Bästa Ringklocka för Hund 2024 – Stort Test av Ringklockor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Kommer du ihåg när du gick i grundskolan och du var tvungen att räcka upp handen och be läraren gå på toaletten? Tja, din hund har i princip fastnat där och behövt leva så hela sitt liv – förutom att hundar inte är särskilt bra på att räcka upp handen.

Det betyder att din dyrbara hund måste sitta med benen i kors tills du kommer på att hunden behöver ut och göra sina behov. Men lyckligtvis finns det en lösning: Du kan installera en ringklocka för att ge hunden ett enkelt sätt att berätta när den måste gå.

Kolla in våra snabbval nedan eller läs vidare för mer detaljerad information och recensioner.

Bild Produkt  
backpac Doggie’s Gotta Go Ringklocka
(BÄST ÖVERLAG)
Se billigaste pris >
backpac Vobor Antik Ringklocka Se billigaste pris >
cordlessblower SlowTon 2-pack hundklocka Se billigaste pris >
cordlessblower ChunHee Trådlös Ringklocka
(BÄSTA TRÅDLÖSA RINGKLOCKAN)
Se billigaste pris >

Fortsätt läsa för mer djupgående recensioner

Olika typer av hundklockor

Det finns i huvudsak fyra olika typer av dörrklockor designade för hundar. Var och en av de olika designerna kan vara effektiva, men vissa kommer att fungera bättre för vissa hundar och deras människor än andra. Försök bara att ha din hunds egenskaper och förmågor i åtanke när du väljer en.

 • Hängklockor är gjorda av en längd tyg, på vilken några små klockor är fästa. Hundar – särskilt de som gillar att dra och tugga i saker med munnen – lär sig ofta att använda dessa ringklockor väldigt snabbt. Du måste dock stå ut med ljudet av klingande klockor varje gång dörren öppnas.
 • Armmonterade klockor består av en liten bit böjd metall som fästs i en dörr eller vägg på ena sidan och en hängande klocka på den andra. Dessa klockor kan monteras på dörren eller på den närliggande väggen, och de kan monteras på valfri höjd. Detta är särskilt användbart för ägare av små hundar, som kanske inte kan nå några hängande ringklockor.
 • Digitala tryckknappssystem låter din hund aktivera klockan genom att trycka på en knapp med tassen eller nosen. Knappen och mottagaren är vanligtvis separata komponenter, som kan placeras på olika ställen. Detta gör att du kan ta med dig mottagaren i hela huset så att du kan uppmärksammas på din hunds behov av att klinga även när du är på övervåningen i sovrummet. Många av de bästa digitala tryckknappssystemen kan programmeras för att producera olika toner vid en mängd olika volymer.
 • Digitala klockor i mattstil utlöses när din hund kliver på en platt matta placerad vid dörren. Bortsett från det sätt på vilket din hund aktiverar enheten, påminner dessa enheter mycket om digitala tryckknappssystem och låter dig vanligtvis välja mellan en mängd olika ljud och ljudnivåer. De tillåter också att larmmottagaren flyttas i hela hemmet för ägarens bekvämlighet.
Hund som väntar på att komma ut

Saker att leta efter i en ringklocka för hunden

Det finns en hel del ringklockor för hundar där ute – de är en ganska elegant lösning på deras behov av att kommunicera. Men det betyder inte att de alla är effektiva. Tänk på följande överväganden när du försöker hitta en bra ringklocka för din hund.

Säkerhet

Vissa ringklockor av dålig kvalitet – särskilt de av den hängande sorten – har flera olika delar som kan fånga din hunds hud eller tånagel och leda till allvarliga skador.

Du kan undvika många av dessa typer av problem genom att helt enkelt hålla dig till mer etablerade och beprövade produkter, men inspektera alltid ringklockor (eller något annat du köper till din hund) noggrant innan du använder det.

Enkel användning

Vissa ringklockor är lättare för hundar att använda än andra, men detta varierar ofta från en hund till en annan. Du måste överväga din hunds personlighet och färdigheter och sedan överväga tidigare användares erfarenheter.

Vanligtvis kommer hundar som använder nospartiet för att manipulera föremål att lära sig att använda ringklockor snabbast.  Hundar som är väldigt tassorienterade (vi tittar på er, Boxers) kan använda tryckknappar och mattrycksystem.

Volym

Otillräcklig volym är säkert det vanligaste klagomålet från missnöjda ägare som har använt ringklockor. Detta är inte ett lika stort problem för dem som bor i tysta hem av blygsam storlek, men de som har stora, högljudda hem kommer att behöva prioritera volym när de ska köpa ringklockor.

Flexibilitet

Du kan vanligtvis placera mottagaren och aktiveringsbrytaren väldigt långt ifrån varandra för de flesta digitala enheter – inklusive både tryckknapps- och mattliknande alternativ. Detta ger dig chansen att experimentera med olika placeringar tills du hittar det bästa arrangemanget för dina förutsättningar.

De 4 bästa ringklockorna för hundar 2024

Det råder ingen brist på ringklockor för hundar på marknaden, men det är stor skillnad på de bästa och sämsta versionerna av varje typ. Följande fem produkter är bland de bästa i sina respektive kategorier.

1. Doggie’s Gotta Go Ringklocka – Bäst överlag 2024

Doggie's Gotta Go Ringklocka - Bäst överlag 2024

Fördelar

 • Lätt att träna hunden att använda den
 • Enkel användning
 • Tåliga remmar och klockor för längsta möjliga produktlivslängd

Nackdelar

 • Klockornas ljud kan vara för svagt om man bor i ett stort hus

Doggie’s Gotta Go är hängande tygremmar som har två uppsättningar klockor fästa vid dem. Designade för att hänga på din dörrknopp, de är lätta för husdjur att klinga på när de behöver ut och göra sina behov.

Saker att uppmärksamma:

 • Snäppstängning gör det enkelt att använda klockorna på praktiskt taget alla dörrhandtag eller handtag
 • Superstarkt, tuggbeständigt nylon
 • Finns i endast en färg
 • En del av deras vinst går tillbaka till de hundar och katter de älskar genom donationer till The Humane Society

2. Vobor Antik Ringklocka

Vobor Antik Ringklocka

Fördelar

 • Bra ljudvolym
 • Lätt att montera på precis rätt höjd för din hund

Nackdelar

 • Skruvar medföljer ej

Vobor Antik är en armmonterad ringklocka, designad för att installeras på eller nära din dörr på en höjd som passar din hund. Designen gör att din hund ringa klockan genom att röra den med antingen näsan eller tassen.

Saker att uppmärksamma:

 • Solid metallkonstruktion kommer att hålla i flera år
 • Säkrare än ringklockor med remmar, som kan haka i ditt husdjurs klor
 • Fungerar för hundar i alla storlekar
 • Kan användas som vanlig butiksdörrklocka eller för hotell, restaurang, osv. efter att hunden inte behöver den längre

3. SlowTon 2-pack hundklocka

SlowTon 2-pack hundklocka

Fördelar

 • Mycket för pengarna
 • Enkel och snabb upplärning för hunden
 • Hög ljudvolym
 • Halkfri gummibotten

Nackdelar

 • Relativt liten

SlowTon hundklocka är en slags hundklocka som din hund kan aktivera genom att helt enkelt lägga lite vikt på den översta svarta knappen. De säljs som ett tvåpack, så att du kan sätta en på din ytterdörr och den andra på bakdörren.

Saker att uppmärksamma:

 • Ger tydligt högt ringande ljud från hundklockan
 • Enkel att ta med sig
 • De flesta hundar lär sig ringklockan inom en vecka
 • Trevlig design som passar bra i de flesta miljöer

4. ChunHee Trådlös Ringklocka – Bästa trådlösa ringklockan

ChunHee Trådlös Ringklocka - Bästa trådlösa ringklockan

Fördelar

 • Många nöjda ägare
 • Lätt installering och användning

Nackdelar

 • Verkar inte reagera på samtliga beröringar (en användare menar på att den gör det på 7 av 10)

ChunHee är en elektronisk dörrklocka som hundar trycker på för att få igång. När din hund trycker på en av dessa trådlösa, ringklockor, hörs en anpassningsbar ringsignal, vilket meddelar dig att din hund behöver kissa.

Saker att uppmärksamma:

 • Du kan välja mellan 55 olika ringsignaler
 • Fungerar både inomhus och utomhus
 • Helt trådlöst — inga kablar att ansluta eller extern strömkälla behövs
 • Knappen är lätt att aktivera och kan placeras på i princip alla underlag
 • Medföljande mottagare/högtalare kan placeras var som helst inom 150 meter från knappen

Träna din hund att använda en hunddörrklocka

De flesta hundar kan tränas att använda en ringklocka ganska snabbt (de flesta tillverkare hävdar att runt 95 % av hundarna lär sig att använda dem), men det krävs vanligtvis lite träning.

De flesta ringklockor för hundar kommer med träningsinstruktioner från tillverkaren, men den grundläggande proceduren är liknande för de flesta.

 1. Lär din hund att klirra i klockan, trycka på knappen eller trampa på mattan genom att uppmuntra den att tafsa, nosa eller mun på rätt del och sedan ge positiv feedback när de väl gör det.
 2. När din hund börjar manipulera klockorna, börja säga ”utanför” och öppna dörren lite när hon gör det.
 3. Öppna dörren något några gånger till och fortsätt sedan att gå ut efter att hon ringt på klockan. Ge rikliga mängder beröm och godsaker och gå sedan till hennes toalett utanför. Beröm henne efter att hon gått på toa.
 4. Ge beröm och upprepa tills din hund får kläm på det.

Du måste anpassa din träningsmetod för att passa dina förutsättningar, men det viktiga är att hjälpa din hund att koppla ihop idén med klockan med att gå ut för att göra sina behov.

Här är en grundlig videogenomgång för hur träningen kan gå till:


Vanliga frågor om ringklockor för hund

Kan jag använda en ringklocka utomhus?

Det beror på. De flesta klockor är endast utformade för inomhusbruk och har inte samma funktion som en mänsklig dörrklocka. De låter hundar signalera när de vill ut och använda badrummet – inte när de vill in igen! Men i sällsynta fall så kan ringklockan för hunden även användas utomhus, vilket i sådana fall framgår i produktbeskrivningen.

Min hund är rädd för klockor. Går det att träna bort?

Ja. Bara för att din hund är rädd för klockor betyder det inte att de inte kan tränas med metoden som beskrivs ovan. Du kan prova att introducera dem till klockan gradvis, eller träna dem att göra ett annan typ av ljud. De kan exempelvis repa sig på en viss plats eller trycka på en knapp som gör ett annat ljud.

Min hund är en tuggare. Är hundens ringklockor säkra för detta?

Ja. Se bara till att välja en klocka som avskräcker från att tugga. 
Hängande klockor kanske inte är den bästa idén för ditt husdjur, eftersom de kan tugga upp nylon eller läder, men en metallklocka kommer inte att vara särskilt tilltalande att tugga!

Hänger hängklockorna tillräckligt lågt för att en liten hund ska nå dem?

Detta beror verkligen på. Innan du köper en uppsättning hängklockor, gör några mätningar för att räkna ut hur långt från marken de kommer att sitta, så att du kan räkna ut om din hund kommer att kunna komma åt dem. Om du är osäker kan det kanske bli bättre med en monterad eller elektrisk klocka.

Låt dig inte manipuleras av din hund

Det är viktigt att vara uppmärksam på att du inte tillåter din hund att använda ringklockan som ett sätt att underhålla sig själv.

Skarpa hundar kan snabbt lära sig att klockan inte bara fungerar när de vill gå och kissa, den fungerar när de vill gå ut. För den delen får det dig att komma till dem – det är deras version av ”kom!” kommando.

Det finns förmodligen inte ett bra sätt att förhindra att detta problem uppstår, men undvik att ta med din hund ut för att leka eller gå en lång promenad när hon aktiverar klockan. Gör sådana resor korta och se till att hon kommer igång och gör sina behov snabbt.

Har du installerat en ringklocka för hunden i ditt hem? Hur har det fungerat för dig och din hund? Var det svårt att lära hunden hur man använder den?

Vi vill gärna höra om dina erfarenheter. Berätta allt om dem i kommentarerna nedan.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga