Bästa Hundpoolen 2024: Svalka ner hunden snabbt och enkelt!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Många hundar älskar att bada, men få offentliga pooler välkomnar din hundkamrat. Det kan också vara ganska besvärligt att förbereda hunden och regelbundet köra till den lokala sjön eller stranden.

Tack och lov finns det en annan lösning: Ge bara din hund en egen pool!

Ett antal tillverkare producerar pooler som är speciellt utformade för hundar, vilket gör det enkelt för ägare att ge sin hund mer vattentid.

Det finns till och med ett par produkter som kan återanvändas för att göra en mycket effektiv pool för små och medelstora hundar. Vi kommer att diskutera alla dina alternativ här – det är bara att fortsätta läsa!

Snabbval: Bästa hundpooler 2024

 • Trixie Hundpool [Bäst överlag] Denna pool från det populära varumärket Trixie är av hög kvalitet till ett rimligt pris. Den är portabel och lätt – perfekt för att kyla ner din hund. Enkel att fälla upp, fälla ihop och transportera.
 • vidaXL Hundpool [Bäst för stora hundar] Den här hopfällbara poolen i panelstil finns i fem storlekar, lämpliga för alla hundstorlekar.
 • DogsLand Hundpool i benform [Mest hållbar] Denna hundpool är hårdplast-modell men gjord i högkvalitativt stål i Tyskland, vilket gör den extremt hållbar och är ett bra alternativ när din hunds klor har brutit igenom allt annat.

Fortsätt läsa för mer djupgående recensioner

Fördelarna med hundpooler

Medan vissa hundar verkar älska att vistas på land, och hellre föredrar att hålla sin päls torr, älskar de flesta hundar vattnet och hoppar glatt på chansen att simma eller blöta ned sig ett tag. Faktum är att vistas i vatten ger ett antal viktiga fördelar för hundar.

Till exempel:

 • De flesta hundar tycker om aktiviteten. Även om det finns flera väsentliga skäl att förse din hund med en pool, är det förmodligen tillräckligt med uppmuntran för de flesta ägare att sätta ett leende på hundens läppar. Generellt sett, om en aktivitet inte är farlig eller destruktiv, och din hund gillar att göra det, bör du förmodligen låta honom! Pool-tid uppfyller definitivt dessa kriterier.
 • Vattenlek är mentalt stimulerande. Det är viktigt att komma ihåg att våra hundar lever relativt omtumlade liv. Det gör att tristess – och de tillhörande beteendeproblemen – tyvärr är vanliga. Men pooltid ger ett antal intressanta och ovanliga stimuli, som kommer att hålla din hunds hjärna aktiv och upptagen.
 • Vatten ger lindring från skyhöga sommartemperaturer. Hundar blir varma på sommaren och precis som dina människobarn njuter dina pälsbebisar av möjligheten att svalka sig med ett snabbt dopp i poolen. Deras blöta päls kommer till och med att hålla dem svalare ett tag, eftersom den sakta droppar och torkar. Om du försöker hålla din hund sval på sommaren, är kylande hundvästar och kyldynor andra alternativ som också är värda att överväga!
 • Simning är bra träning. Du kommer förmodligen inte att kunna hitta en hundpool som är stor och djup nog för att ge stora raser möjlighet att simma, men det finns flera bassänger stora nog att låta små och medelstora raser paddla runt lite. Simning är en enkel aktivitet med hög intensitet som hjälper till att hålla din hund i form.
 • Pooler är ett bra ställe att bada på. Om du inte gillar att bada hunden i badkaret eller duschen kan du bara använda en husdjurspool istället. Detta gör städningen mycket lättare och hjälper till att förhindra att våta mattor och lukten av en våt hund sprider sig över hela ditt hem. Se bara till att få bort tvålvattnet ordentligt efteråt, så att du inte förorenar det lokala vattnet genom dagvattenledningarna (du vill till exempel inte dumpa tvålvatten direkt i en gatubrunn i närheten).

Se bara upp – när du väl har fått iordning din hundpool kan ditt hem vara det nya hundhänget! Kanske kommer din trädgård snart att se ut så här. Vi kan väl drömma?

Olika modeller av hundpool: Hitta den perfekta poolen

Hundpooler kan tillverkas av en mängd olika material, i en mängd olika former och med nästan vilken kapacitet som helst. Men när man jämför kommersiella produkter dominerar tre olika designs marknaden.

Var och en har sina egna för- och nackdelar och lämpar sig bäst för olika situationer, så se till att välja den stil som passar dig och din hund bäst.

Uppblåsbar hundpool

Uppblåsbara pooler är de lättaste och mest bärbara hundpoolerna som finns, så de är perfekta för familjer på språng.

Även de största modellerna fälls ihop mycket kompakt och väger nästan ingenting när de har tömts på luft. Och på grund av deras mjuka väggar är risken för att din hund skadas när den går in i eller ut ur poolen mycket låg.

Men även om många uppblåsbara hundpooler är gjorda av relativt stark plast, kan vissa hundar fortfarande punktera dem ganska lätt. Även små hundar kommer vanligtvis att penetrera poolens sidoväggar efter en tids användning. De flesta kan lappas, men detta kan bli en tråkig uppgift om din hund poppar poolen upprepade gånger.

Och på tal om tråkigt, det kan vara ansträngande att blåsa upp stora pooler med sina egna lungor. Så se till att välja en uppblåsbar pool som fungerar med en pump av någon typ, om du går den här vägen.

Hopfällbar hundpool

Hopfällbara pooler är ett annat bärbart alternativ som är lätt att förvara, som löser några av de problem som uppblåsbara pooler lider av.

Snarare än tunn plast, är vikbara poolväggar vanligtvis gjorda av halvstyva paneler. När de är tomma viks de inåt, så att du kan packa ihop poolen; men när den är fylld trycker vattentrycket ut väggarna, vilket gör att poolen behåller sin form.

Hopfällbara pooler kräver inte uppblåsning, så de är lättare att sätta upp än uppblåsbara pooler. Och eftersom panelerna är styva, snarare än luftfyllda, är de ganska hållbara och är inte lika känsliga för din hunds klor. Dessutom har många hopfällbara pooler ventiler installerade i sidoväggen, vilket gör dem lätta att tömma och packa ihop när poolkalaset är över.

Hundpool i hårdplast

Pooler i hårdplast liknar på många sätt barnpooler som dina barn kan använda. Vanligtvis gjorda av mycket stark plast, är hundpooler i hårdplast de mest hållbara av de tre grundläggande alternativen, och de flesta kommer att stå emot nästan allt din hund kan göra.

Hundpooler i hårdplast har extra bra hållbarhet vilket gör dem till ett utmärkt val för de grova och tuffa hundar som förstör vanliga pipiga och plyschleksaker på några minuter.

Din hund kan repa upp sidorna lite med klorna, men det kommer inte att få poolen att läcka. Vissa hundpooler i hårdplast innehåller ventiler och andra funktioner som hjälper till att göra dessa pooler enkla att använda.

Hållbarheten hos dessa hundpooler har dock ett pris: De tar alltid lika mycket plats och är svåra att transportera och förvara. Vissa kan till och med vara lite på den tunga sidan, vilket gör dem till ett dåligt val för små eller äldre hundägare.

Hundpool i hårdplast

Bästa hundpoolerna: Våra 5 bästa val

Följande fem produkter är några av de bästa alternativen som finns på marknaden. Medan de första fyra är designade specifikt för hundar, är det femte alternativet faktiskt designat för ett helt annat syfte.

Ha bara de ovan nämnda faktorerna i åtanke när du gör ditt val och försök att välja det bästa alternativet för din hund.

1. Trixie Hundpool

Om: Trixie Hundpool är en hopfällbar pool i tältstil, med stadiga sidokonstruktioner av MDF med reptålig plast och halkskydd i botten.

Trixie Hundpool – Bäst i Test 2024!

 • Bärbar: hopfällbar, lätt att förvara och ta med dig och din hund överallt
 • Enkelt: Inget behov av luftpump, sätt upp på nolltid. 
 • Med ventil: lätt att rengöra och fräscha upp.
 • Halksäker och hållbar: tillverkad av extra robust MDF. 
 • Reptåligt, knottrigt halkbeständigt material på botten
 • Storlek: Finns i 4 storlekar inklusive XS, S, M och L.

Mått (cm):

XS: ø 70 × 12
S: ø 80 × 20
M: ø 120 × 30
L: ø 160 × 30

Typ: Hopfällbar

Egenskaper:

 • Passar såväl små som stora raser
 • Bra säkerhet i form av halkskydd och robusta sidoväggar
 • Lätt att fälla ihop och lätt, vilket gör den perfekt att transportera

FÖRDELAR: Många ägare blev förvånade över poolens hållbarhet och noterade att deras hunds klor inte punkterade materialet, inte ens efter längre tids användning. Kombinationen av portabilitet och elasticitet hos poolen uppskattades också av många ägare.

NACKDELAR: Ett fåtal ägare rapporterar problem med punkteringar eller revor, även om de flesta klarade sig bra.


2. Dogman Pool Plask

Om: Dogman Pool Plask är en populär hopfällbar pool, designad för att vara så portabel som möjligt, utan att ge avkall på hållbarhet eller funktion. Sidopanelerna ger stor styvhet för att säkerställa att poolen förblir stabil, samtidigt som den fortfarande är mjuk vid beröring, för din hunds komfort.

Dogman Hundpool – Populärast

 • Enkel att fälla upp – inget pumpande behövs
 • Halksäker botten med hjälp av knottrig och reptålig plast
 • Finns i 3 storlekar för alla raser och behov
 • Snabb och enkel att tömma med hjälp av ventil
 • Kan den vikas ihop till ett kompakt litet paket som enkelt kan förvaras inomhus.

Mått (cm):

 • 100 liter: Ø 80 x 20
 • 340 liter: Ø 120 x 30
 • 804 liter: Ø160 x 30

Typ: Hopfällbar

Egenskaper:

 • Inkluderar ventil i plast som gör poolen lätt att tömma och fälla ihop
 • Tillverkad av extra robust sidomaterial i form av MDF
 • Reptålig plast som är knottrig i botten gör hundpoolen halkfri
 • Fälls platt för enkel förvaring och väger endast cirka 3 kg, vilket gör den enkel att ta med på semester och resor

FÖRDELAR: Ägare noterar att även när deras hundar gräver och repar i denna pool, håller den sig utmärkt! Många säger att de föredrar denna design framför andra hundpooler.

NACKDELAR: Några ägare önskar att poolen hade ännu fler storlekar, så att det skulle finnas ett bättre alternativ för större hundar.


3. DogsLand Hundpool i benform

Om: DogsLand Hundpool i benform är en hundpool för dig som vill ha en hundpool i hårdplast, men inte hittar någon bra. Den här hundpoolen är gjord i stål, och många hundägare tycker att dessa supertåliga pooler är ett bättre alternativ än de upplåsbara och hopfällbara hundpoolerna.

DogsLand Hundpool – Bästa hårdplastalternativ

 • Sömlös konstruktion för enastående hållbarhet
 • Stor kapacitet: Lämplig för både stora och små hundar
 • Specialutvecklat material (HD-PE med UV) för hälsa och robusthet
 • 3 olika färger: grå, svart och blå
 • Kan användas året runt – har en ortopedisk kudde med hålfiberfyllning som är lämplig för hundar med ledproblem
 • Mått 1,20 x 0,80 x 0,25 m, Tillverkad i Tyskland

Mått: 1,20 x 0,80 x 0,25 m

Typ: Hårdplast-modell, men gjord av stål

Egenskaper:

 • Halkfri yta ger hundar ett bra grepp för att förhindra skador och fall
 • Tillräckligt stor även för stora hundar
 • Gjord i Tyskland

FÖRDELAR: Många hundägare är förvånade över hur mycket de gillar denna hundpool och tycker att de är det perfekta verktyget för att bada en hund. DogsLand hundpool är praktiskt taget oförstörbar och ska hålla i åratal, oavsett hur stor eller omständlig din hund är.

NACKDELAR: Den största nackdelen med DogsLand hundpool är att den inte har någon ventil så att man enkelt kan tömma och rengöra den. Poolen har också en ganska hög vikt på 4 kg utan vattenvikt.


4. vidaXL Hundpool

Om: vidaXL hundpool är en portabel pool som är lätt att sätta upp och som ger ägare ett utmärkt sätt att låta sin hund bada. Och även om den bara väger knappt 3 kg, är vidaXL hundpool ganska hållbar och designad för att hålla länge.

vidaXL Hundpool – Bäst för stora hundar

 • Mångsidig: finns i 5 olika storlekar
 • Byggd för att hålla länge: PVC-material med förstärkta kanter
 • Halkfri yta bidrar till säkerhet och skoj
 • Lämplig för både inom- och utomhusbruk.
 • Enkel att sätta upp: Gå från den lättförvarade hopfällbara hundpoolen till lek i poolen på några sekunder! 
 • Ventil för enkel tömning
 • Enkel att förvara: Hundpoolen fälls ihop och förvaras enkelt. 

Mått (cm):

 • Ø 80 x 20
 • Ø 120 x 30
 • Ø 160 x 30
 • Ø 200 x 30
 • Ø 300 x 40

Typ: Hopfällbar

Egenskaper:

 • Tillverkad av extra tuff PVC, designad för att motstå din hunds klor
 • Två färger och fem storlekar gör att den passar för alla hundar och hem
 • Inkluderar dräneringsventil i plast som gör den lätt att tömma

FÖRDELAR: Ägarna tyckte att poolens väggar var stabila medan de var fulla av vatten, och de flesta var nöjda med storleksalternativen på poolen, som gav tillräckligt med utrymme för både små, medelstora och stora hundar att leka.

NACKDELAR: Det kan ta ungefär en vecka att få hem denna pool, vilket kanske inte alla hundägare har tålamod för.


5. Alcott Mariner Uppblåsbar Hundpool

Om: Alcott Mariners uppblåsbara hundpool är ett bra alternativ för ägare som värdesätter bärbarhet över allt annat. Poolen är ganska rymlig när den är uppblåst och fylld med vatten, men den kan fällas ihop till en mycket liten storlek och väger bara cirka 2 kg.

Alcott Mariner Upplåsbar Hundpool

 • Tillverkad av tjock PVC
 • Använd hemma och när du är på flykt
 • Ventil för enkel påfyllning och tömning
 • 120 cm diameter
 • Även bra för hundar som har höft och ledproblem då den har mjuka låga sidor

Mått: 120 x 35 cm

Typ: Uppblåsbar

Egenskaper:

 • Vågformen på poolkanten ger enkla in- och utstigningsvägar för din hund
 • Mjuk och behaglig: passar alla hundar, inklusive de med skador
 • Tillverkad med en dräneringsventil för att göra tömningen av poolen snabb och enkel

FÖRDELAR: Även om du måste blåsa upp Alcott Mariner uppblåsbara pool innan du använder den, förlitar den sig på tre separata blåshål, snarare än en stor. Detta gör det något lättare att blåsa upp och säkerställer att poolen förblir delvis uppblåst om en av sektionerna blir punkterade. De vågformade poolkanterna är också ett trevligt tillskott som gör att små hundar bättre kommer åt poolen.

NACKDELAR: Det vanligaste klagomålet från ägare kretsar kring hundar som punkterar sina pooler. Detta är dock ett välkänt problem hos uppblåsbara pooler, och det är knappast förvånande.


Säkerheten i en hundpool: Lek säkert och smart!

För att se till att pooltiden slutar på ett bra sätt, vill du ha säkerheten i åtanke samtidigt som du låter din hund plaska runt lite. För det mesta kommer du att hålla din hund säker genom att bara använda sunt förnuft, men tänk på följande förslag för att förhindra att din hund drabbas av en skada.

 • Håll ett öga på hundar som simmar i vatten som är djupare än axelhöjd. De flesta hundar är bra simmare, men de kan fortfarande drunkna av olika anledningar, så se alltid till att titta på dem noga (och förse dem med en flytväst för hundar när de är på djupt vatten). Men när man talar om hundpooler är detta i allmänhet bara ett bekymmer för små hundar (få bassänger är tillräckligt djupa för att tillåta stora raser att simma, så det blir ett icke-problem).
 • Var försiktig när du tillåter flera hundar att simma samtidigt. Även hundar som normalt kommer väldigt bra överens kan gräla tack vare pooltidens spänning. Det associerade knuffande, bråkande och flaxande mellan hundar kan leda till skador.
 • Var försiktig när du låter hundar simma i svalt väder. Även raser med dubbel päls kan bli kylda om luft- eller vattentemperaturen är för låg. Som en allmän regel bör du vara mycket försiktig när temperaturen sjunker under cirka 20 grader. Vissa hundar kommer fortfarande att hålla sig lagom varma i något lägre temperaturer (många jakthundar simmar rutinmässigt i kallt vatten), men försiktighet är viktigt. Om du märker att din hund huttrar eller blir slö, torka av den omedelbart med en hundhandduk och låt den värmas upp.
 • Använd solskyddsmedel för hundar med tunn eller kort päls. Hundar kan och blir solbrända, och det är sannolikt lika smärtsamt för din hund som det är för människor. Du kan hjälpa till att minska risken för solbränna genom att helt enkelt ta på lite solskyddsmedel speciellt framtaget för djur.
 • Rengör poolen regelbundet med tvål och vatten. Med tiden utvecklar många hundpooler ett filmigt lager av bakterier och svampar. För att minska risken för att din hund blir sjuk av att simma i en petriskål, bör du med jämna mellanrum skura ur poolen med lite tvål och varmt vatten. Efter att ha tvättat och sköljt poolen, placera den i solen för att torka helt.
 • Fundera på att skaffa en ramp eller trappa när du har att göra med en större pool. Poolerna vi har diskuterat här är små och designade mer eller mindre exklusivt för en hunds användning (eller några småbarn). Men om du har en pool i marken eller en stor trädgård, kan din hund verkligen njuta av det också! Du kanske bara vill överväga en uppsättning hundramper eller hundtrappor för att hjälpa din hund att enkelt ta sig ur poolen. Att lära din hund att använda en sådan här enhet för att fly från poolen kan vara en livräddare i händelse av en olycka.

Även om det här egentligen inte är en säkerhetsfråga för hundar, bör du se till att du låter din hund ”gå på toaletten” innan du låter honom simma. Hundar går inte på toaletten medan de simmar, men de kan kissa (eller ännu värre) när de står i grunt vatten. Detta är förstås inte hela världen, men det kommer att innebära att du måste tömma och fylla på poolen igen.

***

Ger du din hund en pool för lek i varmt väder? Vilken modell på hundpool har du tyckt fungerar bäst? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter! Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga