Bästa Hundbalsam 2024 – Stort Test av Hundbalsam

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Det finns inget riktigt som känslan av din hunds päls efter ett bad (nåja, efter hon har avslutat sina ”zoomies” och torkat av sig).

Även om din hund normalt har en mjuk och silkeslen päls så känns och ser den utan tvekan ännu bättre ut efter att ha tvålats in och sköljts med ett bra schampo som specifikt är designat för hundar.

Men det finns ett sätt att göra hennes päls ännu bättre: Följ upp schampot med ett högkvalitativt balsam! Detta kommer inte bara göra henne ännu mjukare än vanligt, det kommer också hjälpa till att behålla hennes päls i sitt bästa skick under en längre tid.

Vi kommer att prata om hundbalsam nedan och förklara de saker du bör leta efter vid ditt köp. Sedan kommer vi avsluta genom att rekommendera fem av de bästa hundbalsamen på marknaden.

Snabbval: Bästa Hundbalsam 2024

Bild Hundbalsam  
backpac Animigo Balsam för Hund & Katt
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris >
backpac K9 Competition Aloe Vera Nano mist
(BÄSTA SPRAY)
Se billigaste pris >
cordlessblower Tropiclean Papaya & Coconut Luxury 2-in-1
(BÄSTA 2-I-1)
Se billigaste pris >
cordlessblower Wilda Siberica Detangling Balsam Se billigaste pris >
cordlessblower Little&Bigger Care Balsam för Hund & Katt Unscented
(BÄSTA OPARFYMERADE)
Se billigaste pris >

Är hundbalsam verkligen nödvändigt?

Nej, din hund behöver inte balsam på samma sätt som hon behöver mat, vaccinationer och en bra hundbädd. Hon kommer inte att bli sjuk eller tappa allt sitt hår bara för att du inte använder balsam på henne. Hon kommer fortfarande bli ren när du badar henne, och hennes päls kommer fortfarande kännas ganska bra när du är klar.

Men det betyder inte att balsam inte är värt det. Balsam hjälper till att göra din hunds päls ännu mjukare och ser ännu glansigare ut än normalt, och det kommer också att göra hennes hud mjukare. De flesta balsam kommer också att få henne att lukta trevligare och minska förekomsten av tovor och trassel.

Även om det finns vissa schampon som är utformade för att vara skonsamma för hundar med torr och kliande hud, kan vissa ägare märka att deras hunds kliande minskar efter att ha lagt till balsam i hundens badrutin, medan andra kanske märker att deras hundar inte fäller lika mycket.

Kan jag bara använda mänskligt balsam på min hund?

Att använda mänskligt balsam kommer förmodligen inte få din hund att spontant explodera eller något liknande, men det kommer inte heller vara bra för henne.

Ditt schampo och balsam är utformade för pH-värdet i mänsklig, inte hundens, hud. Detta innebär att de kommer att ta bort oljor från hennes hud, torka ut hennes päls och potentiellt leda till irritation.

Visst kan vissa ägare förmodligen komma undan med att göra detta (vissa hundar har helt enkelt mer motståndskraftig hud och päls än andra). Men det är lite riskabelt, och fördelarna är ganska begränsade – ditt balsam är förmodligen dyrare än din hunds ändå.

Saker att tänka på: Välj den bästa balsamen för din hund

Gå inte bara ut och välj den första balsamen du ser. Ta hänsyn till de saker du och din hund behöver i ett balsam, och tänk på följande:

  • Tänk på de olika dofterna som finns tillgängliga. Du vill välja en doft som luktar gott för dig, men kom ihåg att vissa dofter kan irritera din hunds nos. Tveka i sådana fall inte på att byta, och försök hålla reda på vilka dofter som orsakar mest negativa reaktioner för din hund.
  • När det är möjligt, leta efter produkter som är tillverkade i Sverige. Produkter tillverkade i Sverige är generellt säkrare och mer effektiva än de som görs i länder med dåliga säkerhets- och kvalitetskontrollstandarder. Balsam som produceras i USA, Kanada, eller andra delar av Nord- och Västeuropa är förmodligen också bra.
  • Bestäm om en fristående balsam eller en kombination av schampo-balsam är bäst för ditt husdjur. Om du är en enklare ägare och har en hund med enklare päls kan en produkt som kombinerar schampo och balsam vara ett bra val. Å andra sidan, om du har väldigt specifika önskemål eller din hund har speciella behov, är separata produkter förmodligen det bättre alternativet.
  • Leta efter ett miljövänligt alternativ om du badar din hund utomhus. Många schampon och balsam kan orsaka problem för lokala vattendjur, så välj ett miljövänligt alternativ om du badar din hund utomhus i en badtunna eller med en slang.

De bästa hundbalsamen 2024

Om du någonsin har letat efter hundbalsam tidigare har du förmodligen märkt att det finns dussintals produkter på marknaden. Detta leder ofta till att ägare ger upp och bara väljer en slumpmässigt.

Men eftersom skillnaderna mellan högkvalitativa och lågkvalitativa balsam är betydande är detta en dålig idé. Många lågkvalitativa balsam är i princip värdelösa och de kommer troligen inte förbättra din hunds päls. Vissa kan till och med förvärra eventuella hud- eller pälsproblem hon redan har.

Försök istället att välja bland de fem som listas nedan. Varje produkt är säker och effektiv och bör hjälpa till att göra din hunds päls så bra som möjligt.

1. Animigo Balsam för Hund & Katt – Bäst i Test!

Animigo Balsam för Hund & Katt - Bäst i Test

Egenskaper: Animigo Balsam för Hund & Katt är utformad för att jämna ut, återfukta och skydda din hunds päls samtidigt som den gör det lättare att reda ut tovor. Den är tillverkad med en riktigt trevlig doft av lavendel för att säkerställa att din hund luktar underbart efter varje bad. Balsamet innehåller även avokado- och kokosolja för att återfukta huden på djupet tack vare sina naturliga återfuktande egenskaper.

Arbeta in en liten mängd av Animigos hundbalsam i din hunds päls efter att ha schamponerat henne. Låt balsamet verka i några minuter och skölj sedan ut det helt. Avsluta genom att borsta henne med en hundborste ordentligt för att eliminera eventuella tovor och för att få hennes päls att kännas så mjuk som möjligt.

Något som utmärker detta hundbalsam är att man får pengarna tillbaka om man inte är nöjd, vilket skapar en riktig trygghet för varje hundägare. Som pricken över i:et får man en stor flaska som räcker länge, för ett bra pris. Så om du är ute efter det bästa hundbalsamet så har du det här!

Fördelar

De flesta ägare som provade Animigo hundbalsam var mycket nöjda med produkten och betygsatte den mycket högt. Flera noterade att det gjorde att deras hunds päls kändes mjukare, och de flesta ägare verkade gilla balsamets doft. Dessutom verkar det fungera bra för alla pälstyper.

Nackdelar

Klagomål om Animigo hundbalsam var ganska sällsynta och relaterade till engångsförpacknings- eller fraktproblem. Men några hundar kan vara allergiska mot formeln.


2. K9 Competition Aloe Vera Nano mist – Bästa spray

K9 Competition Aloe Vera Nano mist - Bästa spray

Egenskaper: K9 Competition Aloe Vera Nano mist är designad för att konditionera och reda ut din hunds päls, och eftersom den är gjord med certifierad aloe vera, kommer den också att återfukta din hunds hud. Det är en spray som kallas ”leave in”-conditioner och har en snabb antistatverkan och kraftfull utredningseffekt.

Detta gör pälsen extra lättborstad och ger fantastisk volym, samtidigt som den motverkar tovor och slitage. Balsamet når även fjällen på hårstrået och tillför en extra topp-finish, vilket är perfekt för att göra hunden extra vacker till utställning.​

Det som också är bra med K9 Competition Aloe Vera Nano mist är att den tillverkas i Sverige och är en miljövänlig produkt med naturliga råvaror. Balsamet är dessutom helt fritt från karens och är dopingfria, vilket gör att de lämpar sig bra för alla typer av hundar.

Till skillnad från många andra balsam, som behöver sköljas ur kort efter applicering, kan du bara lämna hundbalsamet K9 Competition Aloe Vera Nano mist på din hunds päls och sedan följa upp med en bra borstning.

Fördelar

De flesta ägare älskade K9 Competition Aloe Vera Nano mist. Flera gillade att det var i spray, vilket gjorde att man enklare kunde nå de områden som var mest nödvändiga. Många gillade också att använda detta balsam vid utställning tack vare dess snabba antistatverkan och kraftfulla utredningseffekt.

Nackdelar

Klagomål om K9 Competition Aloe Vera Nano mist var sällsynta men några ägare hade önskat att det fanns andra dofter att välja mellan.


3. Tropiclean Papaya & Coconut Luxury – Bästa 2-i-1

Tropiclean Papaya & Coconut Luxury - Bästa 2-i-1

Egenskaper: Tropiclean 2-in-1 hundschampo och balsam är en fantastisk husdjursprodukt som bevisar att du inte behöver spendera mycket pengar för att få ett bra balsam. Och eftersom den innehåller ett schampo och balsam, kommer denna produkt att spara några kronor, vilket är perfekt för dig som vill spara pengar på hunden, och göra det lättare att bada ditt husdjur.

Detta hundbalsam och hundschampo är inte bara designad för att släta ut och reda ut din hunds hår – det är också designat för att lugna din hund genom att inkludera papaya och kokosnöt (vilket också kommer att få din hund att lukta gott).

Fördelar

Detta kombinationsschampo och balsam fick mycket beröm från ägarna. Mer än en ägare använde faktiskt ordet ”förvånad” när de beskrev produkten – vilket innebar att detta prisvärda, kombinerade schampo-balsam var förvånansvärt effektivt. Dessutom behöver du inte spendera några extra pengar på ett schampo eftersom denna produkt rengör och vårdar. Några ägare berömde specifikt balsamets förmåga att hålla sin hunds finare än någonsin. Flera berömde också produktens doft, som karakteriserades som behaglig, utan att vara övermäktig.

Nackdelar

Eftersom detta är ett 2-i-1 schampo och balsam är det inte ett bra alternativ för dem som redan har ett bra schampo. Det fanns också ett ganska stort antal ägare som klagade på allergiska reaktioner efter att ha använt den här produkten, men det skiljer den inte från någon av de andra balsam som vi granskat.


4. Wilda Siberica Detangling Balsam

Wilda Siberica Detangling Balsam

Egenskaper: Wilda Siberica Detangling Balsam är ett veganskt och Ecocert-certifierat balsam speciellt utformat för hundar och katter med medellång till lång päls. Detta balsam verkar återfuktande och mjukgörande, vilket gör pälsen lättare att reda ut!

Inspirerat av den Sibiriska Tigerns vackra päls, är detta balsam berikat med extrakt från det Sibiriska korkträdet, känt för sina näringsrika bär. Den innehåller också Siberian Ginseng (Rysk rot) med vitamin A, B och C samt organiska syror som återfuktar pälsen och underlättar borstningen.

Wilda Siberica Detangling Balsam är också berikat med cederolja, vilket ger en frisk doft och har antiseptiska egenskaper.

Produkten är vegansk, ej djurtestade och Ecocert-certifierade, tillverkade inom Europas gränser och uppfyller höga krav för hållbarhet och kvalitet.

Med Wilda Siberica Detangling Balsam får din fyrbenta vän en väl omhändertagen päls, med en doft som påminner om de vackra vidderna i Sibirien. Dessutom är detta balsam väldigt prisvärt då man får mycket volym per krona!

Fördelar

Wilda Siberica tovutredningsbalsam fick många riktigt positiva recensioner från ägarna. De flesta gillade hur den gjorde hundens päls mjuk och silkeslen, och doften fick också massor av komplimanger. Många berömde också priset och de tyckte att man fick mycket balsam för pengarna.

Nackdelar

Vissa hundägare tyckte att balsamet gav en för stark doft, även om många också berömde den.


5. Little&Bigger Care Balsam för Hund & Katt Unscented – Bästa oparfymerade

Little&Bigger Care Balsam för Hund & Katt Unscented
(BÄSTA OPARFYMERADE HUNDBALSAMET)

Egenskaper: Detta otroligt prisvärda och billiga hundbalsam från Little&Bigger är ett milt och oparfymerat hundbalsam som är speciellt framtaget för pälsdjur. Det ger ett naturligt men fint resultat och innehåller noggrant utvalda råvaror för att bibehålla pälsens naturliga glans.

Balsamet är helt utan parfym och färgtillsatser för att undvika missfärgning, vilket gör det bra för både ditt och hundens känsliga luktsinne. Det är till och med veganskt, vilket kan göra hundägaren lite extra stolt. Tack vare dess milda karaktär är balsamet även lämpligt för användning på andra pälsdjur. Flaskan är också tillverkade av återvunnen plats, vilket vi tycker är ett ytterligare tecken på att detta balsam ligger i framkant när det gäller hållbarhet.

Med detta prisvärda hundbalsam kan du ge din älskade hund en välvårdad päls utan onödiga tillsatser. Ett utmärkt val för de som söker ett ekonomiskt och effektivt balsam för sina pälsdjur utan att överdriva dofterna.

Fördelar

De flesta ägare var nöjda med hundbalsamet från Little&Bigger. Det verkar vara väldigt skonsamt och det fungerade bra för de flesta hundar – särskilt de som var känsliga mot starka och nya dofter. Många uppskattade också att det var så prisvärt och att det kunde användas på andra pälsdjur.

Nackdelar

Några hundägare tyckte att flaskans design var lite jobbig att använda, och hade istället föredragit en pump istället för ett skruvlock.


Att köpa din hund ett eget pälsbalsam kan verka som lite extravagans, men du kommer förmodligen att älska hur det får henne att se ut och kännas. Balsam är inte dyra, och en enda flaska kommer förmodligen att hålla dig i månader, så de är definitivt värda att kolla in.

***

Använder du redan balsam för din hunds päls? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter. Använder du någon av de fem produkterna vi rekommenderade ovan? Låt oss veta hur det (eller något annat hundbalsam) har fungerat för dig!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga