Bästa Hundgodiset 2024 – Stort Test av Hundgodis

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Det bästa hundgodiset av alla är förstås du. Men det näst bästa hundgodiset är något lite extra gott mellan måltiderna. Köttiga godsaker och kex är bra träningsredskap, användbara för att fastställa gränser och säga ”bra gjort”. Din fyrbenta familjemedlem förtjänar bättre än ohälsosamma godsaker laddade med socker och tillsatser, så för den här artikeln har vi nosat på hundgodisarna som ägare och veterinärer älskar.

Du kan köpa nästan lika många olika typer av hundgodis som hundmat nu för tiden. Från fiskiga gourmetbitar till tandsnälla tandtuggar som hjälper till att ta bort tandsten, dagens innovativa hund-läckerheter är tillräckligt bra för att äta själv.

Hoppa ner på sidan för att upptäcka vilka hundgodis vi rekommenderar som de bästa belöningarna för din perfekta hund. För fler tips om att köpa och mata hundgodis, läs vidare.

  Hundgodis  
backpac Specific Healthy Treats CT-H
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris
backpac Four Friends Training Treats Lamb
(POPULÄRAST)
Se billigaste pris
cordlessblower Raw for Paw Wild Moose
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Se billigaste pris
cordlessblower Purina AdVENTuROS
(BÄSTA BILLIGA)
Se billigaste pris
cordlessblower Yarrah Organic Dog Multi Biscuits
(BÄSTA VEGETARISKA)
Se billigaste pris
cordlessblower Dogman Frystorkat Snacks
(BÄSTA FRYSTORKADE)
Se billigaste pris

Topp 6 bästa hundgodis 2024

1. Bäst i test: Specific Healthy Treats CT-H

Bäst i test: Specific Healthy Treats CT-H

Fördelar

 • Nyttigt
 • Passar alla hundar
 • Välsmakande
 • Berikat med omega-3 fiskolja
 • Inga smak- eller färgämnen
 • Väldigt prisvärt

Nackdelar

 • Ej vegan-/vegetarianvänlig

Det bästa hundgodiset i vårt test är Healthy Treats CT-H från Specific. Detta hundgodis är en nyttig variant då det innehåller mindre fett än traditionellt hundgodis. De är dessutom väldigt välsmakande och att de är så nyttiga gör att de passar alla hundar, även de med övervikt eller diabetes.

Dessa godbitar innehåller en stor mängd fiber, vilket bidrar till mättnad och vilket hjälper således till att bibehålla en sund vikt för din hund. De är också berikade med omega-3-fiskolja, vilket ger en hel del hälsofördelar till hunden såsom en vacker päls.

Ingredienserna i detta hundgodis är ganska många, och i ingredienslistan hittar man bland annat vete, fiskmjöl, majsprotein, ägg, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det innehåller inga artificiella smak- eller färgämnen, vilket gör det till ett naturligt hundgodis. Därtill är detta hundgodis billigt, vilket gör att det bockar för alla våra kriterier för vad ett bra hundgodis ska vara. Vi utser därmed detta till det bästa hundgodiset på marknaden just nu!


2. Populärast: Four Friends Training Treats Lamb

Populärast: Four Friends Training Treats Lamb

Fördelar

 • Perfekt som träningsgodis
 • Bra innehåll
 • Praktisk burk att ha med sig samt förvara
 • Spannmålsfritt

Nackdelar

 • Ej tillverkat i Sverige

Four Friends har många bra hundgodisar på marknaden, och det här är vår favorit bland dem, som också är bland marknadens populäraste hundgodisar. Det här hundgodiset lämpar sig perfekt som belöningsgodis i samband med träning. Detta beror på att bitarna är små och således lätta att bryta i små bitar.

När vi kikar på innehållet så har vi lammkött, lammlever, potatisstärkelse, vegetabilisk biprodukt, ärtprotein, torkade morötter och mineraler. Hundgodiset är även spannmålsfritt, vilket gör att det lämpar sig för många hundar. Det är även rikt på både protein och näring, vilket gör det till ett både smarrigt och nyttigt hundgodis.

Hundgodisets praktiska förvaringsburk är ännu en egenskap som gör den praktisk att ha som träningsgodis. Den är enkel att ta med och kan förvaras på ett bra sätt när den inte används!


3. Bästa premiumval: Raw for Paw Wild Moose

Bästa premiumval: Raw for Paw Wild Moose

Fördelar

 • Ekologiskt
 • 100% älgkött från Sverige
 • Kalorisnålt
 • Praktisk storlek
 • Kladdar ej i fickan

Nackdelar

 • Dyrt

Om du vill ha ett hundgodis i premiumsegmentet så kan det inte bli bättre än Raw for Paw Wild Moose. Hundgodiset är lyxigt, ekologiskt och smakar väldigt gott för hundar. Som namnet hintar om så är det också gjort av 100% älgkött från glada fria älgar i Sverige – vilket knappast kan bli mer naturligt och lokalt!

Eftersom hundgodiset innehåller en stor mängd protein (hela 69%) så är det ett kalorisnålt hundgodis. Detta gör att hunden kan äta detta med gott samvete (i rimliga mängder), utan att oroa sig för för mycket hull. Hundgodiset är även svensktillverkat, vilket vi tycker är viktigt för ett hundgodis i sådan kvalitet och prisklass.

Bitarna är i praktisk storlek och man kan ha de i fickan utan att de kladdar, vilket är bekvämt när man går på promenad och dylik. Summan av kardemumman är att detta hundgodis är det bästa av det bästa, för den som verkligen vill ge ett exklusivt godis till sin hund!


4. Bästa billiga: Purina AdVENTuROS

Bästa billiga: Purina AdVENTuROS

Fördelar

 • Mycket billigt
 • Två smaker
 • Mjuka och enkla att dela på
 • Fettsnåla och inga tillsatta färgämnen

Nackdelar

 • Innehåller stabiliserings- och konsistensmedel
 • Tillsatt socker

Ett billigt hundgodis, som ger väldigt mycket värde för pengarna, är detta hundgodis som heter Purina AdVENTuROS. Dessa hundgodisar är fulla med spännande smaker och är perfekta för att ge din hund en liten guldkant på tillvaron utan att tömma plånboken.

AdVENTuROS är en del av Purina som har över 125 års kompentens inom hundmat. Det är ett mycket etablerat varumärke och i deras sortiment återfinns några av Sveriges mest kända och älskade hundfoder. Purina AdVENTuROS finns i två olika smaker, vildsvin och vilt, och båda är lika smaskiga för hunden.

Hundgodisarna är mjuka och kan således delas till mindre bitar vid behov. De innehåller en liten mängd fett och har inga tillsatta färgämnen. Det enda negativa vi kan hitta är att hundgodiset innehåller glycerol, vilket är ett stabiliserings- och konsistensmedel. Godiset består även av en liten mängd socker, vilket inte bidrar med någon näring till hunden. Men för detta priset så kan man inte förvänta sig något bättre, det här hundgodiset ger verkligen maximalt med värde per krona.


5. Bästa vegetariska: Yarrah Organic Dog Multi Biscuits

Bästa vegetariska: Yarrah Organic Dog Multi Biscuits

Fördelar

 • Näringsrikt innehåll
 • Vänligt för magen och kroppen
 • Tre olika smaker per förpackning
 • Ekologiskt
 • Små bitar

Nackdelar

 • Lågt innehåll av protein

Om du vill ha ett veganskt eller vegetariskt hundgodis till din hund så är Yarrah Organic Dog Multi Biscuits det perfekta valet. Hundgodiset är framförallt lämpat för mindre hundar och innehåller ingredienser såsom tång, spirulina, malt och jäst.

Yarrah Organic Dog Multi Biscuits är ett ultimat hundgodis om din hund är allergisk mot animaliskt protein eller har matsmältningsproblem. Ingredienserna i detta hundgodis är mycket vänliga mot såväl magen som kroppen och man kan vara säker på att hunden får i sig ett nyttigt hundgodis. Tång stödja optimal hudkondition och är rikt på essentiella vitaminer, mineraler och aminosyror. Spirulina stödjer immunförsvaret samtidigt som det är naturligt rikt på flera vitaminer (även B12) och mineraler så som järn, magnesium, kalcium, zink och kalium.

En sak vi gillar med detta hundgodis är att varje förpackning innehåller tre olika smaker. Detta gör att hunden får lite smakvariation, och med mindre bitar är de också perfekta för hundar av mindre raser eller som träningsgodis. Innehållet är även ekologiskt, så naturliga än så här blir det knappast!


6. Bästa frystorkade: Dogman Frystorkat Snacks

Bästa frystorkade: Dogman Frystorkat Snacks

Fördelar

 • Fem smaskiga smaker att välja mellan
 • 100% naturligt innehåll
 • Spannmålsfritt och utan tillsatt socker
 • Mycket protein

Nackdelar

 • Något dyrt

Detta frystorkade hundgodis från Dogman är ett perfekt godis när du vill ge hunden det där lilla extra. Det kan vara när du ska träna eller tävla och vill belöna med det allra godaste, eller när du känner att hunden har gjort något annat bra som du vill uppmuntra.

Det frystorkade hundgodiset finns i fem smaker, allt från lamm och nöt till kyckling och kalkon. Godisarna har ett 100% naturligt innehåll som är av mycket hög kvalitet. De är dessutom spannmålsfria och utan tillsatt socker, vilket gör att de passar för de allra flesta hundar. Hundgodiset innehåller en stor mängd protein, men förutom det så är några procent berikas innehållet även andra nyttigheter som till exempel morot och blåbär (beroende på smak).

Sammantaget är detta ett ultimat frystorkat hundgodis från Dogman. Det kan vara dyrare än andra hundgodisar, men för att vara frystorkat så får man också vänta sig det. Vi tycker helt klart detta är det bästa frystorkade hundgodiset som finns på marknaden idag.


Hur man väljer de bästa hundgodisarna för sin hund

Pris

När allt du tänker på är att göra din hund glad, kan kostnaden för hundgodis smyga sig på dig riktigt snabbt. Och om du handlar godsaker online kan förpackningar vara ännu mer lura. Vissa godsaker är dyrare eftersom de är gjorda med ingredienser av högre kvalitet, men du kommer definitivt att vilja vara uppmärksam på förpackningsstorleken. Tänk på hur många hundgodisar du kommer att ge din hund varje dag och hur länge var och en kommer att hålla. Till exempel är en tuggpinne dyrare per styck eftersom den kommer att hålla (och underhålla din hund) längre än ett kex.

Kvalitetsingredienser

Hundgodis är ett bra träningsverktyg (exempelvis till hundknappar eller positiv förstärkningsträning) och ett sätt att belöna ditt husdjur för gott beteende (eller för att vara riktigt söt). Men de ska också ge balanserad näring utan en massa billiga fyllnadsmedel eller syntetiska ingredienser, som båda kan orsaka inflammation och orolig mage. Det snabbaste sättet att se skillnad på hundgodisar som är bra för din hund och hundgodisar som bara är bra marknadsförd skräpmat är att läsa ingredienslistan. Helst bör allt på den listan vara en igenkännbar mat som exempelvis kyckling, nöt eller potatis. En kortare lista över ingredienser pekar vanligtvis på en mindre bearbetad, mer näringsrik godis, medan massor av outtalbara ingredienser eller kött- och spannmålsmåltider eller biprodukter kan innebära att godbiten är gjord av tvivelaktiga saker. Dessutom har hundfoder med en hög andel ärtor, linser, andra baljväxter haft samband med dilaterad kardiomyopati hos hund. Även om det inte finns någon tydlig information om hundgodis med dessa ingredienser – troligen gör frekvensen av att äta sådana ingredienser stor skillnad – höll vi ett öga efter dem när vi skapade den här listan. USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) undersöker fortfarande vetenskapen bakom deras potentiella risker, men för nu, prata med din veterinär om du är orolig.

Storlek och konsistens

Om du äger en liten hund så vill du förmodligen köpa hundgodis som är i små bitar, medan du med större hund kan köpa hundgodis som är större, hårdare och knaprigare. Det ska dock inte vara för lätt att tugga eftersom det är bra för hunden att tugga och hålla henne sysselsatt. När man köper godis på nätet är dock många detaljer om storleken på hundgodis osynliga. Så oavsett vilken typ av hund du har, kan du läsa recensioner och prata med hundägande vänner om deras hundars preferenser hjälpa dig att fatta välgrundade beslut.

Är det hälsosamt att ge min hund godis?

Dagens hundgodis är speciellt framtagna för att komplettera din hunds huvudkost, samtidigt som de är ett välsmakande sätt att visa kärlek och godkännande. Bara för att du försöker hålla din hund frisk betyder det inte att du behöver sluta ge dem godsaker. Du kan med fördel använda hundgodis i samband med träning, med exempelvis en godisväska, för att belöna hunden vid korrekta beteenden.

Som med alla godsaker är det dock viktigt att inte ge för många eftersom plötsliga förändringar i kosten kan leda till magbesvär. Kom ihåg att de alla lägger till lite fler kalorier till hundens dagliga kalorimål, så du kan behöva ta bort lite mat från deras vanliga kost.

Som en allmän regel bör din hund få minst 90% av sitt dagliga kaloriintag från sin faktiska mat och 10% eller mindre från godsaker. Alla godsaker som vi rekommenderar nedan har tagits fram speciellt av hundfodertillverkare för att vara låga i socker, salt, fett och tillsatser. Många erbjuder ytterligare fördelar som högt protein, lugnande effekter och tandrengöring. Våra rekommenderade hundgodis är alla mycket hälsosammare än att ge din hund rester från bordet.

Och naturligtvis, försök att se till att det finns en skål med färskvatten tillgängligt när du matar godsaker, och övervaka alltid din hund. Upphetsade hundar glömmer ofta att tugga!

Hemmagjort hundgodis

Hemmagjort hundgodis

Många husdjursexperter har sina egna recept på hemmagjort hundgodis med hela, färska ingredienser. Rekommendationer inkluderar färska grönsaker som morötter, sötpotatis, zucchini och gurka, samt husdjurssäkra frukter som blåbär och färska apelsin- eller äppelskivor. Protein som fisk, kyckling, viltkött eller kanin rekommenderas också, liksom organkött som lever, lunga och hjärta.

Hundtränare torkar ofta färska livsmedel för att de ska kunna transporteras enklare, och förvandlar gröna bönor till krispiga godsaker, till exempel. Hundmat som bara innehåller kött- eller frukt erbjuder slickvärdiga hälsosamma hundgodisar som du kan frysa in i små mängder för att göra en slags isglass till din hund. Hälsosamma snacks för människor kan också i vissa fall ges till hundar, men läs på vad hundar kan äta innan du matar med något okänt.

Fördelar:

 • Naturligt – ingen bearbetning
 • Du kontrollerar ingredienserna
 • Hundar älskar att äta vad människor äter

Nackdelar:

 • Du måste veta vilken mat hundar kan (och inte kan) äta – till exempel, visste du att druvor är giftiga för hundar?
 • Protein måste tillagas för säkerhets skull
 • Tuggade grönsaker som inte ätits upp kan leda till att det blir stökigt

Vanliga frågor om hundgodis

Hur många godisar per dag är för många för en hund?

Det finns inget optimalt antal godisar per dag för en hund, och det är inte nödvändigt att ge din hund godis varje dag. Ta hänsyn till din hunds nuvarande vikt och livsstil. En yngre, slankare, mer aktiv hund kan få fler godsaker än en äldre, tyngre, mer stillasittande hund. Övervaka din hunds aktivitetsnivå och vikt regelbundet och du kommer med tiden att utveckla en bra känsla för hur du kan hjälpa dem att hålla en hälsosam vikt. Om du är osäker och vill ha hjälp med din hunds kost, kontakta din veterinär för vägledning.

Kan hundar äta kattgodis?

I allmänhet bör hundar inte äta kattgodis eftersom kattgodis vanligtvis innehåller mer fett och kanske inte tolereras väl av vissa hundar. Men vissa godisar är märkta för både katter och hundar. Se till att kontrollera etiketter och bara ge ditt husdjur godsaker som innehåller en bild av deras art på förpackningen.

Kan man frysa in hundgodis?

Om du köper stora lådor med hundgodisar kan det vara frestande att stoppa några i frysen tills du är redo att använda dem. Men det kan påverka kvaliteten på en goding negativt. Enligt Pedigree kan torrt hundfoder som fryses och sedan tinas upp göra att mögel utvecklas. Det är möjligt att samma sak kan hända med torra hundgodisar. Det föreslås därför att inte frysa hundgodis såvida de inte är avsedda att vara det. De flesta hundgodisarna kommer att ha ett utgångsdatum på förpackningen; mata dem inte efter det datumet, och släng alla godsaker som luktar ”illa” för dig – även om de fortfarande är inom det märkta datumintervallet.
Använd vanliga livsmedelssäkerhetspraxis med hundgodisar – efter att ha gett hundgodis, förslut förpackningen igen eller överför godiset till en lufttät behållare för att undvika risken för oxidation som orsakar härskning av oljor och tillväxt av giftiga mögel.

Finns det spannmålsfritt hundgodis?

Ja, precis som det finns spannmålsfritt hundfoder så finns det också spannmålsfritt hundgodis! Både Four Friends hundgodis och Dogman Frystorkade hundgodis som är några av våra vinnare i testet är spannmålsfria.

Sista tankar om de 6 bästa hundgodisarna 2024

Tack för att du läste vår sammanfattning av de 6 bästa hundgodisarna 2024! Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att hitta det perfekta godiset för din hund.

Om du letar efter ännu mer häftigt innehåll, se till att kolla in vår blogg för allt hundrelaterat. Från tips om träning till de senaste hundprodukterna, vi har allt du behöver för att göra ditt hundliv enklare.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga