga solskyddsfaktorn ger dig och ditt älskade husdjur ett pålitligt skydd mot solens farliga strålar.

En av nyckelingredienserna i denna solkräm är Aloe Vera, som inte bara hjälper till att reparera eventuella hudskador orsakade av solen utan också motverkar dem. Aloe Vera är känd för sina läkande egenskaper och är en välgörande ingrediens för att hålla huden frisk och återfuktad.

En annan fördel med K9 Nose & Mule Guard Solkräm är dess mångsidighet. Den kan appliceras både på kroppen och i ansiktet, vilket gör den till en praktisk lösning för att skydda olika delar av din och ditt djurs hud. Produkten är fri från parfym, vilket är bra för dem med extra känslig hud.

Solkrämen levereras i en praktisk sprayflaska, vilket underlättar appliceringen. Om ditt djur inte gillar att bli sprayad kan du enkelt spruta lite kräm i handen och sedan smörja in det på djurets hud. På så sätt kan du anpassa appliceringen efter deras preferenser och göra solskyddet till en behaglig upplevelse för dem.

Med det sagt är K9 Nose & Mule Guard Solkräm med Aloe Vera och SUNBLOCK 50 en utmärkt solskyddsprodukt för både dig och ditt djur. Med sin höga solskyddsfaktor, vattenfasta formula och reparerande egenskaper hjälper den till att skydda och vårda huden på ett effektivt sätt. Så nästa gång du och ditt husdjur beger er ut i solen, se till att ni båda är väl skyddade med denna fantastiska solkräm. Glöm bara inte att undvika ögonkontakt!


2. Sunnerskin solkräm SPF 50

Sunnerskin solkräm SPF 50

Med en hög solskyddsfaktor på 50 ger även Sunnerskin solkräm ett kraftfullt skydd mot solens skadliga UV-strålar. Dess effektiva formulering är speciellt utformad för att förhindra solskador och är särskilt lämplig för hundar, katter och hästar med kort päls, ljus hud, glesa behårade områden såsom öron, mage, hudveck och mule, samt vid klippning eller håravfall.

Solkrämen innehåller ett antal nyckelingredienser som arbetar tillsammans för att skydda din fyrbenta vän. Zinkoxid, etylhexyltriazon, butylmetoxidibensoylmetan, bensofenon-3 och etylhexylmetoxikinnamat är aktiva komponenter som blockerar både UVB- och UVA-strålning och minskar risken för solrelaterade hudskador.

För att applicera Sunnerskin solkräm, rekommenderas det att du applicerar ett tunt och jämnt lager på hundens hud innan ni går ut i solen. Det är viktigt att undvika att få produkten i ögonen och munnen på din hund för att undvika obehag. Genom att följa dessa enkla instruktioner kan du ge din hund det bästa skyddet mot solens skadliga effekter.

Vad som gör Sunnerskin Solkräm ännu mer imponerande är dess parfymfria formula. Många djur kan vara känsliga för starka dofter, så den parfymfria egenskapen gör detta solskydd ännu mer tilltalande och skonsamt för din fyrbenta väns hud. Denna solkräm är en hel del dyrare per milliliter jämfört med Nose & Mule Guard Sunblock, vilket därmed gör att detta solskydd inte kniper förstaplatsen.

Summan av kardemumman är att Sunnerskin Solkräm SPF 50 parfymfri det ultimata valet för att skydda din hunds hud under soliga dagar. Med en hög solskyddsfaktor, effektiva ingredienser och en skonsam, parfymfri formula, ger den ett pålitligt skydd mot solens farliga UV-strålar. Om priset inte är något du behöver tänka på så kan du med detta solskydd ge hunden den omsorg den förtjänar och bli ditt pålitliga vapen mot solskador.


3. Nextmune Sunfree Solskydd för Hund & Katt

Nextmune Sunfree Solskydd för Hund & Katt

SunFREE Solskydd med SPF 30+ är ännu ett bra (men tyvärr dyrare) val för att säkerställa att ditt djur inte bränner sig under solens strålar. Låt oss utforska vad som gör detta solskydd så enastående.

Med en SPF på 30+ erbjuder SunFREE solskydd ett effektivt skydd för de hudområden på ditt djur som exponeras för solljus. Genom sin reflekterande förmåga fungerar solskyddet som en skyddande barriär, vilket förhindrar att UV-ljuset absorberas av huden och minimerar risken för solbränna. Detta är särskilt viktigt för hundar som är hårlösa och har ömtålig hud. Solskyddsfaktorn är på 30, vilket är något svagare än våra favoriter ovan som har en SPF på 50.

Förutom sitt solskyddande försvar erbjuder SunFREE solskydd även fuktgivande egenskaper. Krämen hjälper till att återfukta och återställa hudens naturliga barriär, vilket är avgörande för att upprätthålla en frisk och välmående hud hos ditt djur. På så sätt kan du vara säker på att deras hud får den omsorg den behöver, även under soliga dagar.

Ingredienserna i SunFREE solskydd inkluderar titandioxid, aluminiumoxid och kandelillavax. Titandioxid och aluminiumoxid är ansvariga för den reflekterande effekten, medan kandelillavax bidrar till att ge krämen dess struktur och konsistens. Dessa ingredienser samverkar för att ge ett pålitligt och effektivt solskydd för din älskade hund.

Med en praktisk storlek på 30 ml är SunFREE solskydd enkel att använda och ta med sig. Den kan smidigt appliceras på de områden där solen har mest påverkan, såsom nosen, öronen och andra utsatta delar av kroppen. Var noga med att följa instruktionerna och undvik att få krämen i hundens ögon eller mun.

Sammanfattningsvis är SunFREE Solskydd SPF 30+ ett oumbärligt solskyddsmedel för ditt djur under soliga dagar. Förpackningen räcker inte så långt, och priset är därmed relativt dyrt. Men med sin reflekterande förmåga, fuktgivande egenskaper och användarvänliga storlek ger solskyddet ett pålitligt skydd för hudområden som exponeras för solens strålar.


4. Trixie Solskyddsstift SPF 20 – Bästa solskyddsstiftet för hund

Trixie Solskyddsstift SPF 20 - Bästa solskyddsstiftet för hund

Om du är ute efter ett solskyddsstift till hunden så är detta stift från Trixie ett riktigt bra val. Med sin formulering av SPF 20 erbjuder Trixie Solskyddsstift ett pålitligt skydd för de hudveck, öron och nos som är mest utsatta för solens strålar. Det är speciellt utformat för normal utomhusvistelse och ger ett effektivt skydd mot UV-strålning. På så sätt kan du vara trygg i vetskapen om att din hunds känsliga hud får det skydd den behöver under soliga dagar.

Förutom sitt skyddande ändamål är solskyddsstiftet även fuktbevarande. Det hjälper till att bibehålla hudens naturliga fuktbarriär, vilket är viktigt för att undvika uttorkning och bevara en hälsosam hud. Med Trixie Solskyddsstift kan du ge din hund både skydd och fuktighet på samma gång, vilket är en fantastisk fördel. Solskyddsfaktorn är på 20 vilket inte är så starkt som några av våra favoriter ovan, men räcker gott och väl för majoriteten av Sveriges sommardagar.

En av de mest fördelaktiga egenskaperna med detta solskyddsstift är dess praktiska förpackning i stiftform. Den kompakta och smidiga designen gör det enkelt att ta med sig var som helst. Oavsett om du är på en promenad i parken eller på en utflykt till stranden, kan du enkelt ha solskyddsstiftet till hands för att applicera det på de utsatta områdena hos din hund. Detta gör det till en bekväm och användarvänlig lösning för solskydd.

Trixie Solskyddsstift SPF 20 levereras med 17 ml av produkten, vilket ger tillräckligt med solskydd för regelbunden användning. Du kan vara säker på att du har tillräckligt med produkt för att skydda din hunds hud under längre perioder. Med tanke på volymen så är priset per milliliter inte heller särskilt dyrt, vilket faktiskt gör solskyddsstiftet väldigt prisvärt.

Med det sagt är Trixie Solskyddsstift SPF 20 ett väldigt bra solskydd i stiftformat för din hunds hud. Med dess skyddande egenskaper, fuktbevarande förmåga och smidiga förpackning i stiftform, får du en unik och användarvänlig lösning för att hålla din hunds hud skyddad och frisk.


Vad man ska leta efter i en hundsolkräm

Hur man applicerar den

I allmänhet kan du applicera solkräm på din hund ungefär på samma sätt som du skulle göra på dig själv eller en annan människa. De mest mottagliga områdena för många hundar är låren, magen, armhålorna, näsan och nospartiet, så de är viktiga fokusområden.

Det är också viktigt att ha kontroll över din hund under en kort period, cirka 10 minuter, efter att ha applicerat solkrämen så att den sätter sig innan de kan slicka av den. Sprayer föredras ofta av husdjursägare eftersom de är svåra att slicka av och mindre benägna att uppröra din hund.

Användningsområden

Liksom människor är hundar i riskzonen för att skada soleksem och hudcancer. Utöver dess användbarhet för att minska risken för allvarliga sjukdomar, kan solskyddsmedel också hjälpa till med den övergripande hudens och pälsens hälsa. De flesta av produkterna på listan arbetar också aktivt med att reparera skadade hudceller.

Medan en hunds päls erbjuder ett visst skydd mot solen, är hundraser som är vita, ljusa eller har tunn päls (inklusive hårlösa hundar), möjligen mer mottagliga för att få soleksem.

Ingredienser

Det finns flera viktiga skillnader mellan ingredienslistan i mänskliga solskyddsmedel jämfört med produkter avsedda för hundar. Till exempel ingår ofta eteriska oljor i hudvårdsprodukter för människor men kan vara mycket giftiga för hundar. Zinkoxid, som tidigare nämnts, och para-aminobensoesyra (PABA) är de viktigaste ingredienserna för att vara helt säker på att de inte finns i alla hudprodukter du köper till din hund.

Mindre intag av zinkoxid kan orsaka gastrointestinala problem av varierande grad av allvarlighet, och höga mängder zinkoxid kan potentiellt leda till anemi hos hundar. Med andra ord, kom ihåg att förvara ditt personliga solskydd någonstans borta från din hund om ni är på stranden tillsammans.

Styrka

Det är viktigt att hitta ett solskyddsmedel för hundar som kan erbjuda en hög grad av solskyddsfaktor (SPF) och UVA/UVB-skydd.

Vissa ingredienser med hög SPF-klassificering kan ofta vara dåliga för hundar, så det är viktigt att notera att även om hundar kräver starkt solskydd, så behöver de också att det kommer från rätt kombination av källor.

Alternativ för solskydd för hundar

Inte alla hundar uppskattar de skyddande fördelarna med solskyddsmedel. Om din hund inte tål solskydd, finns det några alternativ du kan ta till för att skydda din hund från solen.

  • Hundglasögon. Hundglasögon är glasögon som din hund kan bära för att skydda hans eller hennes ögon från solen. De används främst för att skydda din hunds ögon när du kör en motorcykel eller någon form av öppet fordon där din hund kan behöva skyddsglasögon, men vissa kommer också att ge ett visst UV-skydd.
  • Skyddande solkläder. Ägare kan också köpa hundkläder som kan skydda hundar med UPF solbeständigt material.
  • Skugga. Ett annat alternativ är att helt enkelt hålla din hund i skuggan så mycket som möjligt och använda tält eller paraplyer om du tar med din hund till ett solstarkt område.

Vanliga frågor om solskydd för hundar

Behöver jag använda solkräm på min hund?

Definitivt. Om du vill skydda din hund mot hälsorisker som kan orsaka cancer eller andra potentiellt livshotande hudsjukdomar, är det viktigt att göra din forskning och investera i en väl beprövad produkt som erbjuder ett rimligt skydd utomhus.

Kan jag använda vanligt solskyddsmedel på min hund?

Nej, du bör aldrig använda mänskligt solskyddsmedel på din hund. Vanligt solskyddsmedel för människor innehåller ofta ingredienser som kan orsaka omedelbara hälsoproblem om din valp konsumerar dem: zinkoxid och PABA. Eftersom hundar ofta är benägna att försöka slicka av sig solkrämer när de appliceras på dem, är det avgörande att ingen produkt du lägger på huden innehåller några ingredienser som är potentiellt farliga när de intas direkt. Gå så naturligt som möjligt och giftfritt hela vägen.

Vad ska jag göra om min hund äter solskyddsmedel?

Eftersom solskydd för hundar är designat med antagandet att hundar kommer att försöka slicka av det, är det giftfritt – åtminstone allt vi har tagit med på den här listan är det – så du borde inte behöva göra någonting, även om de får i sig en hel del av det. Om du gör misstaget att applicera mänskligt solskyddsmedel på dem – eller de bestämmer sig för att smaka på något du har liggandes – kan detta orsaka mag-tarmbesvär, med de allvarligaste biverkningarna som diarré, kräkningar eller svår uttorkning. Om dessa symtom uppstår, kontakta din veterinär för en kontroll.

Var kan man köpa solskydd för hundar?

När vi satte ihop den här guiden hittade vi majoriteten av våra testprodukter på FirstVet. Det är svårt att hitta solskydd för hundar, så det enklaste är oftast att beställa online.

Vi rekommenderar dock också att du kollar in din lokala djuraffär, som också kan ha solskyddsmedel för hundar. Det är däremot vanligtvis dyrare att köpa solskyddsmedel i butik jämfört med att beställa hem.

***

Har du någonsin använt solskyddsmedel på din hund? Vad har du varit med om? Dela dina tankar i kommentarerna!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga