Bästa Hundvisselpipa 2024 – Stort Test av Hundvisselpipor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

När du tänker på att vissla på hunden är förmodligen det första du tänker på den klassiska hundvisselpipan. Dessa typer av visselpipor har använts i äldre komedier och tecknade serier som komiska inslag, men i själva verket är den vanligaste hundvisselpipan en som både människor och hundar alla kan höra. Tysta finns, men de är inte så populära.

Så om du letar efter en hundvisselpipa är du antingen en jägare eller letar efter en alternativ metod för att träna din hund. Vi har gjort jobbet åt dig och har tagit fram recensioner på 4 av de bästa hundvisselpiporna, både tysta och med ljud. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att hitta den perfekta hundvisselpipan för dina behov.

Snabb jämförelse av våra favoriter 2024

Bild Produkt  
backpac Acme hundvisselpipa 212
(BÄST I TEST)
Till billigaste butik
backpac Acme Tyst hundvisselpipa 535
(POPULÄRAST)
Till billigaste butik
cordlessblower Trixie Överljudsvisselpipa
(BÄSTA BILLIGA)
Till billigaste butik
cordlessblower Acme hundvisselpipa 210,5 Till billigaste butik

Topp 4 bästa hundvisselpipor 2024

1. Acme hundvisselpipa 212 – Bäst i Test!

Acme hundvisselpipa 212 - Bäst i Test

Fördelar

 • Samma ljud oavsett kraft i visslingarna
 • Bra för träning av inkallning
 • Hållbar konstruktion
 • Lätt att hitta tack vare den starka färgen

Nackdelar

 • Nyckelband behöver köpas till separat

Det är lätt att se varför Acme 212 Pro Trailer-visselpipan är en favorit bland många experthundtränare. Det är en perfekt visselpipa för hundträning.

Den skallösa designen av Acme 212-visselpipan gör att den kommer att producera exakt samma ljud och medium tonhöjd, oavsett hur hårt eller mjukt du blåser. Visst, om du blåser högre kan det höras på större avstånd, men tonen hålls även över avståndet. Perfekt för träning av inkallning!

Visslan är hög, men det är inte obehagligt. Och det är precis det som gör detta till den perfekta visselpipan för träning på nära håll. Det är lättare för öronen än den extrema volymen av starkare hundvisselpipor.

Även om Acme 212 är gjord helt av plast, är den väldigt hållbar och klarar ofta av att trampas på, om man av misstag skulle tappa den. Acme tillverkar kvalitetsprodukter, och som alla deras visselpipor är den här tillverkad i Storbritannien.

Den finns i en mängd olika färger, men vi rekommenderar starkt att du väljer en färgstark visselpipa. Det gick inte att förlora den orangea Acme 212 vi testade – den livfulla orangefärgade hundvisselpipan var tydligt synlig i gräset.

På basen av visselpipan finns en ring som gör att du kan fästa Acme 212 på ett snöre. Du måste köpa ett nyckelband separat. Men skjut inte upp det, om du hänger visselpipan på ett band runt halsen så håller du den inom bekvämt räckhåll under träningen.

Om du vill visselträna din hund, blir det inte bättre än Acme 212 Pro Trailer – detta är den bästa hundvisselpipan på marknaden just nu.


2. Acme Tyst hundvisselpipa 535 – Populärast

Acme Tyst hundvisselpipa

Fördelar

 • Tyst vissling
 • Justerbar frekvens
 • Hundar från 400 meter kan höra den
 • Levereras med ett lock för förvaring på en kedja

Nackdelar

 • Dyr
 • Locket passar inte alltid optimalt

Acme hundvisselpipa 535 är en högfrekvent visselpipa, så den är tyst för människor men inte för din hund (även om vissa människor kan höra den). Frekvensen är justerbar så att du kan räkna ut den perfekta räckvidden för din hund, och den är effektiv i upp till 400 meter. Den levereras med ett lock för att förvara din visselpipa som är fäst med en kedja så att du inte kan tappa det. Den är också liten och smal nog att få plats i fickan (cirka 8 cm lång och cirka 1 cm bred).

Tyvärr är denna visselpipa dyr, och ibland passar inte locket som följer med den ordentligt. Det har varit känt att det kan vara svårt att sätta tillbaka locket, om man har fått ett måndagsexemplar.


3. Trixie Överljudsvisselpipa – Bästa billiga

Trixie Överljudsvisselpipa - Bäst i Test!

Fördelar

 • I metall
 • Får plats i fickan
 • Mycket billig

Nackdelar

 • Kan skruva upp sig i fickorna

En billig och bra hundvisselpipa är Trixie Överljudsvisselpipa. Du får ett hundvisselpipa som är tillverkad i metall till ett mycket billigt pris. Denna hundvisselpipa kan justeras i sin tonfrekvens, så att du kan justera så att den varken skadar dina eller hundens öron. Den är också tillräckligt liten (5 cm) för att få plats i fickan och är gjorda av ett hållbart och säkert material.

Den främsta nackdelen med denna visselpipa är att är den ihopgängad, så vissa ägare upplever att den ”skruvar upp sig” i fickorna. En snabb lösning är dock att tejpa ihop den med tejp, så den inte skruvar sig.

Den här hundvisselpipan är dock helt fantastisk till det billiga priset man betalar, och ger dig otroligt med värde för pengarna!


4. Acme hundvisselpipa 210,5 med visselrem

ACME hundvisselpipa 210,5 med visselrem

Fördelar

 • Flera färger
 • Endast en ton
 • Lätt att blåsa
 • Frekvens är avsedd för spaniels och retrievers

Nackdelar

 • Går ej att justera frekvensen
 • Ljudet kan vara irriterande

Acme hundvisselpipa 210,5 finns i många andra färger, som blå, limegrön, brun och gul. Priset varierar beroende på färg. Annars är det här en basvisselpipa med en ton och är lätt att blåsa. Siffran 210,5 hänvisar till frekvensen som Acme-visselpiporna är inställda på, och just denna brukar fungera bäst för hundar som spaniels och retriever. Den kommer också med en nyckelring.

Nackdelen är att det bara är en frekvens, så du kan inte ändra den om detta inte fungerar för din hund. Dessutom, eftersom det är hörbart för människor också, kan du tycka att ljudet är irriterande eller till och med obehagligt.


Köpguide – Hur man väljer den bästa hundvisselpipan

Att använda en hundvisselpipa kan ibland göra ditt liv enklare. Det kan rädda din röst från att skrika över långa avstånd eftersom en visselsignal kan sträcka sig så lång som 3 km i vissa fall!

Men innan du bestämmer dig för en hundvisselpipa, kolla in den här köpguiden. Vi går igenom viktiga punkter som kan hjälpa dig att bättre förstå hundvisselpipornas värld.

Ärta eller ingen ärta

Visslor av alla former och ljud kan ha en hård, liten boll inuti, vilket gör att de kan trilla. Du kan vanligtvis höra det skramla runt inuti när du skakar det, och du kan till och med se det i vissa visslingar. Beroende på hur snabbt eller långsamt du blåser in i visselpipan kan ärtan producera olika ljud.

Nackdelen är dock att det ibland kan hindra ljudet från att resa en lång sträcka, och din saliv kan till och med frysa dem på plats under kalla dagar. Sammantaget tenderar hundvisselpipor utan ärta att fungera bättre för hundar eftersom de är högre och ljudet kommer fram mycket bättre samt är mer konsekvent.

Typ av hundvisselpipa

Det finns två grundläggande typer av hundvisselpipor: de med ljud och de som är tysta (för oss).

Med ljud

Många tycker att ljudsignaler är mer effektiva att använda eftersom man lätt kan höra visselpipan. Vissa hörbara hundvisselpipor har en boll inuti sig (kallad ärta eller pärla) som låter dig göra fler ljudvariationer. Detta kan vara användbart om du vill tilldela kommandon till olika ljud snarare än bara antalet gånger du visslar. Det är dock viktigt att veta att ärtan fryser i kallt väder, vilket då gör visslingen värdelös.

Tyst

Tysta hundvisselpipor använder högre frekvenser, inom spannet för ultraljud, vilket gör att vi människor inte kan höra dem. De är däremot höga och lätta för hundar att höra. Även om ljudlösa hundvisselpipor kan vara bättre att använda i hundparker eller när du är i närheten av andra människor, kom ihåg att de flesta tysta hundvisselpipor inte är helt tysta för människor. De är bara inte lika högljudda för det mänskliga örat som hundvisselpiporna med ljud.

Nackdelen med ljudlösa hundvisselpipor är att de inte fungerar lika bra över långa avstånd och kanske inte är effektiva för döva hundar. Men de är idealiska för att träna din hund i områden där du inte vill irritera dina grannar. Om du blåser på en av dessa visselpipor och din hund inte verkar svara, är det förmodligen inte rätt frekvens, så fortsätt att justera och försöka. Om du tror att visselpipan inte fungerar behöver du kanske bara extra tid och tålamod.

Träning med hundvisselpipa

Ett köp av en hundvisselpipa betyder inte automatiskt att din hund omedelbart lyssnar och kommer springande eller slutar skälla. Nyckeln till att använda en hundvisselpipa är att få din hund att associera verbala kommandon som sitta, stanna och inkallning med ett särskilt visselblås – antingen ett annat ljud eller en serie upprepade visselblås. Om du är bekant med klickerträning är det samma koncept. Du måste bestämma dig för olika typer av visselblås för olika kommandon. Du kan till exempel lära din hund att två korta visslingar betyder ”kom”. Det kommer att ta tid, tålamod och massor av belöningar och beröm, precis som med all träning. Det finns många videor på nätet som går igenom metoder som du kan använda.

Hur man tränar inkallning: steg för steg

 1. Börja med träningen i ditt hem först och se till att du har din hunds uppmärksamhet och några godsaker eller något av deras eget foder till hands.
 2. Blås i visselpipan på exakt samma sätt som när du är ute på promenad och ge din hund en godbit inom ett par sekunder efter att du blåst. Upprepa många gånger. Tanken är att hunden ska lära sig att visslingen betyder att en belöning kommer.
 3. Vänta sedan tills din hund tittar bort från dig. Blås i visselpipan igen – om han tittar på dig, belöna med en godis. Upprepa detta steg många gånger.
 4. När din hund är i ett annat rum från dig, blås i visselpipan. Om din hund kommer till dig, belöna igen. Detta steg visar att din hund börjar förstå vad visselpipan betyder. Du kan också blåsa i visselpipan varje gång du ger din hund sin skål med mat. Han kommer snart att lära sig att visselpipan betyder att bra saker kommer!
 5. Ta sedan din träning utomhus. Gå till ena änden av din trädgård med din hund i andra änden och blås i visselpipan. Du kan också använda en öppen handsignal men du behöver inte säga något till din hund som ”kom!”. Du vill lära din hund att komma tillbaka enbart till visselpipan. Belöna alltid din hund för att han kommer till dig. Om din hund är mer för leksaker än mat, använd då en leksak som belöning och lek med din hund när han kommer tillbaka till dig.
 6. När din hund konsekvent kommer till dig på ett visselblås trädgården, är det dags att ta din träning ut på en promenad. Börja på en plats med låg distraktion, det vill säga en lugn park med inga hundar eller människor omkring. Om du har problem med att komma ihåg kan det också vara användbart att koppla en lång lina till din hund. Jag föredrar alltid att fästa den långa linan på en hunds sele snarare än halsbandet så att de inte skadar halsen. Vänta tills din hund går en bit ifrån dig och blåser i visselpipan. Belöna den om den kommer tillbaka till dig. Om din hund inte kommer till dig direkt, försök att springa iväg från din hund. Detta bör uppmuntra honom att komma till dig.
 7. Bygg gradvis upp det avstånd som du inkallar din hund. Belöna dem alltid för att de kommer tillbaka till dig. Du kan sedan börja arbeta med din träning på platser där det finns mer distraktioner. Återigen, använd en lång likna om det behövs för att förstärka din inkallningsträning.

Hur man blåser i visselpipan på bästa sätt

Kolla in det här snabba tipset från en hundbeteendeexpert om hur du blåser i visselpipan för att få din hunds brådskande uppmärksamhet.

Hur hundvisselpipor fungerar

Människor kan i allmänhet höra ljudfrekvenser upp till 20 kHz, men tysta hundvisselpipor kommer att avge högre ljud i ultraljudsområdet från 23 till 54 kHz. De flesta hundvisselpipor är faktiskt justerbara och kan användas för att göra både ljud som hörs av människor och endast hundar.

Hundvisselpipor är ett föredraget träningsverktyg när vi inte vill introducera fler ljud, som röstkommandon, i miljön. Det är därför det ofta används med jakthundar, för att varna hunden om vad den ska göra, utan att få uppmärksamheten från deras bytesdjur.

Visslan fungerar genom att få din hunds uppmärksamhet. Vanligtvis börjar en hund skälla för att något har fångat dess uppmärksamhet. Det kan vara en förbipasserande eller ett annat djur. Ljudet av visselpipan bryter då deras fokus och fångar deras uppmärksamhet. Detta ger dig möjlighet att visa dem vilket beteende som är önskvärt i den här situationen, och belöna dem när de svarar rätt.

Efter att de har tränats ska ljudet påminna dem om vilket beteende som förväntas i samband med ljudet. Att blåsa i hundvisselpipan ska inte skada din hunds öron, precis som vanliga visslingar inte ska skada mänskliga öron. Men precis som med visselpipor som människor kan höra, ska visselpipan inte blåsas för högt, för länge eller för nära din hunds öron. Det är då skada kan ske.

Vanliga frågor om hundvisselpipor

När ska man använda en hundvisselpipa?

En hundvisselpipa kan vara ett bra verktyg för att få din hund att följa dina kommandon, särskilt över långa avstånd eller bullriga områden. Även om de ofta används med vall-, jakt- och polishundar, är hundvisselpipor också användbara för många husdjursföräldrar med vardagliga syften – för att få din hund att sluta skälla, inkallas, ändra oönskade beteenden och lydnadsträning.

Vad gör en hundvisselpipa?

En hundvissling kan användas på en mängd olika sätt. Den används oftast till inkallning, eftersom den är mer distinkt och diskret än en människas röst. 
Däremot kan hundvisselpipan användas för att sluta få hunden att sluta skälla, träna grundläggande lydnad eller till och med modifiera specifika beteenden.

Vilken visselpipa är bäst till hunden?

Det bästa valet av hundvisselpipa till hund är Acme hundvisselpipa 212, eftersom denna visselpipa ger allt du behöver och håller mycket god kvalitet till ett billigt pris.

Vilken frekvens har en hundvisselpipa?

Frekvensen för de flesta hundvisselpipor ligger inom intervallet 23 till 54 kHz, så de ligger över intervallet för mänsklig hörsel, även om vissa är justerbara ner till det hörbara området. För mänskliga öron gör ett blås i hundvisselpipan bara ett tyst väsande ljud.

Kan man använda hundvisselpipor till katter?

Ja, katter kan höra en hundvisselpipa eftersom de, precis som hundar, också kan höra ultraljud. Hundvisselpipor har en frekvens mellan 23 till 54 kHz och katter kan höra ultraljudsfrekvenser upp till 79 kHz – väl inom räckvidden för en vanlig hundvisselpipa.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga