Bästa Hundhanddukarna 2024 (Test av 5+ stycken)

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Även de mest förstående och kärleksfulla hundägarna börjar vanligtvis frukta den ökända blöta hundlukten, som ofta fyller luften efter bad eller ett dopp i poolen.

Det bästa sättet att undvika denna lukt är att torka din hund snabbt och effektivt med en bra husdjurshandduk eller hårtork.

Vi har diskuterat hundfön förut, så vi kommer att koncentrera oss på bra hundhanddukar idag. Nedan hittar du rekommendationer för fem av de bästa hundhanddukarna på marknaden, samt några av de saker du vill leta efter i en bra husdjurshandduk.

Se våra snabbval nedan eller fortsätt läsa för mer information och detaljerade recensioner!

Bästa handdukar för hundar: Snabbval

 • Bella & Balu Microfiber Hundhandduk [Bästa Hundhandduken] — Letar du efter den bästa hundhandduken som finns? Bella & Balu Hundhandduk är en no-brainer. Den är absorberande och slitstark, och den kan till och med användas som en efterbadrock för hunden!
 • FLUFFINO Microfiber Hundhandduk [Mest Prisvärda Hundhandduken] — Detta tvåpack med handdukar är utan tvekan det bästa alternativet för kostnadsmedvetna ägare, eftersom det ger en fantastisk kombination av kvalitet och värde .
 • Plutoduken Original Hundhandduk [Mest Populära Hundhandduken] — Denna svenska innovation slår det mesta på marknaden i både torkegenskaper och uppsugningsförmåga, och är dessutom väldigt vänlig för plånboken.

Är en hundhandduk verkligen nödvändig?

De flesta hundar – även de som gillar att bada eller simma – tycker det är jobbigt när de är blöta. Många hundar kommer direkt från badkaret till den närmaste bit tyg eller matta de kan hitta, där de kommer att börja frenetiskt gnugga sin kropp över den.

Så nej; du behöver ingen handduk till din hund. Men om du väljer att inte använda enkommer du förmodligen att vilja kolla in några recensioner om nya lakan och sofföverdrag, eftersom hunden säkerligen kommer att använda dessa föremål i stället för en handduk .

Han bryr sig inte om vad han gnuggar kroppen på – han vill bara vara torr!

Men förutom att skydda dina sängkläder och sånt, finns det flera skäl att ge din hund en egen handduk. Till exempel:

 • Det är förmodligen en dålig idé att dela en handduk med din hund. Såvida du inte tvättar din hunds handduk efter varje bad, kommer den förmodligen att utveckla lite av en permanent hundlukt med tiden, vilket kan äventyra din normalt sett fräscha lukt. Du vill inte att dina kollegor (eller gud förbjude, din heta dejt) ska tro att du luktar som en kennel. Att ha en illaluktande hund i hela din lägenhet är bara inte särskilt roligt.
 • De kostar ungefär lika mycket som en mänsklig badhandduk gör. Eftersom du inte vill dela en handduk med din hund, måste du ge honom en egen handduk. Men även en budgethandduk från den lokala butiken kommer att kosta ungefär samma sak som en husdjurshandduk, och handdukar designade speciellt för ditt husdjurs päls kommer att fungera bättre och hålla längre än en handduk gjord för människor.
 • Handdukar gjorda speciellt för husdjur fungerar bättre än vanliga handdukar. De flesta handdukar designade för hundar (eller andra husdjurmed päls) har speciella material som hjälper till att transportera bort fukten mer effektivt, och flera modeller har handfickor som gör det lättare att greppa handduken medan du torkar av din hund.
 • Dedikerade husdjurshanddukar hjälper dig att hålla tillbaka din hunds fällande hår. Chansen är stor att om du använder en vanlig handduk för att torka din hund, kommer du bara att kasta den i korgen när du är klar. Detta kommer sannolikt att göra att din tvätt beläggs med ett lager päls. Men du kommer förmodligen att tvätta och torka ditt husdjurs dedikerade handduk separat från resten av dina saker, vilket kommer att hålla allt hårfritt.
 • Husdjurshanddukar är bra för ägare och husdjur på språng. Du kan också använda en husdjurshandduk för att torka av hunden efter att ha lekt i den lokala parken eller plaskat i pölarna under en promenad. Och eftersom de flesta husdjurshanddukar fälls ihop ganska kompakt, kan du bara stoppa en i din väska eller bil.
 • Bra husdjurshanddukar absorberar mer vatten än vad traditionella handdukar gör. Din hunds hår kommer att hålla massor av vatten, vilket kan göra att de flesta traditionella handdukar blir mättade mycket snabbt. Men de flesta hundhanddukar i mikrofiber absorberar flera gånger sin vikt i vatten, vilket gör det lättare att torka din hund.
 • De flesta husdjurshanddukar torkar snabbt. Även om de kommer att hålla mer vatten än de flesta frottéhanddukar gör, är högkvalitativa husdjurshanddukar vanligtvis lätta att vrida ur. De kanske inte är helt torra efter att ha gjort det, men de kommer vanligtvis att vara tillräckligt torra för att enkelt förvaras utan att blötlägga din hunds väska.
Hundhandduk

De bästa fem hundhanddukarna som finns tillgängliga

Om du ännu inte har skaffat en ordentlig husdjurshandduk till din hund, bör du börja leta med följande fem alternativ.

1. Bella & Balu Microfiber Hundhandduk – Bäst i Test!

Om: Bella & Balu Microfiber Hundhandduk är en bärbar hundhandduk som fungerar ungefär som en badrock gör. Den är utformad för att placeras runt din hunds kropp tills din hund är helt (eller mestadels) torr. Detta hjälper till att förhindra att din hund fryser och det skyddar dina möbler och mattor från hans våta päls.

Bella & Balu Microfiber Hundhandduk - Bäst i Test!

Funktioner: Bella & Balu hundhandduk är en superlyxig handduk, gjord av 400gsm mikrofiber – ett mycket tätare material än vad som används för att göra de flesta andra hundhanddukar. Designad för att sitta säkert på plats, kommer den med ett bälte, huva och stängning med kardborreband för att hålla den spänd runt kroppen.

Bella & Balu Microfiber Hundhandduk finns i tre olika färger: blå, grå och brun, och finns i många olika storlekar, från 2XS till XL.

Bella & Balu hundhandduk kan tvättas i maskin upp till 65 grader, men den bör INTE placeras i torktumlaren. Låt den helt enkelt lufttorka den istället, för att skydda tyget.

Fördelar

De flesta ägare fann att Bella & Balu microfiber hundhandduk passade deras hund bra, hjälpte till att torka av dem snabbt och i allmänhet hjälpte till att göra torkningsprocessen lättare. Dessutom, som många ägare uttryckte, är det ett löjligt sött sätt att torka din hund och skydda dina tillhörigheter.

Nackdelar

En del hundägare har rapporterat att det kan vara svårt att hitta den perfekta storleken för din hund.


2. FLUFFINO Microfiber Hundhandduk – Mest prisvärd

Om: FLUFFINO Microfiber Hundhandduk är en enkel men effektiv handduk som hjälper dig att få ditt husdjur torrt. Det är också ganska bedårande, vilket kommer att göra det roligt att använda i parken, vid dammen eller poolen, och det betyder att det kommer att vara lätt att matcha med ditt nuvarande badrumsfärgschema.

FLUFFINO Microfiber Hundhandduk - Mest prisvärd

Egenskaper: FLUFFINO Microfiber Hundhandduk är en superabsorberande mikrofiberhandduk, som hjälper till att absorbera vattnet i din hunds päls snabbt och enkelt. Och eftersom materialet är så mjukt kommer det inte att irritera din hunds hud när du använder den. Handduken torkar också snabbt efter användning, vilket gör den lätt att använda och förvara.

FLUFFINO Microfiber Hundhandduk har ett sött litet tasstryck. Dessa säljs i förpackningar om två, men de är prissatta som är jämförbara med de flesta andra husdjurshanddukar. Detta gör det inte bara mer prisvärt än de flesta andra alternativ, det låter dig använda en handduk, medan den andra tvättas. Den finns bara i en storlek (120 x 70 cm), men den är tillräckligt stor för alla utom de största raserna.

FLUFFINO Microfiber handduk kan tvättas i maskin och du kan till och med slänga den i torktumlaren efter att den är ren.

Fördelar

De flesta hundägare var mycket nöjda med FLUFFINO Microfiber Hundhandduk. De flesta förklarade att den fungerade bra, var väldigt mjukt och absorberade vatten mycket effektivt. De flesta hundar verkade också tycka att den var bekväm.

Nackdelar

Handduken finns bara i en storlek, och vissa hundägare ansåg att den var för stor för deras lilla hund.


3. Trixie Handduk Microfiber Top-Fix – Billigast

Om: Trixie Handduk Microfiber Top-Fix är en handduk i mikrofiber som är gjord speciellt för husdjur. De är förmodligen det mest prisvärda alternativet (även om det fortfarande är effektivt) på marknaden, då detta är en otroligt billig hundhandduk!

Trixie Handduk Microfiber Top-Fix - Billigast

Egenskaper: Trixie Handduk Microfiber Top-Fix är både absorberande och hållbar nog att hålla länge.

De kan också tvättas i maskin i 60 °C, vilket gör det lätt att hålla dem fräscha och snygga. Dessutom så är handduken lämplig för många olika pälsdjur, bland annat hundar, katter och hästar.

Denna handduk är mörkgrön till färgen (med tassbrodyr) och den har måtten 50 x 60 cm.

Fördelar

De flesta ägare rapporterade att dessa handdukar fungerade precis som de hade hoppats. De är ganska absorberande och de verkar torka ganska snabbt också.

Nackdelar

De flesta av kritiken som ägarna delade gällde bristen på extrafunktioner, som hängande öglor. Men detta är att förvänta sig av en budgetprisprodukt. En del hundägare tyckte också att den var för liten för deras hund.


4. STARPIA Hundhandduk – Sötast mönster

Om: STARPIA Hundhandduk är en attraktiv husdjurshandduk som är designad för att vara supermjuk, otroligt absorberande och snabbtorkande

Legendog Microfiber Hundhandduk - Sötast mönster

Egenskaper: STARPIAs hundhanddukar är gjorda av högkvalitativt mikrofibertyg. Den är mjuk och bekväm och ger dina husdjur en mysig upplevelse och är hudvänlig.

Hundhanddukarna kan tvättas i maskin. De finns bara i en storlek (140 x 70 cm), men kommer i två färger (blå och grön) med bedårande tasstryck på varje handduk.

Fördelar

De flesta ägare talade bra om STARPIAs hundhanddukar i mikrofiber och fann att den absorberar vatten från deras husdjur mycket effektivt. De verkar torka väldigt snabbt och är tillräckligt stora för de flesta medelstora hundar. Ett antal ägare berömde också handdukarnas utseende.

Nackdelar

Några ägare klagade på att dessa handdukar blev mättade för snabbt, vilket gjorde det svårt att få sin hund helt torr. Detta beror på att denna hundhandduk är tunnare än många andra.


5. Plutoduken Original Hundhandduk – Populärast

Om: Plutoduken Original är en svensk innovation som slår det mesta på marknaden i både torkegenskaper och uppsugningsförmåga, vilket är en stor anledning till dess popularitet. Den har en suverän uppsugningsförmåga vilket gör den optimal efter bad eller för att torka av blöta och smutsiga tassar efter promenaden.

Plutoduken Original Hundhandduk - Populärast

Egenskaper: Plutoduken Original har en klassisk design med en härlig gul/orange färg och är en välkänd handduk för pälsdjur. Tack vare att den tål att tvättas i maskintvätt så är den även enkel att använda, utan att lägga ned särskilt mycket arbete.

Plutoduken Original har en betydligt större absorptionsförmåga jämfört med en vanlig frottéhandduk vilket gör torkningen effektivare än med en vanlig människohandduk. För bästa resultat ska den vara lite blöt och vridas ur innan användning.

Fördelar

De flesta ägare älskade Plutoduken Original och berömde dess förmåga att absorbera vatten extremt effektivt. Termer som ”fantastiskt” och ”väldigt bra” var vanliga bland användarrecensioner.

Nackdelar

Medan klagomål om Plutoduken Original var ganska sällsynta, rapporterade några ägare att det var jobbigt att Plutoduken Original ska användas fuktigt då det begränsar användandet.


Vår rekommendation: Bella & Balu Lättanvändliga Hundhandduk

Även om någon av de fem handdukarna som nämns ovan borde fungera bra för att torka din hund, är Bella & Balu Microfiber Hundhandduk helt klart den bästa i gänget. Förutom att fungera som en handduk av mycket hög kvalitet, kan du använda den här produkten som en hundrock, vilket gör den till ett stort värde (och löjligt bedårande).

Du kommer att betala lite mer för Bella & Balu Microfiber Hundhandduk än vad du gör för andra, men eftersom den hjälper till att hålla nere stökigheterna efter badet och hålla din hund varm medan den torkar, är den det bästa valet av alla handdukar på marknaden.

Men om du inte får plats med Bella & Balu Hundhandduk i din budget, är FLUFFINO Microfiber Hundhandduk ett bra alternativ.

Saker du vill ha i en hundhandduk

Det är viktigt att förstå de saker du vill ha i en hundhandduk innan du väljer en till din hund. Så leta efter följande funktioner när du gör ditt val. Du kanske inte behöver en handduk som har alla funktioner som anges nedan, men du vill välja en som ger de flesta av dem.

Absorberande material

Om du själv någon gång har använt en billig badhandduk vet du att vissa är mer absorberande än andra.

De flesta hundhanddukar är gjorda av mikrofiber, som är ett mycket absorberande, mjukt och bekvämt tyg. Det finns dock olika kvaliteter av mikrofiber, och det lönar sig att söka efter de som är gjorda av de högsta kvalitetsversionerna av materialet, till exempel 400gsm.

Handfickor

Flera högkvalitativa hundhanddukar kommer med sydda handfickor i ändarna. Dessa fickor gör det mycket lättare att greppa handduken när du använder den på din hund – speciellt när du försöker torka mage, öron, ansikte och ben. Handfickor kan också fungera som tillfälliga öglor för att hänga upp handduken, vilket är perfekt att göra bredvid hundpoolen.

Snabbtorkande design

Din hunds päls kan hålla massor av vatten, som snabbt kommer att hamna i hans handduk. Detta vatten kan få handdukar att utveckla ganska illaluktande lukter, så du vill leta efter en handduk som torkar snabbt.

Snabbtorkande handdukar är också bekvämare att använda utanför hemmet; du vill inte slänga en blöt handduk i baksätet på din bil.

Design utan hårstrån

Vissa handdukar är gjorda av supertätvävda fibrer, som inte kommer att fånga hårstrån som vanliga handdukar.

Detta kommer inte bara att göra det lättare att hålla handduken ren och klar för användning, det kommer att hjälpa till att förhindra hår från att täcka insidan av din tvättmaskin.

Maskintvättbar

Det är viktigt att tvätta din hunds handduk ofta för att förhindra att lukter utvecklas. De flesta moderna hundhanddukar kan tvättas på ett skonsamt sätt (se bara till att använda rätt typ av tvål och följ skötselråden nedan), men endast ett fåtal kan maskintorkas. Om handduken inte kan torkas i din torktumlare måste du hänga upp den och lufttorka den.

Skötseltips för hundhanddukar

Eftersom de flesta hundhanddukar är gjorda av mikrofiber, måste du vara försiktig när du rengör, torkar och förvarar de. Använd bara följande procedur efter att ha torkat ditt husdjur:

 • Skaka handduken kraftigt för att ta bort så mycket hårstrån som möjligt. Det är alltid en bra idé att göra det utomhus, om möjligt; men gör det bara i ditt badkar eller dusch om du inte lätt kan ta ut den.
 • Vrid ut handduken för att få bort så mycket vatten som möjligt. För att åstadkomma detta, vrid upp handduken och kläm den så hårt du kan, rulla sedan ut den, rulla tillbaka den i motsatt riktning och vrid ut den igen. Gör detta så många gånger som behövs för att ta bort största delen av vattnet.
 • Tvätta handduken på ett försiktigt program med skonsamt tvättmedel. Tvätta inte dessa typer av handdukar på ett kraftigt program och undvik att använda hård tvål – det kommer att skada mikrofibermaterialet.
 • Ta bort handduken från tvättmaskinen och vrid ur den överflödiga fukten. Om du gör det kommer du att minska den tid du behöver ha den i torktumlaren, vilket förlänger handdukens livslängd.
 • Placera handduken i torktumlaren. Använd den inställning som rekommenderas av tillverkaren. Undvik att använda sköljmedel medan du gör det, eftersom de kommer att skada mikrofibern. Om du inte kan maskintorka handduken, häng upp den på en torr, varm plats så att den kan lufttorkas.
 • Rulla ihop handduken och förvara den på en ren, torr plats. Helst vill du förvara handduken i en garderob eller låda, men du kan placera den i en påse om du vill ta handduken med dig till parken eller den lokala dammen.

***

Har du hittat en handduk som fungerar speciellt bra för din hund? Har du provat någon av handdukarna vi rekommenderar ovan? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter. Låt oss veta hur det har fungerat och om du skulle köpa den igen eller inte.

Bloggtoppen logga