Bästa Hundbajsplockare 2024 – Stort Test av Hundbajsplockare

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Hundar ger oss glädje. Att plocka upp hundbajs gör det inte. Men hej, vi måste göra det.

Som svar på denna inte så roliga syssla uppfann vi människor ett förvånansvärt stort antal anordningar för att bajsupplockandet så enkelt, simpelt och sanitärt som möjligt – och vi kallade dem passande nog för ”hundbajsplockare”.

Vi på Hundfixarn har testat marknadens utbud av hundbajsplockare och gett recensioner på dem.

Snabbval: Bästa Hundbajsplockarna 2024

Se våra snabbval nedan eller fortsätt läsa för mer information och fullständiga recensioner.

Bild Hundbajsplockare  
backpac HyAdierTech Hundbajsplockare
(BÄST ÖVERLAG)
Se billigaste pris >
backpac Ceasyde Stor Hundbajsplockare
(BÄSTA LÅNGA HUNDBAJSPLOCKAREN)
Se billigaste pris >
cordlessblower Bamda Hundbajsskopa
(MEST MÅNGSIDIGA HUNDBAJSPLOCKAREN)
Se billigaste pris >
cordlessblower DOGOPAL Bajsskopa
(MEST PORTABLA HUNDBAJSPLOCKAREN)
Se billigaste pris >
cordlessblower DOGOPAL 360 Bajsskopa
(MEST UNIKA HUNDBAJSPLOCKAREN)
Se billigaste pris >

Vad du ska tänka på när du köper en hundbajsplockare

Det finns så många hundbajsplockare på marknaden att det kan vara överväldigande att bestämma sig för vilken man ska köpa. Nedan är de bästa sakerna att tänka på när du köper en hundbajsplockare.

1. Spade- eller klostil

I allmänhet finns det två huvudtyper av hundbajsplockare – de som fungerar som en spade och de som använder en fjäderbelastad klo för att plocka upp din hunds bajs.

Hundbajsplockare i spade-stil

Bajsplockare i spadestil är enklare och mindre benägna att gå sönder efter omfattande användning, men är mer benägna att stänka hundens avfall när du rör dig under den.

Bajsplockare i klostil är bättre för att ösa upp avfall i en enkel gripande rörelse, men kan gå sönder eftersom de är beroende av fjädrar som med tiden slits ut.

2. Vilken storlek på bajsplockare behöver du?

Större hundar lämnar större bajs. Mindre hundar lämnar mindre bajs. Det är vetenskap! Och det är också en kritisk faktor för att välja den bästa hundbajsplockaren.

För stora hundägare, se till att skopadelen av skopan är tillräckligt stor för att passa runt din hunds avfall.

För små hundägare, se till att skopan inte har några hål som gör att något faller igenom! Att läsa recensioner är det bästa sättet att se till att du väljer rätt storlek.

3. Kort handtag eller långt handtag

Handtaget på hundbajsplockare varierar i längd från cirka 60 cm till 90 cm eller mer.

Kortare bajsplockare är idealiska för resor och är generellt lättare, men kräver fortfarande att de flesta ägare böjer sig för att använda dem.

Bajsplockare med långa handtag är idealiska för längre hundägare eller de med skador som gör det svårt att böja sig. Ett längre handtag innebär också att du får hålla dig så långt borta från din hunds bajs som möjligt, vilket är bra oavsett hur hundens bajs ser ut!

4. Vilken yta ska du använda bajsplockaren på?

Vissa bajsplockare är byggda speciellt för gräs. Andra är byggda för betong. Och ytterligare andra är skapade för att fungera på alla ytor.

Fundera på var du mest sannolikt kommer att använda din nya hundbajsplockare och gör ditt val därefter. Kommer du att lära din hund att göra sina behov på en viss plats? Om så är fallet, notera din hunds bajsplats och handla därefter.

5. Ska din hundbajsplockare komma med plastpåsar?

Att plocka upp din hunds avfall är det första steget i att ta bort avfall, men vad händer sen?

Nästa steg involverar ofta att försiktigt överföra bajsen till en plastpåse innan den går till soptunnan (eller via en annan metod för bortskaffande av hundbajs).

Vissa bajsplockare kombinerar dessa två steg till ett genom att låta dig sätta in bajspåsen rakt över änden av skopan så att ingen överföring behövs.

Om tanken på att råka röra hundavfall verkligen är obehaglig för dig, kan det här vara en funktion värd att gå efter.

6. Vad är din budget?

Hundbajsplockare varierar från cirka 100 kr för lågprisskopor till cirka 500 kr för mer avancerade hundbajsplockare. Ett högre pris är inte alltid ett tecken på en produkt av högre kvalitet, men i många fall betyder det mer hållbarhet.

När du har svarat på dessa sex frågor är det dags att ta en titt på de olika hundbajsplockarna på marknaden. Se nedan för att lära dig mer om fem av de bästa alternativen där ute!

De 5 bästa hundbajsplockarna 2024

1. HyAdierTech Hundbajsplockare – Bäst överlag

HyAdierTech Hundbajsplockare - Bäst överlag

HyAdierTech Hundbajsplockare är en mellanprisbajsplockare i ”klo”-stil som inte bara inkluderar själva skopan, utan också kommer med bajspåsar och en hundbensformad påshållare som gör de sista stegen av städning enkla och sanitära.

Det är en av de enda hundbajsplockarna med positivt recenserade som gör att hundägare kan sätta in bajspåsen rakt över änden av skopan och skopa bajset direkt in utan att behöva röra någonting!

Den är byggd för att fungera på ytor av alla slag (gräs, betong, etc.), vilket gör det bra för hundägare som vistas på flera olika typer av terräng.

Folket på HyAdierTech är stolta över att bygga en hållbar skopa endast gjord av förstklassig plast. Handtaget är 61 cm långt och själva skopan är tillräckligt stor för att fungera för hundar av alla storlekar.

Den finns också i fyra färger – lila, blå, grön och rosa – så att du kan ösa din hunds bajs med stil (om det ens är möjligt).

FÖRDELAR: Ägare av denna bajsplockare älskar den här produkten av en enkel anledning – den bara fungerar! Många gillar också att skopan är lätt och lätt att ta med på hundpromenader.

NACKDELAR: Ägare till denna bajspåse älskar den här produkten av en enkel anledning – den fungerar bara! Många gillar också att skopan är väger lite och är lätt att ta med på hundpromenader.


2. Ceasyde Stor Hundbajsplockare – Bästa långa hundbajsplockaren

Ceasyde Stor Hundbajsplockare - Bästa långa hundbajsplockaren

Ceasyde Stor Hundbajsplockare är också en fjäderbelastad skopa till medelpris som är byggd för att vara lätt och fungera på flera ytor.

Det som skiljer denna hundbajsplockare från andra är dess mycket längre handtag. Den finns i två varianter, vanlig och hopfällbar, så att du kan välja den som passar din situation bäst.

Den avancerade skopan är gjord av speciell non stick-plast, som är designad för att göra städning lättare. De har även en nöjdhetsgaranti vilket innebär att om du får full återbetalning om du inte skulle vara nöjd!

FÖRDELAR: Det här är ännu en hundbajsplockare som ägarna gillar eftersom den gör precis vad den ska göra och gör det bra. Det längre handtaget gör att det är bra för längre hundägare eller för de med skador som inte kan böja sig.

NACKDELAR: Ägare till denna bajsplockare älskar den här produkten av en enkel anledning – den fungerar bara! Många gillar också att den väger lite och är lätt att ta med på hundpromenader.


3. Bamda Hundbajsskopa – Mest mångsidiga hundbajsplockaren

Bamda Hundbajsskopa - Mest mångsidiga hundbajsplockaren

Bamda Hundbajsskopa är mellanpris, spade-stil-bajsplockare som är bäst för användning på gårdar och kennlar. Den kommer med två delar – en långskaftad kratta för att få tag i bajset och en långskaftad bricka för att fånga upp avfallet.

Denna produkt är unik eftersom delarna är gjorda av högkvalitativt rostfritt stål, som är superrobust och hållbart. Det ger längre livslängd jämfört med plast- och träprodukter.

Detta verktyg kan användas till alla möjliga arbeten i trädgården. Du kan plocka upp husdjurskräp, löv och trädgårdsskräp med hjälp av krattan och spaden.

Längden är även justerbar, och den maximala längden är 106 cm, så att du inte behöver knappast böja dig i onödan!

FÖRDELAR: Ägare älskar den här produkten för dess hållbarhet. Många hade provat flera andra ”mussla”-liknande skopor och kommit fram till att en spade helt enkelt fungerar bättre eftersom det finns färre delar som kan gå sönder.

NACKDELAR: Vissa ägare med mer än en stor hund eller som gillar att göra storstädningar säger att brickan är lite liten och kräver frekvent dumpning.


4. DOGOPAL Bajsskopa – Mest portabla hundbajsplockaren

DOGOPAL Bajsskopa - Mest portabla hundbajsplockaren

DOGOPAL Bajsskopa är kanske det mest bärbara alternativet på den här listan – den finns i två storlekar och den minsta är bara något större än en tennisboll. För att använda DOGOPAL bajsskoja, skjuter du ut den invändiga silikonskopan, sätter en bajspåse över enheten och trycker sedan in påsen mot skopan för att skapa en fördjupning. (Du ersätter i princip din bajspåse-täckta hand med den här enheten). Samla och fånga din hunds bajs, knyt sedan påsen och allt är städat. Bra va?

FÖRDELAR: Många ägare uppskattade att den här skopan var liten och bärbar samt att den kunde fästas i ett koppel med en karbinhake. Den finns också i två storlekar vilket gjorde att hundägare kunde hitta den bästa för just sin hunds bajs.

NACKDELAR: Några hundägare ansåg att det kunde vara svårt att hitta bajspåsar som du kan använda efter att de medföljande har tagit slut.


5. DOGOPAL 360 Bajsskopa – Mest unika hundsbajsplockaren

DOGOPAL 360 Bajsskopa - Mest unika hundsbajsplockaren

Letar du efter något lite mer experimentellt? Kolla in den här unika hundbajsplockaren från DOGOPAL. Produktens kropp är en kapsel som öppnas för att avslöja en plockare i klomaskinstil. Ett hål i kapselns topp matar ut bajspåsar som du sprider över klons fingrar istället för dina.

Placera bara den förpackade klon runt bajset, dra i handtaget för att få klorna att dra ihop sig, och voila! Bajs i påse. Bind av påsen och sätt tillbaka kapselns överdel tills du når din avfallsdestination. Din hand kommer aldrig i kontakt med din hunds avföring, och du behöver inte gå runt med en illaluktande påse förrän du kommer till en papperskorg – två förmåner som gör den idealisk för bråkiga husdjursföräldrar och barn som inte är stora fans av att plocka upp efter sin hund.

FÖRDELAR: Hundbajsplockaren är snygg och har en bärbar design som minimerar problemet med bajshantering. Många hundägare är nöjda med dess praktiska design och minimalistiska utseende.

NACKDELAR: På grund av dess storlek är den inte särskilt lämpad för stora hundar, och bör därmed endast användas för små- och mellanstora hundar.


Har du haft lycka till med en av hundbajsplockarna på den här listan eller har du några rekommendationer för andra bra produkter? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan!

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga