Klövjeväska för hund – 7 bästa klövjeväskorna 2024

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Amundsen Pro-Dog Klövjeväska - Bäst i test!

Ont om tid? Amundsen Pro-Dog Klövjeväska är testvinnaren 2024!

En ruskigt professionell klövjeväska med rymliga fack, 3M-reflekterande material och många storleksalternativ.

Att vandra med en hundkompis kan vara givande, men att ta en hund på vandring kräver viss planering. Den svåraste utmaningen är att ta med sig det man behöver. Hur bär du allt du behöver tillsammans med all utrustning som din hund behöver? Istället för att bära allt själv kan du med fördel fördela vikten på en klövjeväska som hunden bär. Dessa lätta väskor är utformade speciellt för en hundar och sitter tätt på din hunds rygg och låter dem axla några av bördorna med att bära mat och redskap för en vandring eller promenad.

Saker att tänka på

Typ av väska

Vad är en klövjeväska för typ av väska?

Nästan alla klövjeväskor är sadelväskor. Till skillnad från den enskilda väskekonstruktionen för en mänsklig väska har en sadelväska två väskor som faller på vardera sidan om hundens bröstkorg. Denna design fördelar jämnt vikten över hundens rygg och förhindrar därför skador. Du kan snubbla över några klövjeväskor som ser ut som en vanlig ryggsäck. Dessa väskor är inte avsedda att bäras av hundar utan är istället utformade för att bära din hund, vanligtvis en liten ras som är tillräckligt lätt för att kunna bäras av deras mänskliga ägare.

Storlek

Storleken är kanske dent viktigaste att tänka på när du väljer en klövjeväska. Var noga med att mäta din hund noggrant för att få en väska som passar din hund korrekt. Du vill inte ha den så stor att den glider av din hund eller så liten att den gnuggar och är obekväm. De flesta klövjeväskorstillverkare har sina egna specifika storlekar, så du bör därför följa instruktionerna på deras webbplats.

Först måste du mäta din hunds omkrets genom att placera ett måttband runt hela hundens bröstkorg bakom dess främre ben. För det andra bör du känna till din hunds vikt eftersom vissa tillverkare använder vikt istället för, eller tillsammans med, omkrets för att dimensionera sina klövjeväskor. För det tredje bör du mäta nacken för att säkerställa att bröstbältet passar bekvämt runt axelområdet. Slutligen kräver vissa klövjeväskor att du mäter längden på din hund från nacken till svansens yttersta punkt.

Ett bra tips om din hund hamnar mellan två storlekar är att gå upp en storlek. Det är bättre att justera en klövjeväska så att den passar din hund än att försöka pressa in hunden i en för liten väska.

Passform

Passform är, precis som storleken, av stor betydelse. Klövjeväskor ska vara precis tighta nog att de inte glider eller rör sig medan din hund går. Var dock försiktig så att inte väskan blir för tät, eftersom detta kan leda till skav och hot-spots, särskilt runt bröstområdet där remmarna går under frambenen.

En viktig funktion att tänka på är justerbarhet. Vissa klövjeväskor har en fast konstruktion i ett stycke, där fickväskor sys på väskan. Dessa förpackningar har begränsade justeringspunkter, så du måste då välja rätt storlek noggrant. Andra klövjeväskor har en liten bit tyg som går längs hundens rygg. Dessa fästs på väskans kropp med remmar som kan förkortas eller förlängas beroende på hundens storlek. Denna stil är mycket justerbar och rymmer ett brett utbud av former och storlekar på hunden.

Väderskydd

De flesta klövjeväskor är gjorda med vattentålig nylon eller polyester som håller väskan torr under lätt regn. Leta efter blixtlås som är täckta av en flik för bästa regnskydd. Om du förväntar dig kraftigt regn rekommenderas dock en plastpåse eller annat vattentätt foder för att få bästa skydd.

Vikt

De flesta klövjeväskor väger 1 kg eller mindre. Tyngre varianter brukar ha större väskor, robusta blixtlås och extra remmar för justering. Du måste hitta en balans mellan funktioner och vikt. Ju lättare förpackningen är, desto lättare är det för hunden. Var bara säker på att du inte väljer en för lätt och då får en klövjeväska som inte är utrustad för att hantera de förnödenheter som din hund behöver.

Läs gärna mer om packningens vikt under vanliga frågor nedan. Med hjälp av vår kalkylator kan du enkelt beräkna vilken vikt som hunden högst bär bära. Testa att skriva in din hunds vikt i kilogram så får du ditt resultat.

Klövjeväska hund – Kalkylator för packningsvikt

Hundfixarn logga

Hållbarhet

Klövjeväskor är vanligtvis gjorda med slitstark nylon eller polyester med kraftiga sömmar i slitstarka områden som handtag och koppelkrok. Försök att testa en väska innan du köper den. Låt din hund bära den och försök plocka upp den för att se om den känns säker och om remmarna håller utan att glida eller röra på sig.

Kapacitet

Klövjeväskor finns i många olika storlekar för att rymma allt från en promenad runt staden till en vandring på flera dagar. Generellt vill du ha en klövjeväska som rymmer upp till 25 liter för en flerdagstur och upp till 10 liter för en dagsutflykt. Många väskor finns också i en storlek som rymmer tillräckligt med utrustning för en dagsvandring men kan expanderas för att passa mer än en dags förnödenheter.

Färg

Välj helst färger med hög synlighet som orange och neongrön. Dessa färger gör det enkelt att hitta din hund om den springer ut i skogen eller går runt i området.

Design

Vilken färg och design ska en klövjeväska ha?

Det är de små detaljerna i designen som gör att en klövjeväska skiljer sig från en annan. Vissa väskor är minimalistiska och har bara några få remmar, medan andra är mer robusta med vadderade bröstband och stora handtag. Du bör överväga hur du ska använda klövjeväskan innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa. Om du tar med din hund på en lite tuffare terräng som kräver en hjälpande hand, så leta efter en klövjeväska med ett robust handtag. Om du huvudsakligen gör lätta dagsturer, kommer en minimalistisk klövjeväska med andningsnät och några enkla fack att vara tillräckligt bra.

Leta efter klövjeväskor som har remmar som sitter säkert och inte dinglar ner när hunden urinerar. Helst bör spännen på förpackningen ha ett skyddande tyglager som skyddar hunden från att gnugga. Titta också på handtaget och kopplingsfästpunkten och se hur starkt de sys i förpackningen. Du vill inte att handtaget eller koppelhaken ska gå sönder när du behöver det som mest.

Här är några vanliga designfunktioner att leta efter:

  • Vadderade remmar: Inte alla klövjeväskor är gjorda på samma sätt. Det finns en handfull funktioner som kan bära eller brista väskan. Om du ska få din hund att bära tunga föremål bör du leta efter en förpackning med vadderade remmar. Precis som en mänsklig ryggsäck ger vadderade remmar komfort och förhindrar skav.
  • Handtag: Det är också bra att ha ett robust handtag som gör att du kan lyfta din hund över brant terräng. Det är så mycket lättare och säkrare för både dig och din hund att använda ett handtag för att lyfta. Liksom remmarna har vissa förpackningar handtag som är vadderade så att du kan ta tag i din hund utan att remmen skaver i handen.
  • Redskapsslingor: En annan användbar funktion är öglor utanpå väskan. Dessa öglor finns vanligtvis högst upp eller längs sidan av klövjeväskan. De är utmärkta för att fästa tillbehör som avfallspåsar och koppel på utsidan av förpackningen.

Bästa klövjeväskorna för 2024

1. Amundsen Pro-Dog Klövjeväska – Bäst i Test 2024!

Amundsen Pro-Dog Klövjeväska - Bäst i Test 2024!
Amundsen Pro-Dog Backpack – Bäst i Test

Vi har haft möjligheten att testa Amundsen-klövjeväskan för hund, och vi är väldigt imponerad av dess robusta konstruktion, funktionella design och användarvänlighet. Amundsen Pro-Dog Backpack är en klövjeväska från Non-Stop Dogwear AB som är utformad med fokus på funktionalitet, hållbarhet och användarvänlighet. Denna väska är speciellt framtagen för dig och din hund under vandringar och expeditioner. Klövjeväskan är den bästa vi har testat på marknaden, men den kostar också mer än andra klövjeväskor. Vill du dock ha det bästa av det bästa så behöver du inte leta längre. Kvalitet, funktionalitet och innovation är ledord för denna klövjeväska.

En av de mest imponerande funktionerna hos Amundsen-klövjeväskan är dess två stora rolltop-väskor. Dessa väskor är tillverkade av aramidfiberförstärkt material som klarar av betydande slitage från stenar och grövre terräng. De är dessutom skyddade mot regn med hjälp av ett ripstop-skydd, vilket ger extra trygghet när vädret blir opålitligt. Dessutom finns det två fickor med dragkedja på fodralet, vilket gör det enkelt att komma åt viktiga föremål eller förvara kompassen och kontaktinformation på ett tryggt sätt.

Amundsen Pro-Dog Backpack - Bäst i Test!

För att säkerställa att hunden bär packningen bekvämt har Amundsen-klövjeväskan flera justeringsmöjligheter. Väskorna är utformade för att bära de tyngsta lasterna över hundens axlar, och remmarna mellan påsarna kan dras åt för att lyfta påsarna bort från hundens armbågar. Med hjälp av de många justeringsbanden och den vadderade halsen kan belastningen fördelas jämnt över hundens kropp. Dessutom bidrar den breda bröstplattan till att hålla packningen stabil och bekväm under hela resan.

Amundsen-klövjeväskan är tillgänglig i en stilren grå och svart färgkombination och är utrustad med integrerade reflekterande material. Detta är en viktig säkerhetsfunktion, särskilt vid vandringar eller äventyr i skymning eller mörker. Väskan finns i olika storlekar, från XXS till XXL, vilket gör det enkelt att hitta en som passar din hunds behov och storlek.

När det gäller materialval och konstruktion levererar Amundsen-klövjeväskan på hög nivå. Den är tillverkad av hållbara material som aramidfiber, ripstop-nylon, nylonband, polyester och högkvalitativa plastfickor och spännen. Dessutom är väskan utrustad med 3M-reflekterande material som bidrar till att öka synligheten och säkerheten.

När det gäller skötselråd rekommenderas endast handtvätt för Amundsen-klövjeväskan. Det är viktigt att följa dessa riktlinjer för att bevara väskans kvalitet och livslängd.

Sammanfattningsvis är Amundsen Pro-Dog Backpack en pålitlig och väldesignad klövjeväska för hundägare som älskar att ge sig ut på äventyr med sina fyrbenta vänner. Dess funktionella egenskaper, slitstarka konstruktion och användarvänliga design gör den till ett utmärkt val för vandringar och expeditioner där du vill ha med dig nödvändigheter på ett organiserat och säkert sätt. Priset är i det högre intervallet, men smakar det så kostar det. En fantastisk klövjeväska helt enkelt!

Om du vill se klövjeväskan i sin naturliga miljö kan du även spana in videon nedan:


2. Kurgo Baxter Klövjeväska – Bästa billiga

Kurgo Baxter Klövjeväska - Bästa billiga
Kurgo Baxter Klövjeväska – Bästa billiga

För den som vill ha maximalt med valuta för pengarna är Kurgo Baxter klövjeväska det ultimata valet. Kurgo Baxter Klövjeväska är en praktisk och mångsidig klövjeväska som är otroligt prisvärd. Med denna väska kan din hund hjälpa till att bära packningen under era vandringar, vilket inte bara avlastar dig utan också ger hunden en känsla av att ha en viktig uppgift.

Selen som håller väskorna på plats är designad för att vara bekväm för hunden. Den har en ergonomisk design och är fodrad med mjukt mesh-material. Mesh-materialet ger god luftcirkulation och känns skönt mot hundens kropp, vilket vår testpanel särskilt uppskattade.

Denna mycket prisvärda klövjeväska är även lätt att justera för att få rätt passform, med hela åtta olika justeringspunkter. Den finns i olika storlekar, så se till att använda storleksguiden för att hitta rätt storlek för din hund.

På ovansidan av väskan finns en stadig handtag som gör det lätt att snabbt gripa tag i hunden vid behov eller hjälpa den över svår terräng. Hundens koppel fästs i en stabil ring på baksidan av selen, vilket ger dig full kontroll under promenaderna.

Kurgo Baxter Klövjeväska har också reflexdetaljer som ökar synligheten under promenader i mörker och skymning, vilket bidrar till extra säkerhet.

När det kommer till rengöring kan du antingen handtvätta väskan eller tvätta den i maskin på ett skontvätt-program. Bara man ser till att lufttorka den efteråt så kommer rengöringen hålla den fräsch och i nyskick.

Med det sagt är Kurgo Baxter Klövjeväska en otroligt prisvärd och billig klövjeväska som är både praktisk och funktionell för att låta din hund bära packningen under era äventyr. Med sin bekväma design, justerbara passform och reflexdetaljer erbjuder den både komfort och säkerhet för din hund. Letar du efter en billig klövjeväska, leta inte längre!


3. Ruffwear Approach

Ruffwear Approach
Ruffwear Approach

Ruffwear är känt för sina hållbara selar, pålitliga koppel och robusta klövjeväskor. Approach är deras väska för en lång dagsvandring och har en konstruktion i ett stycke där fickorna sys in i selen. Approach-packets design är enastående – dragkedjorna är robusta, koppelfästet är solid och handtaget sys extremt säkert i klövjeväskan.

Klövjeväskan Approach har två rymliga fack som kan rymma 2 liter vatten, hundskål, godis och avfallspåsar. Remmarna är vadderade och spänns över bröstet och buken. En tygklaff skyddar spännen från att gnugga mot hundens hud. Approach-klövjeväskan är tillverkat i slitstark ripstop-nylon i 420 denier med en mjuk en väldigt mjuk och len insida.

Det finns två fästpunkter – en slitstark metallring och en tygögla nära handtaget. Vi uppskattade särskilt öglorna högst upp på väskan, vilket är användbart för att lagra koppel när du inte använder dem. Klövjeväskan har dessutom flera fickor som du kan använda för att lagra större vattenflaskor och mindre föremål som avfallspåsar.

Även om den är robust så är Approach inte lika justerbar som konkurrerande klövjeväskor. Du kan bara justera längden på remmarna och hur de passar över bröstet. Du kan inte ändra fackens höjd eftersom de sys i förpackningens underliggande tyg. Den bakre remmen sitter också långt bak på hunden och kan därför bli utsatt för urin beroende på hur den sitter på just din hund.


4. Ruffwear Palisades

Ruffwear Palisades
Ruffwear Palisades

Ruffwear är som sagt ett klockrent märke när det kommer till produkter som kräver lite extra. Med det sagt är märket generellt sett lite dyrare än övriga på marknaden men vi anser att det i princip alltid är värt den lilla extra kostnaden. Palisades är en av deras klövjeväskamodeller som är utmärkt för såväl dagsvandringar som för flerdagsvandringar. Klövjeväskan måste sitta bra och ska vara av god kvalitet för att klara sig genom regn, blåst och terräng utan du behöver köpa en ny eller laga den efter varje utomhusvistelse. Och då är Ruffwear det självklara valet för oss.

Palisades Pack finns i tre storlekar och är myckett vandrarvänlig då den har hopfällbara vattenflaskor (med munstycken och allt), lastkompressionsremmar, avtagbara sadelväskor, ett vadderat grepphandtag och säkra koppelfästen. En väldigt bra funktion är att du kan ta bort väskorna från selen och på det sättet göra det lättare för hunden när den behöver vila. Du får dessutom en sele på köpet vilket gör denna process väldigt smidig. Precis som Approach Pack kommer även Palisades Pack i vattentätt lättviktsnylon. Du får alltså flera användningsområden med Ruffwear Palisades och slipper du ta av hela selen ifall hunden blir trött och måste vila. Köper du denna sele ingår dessutom 2 mjuka vattenflaskor speciellt framtagna för att passa i väskan. 

Vår egen Palisades Pack har följt med på många, långa turer och är en helt suverän klövjeväska! Med det sagt så om du är påväg ut på ett stort äventyr så kan du troligtvis inte få något bättre än denna kvalitetsväska från Ruffwear.


5. Hurtta Trail Pack

Hurtta Trail Pack
Hurtta Trail Pack

Planerar du ett flera dagars äventyr med din stora valp? Försöker du minimera mängden extra utrustning din hund bär på? Då är det här klövjeväskan för dig! Hurtta är ett välkänt märke när det kommer till hundprodukter, och Hurttas Trail Pack är en av de största klövjeväskorna på marknaden. Dessutom är de avtagbara så att du kan gå från ryggsäck till sele på bara några snabba tryck vilket gör att du kan använda selen för promenader utan väskor. Och eftersom du då inte behöver packa en separat sele, så får du mer utrymme för snacks, utrustning, vätska, och alla förnödenheter.

Trail Pack håller samma goda kvalitet som deras produkter överlag. Den är tillverkad i polyester som är vattenavvisande och lätt att göra ren. Väskan kan justeras i passform på tre punkter vilket gör den lätt att sätta på anpassa så att den sitter stabilt på alla hundar. Sadelväskan kan dock vara överdimensionerade för vissa hundar. Det skulle dock vara trevligt att ha en inbyggd dragkedja för att minska eller utöka kapaciteten hos dessa väskor, även om den största storleken har stor anpassningsmöjlighet i passform. Den är dessutom designad att fördela vikten jämnt över manken och har spännband i väskorna som ger möjlighet till att spänna fast packningen.

De avtagbara väskorna är uppenbart positiva, men selen är också väldigt bra. Det flexibla materialet passar perfekt till din hund utan att stela eller tjocka områden orsakar obehag. Klövjeväskans sidor hjälper till med luftflöde och den breda bröstkudden sveper mjukt längs framsidan av din hund.

Kvaliteten är väldigt bra och spännerna är testade exempelvis i dragtest för att vara säkra på att de ska tåla tung belastning. Med detta sagt är detta en smidig och användbar klövjeväska som lämpar sig både för träning, promenader och längre vandringar.


6. Singletrak Pack

Singletrak Pack
Singletrak Pack

Denna klövjeväska är designad för dagsvandringar. Small är utformad för att passa små och de flesta medelstora hundar. Detta är normalt för Ruffwear-produkter. En anpassningsbar passform uppnås genom att justera fem bälten nära axlar, bröst och mage, men selen är inte avtagbar. Reflexkanten är precis ovanför den neonfärgade dragkedjan på varje sida vilket ger ökad säkerhet i Sveriges dominerande mörker.

Det överdimensionerade handtaget är bekvämt och gör det lätt att lyfta och hjälpa och känns robust när den används. Sidofickorna med låg profil är bara tillräckligt stora för att hålla de 0,6-liters hopfällbara vattenflaskorna på varje sida. Det är dock möjligt att transportera andra saker, såsom en 0,6-liters hopfällbar vattenflaska på ena sidan och en hundgodispåse, lunch och ett litet första hjälpen kit för husdjur på andra sidan.

Klövjeväskan är tillverkad av hållbart material av hög kvalitet med ett andningsbart tyg och låg vikt. Den ser och känns väldigt välgjord och robust. Vi testade väskan under tuffa förhållanden och vår hund hade inga problem att klämma sig igenom hål mellan stenar och skarpa växter samt klättra och springa.

Det finns en mängd olika stilar och typer av klövjeväskor på marknaden. Ruffwear Singletrak Pack är ett utmärkt alternativ för längre dagsturer när du vill att din håriga äventyrspartner ska bära extra vatten eller när du vill att din valp ska bära sitt vatten, en skål och en boll till en park. Sidofickorna med låg profil rymmer 1,2 liter vatten med de två BPA-fria hopfällbara vattenflaskorna som medföljer och några ytterligare små föremål som godis, en bajspåse och en nyckel. Det är ett fantastiskt dagspaket för vilken utomhusaktivitet du och din valp älskar att göra tillsammans, och är en helt klart en av de bästa klövjeväskorna på marknaden.


7. Julius K9 IDC Side Bags

Julius K9 IDC Side Bags
Julius K9 IDC Side Bags

Detta är med rätta den sötaste klövjeväskan i vår lista. Förutom att din hund ser ut som en stilikon, håller den också hunden varm, bekväm och säker under vandringen eller era andra utomhusaktiviteter. Påsarnas material är lätta att rengöra och påsarna är vattentäta. De finns i olika färger och är perfekta för att hålla små föremål som godis, en boll, påsar eller varför inte familjens lilla kattunge?

Universal-sidopåsarna är ordentligt fästa vid halsremmen med en metallring. Du måste dra remmen genom ringarna så att påsarna inte lossnar säkert. Själva väskan hålls dock endast fast av kardborreband. Denna lösning fungerar bra för allt annat på den här selen, men om du lägger något tungt eller stort i väskorna börjar de långsamt ”lossna” från kardborrebandet när hunden går. Det här är ett mindre problem under den första tiden, men smuts kommer långsamt in i kardborrens öppna delar och klövjeväskan har mindre och mindre yta att hålla fast vid.

Sammanfattningsvis fungerade dessa sidopaket perfekt medan vi testade dem utan någon betydande vikt eller volym i dem. De stannade kvar och fastnade inte på något i skogen. Tittar man på storleken så är den sannolikt byggd för att hålla små och lätta föremål målet med dessa väskor, och de är perfekta för det. Om du vill att din hund ska bära vikt eller större föremål föreslår jag att du tittar ger dig på några av de större versionerna av denna klövjeväska.

Sidoväskorna finns i tre storlekar; storlek 0, storlek 1 och storlek 2. Dessa bör kombineras förslagsvis med en IDC-sele för bästa funktionalitet.


Frågor och svar om klövjeväskor

Hur mycket vikt ska en hund ha på ryggen?

Hur mycket vikt en hund kan bära beror på en mängd olika faktorer, men de viktigaste komponenterna är hundens ras och ålder. Målvikt för de flesta hundar är 15 procent av hundens kroppsvikt. Vissa större hundar, som en Berner sennenhund-hund, kan bära upp till 30 procent av sin kroppsvikt, medan mindre hundar som till exempel en Mops bara kan bära 10 procent. Äldre hundar bör bära mindre än den rekommenderade vikten, så stressa dem inte för mycket.

Precis som med människor vill du inte överbelasta din hund med för mycket vikt. Mängden redskap och förnödenheter du ska ta med är baserat på vilken typ av vandring du gör och avståndet. Uppenbarligen kommer din hund att behöva bära mer vikt på en lång, flera dagars vandring och mindre vikt på en kort dagsvandring. Titta på din hund och leta efter för tecken på trötthet och justera vikten efter behov. När du packar din egen ryggsäck, se då till att du lämnar extra utrymme om du behöver bära mer av din hunds förnödenheter än väntat.

Är klövjeväskor bra för hundar?

Är klövjeväskor bra för hundar?

Klövjeväskor är fördelaktiga för hundar på sätt som du inte förväntar dig. När hunden bär en väska går den ofta i arbetsläge och tar på sig jobbet med att bära sin egen vikt. En hund som tror att den är i tjänst kommer att hålla fokus under en vandring och jagar inte efter varje ekorre som den stöter på spåret. Vissa hundar uppskattar också klövjeväskans täta känsla. Det kan få en nervös hund att känna sig tryggare och hjälper den att hålla sig lugn när den stöter på en stressig situation.

En klövjeväska ger också hunden ytterligare träning. Denna extra ansträngning kommer att trötta ut hunden efter en vandring så att han eller hon kan slappna av när ni väl ska vila på campingen eller i stugan. Det hjälper också till att bygga uthållighet under träning för längre vandringar. Börja enkelt med kortare vandringar och lite eller ingen vikt i klövjeväskan. När din hund blir starkare kan du gradvis öka avståndet och vikten i klövjeväskan. Innan du ens kommer lägga märke till det, kommer din hund att vara ett proffs på att bära sin utrustning.

För att en hund ska kunna dra nytta av dessa fördelar måste en klövjeväska dock vara lämpligt monterad och inte överfylld. En dåligt passande klövjeväska kan leda till smärtsam skavning, medan ett överbelastat paket kan orsaka ledvärk och till och med skada hunden. Titta på din hund och lägg märke till ledtrådar att han eller hon inte mår bra. Leta efter haltande, slickande eller gnällande. Ignorera inte några tecken. Om du belastar din hund för hårt kan det sluta med att du behöver bära honom eller henne ut istället.

Sista packningstips för klövjeväskor

De flesta hundar är tillräckligt starka för att bära sin egen mat, sitt vatten och sina skålar. Hopfällbara skålar för mat och vatten är att föredra eftersom de är lätta och inte tar särskilt mycket plats i klövjeväskan. Se till att du bär tillräckligt med mat (vanligtvis dubbelt så mycket som den normala matmängden om det är en ansträngande vandring), godis och mycket vatten. Om du planerar att samla vatten på din resa, se till att filtrera det för din hund eftersom hundar är mottagliga för giardia och liknande parasiter, precis som människor.

Packningstips för klövjeväskor

De flesta klövjeväskorna är inte stora, så stora föremål som sängkläder och kläder bör bäras av ägaren, om möjligt. En klövjeväska är också ett utmärkt ställe att lagra den bajs som du samlar på en utflykt. Förvara den bara i en ficka där inte maten ligger och lägg den gärna i en blixtlåspåse för att avlägsna lukten.

När du bestämmer dig för vad du ska packa, glöm inte allt vatten och hur mycket det väger. Du måste ta med mer vatten på en varm dag eller på en vandring utan en pålitlig vattenkälla. Du kan bli frestad att spara på vatten för att spara vikt, men gör det inte. Din hund behöver gott om vatten när du vandrar. Det hjälper till att hålla din hund väl hydratiserad och minimerar risken för överhettning.

Varje ficka bör fyllas lika för att hålla lasten balanserad och förpackningen centrerad på din hund. En skev klövjeväska kan sakta ner din hund och kan orsaka skavsår eller andra skador. När din hund konsumerar maten som den bär, var noga med att fördela vikten så att förpackningen fortsätter att sitta jämnt på båda sidor.

Öva med klövjeväskan runt huset och på korta promenader för att göra din hund bekväm att bära den. Bli spänd över klövjeväskan och gör det roligt för hunden att bära den. Ge honom eller henne gott om godis och mycket beröm på de första vandringarna med packen. Du vill inte att din stora vandring ska avbrytas på grund av att din hund ogillar att bära hans eller hennes ryggsäck.

Hur vi testade oss fram till bästa klövjeväskan för hund

När vi utförde bäst i test av klövjeväskor för hund så rådfrågade vi först diverse hundexperter, hundtränare samt vanliga hundägare och fick ta del av deras tips och toppval bland klövjeväskor på marknaden. När vi fått en inblick i deras favoriter så testade vi de i olika miljöer (trädgårdar, skogsområden, vandring och så vidare) och kategoriserade de sedan för att hitta en vinnare inom respektive kategori. Vi antecknade våra kommentarer samt bedömde de efter design, funktion, pris och kvalitet. Med hjälp av detta kunde vi färdigställa en lista med de bästa klövjeväskorna på marknaden idag.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga