Bästa Hundväska för Motorcykel 2024 – Stort Test av Motorcykelväskor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Om du verkligen föddes till att vara vild, borde du inte ha något vilt på din cykel med dig? Som att säga, din tuffa bichon frisé?

Det är inte ett skämt – du kan verkligen ta med dig din lilla kompis på din åktur uppför motorvägen med vinden i håret. Du behöver bara ett säkert sätt att hålla din hund fäst vid dig och motorcykeln, och en hund som är villig att åka på din motorcykel.

Kolla in våra snabbval nedan eller läs vidare för mer information!

Bästa hundväskorna för motorcyklar 2024: Snabbval

  • #1 DEEMEED Hundbärare för motorcykel [Bästa övergripande hundmotorcykelväska]: Med tanke på att den ger oöverträffad komfort och säkerhet för din hund, och det är den rymligaste väskan vi har hittat, är detta lätt det bästa alternativet på marknaden. Det kommer att kosta dig lite pengar, men vi tror att de flesta ägare kommer att tycka att det är värt de extra utgifterna.
  • #2 Kuryakyn Pet Palace [Bästa motorcykelhållare för små hundar]: En förstklassig motorcykelhållare för hundar av bagagekvalitet med fyra nätpaneler för ventilation och en hållbar, styv inre ram. Det här är en annan dyr bärare, men den kommer att erbjuda din lilla hund chansen att åka i lyx.
  • #3 Saddlemen Pet Voyager [Mest flexibla och justerbara motorcykelväskan]En flexibel och mysig motorcykelväska som kan kopplas till din cykel på flera sätt. Snabbkopplingsremmarna gör att du kan sätta fast eller ta bort väskan på några sekunder.
  • #POW Pet Carrier hundtransportbox [Bästa hårda motorcykelväskan]Denna väska i hårt skal gjort av polykarbonat ger maximal säkerhet och komfort för hunden. Passar perfekt även för lättare fordon som moped.
  • #5 Pawaboo ryggsäck för husdjur [Mest prisvärda hundmotorcykelhållaren]Även om den inte tekniskt sett är en hundväska för motorcykel, är denna mjuka väska extremt prisvärd och den låter dig spänna fast din hund på framsidan av din kropp och hålla din hund säkert där du kan se honom.

Gillar hundar att åka på motorcyklar?

När det kommer till motorcyklar är hundar precis som människor: vissa älskar dem, andra inte. Det varierar från en individ till en annan.

Vanligtvis är hundar som har starka, självsäkra personligheter mer benägna att ta buller, vibrationer och stormvindar med ro än blyga hundar. Detta gäller även för små raser, som ofta har stora och djärva personligheter som motsäger deras storlek.

I själva verket, eftersom de ofta är vana vid att bäras och hållas, känner små hundar sig ofta mer bekväma att åka på motorcyklar än större hundar gör.

Många stora hundar tycker att tanken att bäras är något skrämmande, och de svarar genom att flaxa omkring och försöka fly situationen.

Små hundar är också bättre lämpade för att vara passagerare av logistiska skäl.

De passar i mindre utrymmen och är lättare att lyfta och manipulera. Medan ett fåtal ryttare lyckas få sin stora hund att klättra ombord och förbli sval, lugn och samlad, är detta undantaget och inte regeln.

Allt detta betyder att din modiga chihuahua kan vara en mycket bättre ridkompis än din känsliga dobermann.

Hund som sitter på motorcykel

De 5 bästa hundväskorna på motorcyklar för att ge sig ut på vägen

Det finns inte ett stort antal alternativ på motorcykelhållarmarknaden, men lyckligtvis är några av dem riktigt solida produkter.

Följande fem representerar de bästa i gänget:

1. DEEMEED Hundbärare för motorcykel – Bäst överlag 2024!

DEEMEED Hundbärare för motorcykel - Bäst överlag 2024!

Den bästa väskan överlag 2024 för att förvara hunden på motorcykeln är den här från varumärket DEEMEED. Det här är en innovativ och praktisk lösning för att transportera din hund på en motorcykel. Väskan är tillverkad av hållbart Cordura-material och erbjuder både komfort och säkerhet för ditt husdjur under resan. Den är utformad för att eliminera stressen som kan uppstå vid ett sådant äventyr.

En av de mest framträdande funktionerna i denna hundväska är det trippla ventilationssystemet. Det finns luftgenomträngliga plastnät i sidoväggarna och i den övre huvudluckan, vilket garanterar tillräcklig luftcirkulation inne i väskan. Detta är viktigt för att hålla din hund bekväm och säker under resan.

En annan fördel med denna hundväska är den inbyggda aluminiumplattan i botten. Detta bidrar till att förhindra att väskan deformeras när den är monterad på en motorcykel och håller golvet i väskan platt och stabilt.

Inuti väskan finns också två krokar som gör det möjligt att fästa din hunds koppel eller sele, vilket ger extra säkerhet under resan.

Väskan levereras med ett universellt monteringssystem som gör det enkelt och säkert att installera den på de flesta motorcyklar. Det rekommenderas att använda den med motorcyklar som har bagageställ och sissybar, men det är också möjligt att montera den utan dessa komponenter.

Den senaste modellen av denna hundväska har också en extra öppning i huvudklaffen, vilket gör det möjligt för ditt husdjur att ha huvudet utanför väskan utan att behöva öppna hela klaffen. Detta bidrar till att stabilisera husdjuret under cykelturen och förbättra både säkerheten och komforten.

En annan praktisk funktion är det gummerade, syntetiska golvfodret inne i väskan. Detta ger extra komfort för din hund under resan och gör det också enkelt att rengöra väskan efteråt.

Prisnivån för denna väska är lite hög, men smakar det så kostar det. Här får du maximalt med säkerhet och vill du ha lugna och fridfulla åkturer med din hundvän – ja då behöver du inte leta längre.

Sammanfattningsvis är DEEMEED hundväska för motorcyklar en pålitlig och välkonstruerad produkt som erbjuder säkerhet, komfort och bekvämlighet för att transportera din hund på en motorcykel. Med sina robusta material och smarta funktioner kan du vara säker på att din hund är trygg under resan. Helt klart den bästa hundväskan för motorcyklar 2024!


2. Kuryakyn Grand Pet Palace Hundväska – Bästa motorcykelväska för små hundar

Kuryakyn Grand Pet Palace Hundväska - Bästa motorcykelväska för små hundar

För dig som har en liten hund är det här en lyxig motorcykelväska som ger hunden en komfortabel resa. Kuryakyn hundväska för motorcyklar är en pålitlig och mångsidig lösning för att ta med din fyrbenta familjemedlem på motorcykelresor. Väskan har en modern stil och erbjuder bekvämligheter och säkerhetsfunktioner för att göra resan så bekväm som möjligt för ditt husdjur.

En av de främsta fördelarna med denna hundväska är den inre ramen med styvt strukturellt stöd. Det ger dig trygghet genom att du vet att din hund är skyddad och säker under resan. Väskan är tillverkad av UV-klassat väderbeständigt 1200 denier textilmaterial, vilket gör den hållbar och tålig. Den levereras också med ett avtagbart regnskydd för extra skydd vid dåligt väder.

För montering på motorcykeln har väskan sissy-stångremmar, flera D-ringar och justerbara remmar. Detta ger dig enkelhet och säkerhet vid installationen. Väskan har också sidomonterade bärhandtag och en avtagbar axelrem, vilket gör den lätt att bära och transportera när den inte är monterad på motorcykeln.

Inuti väskan finns en avtagbar skumkudde som är lätt att rengöra och ger en bekväm åktur för ditt husdjur. Det finns också en intern justerbar koppel och en avtagbar förvaringspåse för att hålla dina husdjursnödvändigheter organiserade.

Väskan har ett övre fönster som kan öppnas, vilket ger möjlighet för ditt husdjur att poppa ut huvudet och titta omkring under resan. Det finns också fyra nätfönster för visning och optimal ventilation, vilket hjälper till att hålla din hund eller katt bekväm under resan.

Måtten på väskan är 47 cm i längd, 33 cm i bredd och 35,6 cm i höjd, med en volym på 44 liter. Trots att väskan lämpar sig bäst för mindre hundar är den rekommenderade viktkapaciteten för husdjur är upp till 9 kg.

Sammanfattningsvis erbjuder Kuryakyn hundväska för motorcyklar en säker och bekväm lösning för att ta med ditt husdjur på motorcykelresor. Med sin robusta konstruktion, många användbara funktioner och fokus på säkerhet och komfort för ditt husdjur, kan du vara trygg i att ge din fyrbenta vän en trevlig och säker upplevelse på vägen.


3. Saddlemen Pet Voyager – Mest flexibla och justerbara motorcykelväskan

Saddlemen Pet Voyager - Mest flexibla och justerbara motorcykelväskan

Saddlemen hundväska för motorcyklar erbjuder en praktisk och bekväm lösning för att transportera ditt husdjur på motorcykeln. Väskan är tillverkad av konstläder och har en elegant svart färg, vilket ger den en stilren och tidlös estetik.

Något vi gillar med denna väska är dess rymliga djurfack med en avtagbar och tvättbar bas och stoppning. Detta ger extra komfort åt ditt husdjur under resan och möjligheten att hålla väskan ren och fräsch. Du kan också förvara medföljande mat- och vattenskålar i sina egna fack inuti väskan.

Saddlemen hundväska kan monteras på motorcykeln antingen med hjälp av Sissy-stång eller remmar. Det medföljer två monteringssystem: Saddlemen Versa Mount-fästet och den justerbara remmen för Sissy-stången. Detta ger flexibilitet i valet av montering och gör det möjligt att säkert fästa väskan på sadeln, cykelstället eller Sissy-stången på din motorcykel.

Väskan har många ventilationsöppningar och åtkomstklaffar som säkerställer optimal ventilation för ditt husdjur och ger dig enkel åtkomst till husdjuret eller de föremål du har lagrat i väskan. Det finns även en praktisk innerficka med bärhandtag där du kan förvara föremål separat från djuret.

För transport erbjuder väskan ett robust bärhandtag som gör det bekvämt att bära den. Dessutom medföljer ryggsäcksremmar som gör att du kan bära väskan bekvämt på ryggen. Väskan har också ett flexibelt koppelfäste som ger ditt husdjur rörelsefrihet inuti väskan samtidigt som det ger ett säkert grepp. Ett kort inre koppel och gångkoppel ingår också.

Måtten på djurfacket är cirka 40,5 cm i bredd, 35,5 cm i längd och 35,5 cm i djup, vilket ger tillräckligt med utrymme för de flesta husdjur. Det är dock viktigt att kontrollera måtten för att säkerställa att väskan passar perfekt för ditt husdjur.

Sammantaget erbjuder Saddlemen hundväska för motorcyklar en pålitlig och bekväm transportlösning för ditt husdjur på motorcykelresor. Dess robusta konstruktion, ventilationsmöjligheter, justerbara monteringsalternativ och extra funktioner som avtagbar bas och stoppning gör den till ett praktiskt val för husdjursägare som vill ha en säker och bekväm upplevelse för sina fyrbenta vänner under resan. Tyvärr är väskan svår att få tag på i Sverige, och leveranstiden är ofta på några veckor.


4. POW Pet Carrier hundtransportbox – Bästa hårda hundväskan för motorcykel

POW Pet Carrier hundtransportbox - Bästa hårda hundväskan för motorcykel

Föreställ dig att kunna ta med dig ditt älskade husdjur på spännande äventyr på motorcykeln, och samtidigt ge dem både säkerhet och komfort. Det är precis vad POW hundväska erbjuder. Med sin unika design och innovativa funktioner är den en perfekt följeslagare för både cyklister och husdjursägare.

POW är den första och enda hårda väskan speciellt utformad för att transportera små husdjur på motorcyklar, cyklar och bilar. Tillverkad och designad i Italien, är POW ett pålitligt och robust alternativ för att påskynda ditt äventyr samtidigt som du säkerställer ditt husdjurs trygghet.

Med sina mått på 40 cm i längd, 35 cm i bredd och 40 cm i höjd, rymmer POW hundväska bekvämt små hundar och katter. Trots sin kompakta storlek kan den bära en imponerande vikt, med en rekommendation på upp till 10 kg. Väskans polykarbonatmaterial (PC) gör den både hållbar och lätt, med en vikt på endast 5,8 kilogram.

En av de imponerande egenskaperna hos POW hundväska är dess flexibilitet i olika väderförhållanden. Vid regn kan fönstren stängas för att hålla ditt husdjur torrt och bekvämt. Dessutom finns det två luftinlopp som säkerställer att ventilationen är optimal, och ditt husdjur kan hålla sig svalt under resan. Denna mångsidighet gör att POW även kan användas som en vanlig transportväska för dina personliga ägodelar eller en trogen följeslagare på dina äventyr.

POW hundväska är utrustad med en universal monteringsplatta som enkelt kan fästas på motorcyklar, mopeder och cyklar. Med få skruvar och muttrar kan du snabbt och säkert installera väskan. För att garantera ditt husdjurs säkerhet finns det inre och yttre säkerhetsremmar som håller dem på plats utan att riskera deras rörelsefrihet. Med en innerkudde och två spännen kan väskan säkert fästas vid mopeden eller motorcykelns baksäte, och med den breda sadeln blir installationen i bilen enkel genom att använda säkerhetsbältet genom dörrhandtaget.

Innan du köper POW hundväska är det viktigt att kontrollera att den passar perfekt för din husdjursras och storlek. Detta säkerställer att ditt husdjur får en bekväm och trygg resa.

Sammanfattningsvis erbjuder POW hundväska en enastående lösning för att transportera ditt husdjur på motorcyklar, cyklar och bilar. Med sin moderna design, robusta material och innovativa funktioner ger den optimal säkerhet, komfort och ventilation för ditt älskade husdjur. Oavsett om du ska på en kort resa eller en längre äventyrsfärd, kommer POW att vara en pålitlig följeslagare som hjälper dig och ditt husdjur att utforska världen tillsammans.


5. Pawaboo ryggsäck för husdjur – Bästa motorcykelväskan med hunden fram

Pawaboo ryggsäck för husdjur - Bästa motorcykelväskan med hunden fram

Pawaboo ryggsäck är designad för att låta din hund rida med sina ben och tassar utsträckta och exponerade. Det är en smart design som både stödjer din hund bra och låter dig bära den på ett bekvämt sätt. Med en noga uttänkt design är den utrustad med en ben- och svansöppning som håller ditt husdjur säkert och bekvämt. Med krok och ögla, dragkedja och elastiska öppningar kan du enkelt anpassa väskan efter din husdjurs storlek och form, vilket ger dem en perfekt passform. De snabbfrigörande spännena på remmarna gör också att du kan installera och ta av ryggsäcken snabbt och enkelt med bara en hand.

Pawaboo har satt kundupplevelsen i första rummet och har gjort flera uppgraderingar för att säkerställa maximal komfort. Axeldynan är förtjockad med skumgummi för att lindra belastningen på dina axlar. Ryggsäcken är tillverkad av andningsbart nät och polyesterfiber, vilket gör att både bäraren och husdjuret kan njuta av en bekväm och luftig resa.

En av de stora fördelarna med denna ryggsäck är att den kan bäras på två olika sätt. Du kan välja att ha den på framsidan eller baksidan beroende på din preferens, men din hund vill förmodligen se vart du är på väg, inte var du har varit. Detta gör att du kan hålla ditt husdjur nära och öka deras känsla av trygghet när du tar med dem på äventyr. Den förtjockade skumgummidynan bidrar också till att minska belastningen på dina axlar och gör det bekvämt att bära väskan under längre tid.

Med Pawaboo ryggsäck kan du njuta av att resa med ditt husdjur på ett smidigt och bekvämt sätt. Väskan är lätt och bärbar, och det kanske därför inte är så konstigt att denna ryggsäck också är bland de bästa hundryggsäckarna. Du och ditt husdjur kan skapa oförglömliga minnen tillsammans och fånga dem i roliga foton som du kan dela med dina vänner. Ta med dig hunden på motorcykeln med denna väska!


Hund med motorcykelhjälm

Viktiga överväganden när du väljer en hundväska för motorcykel

Det finns en mängd olika produkter utformade för att göra det säkrare och bekvämare för din hund att åka på motorcykeln med dig. Som med alla produkter är det stor skillnad mellan de som fungerar bra och de som inte gör det.

Tänk på följande funktioner när du väljer en motorcykelväska till din hund:

Burliknande väskor vs. väskor som man bär

Det finns två grundläggande bärarstilar:

  • Små hållare i paketstil designade för att monteras på baksidan av din cykel
  • Ryggsäcksliknande produkter, designade för att bäras på kroppen

Båda stilarna kan fungera bra för dig och din hund, du måste bara ta hänsyn till dina behov och din hunds personlighet när du gör valet.

Bärare i stilen som liknar en låda skyddar din valp bättre från vindar och vägskräp, såväl som i händelse av en olycka. Däremot tillåter de dig inte så mycket kontakt med ditt husdjur och vissa hundar kan känna sig säkrare när de åker runt medan de är direkt fastspända vid mamma eller pappa.

Säkerhet

Oavsett vilken bärarstil du väljer måste du se till att den innehåller din hund säkert.

Bärare i pakettyp bör ha säkra lås, ledningar eller spärrar för att hålla din hund från att hoppa ut, och de måste fästas ordentligt på din motorcykel. Bärbara bärselar måste hålla din hund innesluten och förhindra överdriven vickning, vilket kan få din ur balans.

Se till att utrusta din hund med ett par bra skyddande hundglasögon för att säkerställa att den inte får något i ögonen.

Det är också en bra idé att förse din lilla kompis med sin egen hjälm, och kanske även hörselskydd, för att bättre skydda honom i händelse av en krasch.

Väderbeständig design

Du kommer antagligen inte att åka genom ett skyfall, men du kommer antagligen behöva ta dig igenom lite vatten då och då. Du kan till och med åka i lite lätt snö ibland.

I båda fallen måste du se till att väskan håller din valp varm och torr under sådana tider.

Uppenbarligen kommer väskan som är i paketstil att fungera bättre i detta avseende, men bärbara väskor gjorda av vattentåliga material kan också hålla din hund relativt torr.

Hundens komfort

Om din hund inte är bekväm i sin väska, kommer den inte att njuta av åkturen. Se till att bärbara väskorna är gjorda av bekväma material och att ingen av komponenterna kommer att gnugga din hunds hud och päls.

Bärare i låda-stil bör ha tillräckligt med utrymme för din hund att vända sig om, sitta upp och ligga utsträckt, samt en bekväm golvyta.

Montering och nedmontering

Du måste välja en motorcykelhundväska i paketstil som är designad för att passa din cykel ordentligt. Många enheter har ett antal justeringspunkter, vilket gör att de kan fungera med nästan alla motorcyklar, men andra är designade för ett specifikt märke eller modell.

Detsamma gäller naturligtvis bärbara motorcykelväskorna – du måste se till att de sitter säkert på din kropp. Detta är med största sannolikhet ett problem för åkare som är särskilt långa, korta, smala eller inte så smala.

Varaktighet

Att köra länge på motorvägen kommer att ta ut sin rätt på nästan allt, inklusive din hunddesignade motorcykelhållare.

Följaktligen kommer du att vilja leta efter produkter med hållbar design och kvalitetshantverk för att förhindra att du behöver byta ut bäraren.

Regelverk

När det gäller att transportera hundar på en motorcykel finns det idag inget klarlagt regelverk. Men i Jordbruksverkets föreskrifter och allmänna råd om transport av levande djur kan du hitta vägledning för att göra det på ett säkert sätt. Det viktigaste är att säkerställa att din hund transporteras på ett sätt som minimerar risken för skador. Det är avgörande att skydda den mot eventuella kollisioner och att undvika att den kan ramla av motorcykeln.

Styling

Vissa väskor är snyggare än andra, och om den här typen av saker är viktiga för dig, var noga med att överväga stilen på din motorcykelhundhållare innan du gör ditt slutliga val.

Styling bör inte vara en av de primära faktorerna som påverkar ditt beslut (du bör placera saker som säkerhet, komfort och hållbarhet högst upp på listan), men det kommer att ingå i ekvationen för de flesta ryttare.

Bärbarhet

Du kommer förmodligen att tycka att det är nödvändigt att flytta runt väskan då och då; vissa väskor fungerar till och med som bärbara hundburar.

Leta efter modeller som har handtag för att underlätta denna rörlighet. Bärbarhet är egentligen inte ett problem för de bärbara väskorna.

Pris

Hundväskor för motorcyklar varierar ganska mycket i pris. Generellt är bärbara väskor billigare än låda-stil bärare, men priserna varierar också inom varje kategori och från produkt till produkt.

Försök att undvika de billigaste produkterna i någon kategori (det finns vanligtvis en anledning till att de har ett lågt pris), och begränsa prisjämförelser till liknande produkter.

***

Tycker din hund om att följa med när du åker på cruising? Vilken stil på hundväska använder du? Vad har du lärt dig om att använda en bärare som kan gynna de som letar efter sin första?

Låt alla veta i kommentarerna nedan!

Gillar du det? Dela det!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga