Bästa Hundryggsäck 2024 – Stort Test av Ryggsäck för Hund

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Hundryggsäckar är det perfekta tillbehöret när du är på resande fot med en hund som kanske inte kan hålla jämna steg. Kolla in det här urvalet av de bästa ryggsäckarna för hundar för din bekvämlighet.

Obs: Alla artiklar som listas här är hundryggsäckar som stöds av din rygg. På grund av belastningen på axlarna och ryggen rekommenderas detta bärsätt endast för de med små hundar vars vikt lätt kan hanteras.

Snabbval för hundryggsäck:

     
backpac Trixie Hundryggsäck
(Bäst i Test)
Se billigaste pris & läs mer
backpac Kurgo Hundryggsäck G-Train K9
(Bäst för vandring)
Se billigaste pris & läs mer
cordlessblower Pawaboo Hundryggsäck
(Roligast)
Se billigaste pris & läs mer
cordlessblower Sightseeing Hundryggsäck
(Populärast)
Se billigaste pris & läs mer
cordlessblower Basic Travel Bubble Hundryggsäck
(Nykomlingen)
Se billigaste pris & läs mer

Fortsätt läsa för mer fördjupade recensioner

De 5 bästa hundryggsäckarna 2024

1. Trixie Hundryggsäck – Bäst i Test!

Trixie Hundryggsäck - Bäst i Test!

👇 Snabb information om denna hundryggsäck 👇

❤ Håller hundar upp till 12 kg
❤ Mått: ca 34 cm (bredd) X 44 cm (höjd) X 30 cm (längd)
❤ Anatomisk utformning
❤ Tillverkat av polyester av hög kvalitet

❤ Nätsidor för bra luftcirkulation
❤ Justerbar
❤ Kan öppnas ovanifrån eller från framsidan
❤ Ett kort koppel som hindrar djuret från att koppa ut
❤ Uttagbar vaddering som maximerar bekvämligheten för hunden

Motivering

Hundryggsäcken som är bäst i test är denna ryggsäck från Trixie. Denna ryggsäck för hunden är perfekt för vandringar, tågresor och alla gemensamma äventyr med din lilla hund.

Denna ryggsäck är väldigt anpassad för hundar vilket är en viktig aspekt att ha i åtanke när man letar efter en hundryggsäck. Ryggsäcken har en mjuk uttagbar vaddering i botten som hunden kan sitta på. Detta gör väskan väldigt mjuk och komfortabel för hunden att sitta i. Väskan har även ett kort koppel där hunden kan fästas vid väskan för extra säkerhet.

Denna hundryggsäck har även en vädrande svart lucka i nätmönster som antingen kan vara stängd eller öppnas helt med dragkedja. Detta gör att man kan öppna luckan så att hunden från ett tryggt och bekvämt ställe kan  betrakta naturen och omgivningen samtidigt som den får rikligt med frisk luft. Detta är något otroligt gulligt som vi fullkomligt älskade när vi testade denna hundryggsäck på diverse hundar. Om du tycker att din hund är söt nu ska du bara vänta tills den kikar ut ur ryggsäcken – det är svårt att hitta något sötare.

Nätsidorna och nättaket är dock inte bara gulligt, utan också mycket funktionellt. De skapar en god luftcirkulation i väskan som gör att hunden trivs. Dessutom får du en bra överblick över hunden och kan se så att den mår bra utan att behöva öppna väskan.

För dig som ska bära ryggsäcken så kan du spänna en bärrem runt midjan för att garantera högsta möjliga säkerhet. Du vill ju inte att väskan av misstag ska åka av dina axlar och detta säkerhetstänk är något vi tycker är riktigt bra på denna väska. Detta är helt klart den bästa hundryggsäcken i våra ögon, och den håller också en låg prisnivå relativt andra modeller på marknaden.


2. Kurgo Hundryggsäck G-Train K9 – Bäst för vandring

Kurgo Hundryggsäck G-Train K9 - Bäst för vandring

👇 Snabb information om denna hundryggsäck 👇

❤ Håller hundar upp till 11.3 kg
❤ Mått 33 cm (bredd) X 53 cm (höjd) och 25 cm (längd)
❤ Vattentät, tåligt tyg
❤ Tillverkat av lätt ripstop-material

❤ Stöter bort smuts och gyttja
❤ Botten gjord av TM
❤ Glasfiberstöd som gör ryggsäcken stabil
❤ Fickor för förvaring av vardagliga föremål

Motivering

Detta är en väldigt välkänd hundryggsäck som är beprövat och har visat sig ha väldigt god kvalitet och användbara funktioner genom åren. Den är väldigt bra lämpad exempelvis för vandring i och med den robusta och stabila designen.

Utöver platsen för din hund så har ryggsäcken ficka för laptop och iPad, hållare för två vattenflaskor. Detta gör att hundryggsäcken är perfekt för alla typer av aktiviteter vare sig du ska vandra, åka längdskidor eller på tågresa. Tack vare dess vattentäthet så stöter materialet bort smuts och gyttja vilket gör att du inte behöver känna dig orolig när du är ute och far. Den är mycket stabil – med både ett höftbälte och ett justerbart bröstband – vilket gör att du bekvämt och tryggt kan aktivera dig med din hund i ryggsäcken. 

Men ryggsäcken är såklart inte bara lämpad för dig – utan även för hunden själv. Den har en mjuk, tvättbar fleece dyna som gör väskan mjuk och skön för hunden att sitta i. Ryggsäcken har även en pistolhake varifrån hunden kan fästas så att den sitter fast för extra säkerhet. Det som är extra bra med denna hundryggsäck är att den kan bära hundar över 10 kg – den kan faktiskt bära hundar upp till hela 11.3 kg.

Man kan även med hjälp av en dragkedja stänga eller öppna en vädrande svart lucka i nätmönster. Detta gör att man kan anpassa ryggsäcken för hunden; är den öppen kan hunden, från ett tryggt och bekvämt ställe,  betrakta naturen och omgivningen samtidigt som den får rikligt med frisk luft. Om du inte vill att hunden ska se omgivningen eller är rädd att den ska ramla ut så går det såklart bra att stänga den på liknande ätt.

Den är även anpassad för olika väderförhållanden. Hundryggsäckens baksida är tillverkad av ventilerande nätmönster så den blir inte för varm och skaver inte mot ryggen. Detta är otroligt värdefullt för både hundägare och hund. Samtidigt finns det en bärrem på både framsida och ovanpå ryggsäcken. Det gör att ryggsäcken enkelt kan omvandlas till en traditionell bärväska för hunden. 

Se videon nedan för en detaljerad översikt av hundryggsäcken:


3. Pawaboo Hundryggsäck – Roligast

Pawaboo Hundryggsäck - Roligast

👇 Snabb information om denna hundryggsäck 👇

❤ Håller hundar upp till 6,8 kg
❤ Mått 33 cm (bredd) X 53 cm (höjd) och 25 cm (längd)
❤ Omtänksam design
❤ Två sätt att bära: du kan bära hunden på bröstet eller ryggen.

❤ Dragkedjan, snabblåsspänne och de elastiska banden gör att du snabbt kan ta in eller ut din hund.
❤ ‎27.94 x 19.05 x 1.27 cm
❤ Många olika färger
❤ Global bästsäljare

Motivering

Denna hundryggsäck är lätt och bärbar, du kan använda den för att bära hunden för såväl cykling, vandring, camping eller när du ska träffa vänner.

Det gör det möjligt för hundägare och deras underbara hundar att ha fler äventyr tillsammans. Dessutom är det också en bra fotopryl att ta roliga bilder för dina dagliga uppdateringar på sociala medier. Denna hundryggsäck har en omtänksam design. Den är konstruerad så att hunden sitter med benen utåt vilket ger säkerhet och komfort för din hund. En annan positiv sak är att dragkedjan, snabblåsspännet och de elastiska banden gör att du snabbt kan ta in eller ut din hund vid behov.

Den har även väldigt lämpliga material för hundar och hundägare. Den har en förtjockning av axelstoppning med andningsbart nät och polyesterfibermaterial, vilket gör hundryggsäcken mer hållbar och bekväm.

Det som är roligt med denna hundryggsäck är att det finns två unika sätt att bara den på. Du kan bära hunden antingen på bröstet eller ryggen. På så sätt kan du komma närmare din hund och förbättra din hunds säkerhetskänsla och förtroende för dig. Den förtjockade dynan hjälper samtidigt till att lindra belastningen på axeln så att du kan bära den under många timmar utan smärta.

Sammanfattningsvis är detta en mycket bra hundryggsäck som är förvånansvärt billig. Den är omtyckt över hela världen; inte minst för de roliga bilderna som är möjliga att knäppa med dig och din hund i denna ryggsäck. Den kanske inte är optimal för stora hundar eller långa vandringar – men det är en riktigt rolig och fräsch hundryggsäck under kortare aktiviteter!


4. Sightseeing Hundryggsäck – Populärast

Sightseeing Hundryggsäck - Populärast

👇 Snabb information om denna hundryggsäck 👇

❤ Håller hundar upp till 5 kg
❤ Mått: L 32 x B 21 x H 46 cm
❤ Väger lite
❤ Bekväm att bära med vadderade och ergonomiskt formade bärremmar

❤ Midjebälte med klickstängning
❤ Stabil polypropylen-bottenplatta, mjukt vadderad med konstpäls (sherpa)
❤ Nättaket kan stängas och fällas upp
❤ Fickor för tillbehör

Motivering

Detta är ytterligare en otroligt populär hundryggsäck som är väldigt prisvärd och beprövat bland hundägare i hela världen. I Sightseeing kan ditt djur känna sig hemma under resan, och varje utflykt kan bli till en stressfri upplevelse. Det finns många anledningar till att denna hundryggsäck blivit så populär och omtyckt genom tiderna, och vi måste hålla med om att det är en av de bästa hundryggsäckarna på marknaden idag.

På hundryggsäckens framsida finns en ingång med ventilationsnät som gör att hunden kan ta sig ut på egen hand när du öppnar upp för den. Det ger också god ventilation när du inte vill att hunden ska kunna smita. Botten på ryggsäcken är tillverkad av en stadig polypropenmatta som är belagd med mjuk konstpäls (sherpa). Detta är väldigt bekvämt att ligga på och kan tas ut för rengöring. Den vadderade öppningen kan fällas upp komplett och ger din hund mer ännu mer liggyta för en ännu bättre upplevelse. Dessutom kan hunden kan sättas fast i ett integrerat, alltså ett kort koppel, för att förhindra att den hoppar ut.

Det som många hundägare säger om denna hundryggsäck är att hundryggsäcken Sightseeing är att den är särskilt praktisk och smidig. Väskan väger lite, är bekväm att bära och har funktionella sidofickor. De breda, komfortabelt vadderade bärremmarna på ryggsäcken är ergonomiskt formade vilket gör att den går att bära under flera timmar i sträck utan smärta. Dessutom finns det ytterligare ett midjebälte med klickstängning som ger extra stabilitet och förhindrar att ryggsäcken glider omkring. Hundryggsäcken skonar ryggen på långa vandringar i naturen och är bekväm för både dig och din fyrfoting. Dessutom har du alltid händerna fria för annat.

En annan fördel är att det finns regnskydd, så om det skulle börja regna går det snabbt att dra över nättaket och fixera det med tryckknappar. Detta är väldigt bra med tanke på att vi trots allt bor i Sverige. De dagar du inte behöver ryggsäcken kan den också vikas ihop och förvaras mycket platssparande.

Sammanfattningsvis är detta en grym hundryggsäck till ett grymt pris. Du får en beprövad hundryggsäck som kommer göra dig mer än nöjd. Den passar däremot inte så bra för större hundar då den rekommenderas till hundar under 5 kg. Har du däremot en lite mindre hund är detta ett fantastiskt val.


5. Basic Travel Bubble Hundryggsäck

Basic Travel Bubble Hundryggsäck

👇 Snabb information om denna hundryggsäck 👇

❤ Håller hundar upp till 7 kg
❤ Mått: 25 x 38 x 45 cm
❤ Maximal säkerhet
❤ Nykomling på marknaden

❤ Hållbart material av hög kvalitet
❤ Stadig på ryggen
❤ Praktiska öppningar med blixtlås
❤ Plastbubbla där hunden kan titta ut.

Motivering

Om du är lite av ett wildcard och vill testa någonting nytt så är denna hundryggsäck för dig. Den är ny på marknaden och har en unik design som ger hunden maximal säkerhet. Det som är bra med denna hundryggsäck utöver säkerheten är att den sitter stadigt på ryggen vilket gör resan bekvämt för hunden. Den är också gjord av hållbara material som garanterar bästa kvalitet till bästa möjliga pris. Det är också enkelt att öppna och stänga den för hundägaren med hjälp av blixtlås. På så sätt kan man snabbt och smidigt få in eller ut hunden när det är dags för det.

Det unika med designen på denna hundryggsäck är just att den har en stor plastbubbla som hunden kan titta ut genom. Vanligtvis brukar hundryggsäckar ha en öppning där hunden kan titta ut. Men i detta fall så är det endast ett fönster som hunden kan få utsikt ifrån och detta ger ju ännu högre säkerhet. Hunden får även luft genom stora lufthål för ventilation för att garantera bästa välmående. Om en plastbubbla är något som passar din hund är något du själv troligtvis vet bäst, men enligt vårt test så visade sig många hundar tycka det var kul med denna plastbubbla och därför är det upp till dig att prova vad din hund tycker om den!


Att tänka på vid köp av hundryggsäck

Vad är en hundryggsäck?

En hundryggsäck, till skillnad från en traditionell hundbur, är särskilt utformad för att bära hunden säkert på ryggen (eller framsidan), där hunden sitter i ryggsäcken. Det finns även bärselar, där hunden sitter i en väska vid din sida. Vissa ryggsäckar ger möjligheten för att hunden kan ha huvudet och benen ute, medan andra håller hunden inne. 

Hundryggsäckar ger mer rörlighet för hundägaren när de deltar i aktiviteter som cykling eller vandring med hundar. De erbjuder också ett utmärkt tillfälle att ta med din hund i kollektivtrafiken (som tunnelbanan, som bara tillåter hundar som kan passa i en väska) eller att enkelt ta sig genom en flygplats.  

Hundryggsäckar finns i olika storlekar, trots att majoriteten av dem tar hand om små hundar (och katter). Att ha friheten att åka långa sträckor med din hund på ryggen är en av de största fördelarna med en hundryggsäck. Äldre hundar som haft en aktiv livsstil kan fortfarande komma ut under sina gyllene år med hjälp av att de bärs i en bekväm och rymlig ryggsäck. 

När man presenterar hundryggsäcken rekommenderar vi att man använder godis eller positiv uppmuntran. Associera hundryggsäcken med kul och belöningar, och planera inte att ta ut din hund i ryggsäcken den första dagen du köper den. Ge din hund den tid den behöver för att bli bekväm med den.

Du kanske också gillar: Klövjeväska

Vad du ska leta efter i en hundryggsäck

Komfort, hållbarhet och funktionalitet är de tre viktigaste faktorerna när du letar efter en ryggsäck till din hund. Se nedan för en förklaring av dessa faktorer tillsammans med några andra att tänka på. 

Komfort och stöd: Liknar vad du skulle leta efter i en vanlig ryggsäck, leta efter en hundryggsäck som har vadderade axelremmar, ger ordentligt ryggstöd och fördelar vikten med bröst- och midjebälten. Inuti, se till att det finns en mysig botten för din hund att koppla av på. Ännu viktigare, välj en ryggsäck som passar din hunds vikt och storlek. Hunden ska kunna kunna vända sig bekväm och ha tillräckligt med utrymme och ventilation för att inte känna sig instängd. Om det är för rymligt kan hunden trängas för mycket inuti.

Vi rekommenderar också att du kontrollerar din hund regelbundet när du använder den. Eftersom du bär en ryggsäck på ryggen är det viktigt att se till att hunden förblir bekväm. Du kommer dock inte så lätt kunna se hunden utan att ta av dig ryggsäcken.

Material: För att hitta rätt hundryggsäck rekommenderar vi att välja kvalitetsmaterial, hållbara dragkedjor och förslutningar, en bekväm insida med en stabil botten så att din hund känner sig säker i den. Det är också perfekt om inredningen är tvättbar. 

Vi rekommenderar att man letar efter släta sömmkanter inuti – inget skarpt eller något som ser ut som det kan vara obekvämt att luta sig eller lägga sig mot.

För aktiva användare kommer en lätt produkt med nätfönster att ge enorm hjälp på vandringar, så att din hund kan hålla sig sval samtidigt som det ger dig mindre att bära med sig. 

Funktion: För långa vandringar eller promenader, se till att din ryggsäck har justerbara och vadderade axelremmar tillsammans med bröst- och midjeband för att hålla tyngden på din hund från ryggen. Om du hoppas kunna resa med flyg med din håriga vän, investera i en ryggsäck som passar under sätet framför dig. En bonus skulle vara ett paket som expanderar eller har nätfönster så att hunden kan ta in sin omgivning medan den väntar vid porten eller under långa flygturer. 

Hundryggsäckar med hjul ger dig möjlighet att bära din hund eller rulla försiktigt när dina axlar blir trötta. För hundar som föredrar att hållas närmare eller bli oroliga, ger en främre hundryggsäck den komfort och uppmärksamhet som hunden söker. 

Säkerhet: Säkerhet beror på ryggsäckens kvalitet, ventilation och förslutningar, tillsammans med hundens komfortnivå för att vara i en.

De flesta ryggsäckar kommer med ett slags koppel inuti för att ansluta hundens halsband eller sele för att förhindra att den flyr. Säkerhetsspännen på dragkedjorna ger också extra säkerhet och håller din packning säker inuti. 

Om din hund är orolig inne i ryggsäcken kan de försöka fly, eller bara vara rädda. Så var säker på att din hund faktiskt tycker om och är bekväm med ryggsäcken!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga