Bästa Tandkräm för Hund 2024 – Stort Test av Hundtandkrämer

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Animigo Denti-Care i Pulverform - Testvinnare

Ont om tid? Animigo Denti-Care är testvinnaren 2024!

En diskret hundtandkräm som rengör tänderna medan hunden tuggar och består av helt naturliga ingredienser som alger och pepparmyntsolja.

Har du märkt att dina hunds kyssar stinker mer och mer? Kommenterar dina vänner om din håriga väns ruttna andetag?

Utan ordentlig vård kan hundar börja lida av tandförfall och tandköttssjukdomar som bara några år gammal. För att förhindra att dessa hundkyssar är dagliga stinkbomber kan du hålla din hunds tänder friska och rena genom regelbunden tandborstning och till och med vissa typer av tuggleksaker!

I den här artikeln kommer vi att diskutera varför det är viktigt att borsta hundens tänder, hur man gör det ordentligt och hur man känner igen dålig munhygien eller om en resa till veterinären är nödvändig. Vi kommer också att täcka våra bästa val av hundtandkrämer och till och med en hemmagjord tandkräm du kan göra till hunden!

Orkar du inte läsa om varför du bör använda hundtandkräm? Se en snabb överblick över testvinnarna i tabellen nedan!

Bild Produkt Detaljer Pris
backpac Animigo Denti-Care i Pulverform
(BÄST I TEST)
– Gjord på helt naturliga ingredienser

– Med granatäppleextrakt och pepparmintsolja

– Kan blandas i deras mat eller vatten, utan att de märker det

– Fastnar i munnen och rengör tänderna medan de tuggar
Se pris
backpac Animigo Denti-Care Tandkrämskit
(BÄSTA ALTERNATIVET)
– 2 -i-1 formel

– Ätbar och säker att förtära

– Med persilja, eucalyptus & kanelolja

– Inga konstgjorda färg- eller smakämnen
Se pris
cordlessblower Petosan Tandkräm Hund
(BÄSTA VANLIGA TANDKRÄMEN)
– Stor tub

– God kycklingsmak

– Fri från animaliska ingredienser

– Enkel att använda
Se pris

Varför borsta hundens tänder?

Precis som människor utvecklar djur plackuppbyggnad på tänderna. Utan att vårdas kan detta förvandlas till tandsten, som kan utvecklas till tandköttssjukdom, tandförfall och tandförlust.

Att bara borsta dina hunds tänder kan räcka långt för att upprätthålla hundens optimala hälso- och komfortnivå , samt spara massor av pengar på dyra tandbehandlingar hos veterinären. Det kan till och med lägga till år i hundens liv!

Det är viktigt att hitta en tandkräm som är gjord speciellt för hundar. Använd INTE mänsklig tandkräm på din hund! Mänsklig tandkräm innehåller ofta fluor, en mineral som hjälper till att hålla våra tänder friska men är giftiga för hundar.

Behöver min hunds tänder rengöras?

En normal andedräkt för hunden luktar inte helt färskt, men den bör inte vara för avstötande eller skarp heller. Om du märker att din hunds andedräkt blir illaluktande kanske du vill börja tänka på att utveckla en vanlig munhygienrutin . Eller ännu bättre, starta en innan det finns ett problem! Du kan också kontrollera om din hund har friskt tandkött genom en snabb undersökning för att se till att det inte finns någon svullnad och att de har en fin, rosa färg (inte vit eller röd).

Hundens tänder

Du vill se till att hålla ett öga på allvarliga tecken på tandförfall . Tillsammans med extra stötande dofter som kommer ut ur hundens mun, inkluderar andra tecken kräkningar, aptitlöshet och överdriven drickning och urinering. Om det kommer till den punkten kan det vara klokt att ta en resa till din veterinär för att se till att tandläkare inte är nödvändigt.

Hur man borstar sin hunds tänder

De flesta hundar, åtminstone initialt, älskar inte att borsta tänderna. Att utveckla en teknik är ett bra sätt att maximera effektiviteten och hålla din hund lycklig samtidigt som hunden får sina tänder rena.

Använd en liten borste eller lägg bara gasbind runt fingret och borsta mot hundens tänder i små, cirkulära rörelser. De flesta tandstenar ackumuleras på utsidan av din hunds tänder där de rör vid tandköttet, så det är bäst (och lättast!) Att fokusera på att borsta längs de utåtvända sidorna.

Beroende på din hund är det smart att vänja hunden vid att borsta tänderna åtminstone några gånger i veckan.

Ju yngre du börjar vänja hunden med detta, desto lättare blir det att få hunden att sitta still och låta dig borsta hundens tänder – så börja när de är valpar! Detta hjälper till att undvika dyra resor till veterinären och smärtsamma tandförfall i munnen när du blir äldre.

Metoder för att hålla hundens tänder rena

Alternativ 1: Professionell tandrengöring: Vad du kan förvänta dig

En professionell tandrengöring för din hund kan vara ett dyrt förfarande. Eftersom hundar inte vet att en rengöring är för deras eget bästa och inte kan få veta att de ska sitta stilla, måste de bedövas för att undvika skador och se till att en ordentlig rengöring görs. Röntgenstrålar är ibland också nödvändiga för att se till att käken och tandkötten är friska.

Vissa veterinärer rekommenderar professionell rengöring så ofta som varje år, men med ordentlig munhygien och regelbunden tandborstning hemma kan dessa dyra veterinärmedicinska munhygienförfaranden göras mycket mindre ofta. Det är alltid en bra idé att få din hund att bedövas så sällan som möjligt, och resor till veterinären kan också vara en stressande upplevelse!

Alternativ 2: Tugga på leksaker

Tuggleksaker är ett utmärkt sätt att hålla plack och tandsten från att byggas upp på hundens tänder. Att gnaga på ben, gummituggleksaker och tandklister är ett utmärkt sätt för din hund att hålla tänderna friska och samtidigt uppfylla sin naturliga önskan att tugga!

Hund som visar sina tänder

Alternativ 3: Hälsosam kost

Vissa hundar är mer mottagliga för tandförfall än andra. I dessa fall finns det olika typer av specialformulerad mat som är utformade för att minska plackuppbyggnaden.

Att tillhandahålla torrfoder i din hunds kost hjälper också till att skrapa bort plack och är mindre sannolikt än våt mat att hålla fast vid din hunds tänder och orsaka förfall.

Alternativ nr 4: Tandborstning med hundvänlig tandkräm

Som diskuterats tidigare kommer man långt med att regelbundet borsta din hunds tänder med en hundvänlig tandborste och tandkräm för att hålla din hunds tänder i toppform.

Bästa Tandkrämen för Hund

Nedan granskar vi de bästa tandkrämerna för hundar – prova en av dessa i hundens mun!

1. Animigo Denti-Care i Pulverform

Animigo Denti-Care i Pulverform - Bäst i Test!

Testvinnaren i vårt test av tandkrämer för hund är en slags tandkräm i pulverform från Animigo. Animigo är mycket duktiga på att leverera högkvalitativa kosttillskott för hunden har slitit för att framställa Denti-Care i pulverform, en 2-i-1 tandvårdsprodukt som både rengör tänderna och friskar upp munnen. Den har framställts med en vetenskaplig metod, för att skydda och vårda hundars munnar.

Det vårdande pulvret är gjort av helt naturliga ingredienser, som Alger och Pepparmyntsolja. Pepparmyntsoljan är särskilt viktig eftersom dess mintarom har en uppfriskande effekt, som ger en fräschare andedräkt och bidrar till god hygien.

En stor fördel med denna slags hundtandkräm är just att den är i pulverform. Det gör att du slipper behandla hundens tänder med någon tandkräm och tandborste vilket kan vara jobbigt och besvärligt med vissa hundar. Samtidigt är det inte heller tabletter, vilket också är ett vanligt problem med hundtandkrämer eftersom de helt enkelt vägrar ta tabletter. Denna hundtandkräm, Denti-Care i pulverform, kan däremot enkelt kan blandas i deras mat eller vatten, utan att de märker det. Pulvret är även utformat så att det fastnar i munnen och rengör tänderna medan de tuggar.

En annan stor fördel är just det låga priset. Du får väldigt mycket värde för pengarna med denna slags tandkräm för hund och du kan även köpa större paket till en ännu lägre portionskostnad. Helt klart den bästa tandkrämen för hund på marknaden idag!


2. Animigo Denti-Care Tandkrämskit

Animigo Denti-Care Tandkrämskit

På andra plats i vårt bäst i test hittar vi ytterligare en tandvårdsprodukt från Animigo – men denna gång ett tandkrämskit. Denna hundtandkräm är, precis som testvinnaren, en helt magisk produkt för hundens tänder. Det är en tandkräm med en 2 -i-1 formel som har utformats för att hjälpa till att vårda hundens tänder och ge en fräschare andedräkt.

Denna tandkräm för hund framställts från en mängd noga utvalda naturliga ingredienser för att ge din fyrbenta vän en högkvalitativ tandvård. Tandkrämen hjälper till att skydda din hunds tänder på två olika sätt. Den innehåller ämnen med naturligt rengörande egenskaper, som Kalciumkarbonat, som djuprengör och stärker tänderna och därefter bidrar naturliga vegetabiliska oljor från persiljefrö, eukalyptus och kanelolja till att ge din katt och eller hund en fräsch andedräkt. Den har inte heller något tillsatt socker, inga konstgjorda färgämnen, smakämnen eller sötningsmedel, men ändå är den så god att husdjuren har svårt att motstå den. Den innehåller heller inte flour eller xylitol och är helt säker att äta. Med andra ord är den helt ofarlig för din hund och väldigt lätt att applicera.

Sammanfattningsvis är detta en tandkräm för hunden som är väldigt bra om du vill slippa borsta tänderna med en tandborste. Denna tandkräm är säker att äta och behöver därför inte sköljas ur, och du kan också ha en relativt passiv roll i tandborstningen. Samtidigt innehåller den väldigt bra ingredienser för hundens hälsa vilket gör detta till en av de bästa tandkrämen för hund på marknaden idag.


3. Petosan Tandkräm Hund

Petosan Tandkräm Hund

Den tredje bästa hundtandkrämen i vårt bäst i test är en vanlig tandkräm från Petosan. Petosans hundtandkräm är framtagen för att vara helt säker att använda på hundar. Detta är en smakrik produkt som kan bidra till att göra tandborstningen mer njutbar för din hund. Tandkrämen har en smak av kyckling och innehåller kiseloxid, en mikroskopisk kristall som polerar tänderna.

Kitet innehåller en smidig fingertandborste i mikrofiber och en liten tandkräm med kyckling-smak. Fingertandborsten träs på pekfingret och den lilla öglan träs på långfingret för att den inte ska halka av vid användning. En otroligt smidig tandborste som gör det enkelt att komma åt och göra rent i hela munnen. Detta är en perfekt tandborste om du verkligen vill borsta hundens tänder och ej litar på att hundens tänder blir rena om den tuggar eller sväljer något kosttillskott.

Sammanfattningsvis är Petosan Tandkräm för hund ett mycket bra alternativ om du är ute efter en ”riktig” hundtandkräm, alltså något som du verkligen ska borsta med. Våra tidigare val är sådana som är väldigt praktiska att rengöra hundens mun med, men om du ändå vill borsta traditionellt så är detta helt klart en av de bästa hundtandkrämerna på marknaden idag.


Hemmagjord tandkräm till hund

Om du inte säljs på något av de kommersiella alternativen där ute kan du prova en hemmagjord tandkräm till hunden! Genom att göra din egen produkt kan du vara säker på vilka ingredienser du ger till din håriga vän.

De flesta hemlagade tandkrämer inkluderar bakpulver för blekning, persilja för en fräsch lukt, salt och någon form av kött eller vegetabilisk buljong för smak. Här är ett exempel på en hemlagad tandkräm för din hund:

  • 6 msk bakpulver
  • ½ tesked salt
  • 1 kub köttbuljong (eller grönsak för en vegansk version)
  • 1 tesked torkad eller färsk persilja
  • 1 tesked vatten (tillsätt mer eller mindre för att få det till den konsistens du gillar)

När du har förberett receptet, förvara det bara i en lufttät behållare så är du redo att borsta hundens tänder!

Försumma inte dina hunds tänder: Köp tandkräm till din hund!

Beroende på din hunds smakpreferenser eller allergier kan vissa hundtandkrämer vara mer succé än andra. När du väl har hittat en smak och lukt som passar er båda kan du komma in i den vanliga borstningsrutinen för att hålla din hund frisk och hålla hundens kyssar borta från att bli alltför illaluktande!

Har du använt en hundtandkräm? Dela dina tankar eller frågor i kommentarfältet nedan.

Kommentarer är stängda.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga