Bästa Hundskor 2024 – Stort Test av Hundskor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Det råder ingen tvekan om att hundar har tuffa tassar – mycket tuffare än din våra egna. Men det betyder inte att det inte är klokt (och ibland till och med nödvändigt) att ge din hunds tassar lite skydd, precis som med ett hundtäcke, speciellt under vintern.

Det bästa sättet att åstadkomma detta är att utrusta din hundkompis med en uppsättning högkvalitativa hundskor.

Det finns otroligt många olika hundskor på marknaden, men de flesta gör mer besvär än nytta. Antingen misslyckas de med att skydda din hunds tassar, lossnar för lätt eller ger hunden besvär som går dig omärkt förbi tills skadan är framme.

Med detta i åtanke har vi testat ett brett utbud av hundskor, som bör hålla hundens tassar säkrare och bekvämare under dina utomhusäventyr.

Bild Hundskor Pris
backpac Non-Stop Long Distance Bootie
(BÄST I TEST)
Till billigaste butik >
backpac Basic Paws Hundsko Till billigaste butik >
cordlessblower Protex PawZ Hundsko Till billigaste butik >
cordlessblower Rukka Protect Softshell Hundsko Till billigaste butik >
cordlessblower Ruffwear Polar Trex Hundskor
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Till billigaste butik >

Fortsätt läsa för mer djupgående recensioner

Låt oss börja med en inledande fråga:

Är hundskor verkligen nödvändiga?

De flesta hundar går runt barfota hela livet utan att få en allvarlig tasskada, så många husdjursföräldrar undrar hur nödvändiga skor i själva verket är.

Det finns ett antal situationer när hundskor kan vara särskilt användbara, och några av dessa är:

1. För äventyrare

Behovet av robusta utomhusskor beror på om din hund sannolikt kommer att trampa på en vass pinne, springa genom snö upp till knäna eller korsa en lavahet betongparkering.

Om din hund regelbundet stöter på dessa typer av utmaningar är skor sannolikt väldigt nödvändiga.

På vintern är hundar i särskilt i behov av hundskor – inte bara för snön, utan för att sina skydda tassar mot saltad is som täcker trottoarer och vägar på vintern.

2. För äldre eller skadade hundar som behöver bättre grepp

Hundskor ger gott om värde för andra hundar, även de vars svåraste äventyr är begränsade till promenader i välskötta trädgårdar Till exempel hjälper skor många hundar – särskilt äldre eller sjuka individer – att få bra grepp på hala golv.

Hundskor kan också vara till hjälp för att skydda skadade eller infekterade tassar. Detta inkluderar hundar som har spruckna eller skadade naglar, sår på trampdynan eller till och med bakterieinfektioner i tassen.

3. För ägare som vill ha ett rent hem

Hundskor hjälper dig också att hålla dina golv rena och förhindra att din hund drar med sig lera, vatten eller snö in i huset efter varje utomhusvistelse.

Du skulle kunna använda ett tassbalsam för att rengöra hundens tassar, men det hjälper inte särskilt mycket för att förhindra att din hund glider och halkar.

4. För att skydda golv

Vissa ägare tycker också att hundskor är tilltalande eftersom de kan förhindra att din hund repar upp ytor.

Även om den kanske helt bästa långsiktiga lösningen är att välja golv som inte repas av hundklor för att undvika märken, så kan hundskor kan vara en kortsiktig lösning när du vill stoppa klor från att repa golv (till exempel när du besöker svärföräldrarna som har golv i lövträ)

Så som du kan se, även om det inte alltid är absolut nödvändigt, är hundskor till hjälp för de flesta hundägare!

Viktiga överväganden när du handlar hundskor

För att hjälpa till att skilja bra hundskor från dem som du hellre undviker måste du överväga flera olika egenskaper hos hundskorna i fråga.

Några av de viktigaste övervägandena inkluderar följande:

Korrekt passform

Detta är den absolut viktigaste faktorn när du är ute efter att hitta rätt par skor till din hund. Om du köper fel storlek är chansen stor att din håriga vän antingen kommer att sparka av dem och att du kommer att tappa bort dem, eller så kommer hunden att rivas på dem eftersom det kan irritera tassarna om passformen är felaktig.

Det som hjälper dig att välja rätt storlek är att läsa storlekstabellen eller storleksguiden från tillverkaren. Det vanligaste sättet att ta reda på rätt storlek är att rita konturerna av varje tass genom att placera dem på ett papper. Detta hjälper dig att mäta det bredaste området och tassens längd. Det sista steget är att använda en linjal för att mäta tassens totala längd och bredd.

Många hundar har främre och bakre tassar av olika storlek vilket gör det svårt att köpa hundskor. Det finns tillverkare som säljer hundskor i par som gör att du kan köpa par i olika storlekar för fram- och bakbenen.

Du vill inte gå runt med skor i fel storlek, så låt inte din hund göra det heller. Titta därför noggrant på varje tillverkares storleksguide när du gör ditt val.

Videon nedan visar hur du tar din hunds tassmått!

Lätta att sätta på

Att få dina hundskor på och av fötterna kan vara en frustrerande uppgift, så det är alltid klokt att leta efter hundskor som är utformade för att lätt få på och av.

Vanligtvis så är de bästa hundskorna med breda sömmar de enklaste att få på hundens tassar.

Åtsittande remmar

De flesta hundskorna är beroende av någon typ av rem för att säkerställa en åtsittande passform – hundskor som saknar dessa är vanligtvis mycket lätta för hundar att ta bort på egen hand (något som din hund sannolikt kommer att försöka göra). Du vill se till att remmarna är lätta att använda och är av hög kvalitet.

Vissa remmar har kardborreband, medan andra använder spännen eller lås som snäppes fast; alla av dessa fungerar, även om kardborreband vanligtvis är de bästa och enklaste att hantera.

Slitstarka och bekväma material

Många billiga hundskor är gjorda av dåliga material som går sönder efter bara en kort tids användning, så du vill alltid vara säker på att du väljer hundskor gjorda av material som passar din hunds typiska aktiviteter. Nylon är ett hållbart material som är både väger lite, är mjukt och är slitstarkt, vilket gör det till ett bra val för de flesta hundar.

Vattentålighet eller vattenavvisande

De flesta bra hundskor bör vara tillräckligt vattentåliga eller vattenavvisande för att hålla din hunds tassar torra när du går genom vått gräs i en minut, men bara ett fåtal antal hundskor håller hundens fötter torra när hunden leker i en bäck eller tränger genom snö i en timme.

Vanligtvis kostar hundskor med mer vattentålighet mer än de som ger mindre skydd (jämför Non-Stop Long Distance Bootie exempelvis mot Ruffwear Polar Trex Hundskor), så detta är en avvägning mellan pris och funktionalitet.

Hög synlighet

De flesta av de bästa hundskorna har lappar, ränder eller sömmar med reflexer på för att göra hunden mer synlig för förbipasserande fordon. Men även om dina promenader äger rum långt ifrån från närmaste väg kan reflekterande hundskor göra det lättare att hålla ett öga på din hund eller hitta hunden om den mot förmodan skulle springa iväg.

Typ av klo

Var medveten om att vissa hundskor tenderar att fungera bättre för hundar som har mer intakta klor än andra. Men på grund av skillnaderna i passform mellan olika hundskor och de olika byggnader och platser som hundar besöker kan detta vara svårt att bestämma i förväg.

Det bästa sättet att undersöka detta är att kolla på kommentarer från ägare som redan har provat den modell du tänkt köpa, eller kolla vilka hundskor andra hundägare med samma ras som din hund har köpt för hundskor, och vad de tycker om dem.

Glädjande estetik

Nej, din hund bryr sig inte om vilken färg dens hundskor har, men du kanske (går inte rosa med allt?) gör det. Och även om utseendet inte är lika viktigt som andra överväganden, finns det ingen anledning att du inte bör tänka på färgen och mönstret på dina hundskor, givetvis efter att du har försäkrat dig om att de annars passar din hund.

Bästa hundskorna för din hunds tassar

Med hänsyn till de ovannämnda kriterierna är det lätt att se varför följande fem hundskor är de bästa av de bästa.

Du vill fortfarande vara säker på att välja ett par som matchar din hunds behov och dina specifika omständigheter för att få de bästa hundskorna som finns, men någon av dem som beskrivs nedan, som är de vi utsett som testvinnare, anser vi fungerar bra för de flesta hundar!

1. Non-Stop Long Distance Bootie – Bäst i Test 2024!

Non-Stop Hundskor - Bäst i Test!

Non-Stop Dogwear AB är ett svenskt företag som tagit hundvärlden med storm de senaste åren. De tillverkar en mängd olika produkter för hundar, som tydligt differentierar sig från andra varumärken på marknaden.

Non-Stops produkter har en mycket hög kvalitet och deras fokus ligger på design, funktion och innovation, vilket gör att de har många unika hundprodukter. Dessa hundskor är inget undantag, och de är både sköna, snygga, billiga och fantastisk praktiska. Skorna är perfekta att använda i aktiviteter där det krävs lite extra skydd för din hund. Det kan exempelvis vara när du ska ta med hunden på vandring, promenera på vinterpromenaden eller varför inte när det är dags att åka pulka. Om du ska ta med hunden på jakt är dessa hundskor också väldigt bra; de sitter nämligen kvar på ett tryggt sätt och spräcker inga klor, ger skavsår eller dylik. Non-Stop Long Distance Bootie passar egentligen till alla aktiviteter där det kan uppstå stor påfrestning på din hunds tassar och trampdynor.

Non-Stop Hundskor - Bäst i Test!

Det som vi tycker är särskilt bra med dessa skor är att de kan användas i alla typer av väder då de är gjorda av nylon, som både är stretchigt och vattenavvisande. Non-Stop hundskor är också väldigt enkla att trä på och av på hunden. Detta görs görs smidigt med hjälp av ett spänne i kardborre som säkerställer att skorna sitter fast korrekt. Många tror att detta hindrar det naturliga rörelsemönstret för din hund eller hundens tass, men så är inte fallet. Istället förbättrar det rörelsemönstret genom bra greppförmåga ger en mycket bekväm och ergonomisk passform – hela hundskon böjer sig med hundens tassar.

Den enda synpunkten vi haft när vi testat dessa skor är att de ser väldigt enkla ut. Det finns gulligare hundskor på marknaden, men vill man få så mycket hundsko per krona så är det här definitivt det bästa valet. En minimalistisk design till ett pris som inte spränger plånboken gör att vi utser dessa som de bästa hundskorna överlag på marknaden 2024.


2. Basic Paws Hundsko

Vinter Hundsko

Dessa hundskor från märket Basic är inte bara estetiskt tilltalande för många hundar, utan fyller även en grym funktionalitet. Skorna är fodrade med ett mycket mjukt och mysigt fleecetyg. Den har kardborreband vilket gör att du enkelt kan ta en och sätta på den på skon utan att skada hunden på något sätt. För att hundskorna ska sitta kvar ännu stabilare är det ett ”dubbellås”, det vill säga två kardborreband bredvid varandra.

Vi tycker överlag att dessa skor passar utmärkt när du ska klä upp din hund under vinterpromenaden och att prislappen är mycket tilltalande för dessa skor. Sulan är specialtillverkad för att skydda mot kyla och frost. Dessa skor är därför en av de bästa vinterhundskorna på marknaden – speciellt om du är ute efter ett par diskreta hundskor som gör att du kan ta med din hunden ut på promenad även under vintern då det är kallt ute.


3. Protex PawZ Hundsko

PawZ Hundsko - en av de bästa hundskorna

Protex PawZ vattentäta hundskor är lätta och återanvändbara men ändå helt biologiskt nedbrytbara när du är redo att kasta dem. De bästa hundskorna kan ofta vara ganska dyra, och om du verkligen bara behöver något för tillfällig användning kan det vara svårt att motivera kostnaden. Om du letar efter en anständig uppsättning av hundskor som förbättrar friktionen och skyddar mot skadliga ämnen utan att tömma sparkontot, så är dessa utmärka. Inte bara är de överkomliga, men de är också säkra för engångsbruk.

PawZ vattentäta hundskor kommer i ett paket med 12 hundskor, där var och en kan användas minst tre gånger. Dessa hundskor är gjorda av lätta gummimaterial som förbättrar dragkraft under våta förhållanden och skyddar hundens tassar helt från skadliga material som bergsalt, issmältning och bekämpningsmedel. Faktum är att Paws är världens enda riktigt vattentäta hundsko tillverkad i 100% naturgummi. Naturgummi i sulor, eller återvunnet gummimaterial från gamla skosolur, är bättre än syntetiskt nytillverkat gummi. Det säger till och med Naturskyddsföreningen på sin sida om hur man lämnar gröna skoavtryck. De är också ett utmärkt alternativ för hundar som har miljöallergier mot gräs, ogräs och damm. Bäst av allt är att de är överkomliga och disponibla.

PawZ Hundsko Gul - en av de bästa hundskorna

Dessutom är PawZ utformade för att man enkelt ska kunna dra på skon utan blixtlås eller remmar. Riktigt stilrena och moderna men ändå hållbara skor, med ett rejält tasskydd; vad mer kan man fråga efter? PawZ ger en otroligt naturliga känsla för din hund med skorna eftersom skorna saknar vaddering. Detta gör att hunden känna marken, vilket ger en välbehövlig känsla av trygghet. Överlag är vi riktigt imponerade över PawZ hundskor och vi ser fram emot att fortsätta använda de på vår hund när vi ska ut på hal is eller vistas på smutsig mark.


4. Rukka Protect Softshell Hundsko

Rukka är ett riktigt kvalitetsmärke inom hundaccessoarer och tillbehör, och deras hundskor gör oss inte det minsta besvikna. Vill du ha två par hundskor som kommer hålla många säsonger är dessa skor ett väldigt bra alternativ till Ruffwear-skorna som blev vårt bäst-i-test-vinnare.

Rukka Protect Softshell Hundsko - en av de bästa hundskorna

När vi testade Rukka Protect Softshell Sko på vår hund så kändes den väldigt mjuk och bekväm för hunden att ha på sig. Hunden märkte knappt att den hade hundskorna utan viftade glatt på svansen som vanligt. Installationen var dessutom extremt enkel; det var bara att sätta på och ta av med dess reflekterande kardborreband. Vi tycker att kardborreband både är bra för hunden då det inte riskerar att skada den som dragkedjor ibland kan råka göra, och lätt för oss hundägare som snabbt vill komma ut på promenad.

Rukka Softshell skyddar mot alla väglag du kan tänka dig. Det spelar ingen roll om du är ute på asfalt på sommaren eller på en mysig vinterpromenad under kyliga perioder. Rukkas hundskor är bland annat anpassade för uttorkande vägsalt, vassa stenar och is, samtidigt som de håller tassarna varma. Hundskorna finns att välja i ett flertal storlekar (hela sju stycken när vi kollade!) och säljs i pack om fyra stycken. Rukka rekommenderar dock att välja den större storleken vid val mellan två storlekar, och vi upplevde själva att de var aningen små men inget som bekymrade vår hund.

Överlag är Rukka Protect Softshell Hundsko ett utmärkt val för dig som är ute efter en sko av god kvalitet som kommer göra dig nöjd många år framöver. Den kanske inte är lika bra som vårt bäst-i-test Ruffwear, men inte långt ifrån!


5. Ruffwear Polar Trex Hundskor – Bästa premiumval

Ruffwear är ett företag som tillverkar extremt kvalitativa och moderna tillbehör till hundar. De utvecklar och förbättrar ständigt deras produkter och har kommit att bli ledande inom bland annat hundskor.

Ruffwear Polar Trex Hundskor - Bästa premiumval

Ruffwear Polar Trex Hundskor är ett set som kommer med fyra hundskor, en för varje tass. Skorna är väldigt slitstarka och skyddar mot alla olika slags väglag, både under vintern, hösten, våren eller sommaren. Den förhindrar till exempel att hunden springer på snö, is, vägsalt och annat som kan skada tassarna. Med hjälp av den elastiska öppningen så är de också väldigt enkla att sätta på och ta av.

Tittar man på den estetiska biten är den också väldigt tilltalande. Skorna är minimalistiska med sin svarta och blåa färg men har reflexband på skornas framsida vilket gör att du kommer kunna lokalisera din hund även under mörker. Hundskorna har också en mjuk lite högre mudd som förhindrar att snö, is och smuts kommer in i skon, och är därför väldigt lämplig som hundsko för vintern. Denna mudd hjälper också till att hålla värmen eftersom den fungerar som en liten socka till själva skon. Skon har dessutom en komfortabel passform och finns i flera olika storlekar, så att just din hundras ska känna dig bekväm med hundskor som sitter kvar.


Hur vi hittade de bästa hundskorna och granskade dem

När det finns en hel värld av webbplatser som försöker sälja sina recensioner och köpguider, varför ska du lita på oss och följa våra recensioner?

När vi började granska husdjursprodukter insåg vi att de flesta webbplatser erbjuder partiska och partiella recensioner. Hälften av recensionerna är inte tillförlitliga och talar om fördelar utan att ha vettigt underbyggda argument. Vi bestämde oss för att göra saker annorlunda.

Det tar mer tid att komma med djupare artiklar och det beror på att vi bara litar på förstahandsinformation. Vi pratar med veterinärer, tränare och hundägare och prioriterar deras rekommendationer framför allt.

Efter att ha sammanfört alla bitar av information, går vi över till Sveriges populäraste hundwebbplatser för att få tag på riktiga kundrecensioner. Det är här vi hittar information som är sann och opartisk.

Detta är vad som omfattar våra artiklar.

För att hjälpa våra läsare att fatta ett välutbildat beslut om att välja vilka hundskor de ska köpa, har vi också inkluderat en köpguide för att hjälpa dig på traven.

Tips för att köpa hundskor som sitter kvar

Att köpa hundskor och att få dem att hålla sig på tassarna är två helt olika saker. Det är inte så enkelt att hålla hundens skor på plats även om du vet exakt vilken storlek du ska köpa. Så vad kan du göra för att se till att de sitter kvar? Läs nedan!

  • Köp en hundsko som sitter väldigt tätt eftersom även om den är lös med ca en halv centimeter så kan du kan vara säker på att din hund kastar bort den efter behag.
  • Kardborreband håller dem på plats. Den bästa typen av hundsko är den som har två kardborreband för att förhindra att den faller av.

Slutliga tankar – prioritera säkerhet

Även om dina hundvänner har en hel del vaddering på sina tassar, behöver de fortfarande extra skydd när terrängen är tuff och väderförhållandena är ogynnsamma.

Det finns många produkter att välja mellan, både online och offline, men det kan bli ganska förvirrande när du inte är medveten om vad du ska köpa. I vår artikel har vi försökt hjälpa dig med detta val.

De egentliga få saker att komma ihåg när du köper hundskor är faktorer som deras form, storlek och om din hund är bekväm i dem eller inte. Du måste också notera tyget för att säkerställa att din hund inte känner sig begränsad i sin rörelse när den går i dem.

Alla hundar är olika och de reagerar olika på olika produkter. Om du är osäker på din hunds preferenser, försök att hålla dina grunder rätt och investera i ett populärt varumärke så att de har återbetalnings- och returpolicyer som kan testa skorna innan du går vidare med dem. Om du är ute efter att kunna ta med din hund på längre vandringar i berg eller vinterpromenader så kan även klövjeväskor vara ett mycket bra tillbehör till dig.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga