Bästa Hundtrimmer 2024 – Stort Test av Hundtrimmers

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Clipster Delox - Bäst i Test

Ont om tid? Clipster Delox är testvinnaren 2024!

En komfortabel trimmer med låg vikt, tre olika klipphastigheter och 5 timmars batteritid.

Professionell trimning kan bli dyr när du behöver göra det flera gånger om året, men du kan prova att trimma din hund hemma för att spara pengar och knyta an till din hund. Det kan ta lite tid att fullända dina skötseltekniker, men jobbet är mycket lättare när du har tillförlitliga verktyg. 

Så nu när du har börjat leta efter hundtrimmare till din hund kanske du inte ens vet var du ska börja. Är inte alla likadana?

Nej, det finns faktiskt olika typer av hundklippare, och de har olika användningsområden när det kommer till att klippa hundens hår.

Vi undersökte de bästa klippmaskinerna på marknaden och tog fram detaljerade recensioner och en köpguide för att hjälpa dig välja den perfekta hundtrimmern för just din hund.

En snabb jämförelse av våra favoriter 2024

Bild Produkt  
backpac Clipster Delox
(Bästa hundtrimmern överlag)
Se billigaste pris
backpac Braun Aesculup Durati
(Bästa premiumval)
Se billigaste pris
cordlessblower Moser Edition 1400
(Bästa billiga hundtrimmern)
Se billigaste pris
cordlessblower Andis AGC 2-Speed
(Hundtrimmern med längst sladd)
Se billigaste pris
cordlessblower Moser Rex 1320 Klippmaskin Se billigaste pris

Topp 5 bästa hundtrimmers 2024

1. Clipster Delox – Bästa hundtrimmern överlag

”Otroligt prisvärd hundtrimmer som ger dig allt du behöver för att kunna trimma hunden”

Fördelar

 • Tre olika klipphastigheter
 • Mycket prisvärd
 • Lång batteritid
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Ofta slut hos leverantören
Typ:Trådlös
Slag per minut:4000-6000
Färg:Svart
Vikt:242 gram

Clipster Delox är den hundtrimmer som är utsedd till bäst i test 2024 då det är en mycket mångsidig klippare som inte visar några brister. Trimmern är helt trådlös och är lätt att manövrera tack vare den lätta vikten och bekväma handtaget. Den har en lång batteritid och snabb uppladdningstid.

Motorn drivs med ett 2200 mAh litiumjonbatteri, vilket ger en kraftfull och effektiv klippning. Det går enkelt och snabbt att byta mellan de 4 klipphuvuden som ingår. Du kan också välja mellan 3 olika hastigheter för att få full kontroll över trimningen. Detta gör att den fungerar bra för både helkroppstrimning men också lite mer detaljerad klippning kring tassar och ansikte.

Många användare är väldigt nöjda med Clipster Delox det har kommit att bli en populär klippmaskin. Den har bra kvalitet och det krävs lite tid att underhålla den. En skön detalj är att displayen till och med visar hur rengöringsstatusen är och när det är dags att göra rent den. Hundtrimmern har klipplängd på 5 steg mellan 0.8 och 2.0 mm, vilket möjliggör mångsidig trimning. Den har också ett relativt lågt pris.

Med det sagt är den här sladdlösa klippmaskinen nybörjarvänlig och passar perfekt för hemmabruk. Det är en hundtrimmer vi starkt rekommenderar, och den som är bäst i test 2024.


2. Braun Aesculup Durati Hundtrimmer – Bästa premiumval

”En hundtrimmer som är bekväm och enkel och hantera samtidigt som den är väldigt vacker för ögat”

Fördelar

 • Kan användas både trådlöst och med sladd
 • Snygg och skön design
 • 4 timmars batteritid

Nackdelar

 • Något dyr
 • Batteriet behöver laddas i 4 timmar
Typ:Trådlös eller med sladd
Slag per minut:3000
Färg:Röd
Vikt:380 gram

Aesculup Durati hundtrimmer från Braun är ett val för dig som vill ha en klippare i premiumsegmentet. Trimmern har ett litiumjonbatteri som håller i cirka 4 timmar, och laddas upp under cirka 4 timmar. Den har en mycket genomtänkt design, precis som Aesculups andra produkter för hundar, och har en gedigen kvalitet.

Hundtrimmern har en lätt vikt som gör den lätt att hantera, vilket minimerar risken för eventuella misstag som kan ske. Den har också en snap-on teknik som gör det otroligt enkelt att byta huvud beroende på vilken päls som skall klippas. Detta standard snap-on-klipphuvudet ger en skärlängd på 1,5 mm, men man kan köpa till andra skärlängder om det behövs.

Sist men inte minst så är hundtrimmern estetiskt tilltalande. Den har en fräsch färg som ger ett lyxigt utseende. Det gör att den passar såväl hemmaklippare som veterinärer och hundfrisörer. Med det sagt är det här vår favorithundtrimmer i premiumsegmentet.


3. Moser Edition 1400 – Bästa billiga hundtrimmern

”Den hundtrimmer som ger dig mest värde för pengarna”

Fördelar

 • Lågt pris
 • Enkel att arbeta med
 • Håller länge

Nackdelar

 • Kan bli ganska varm vid längre klippningar
 • Låter en del
 • Få kammar
Typ:Med sladd
Slag per minut:6000
Färg:Silver
Vikt:520 gram

Moser Edition 1400 är en mycket populär trimmer som är otroligt prisvärd. Det är en klassisk modell som lämpar sig bra för hemmabruk, utan professionella kunskaper.

Denna hundtrimmer drivs med sladd och är stark nog för att trimma päls. Den kan dock få lite problem vid helkroppstrimning då det inte är den starkaste trimmern på marknaden. Dock har den klarat av alla pälsar som vi har provat den på, både långa och korta.

Moser Edition 1400 släpptes år 2012 och är alltså en riktigt vältestad modell. Den har en fin klipplängd på 46 mm och man kan klippa mellan längderna 0,7-18 mm beroende på om man har förhöjningskammen på eller ej. Sladdlängden är 2 meter, så man kan inte sträcka sig hur långt som helst med den.

I paketet medföljer smörjolja och en del tillbehör såsom förhöjningskammen. Den vibrerar lite när den väl är igång, men för det här priset kan du inte få en bättre hundtrimmer än såhär.


4. Andis AGC 2-SPEED – Hundtrimmern med längst sladd

”Perfekt hundtrimmer för den som behöver lång räckvidd”

Fördelar

 • Tvåhastighetskontroll
 • Löstagbart blad
 • 4,2 meter sladd
 • Lätt vikt

Nackdelar

 • Bladet värms upp snabbt
Typ:Med sladd
Slag per minut:3000-3800
Färg:Svart
Vikt:300 gram

Andis är en branschledare som tillverkar hållbara klippmaskiner, och dess AGC2-2 Speed ​​avtagbara hundtrimmer är vårt val för den bästa hundtrimmern med sladd. Den har två hastigheter på 2700/slag per minut och 3400/slag per minut. Den lätta konstruktionen gör den perfekt för amatörtrimmare, och dess 4,2 meter sladd är mycket längre än de flesta konkurrenterna. Vissa klippmaskiner är gjorda med ett fast blad, men AGC2:s blad är avtagbart. Du kan använda UltraEdge och CeramicEdge blad från Andis, eller så kan du använda en konkurrents blad i AGC2.

Klipparen har ett förseglat roterande blad som skär genom pälsen, och enhetens låsknapp förhindrar oavsiktliga avstängningar under trimningen. Klipparens enda problem är dess tendens att bli varm efter att ha kört i flera minuter. Tillverkaren rekommenderar dock att olja och rengöra klipparen varje gång den används för att hålla enheten sval, och det är oklart om kunderna följde processen korrekt när de märkte att bladet värmdes upp.


5. Moser Rex 1320 Klippmaskin

Väldigt prisvärd och mångsidig hundtrimmer som passar bra för stora som små hundar med kort eller tjock päls

Fördelar

 • Lågt ljud
 • Passar både små och stora hundar
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Kan ej användas trådlöst
 • Väger en del
Typ:Med sladd
Slag per minut:3000
Färg:Svart
Vikt:620 gram

Moser Rex 1230 är en riktigt prisvärd hundtrimmer som ger dig allt du behöver för att klippa såväl kort som tjock päls. Den har en ergonomisk design och är bekväm att använda, både för helklippning men också mer precisionsklippning vid ansikte och tassar. Hundtrimmern är lätt att göra ren med hjälp av medföljande rengöringsborste.

Den har en effekt på 15W vilket gör att den klarar tjock päls och tovor utan problem. Det är enkelt att justera klipplängden, som sträcker sig mellan 0,1 till 3 mm. Detta görs med hjälp av spaken på klippmaskinens sida, som kan ändras till sex olika lägen. Klippbredden är 46 mm vilket möjliggör precisionsarbete. Det ingår även olja och två distanskammar med längderna 6 och 9 mm. 

Med det sagt är det här en väldigt prisvärd hundtrimmer som är bra för både heltrimning och detaljarbeten. Moser Rex 1230 är en hundtrimmer vi verkligen kan rekommendera.


Hund som får trimmad päls

Att tänka på vid köp av en hundtrimmer

Med sladd eller trådlös

I allmänhet kommer klippmaskiner med sladd att ha en kraftfullare motor och ge ett stadigare snitt, särskilt när det gäller tjocka pälsar. De kommer också att kunna fortsätta användas utan att behöva laddas. Av dessa skäl använder de flesta professionella hundfrisörer modeller med sladd.

Men om du är en gör-det-självfrisör som bara gör en trimning eller klippning då och då, kan en trådlös modell vara ett bra alternativ. Trådlösa hundklippare är lättare att manövrera, och de skrämmer inte hunden med en svängande sladd. Sladdlösa klippmaskiner låter dig också göra din trimning på verandan eller i trädgården, vilket gör det mycket lättare att städa.

Batteritid & laddningstid

De bästa sladdlösa alternativen kommer att ha en snabb laddningstid, men håller också under hela klippningen.

Titta på hur lång tid varje modell tar att ladda om du glömmer att göra det i förväg. Vissa modeller har en snabbladdningsfunktion som ger dig tillräckligt med batteri för en trimning på bara några minuter. Andra kan laddas efter användning och behåller sin laddning tills nästa trimningstillfälle. Och några av våra favoriter låter dig koppla in laddningssladden medan du fortfarande använder klipparen, vilket är det bästa av två världar.

Typ av motor

Typen av motor är mindre viktig för den som bara gör en trimning då och då, men det är fortfarande något att överväga – speciellt om du inte vill behöva byta ut din klippare inom snar framtid.

Vissa modeller har en roterande motor, medan andra har en borstlös motor. Borstlösa motorer, som till exempel motorn i Andis AGC 2-SPEED, är konstruerade för att köra svalare, tystare och ge mer kraft och vridmoment än din traditionella roterande motor. De tenderar också att vara mer pålitliga och hålla längre, och därför kan de vara den enda uppsättning klippmaskiner du någonsin behöver köpa.

Bladhastighet

Bladhastigheten beskriver antalet slag per minut (SPM), ibland även märkt som rotationer per minut, eller RPM. Professionella klippmaskiner har en hög hastighet, runt 3 000 till 4 000 SPM. Detta är viktigt när du klipper djurhår, särskilt tjocka pälsar. Annars är det troligt att den tjocka pälsen fastnar i bladet. Du vill undvika detta eftersom det kan vara smärtsamt för ditt husdjur.

En snabb bladhastighet är det som skiljer husdjursklippare från både människohårklippare och billigare husdjursklippare. Det är inte tillrådligt att använda mänskliga klippmaskiner på husdjur, särskilt hundar med tjock päls eller med många tovor (som pudel), av denna anledning.

De flesta professionella hundklipparna har flera arbetshastigheter. Högre hastigheter används på bålen på kroppen där precision vanligtvis inte är nödvändig. Långsammare hastigheter är bra för områden som ansiktet, där precision krävs. Icke-professionella klippmaskiner kanske inte har flera hastigheter.

Ljudnivå

De flesta hundar hatar redan att klippa sig. Höga ljud gör det bara värre. Både höghastighets- och låghastighetsklippare kan vara bullriga, vilket kan vara skrämmande för rädda hundar.

I allmänhet är hundtrimmers tystare än sina mänskliga motsvarigheter, men du bör leta efter klippmaskiner som har identifierats som att de har en tyst motor. Chansen är stor att dessa tystare modeller också kommer att ha mindre vibrationer, vilket är bra för både frisören och hunden. Borstlösa motorer tenderar att vara tystare än roterande motorer.

Värme & bladtyp

Att trimma en hund tar tid, och bladen blir varmare ju längre de används. Om du kommer att köra hundtrimmern under en längre tid eftersom du har flera hundar, har stora hundar eller har hundar med tjock päls, vill du se till att dina hundtrimmers håller sig svala.

Lite värme är oundvikligt att förhindra, men det finns några saker du kan göra för att hålla bladen svala. Det första du ska göra, oavsett vilken typ av klippmaskin du använder, är att smörja bladen med klippolja. Det rekommenderas att bladen oljas i slutet av varje användning efter att bladen har rengjorts noggrant. Torka rent bladen medan du lämnar lite olja på för att smörja för nästa användning. Det finns också ett antal sprayer, som Wahls Blade Ice, som hjälper till att minska friktionen på bladen.

Det sista att tänka på är bladtyp. Självslipande blad i rostfritt stål betyder att du aldrig kommer att få ett matt blad. Men du kanske vill överväga att byta till keramiska rörliga blad, som håller sig svala längre. Om bladet blir för varmt kan du byta ut det mot ett nytt, extra blad samtidigt som du ger det använda bladet ett isbad.

Hundtrimmer som används på hund

Hur vi valde bästa hundtrimmers

När vi testade olika hundtrimmers på marknaden behövde vi ta ett antal faktorer i beaktande. Dessa inkluderar:

Säkerhetsfunktioner

Det är viktigt att ha vassa blad som håller sig vassa även vid mycket användning. Du vill inte att klippmaskiner ska haka i tovor eller liknande och skada ditt husdjur. Vissa husdjursföräldrar kanske till och med föredrar en uppsättning klippare som kommer med guider och skyddskammar som en extra buffert för att skydda mot eventuella hack.

Enkel användning

Det finns några egenskaper som kan göra skillnaden mellan hundklippare som är lätta att använda och en total mardröm.

Till exempel, är det en sladd inblandad, och i så fall, är den tillräckligt lång för att manövrera lätt? För sladdlösa klippmaskiner, kräver de batterier eller laddning? Hur länge håller de en laddning och hur lång tid tar de att ladda om?

Är klippmaskinerna tysta när de är på eller gör de ett ljud som gör din hund galen vid en tidpunkt då det är viktigt att den håller sig lugn och stilla?

Varaktighet

Kvaliteten på material och konstruktion är ett viktigt övervägande eftersom du inte vill behöva returnera eller återköpa klippmaskiner eller få dem att gå sönder mitt i trimningen.

Funktionalitet och tillbehör

Övergripande skäreffektivitet och funktioner som flera hastighetsinställningar kan öka funktionaliteten genom att kunna hantera ett bredare utbud av pälstexturer och tjocklek. Vissa hundtrimmers kan inte bara användas till hundar, utan även till andra djur.

Andra tillgängliga förmåner inkluderar utbytbara/avtagbara blad och tillbehör som förvaring, rengöringsborstar, olja, saxar och till och med vakuummunstycken.

Vanliga frågor om hundtrimmers

Vilka hundtrimmers använder hundfrisörer?

De använder en- eller dubbelhastighets professionella hundklippare. Enhastighetsklippare är något långsammare men lättare att hantera. De används av nya frisörer eller de som arbetar med små, känsliga hundar. Hundtrimmers med variabel hastighet är snabbare, men de är svårare att använda. Vissa erfarna hundfrisörer använder dem för deras snabbhet och mångsidighet.

Kan jag använda hårklippare för människor på min hund?

Du bör aldrig använda tvål, schampo, sax eller klippare för människor på din hund. Köp istället hundschampo, kloslip och öronrengöring för hunden istället för det du själv använder. Människoklippare är inte designade för det långa, tjocka håret på en hund. Håll dessa föremål åtskilda.

Hur trimmar man en hund hemma med klippare?

Hundtrimmers gör det enkelt att trimma din hunds päls. Börja med att rengöra och borsta din hund, och använd först klipparen på din hunds bakben. Gör det alltid långsamt och arbeta försiktigt för att undvika hack.

Avslutande ord

En hundtrimmer är ett väldigt praktiskt verktyg som inte bara hör hemma hos hundfrisörer. De kan med fördel användas i hemmet för att hålla din hunds hygien och hälsa i toppskick utan att behöva betala för en hundtrimning.

Vi hoppas att du med hjälp av vårt bäst i test har kunnat hitta den perfekta hundtrimmern för dig och din hund, och att vår köpguide har kunnat ge dig användbar information.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga