Bästa Godisväskan 2024 – Stort Test av Godisväskor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Mat är vägen till en hunds hjärta. Det är därför godis är ett viktigt träningsredskap!

Men att samla på sig hundgodis i händerna kan vara jobbigt. Det kan inte bara vara knepigt att ge korrekta handsignaler, utan du kan av misstag tappa en bit hundgodis och få bort din hunds fokus.

Det är där godisväskor kommer in i bilden. 

Godisväskor håller hundgodisar ur vägen, men gör de lätta att nåvilket gör att du och din hund kan fokusera på uppgiften i stället för att hantera (och jaga) hundgodisar.

Moderna godisväskor är mycket bekvämare än gamla lösningar, som magväskor (även om de säkert blir ”inne” snart de också).

Varje ägare och tränare har sina egna behov, så vi har grävt i grunderna och sammanställt en lista över våra favoriter som du kan utforska. 

Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta om godisväskor, eller kolla bara in våra snabbval nedan om du har bråttom!

Godisväskor: Snabbval

 • #1 PetSafe Sport godisväska [Bäst överlag] — Med sin gångjärnsförsedda design och godisficka för att hålla två typer av godsaker, är detta den överlägset bästa väskan för intensiva, fokuserade träningspass, så att du snabbt kan få fram hundgodis och välja mellan olika typer av godsaker beroende på uppgift.
 • #2 NALCY Silikon-godisväska [Bästa diskmaskinvänliga alternativet] — En behållare-liknande godisväska gjord av diskmaskinssäker silikon, NALCY godisväska är ett utmärkt val för ägare som uppskattar bekvämlighet och hygien.
 • #3 pecute XL godisväska [Bästa godisväskan med hög kapacitet] — Denna godisväska kan rymma fler hundgodisar (och ännu större föremål, som tennisbollar) än de flesta andra alternativ på marknaden. Det är ett utmärkt val för ägare till stora hundar.
 • #4 Ruffwear Treat Pounch [Bästa godisväskan med magnetisk stängning] — Om du vill ha en lättåtkomlig godisväska är det svårt att slå Ruffwear Treat Pounch. Den låter dig till och med ändra formen på öppningen.

Att köpa godisväskor till hundar

Olika godisväskor fungerar bäst under olika omständigheter, så det är viktigt att överväga dina behov innan du köper.

Här är några viktiga aspekter att tänka på när du gör ditt val: 

1. Lätt att öppna

Inget är värre än att fumla med en väska upprepade gånger under träningen.

Det är inte bara frustrerande, utan det kan kasta bort din hunds fokus. Även om väskan ska hålla hundgodisar säkert, bör den också vara lätt att komma åt när du är på språng

Olika godisväskor använder olika metoder för att hålla din hunds godisar säkra, med en mängd olika stängningsstilar inklusive:

 • Dragsnöre
 • Dragkedjor
 • Kardborreband
 • Magnetiska stängningar 

Ingen av dessa stilar är i sig bättre än de andra, så fundera bara över vilken som skulle fungera bäst för dig och dina träningsbehov.

Som sagt, de flesta ägare tenderar att välja dragsko eller magnetisk stängning, eftersom dessa i allmänhet är de mest populära och vanliga designerna.

Hundägare som använder godisväska

2. Kapacitet

Godisväskor varierar avsevärt i storlek. Vissa rymmer kanske bara några små bitar, och andra lagrar tillräckligt med godsaker i full storlek att dela med en pälsvän eller två. 

När du väljer en väska, ta hänsyn till din hunds storlek och hur dina träningspass är. Är han en liten hund som är nöjd med några småbitar för sin insats, eller är han en större hund som kräver lite mer motivation? 

Du bör bland annat tänka på:

 • Din hunds storlek. Som vi noterade kommer större hundar sannolikt att ha större aptit!
 • Träningspassets längd. Köper du en godisväska att använda för en timmes lydnadsträning? I så fall vill du ha en ganska stor väska. Men om du planerar att bara använda hundgodisar när du tränar på korta promenader eller runt huset, kan en mindre väska fungera alldeles utmärkt (ha bara påfyllning redo när du behöver fylla på).
 • Träningssvårigheter. Om du arbetar med grundläggande kommandon i ditt hus utan många distraktioner, kommer hundgodis i små bitar eller småbitar hundfoder att fungera bra. Men om du arbetar med mer komplexa träningsmål behöver du hundgodis med högre värde, vilket kan betyda större och saftigare godisar som kräver en större väska!
 • Antal hundar. Om du arbetar med flera hundar samtidigt är en större väska att föredra.

3. Midja eller axelrem

Godisväskor är inte ett enda verktyg längre. Du kan hitta stilar som fäster på en mängd olika sätt, till exempel:

 • Rem runt midjan
 • Över axeln
 • Midjeklämma

Varje fäststil har fördelar och nackdelar.

Midjeklämmor

Godisväskor som förlitar sig på en midjeklämma för att fästa direkt på dina byxor eller bälte har ingen rem att kämpa med; dessa är idealiska om du ogillar begränsningar, eller vill ha något som du enkelt kan ta på och av. 

Däremot kan midjeklämmor vara en olägenhet att hantera om du inte bär bälte eller har byxor med hög eller låg midja. De kan också vara svåra att hantera om du har en mycket tjock eller lång vinterrock. Midjeklämmor tenderar också att ha mindre kapacitet än rembaserade mönster.

Midjeband

Midjeband kan vara mer sammandragande men är mycket lättare att använda och komma åt när man bär en tjock vinterjacka. En midjerem gör att du också kan placera godispåsen var du vill på din kropp, oavsett om det betyder på sidan av höften eller direkt framför dig.

Remmar över axeln

Axelremsfickor tenderar att ha störst kapacitet och har vanligtvis en uppsjö av extra fickor och förvaringsutrymmen. Detta kan resultera i en större och skrymmande väska, med oförmåga att justera eller placera väskan exakt där du vill, förutom enkla höjdjusteringar.

Att välja mellan de tre kommer att koka ner till dina personliga preferenser, så välj bara den som du tror är mest bekväm och lätt att använda.

4. Extra fickor för bajspåsar och andra tillbehör

Vissa godisväskor är utrustade med extra fack för reservgodis, bajspåsar, första-hjälpen-utrustning eller andra föremål som du kanske vill ha till hands. Om du planerar långa träningspass eller träningspass för flera hundar, är dessa användbara.

Extra utrymmen är verkligen inte obligatoriska, men de är ofta skillnaden mellan en godisväska som är ”bara OK” och en som du kommer att älska.

5. Foder

Ett foder hjälper till att hålla din godisväska ren och snygg – speciellt om fodret är vattentätt. Detta är ett måste om du använder oljiga eller våta hundgodisar (som vanligtvis brukar vara de mest värdefulla hundgodisarna).

Ett tvättbart foder gör det också enkelt att hålla sakerna rena, och det hjälper också till att förhindra att lukter sitter kvar i påsen.

6. Stil 

Eftersom du kommer att bära den på dina vanliga kläder är det en bra idé att välja något som ser bra ut och passar i din vardagsgarderob.

Å andra sidan kan väskor med flashiga färger vara lätta att upptäcka om du är benägen att tappa bort dem.

7. Bonusartiklar

Extra godsaker ingår ibland i godisväskor, till exempel:

 • Klicker för träning
 • Bajspåsar
 • Karbinhakar

Om du ändå planerar att köpa något av dessa föremål i framtiden, kommer det att gynna dig att leta efter en väska som redan förser dig med detta.

De 10 bästa godisväskorna för hundar

Nu när du förstår de saker du vill leta efter i en godisväska är det dags att välja ut den bästa för dina behov.

Nedan identifierar vi några av de vi gillar bäst!

1. Bäst i test: PetSafe Sport godisväska

En platt väska med magnetstängning och fickor som kan hållas öppna för enkel åtkomst.

Bäst i test: PetSafe Sport godisväska

Fördelar

 • Gångjärnsöppning gör det lätt att komma åt hundgodiset
 • Magnetisk stängning håller innehållet säkert
 • Extra ficka för att bära alternativa hundgodisar, bajspåsar, klicker eller andra föremål

Nackdelar

 • Storleksalternativet ”standard” var för skrymmande för vissa ägare
 • Vissa ägare uttryckte farhågor om hållbarhet (kanske inte är idealisk för professionella tränare)

OmPetSafes Sport Godisväska är en värdig utmanare för att ta med din hunds mest värdefulla värdesaker – läckra godisar!

Den här påsen är en av de enda vi har sett som innehåller två inre godispåsar, så att du kan bära både högvärdiga hundgodisar när allvarlig hundmotivation krävs, såväl som mer lågvärdiga godsaker (som torrfoder) för att förstärka grundläggande uppförande.

Ryggen på huvudväskans öppning är flexibel och kan sitta kvar, så att du inte behöver krångla med spännen eller blixtlås under träningen.

Funktioner:

 • Alternativ för midjeklämma eller midjerem
 • Magnetisk stängning
 • Tvåpanels-delad godisficka
 • Stor främre förvaringsficka och karbinhake i metall
 • Standardstorleken är ‎5.72 x 22.23 x 22.23 cm
 • Ministorleken är 4.06 x 21.49 x 16.51 cm
 • Tillverkad av vatten- och fläckbeständigt material
 • Kan tvättas i maskin (använd ett kallt tvättprogram)

Alternativ: Erbjuds i två storlekar (mini och standard) och tre färger: svart, röd och blå


2. Bästa diskmaskinvänliga godisväskan: NALCY Silikon-godisväska

Denna magnetförslutningspåse som är tillverkad av diskmaskinssäker silikon är idealisk för våta och värdefulla hundgodisbitar.

Bästa diskmaskinvänliga godisväskan: NALCY Silikon-godisväska

Fördelar

 • Ingen krånglig rengöring – bara släng den i diskmaskinen 
 • Den är mycket lätt att hålla öppen, vilket gör det lätt att komma åt hundgodiset
 • Enkel design med en ficka tilltalar vissa ägare och tränare

Nackdelar

 • Håller inte din mobiltelefon, klicker eller andra föremål
 • Vissa ägare klagade på att midjeklämman var för tunn
 • Verkar vara lätt att spilla från för vissa ägare och tränare

OmNALCY Silikon-godisväska är en hygienisk metod för att ge godis till hunden. Oavsett hur mycket vi försöker har vissa hundgodisar en doft som man aldrig riktigt blir av med, men den här godisväskans diskmaskinssäkra silikon fullständigt eliminerar lukterna och gör väskan fräsch efter varje diskning.

Funktioner:

 • Tillverkad av livsmedelssäker och miljövänlig silikon
 • Kan diskas i diskmaskin
 • Fäste för midjeklämma
 • Magnetisk stängning
 • Enkel design utan extra fickor 
 • Har mått på 13 x 11 x 4 cm
 • Lätt vikt och enkel att bära

Alternativ: Kommer i 2-pack, en blå och en svart


3. Mest rymliga godisväskan: pecute XL godisväska

En rymlig godisväska som låter dig bära med dig massor av hundgodis, plus andra föremål.

Mest rymliga godisväskan: pecute XL godisväska

Fördelar

 • Ger mycket förvaringsutrymme
 • Dragband håller dina hundgodisar säkra
 • Stor öppning gör det lätt att snabbt komma åt hundgodiset
 • Har flera utrymmen för att förvara dina saker

Nackdelar

 • Vissa ägare (särskilt de som är lite kortare) fann att axelremmen sitter obekvämt

Ompecute XL godisväska har det utrymme du behöver för alla dina hunds favoritgodsaker. Denna mångsidiga väska kan fästas på ditt bälte via den medföljande klämman eller öglan, men kan också användas med en midjeklämma eller med en axelrem om man föredrar det.

Funktioner:

 • Midjefäste, midjeklämma och axelrem (valet är ditt!)
 • Dragsnöre för stängning
 • Flera olika rymliga fack, kan förvara vattenflaska, telefon, osv.
 • Djup väska med stor kapacitet rymmer även stora föremål (t.ex. en tennisboll)
 • Oxforod-tyg med vattentät PU-film med fodrad polyester-insida
 • Inkluderar hopfällbar skål, rulle med 15 bajspåsar, klicker
 • Hål för hörlurar-sladdar
 • 1 års garanti och 90-dagars 100% pengarna-tillbaka-garanti

Alternativ: Erbjuds i en storlek och endast i färgen grå


4. Bästa magnetiska godisväskan: Ruffwear Treat Pounch

En lättanvänd, vattentät godisväska som har en magnetisk stängning.

Bästa magnetiska godisväskan: Ruffwear Treat Pounch

Fördelar

 • Mycket hållbar (som de flesta produkterna från Ruffwear)
 • Behåller formen istället för att deformera sig som vissa väskor gör
 • Magnetisk stängning är säker men ändå lätt att öppna med en hand

Nackdelar

 • Begränsat förvaringsutrymme – rymmer till exempel inte en mobiltelefon
 • Endast en färg tillgänglig

Om: Ruffwear Treat Pounch är en liten godisväska som frigör dina händer och håller dig i rörelse med sin låga design som inte kommer i vägen. Den magnetiska stängningen håller hundgodisarna snyggt undangömda, och dess hörbara klickstängning hjälper till att förhindra oavsiktligt spill. 

Funktioner:

 • Alternativ för att fästa via midjerem eller midjeklämma
 • Magnetisk stängning
 • En liten ytterficka ingår
 • Kan justera väskans form
 • Lätt och kompakt
 • Vattentålig utsida och vattentät insida
 • Har mått på 15,5 x 13,5 x 12,5 cm
 • Ögla för att sätta fast en klicker eller andra tillbehör

Alternativ: Tillverkad i en storlek och en färg: Grå


5. Bästa godisväskan för att ta med saker: pecute Godisväska

En mångsidig godisväska med flera fickor som kan bäras på tre olika sätt.

Bästa godisväskan för att ta med saker: pecute Godisväska

Fördelar

 • Bekväm och lättanvänd design
 • Stor kapacitet
 • Bajspåsar, hopfällbar skål och klicker medföljer
 • Många förvaringsfickor är trevligt för ägare och tränare som bär mycket utrustning

Nackdelar

 • Inte säkert att man med god marginal får plats med större mobiltelefoner i facken

Om: En framstående i kategorin axelväska är pecute Godisväska, en hållbar väska gjord för mångsidig användning.

Den är utrustad med flera fack och kan rymma mer än bara hundgodis, så att du kan förvara din telefon, nycklar och mer i dess dragkedjeförsedda höljen eller nätfickor för handsfree-träning eller utforskning.

Funktioner:

 • Alternativ för att fästa på axeln, midjerem eller midjeklämma
 • Hölje med dragsnöre
 • 2 bonusfickor med blixtlås (tillräckligt stora för en smartphone)
 • Lättåtkomlig meshficka och dispenser för bajspåse
 • Medföljande karbinhake gör det enkelt att fästa tillbehör
 • Materialet är vattentätt och lätt att rengöra, exempelvis i tvättmaskin
 • Har mått på 20 x 7 x 20 cm
 • Hopfällbar skål, bajspåsar och klicker medföljer
 • 1 års garanti och 90-dagars 100% pengarna-tillbaka-garanti

Alternativ: Erbjuds i en storlek och endast i färgen svart


6. Mest diskreta godisväskan: Hurtta Bounty

En praktisk liten godisväska som passar bra för såväl hundtävlingar och utställningar som på hundpromenader.

Mest diskreta godisväskan: Hurtta Bounty

Fördelar

 • Kvalitet från Finland
 • Behändig stängningsmekanism
 • Löstagbar påse för förvaring av kladdigare godis
 • Reflexer för bättre synlighet

Nackdelar

 • Kostar ganska mycket i förhållande till vad man får

Om: Ibland vill man bara ha en godisväska som är enkel och lätt att använda för tillfälliga träningspass. Den eleganta profilen på Hurtta Bounty gör den till ett perfekt val i dessa situationer, och avsaknaden av komplicerade funktioner gör den till ett bekvämt tillbehör.

Den enkla stylingen är också bra att använda under hundutställningar eller agilityförsök, eftersom den inte drar åt sig all uppmärksamhet.

Funktioner:

 • Fästes enkelt runt midjan med ett snabblåsbälte
 • Elastiskt band för enkel stängning och öppning
 • En ficka med blixtlås på framsidan
 • Snygg design
 • Mått på 12.7 x 15.24 x 7.62 cm
 • Väger lite och är enkel att bära

Alternativ: Finns i en storlek och en färg: grå


7. Snyggaste godisväskan: Aplusdeal godisväska

En mångsidig godisväska som finns i två färger och kommer med en rem.

Snyggaste godisväskan: Aplusdeal godisväska

Fördelar

 • Fack med stor kapacitet rymmer massor av hundgodis
 • Attraktiv design tillgänglig i två olika färgalternativ för att matcha din stil
 • Ägare och tränare berömde passformen
 • En praktisk extraficka på framsidan

Nackdelar

 • Svårt att få plats med extra tillbehör i väskan

OmAplusdeal godisväska är ett mångsidigt val som kan bäras runt midjan via den medföljande klämman eller bältet. Det är ett gediget val för träning, och dess stil är väl lämpad för enhandsanvändning.

Funktioner:

 • Midjeklämma eller remfäste
 • Magnetisk stängning
 • En liten framficka med dragkedja
 • Tillverkad robust, maskintvättbart tyg
 • Minimalistisk design som matchar alla outfits
 • Har mått på 19.1 x 17.6 x 6.2 cm

Alternativ: Finns i en storlek och två färger: svart och röd


8. Bästa godisväskan med bälte: Metizo CandyBag

En stabil godisväska med 10 olika färgalternativ som har en magnetisk stängning för att hålla dina godsaker inneslutna.

Bästa godisväskan med bälte: Metizo CandyBag

Fördelar

 • Rymmer massor av hundgodis
 • Behåller formen när den är öppen — viks eller floppas inte som vissa andra
 • Finns i tio färger
 • Använd med det medföljande bältet eller ditt eget

Nackdelar

 • Magnetisk stängning är inte lika säker som vissa andra modeller
 • Lite skrymmande

Om: Metizo CandyBag håller dina hundgodisar säkra — så att du kan fokusera på det roliga, som att lära ut kommandon och berömma din hund. Designad för enkel och snabb användning, så att du kan ta fram hundgodis och värdesaker utan problem.

Funktioner:

 • Magnetisk stängning 
 • Volym på 500 ml
 • Fäst den i ditt eget bälte eller använd det som medföljer
 • Två sidfickor för förvaring av din klicker och andra träningstillbehör
 • Går att tvätta i maskin på 30 grader
 • 10 olika färger att välja mellan
 • Reflexband både på bältet och framtill av väskan

Alternativ: Finns i en storlek och 10 olika färger: röd, svart, blå, orange, rosa, lila, grön, olivgrön, turkos, gul


9. Bästa godisväskan i midjeväska-stil: GERIINEER Midjeväska

Denna godisväska har flera separata förvaringsfack och rymmer all din hundträningsutrustning.

Bästa godisväskan i midjeväska-stil: GERIINEER Midjeväska

Fördelar

 • Fantastisk kapacitet gör det lätt att bära med sig godsaker och allt annat du kan behöva 
 • Högkvalitativt, tjockt bälte håller väskan säker
 • Fack för vattenflaska

Nackdelar

 • Vissa ägare kanske inte gillar fanny pack-stilen
 • En ganska stor påse kan vara skrymmande för vissa
 • Kommer endast i svart

Om: GERIINEER Midjeväska har en säker passform i en midjeväska-design. Laddad med förvaringsfack är det ett gediget val för träningspass och promenader.

Funktioner:

 • Många rymliga sektioner för förvaring av hundgodis, vattenflaska och värdesaker
 • Finns i olika färgalternativ
 • Andningsbart tyg
 • Klarat testet för repbeständighet och vattenbeständighet i linje med högsta standarden
 • Lätt vikt och högkvalitativt nylonmaterial

Alternativ: Finns i en storlek och 5 olika färger: blå, lila, mörkgrön, orange, svart


10. Bästa godisväskan med dragsko: Kurgo Go Stuff It Godisväska

Denna godisväska stängs med dragsnöre och två fickor med dragkedjor för fullständig flexibilitet för hundgodis.

Bästa godisväskan med dragsko: Kurgo Go Stuff It Godisväska

Fördelar

 • Smidig väska som fungerar med en karbinhake eller ditt bälte
 • Design med hög kapacitet rymmer massor av hundgodisar
 • Tvättbar i maskin

Nackdelar

 • Vissa ägare klagade på att det var lätt att hundgodis ramlade ut när de böjde sig eller satt på huk
 • Dragsnörets placering (inuti väskan) är inte idealisk

Om: Kurgo Go Stuff It Godisväska förvarar på ett säkert sätt din hunds favoritgodis så att du kan lägga kraft på uppgiften – att fullända din hunds träning. Tillverkad av ett starkt, vävt tyg, är det lätt att rengöra väskan efter behov, och bristen på PVA- och BPC-material gör den också väldigt hundvänlig.

Funktioner:

 • Dragsnöre som stängningsmekanism
 • Kan fästas på dig via en karbinhake eller bältesklämma
 • Två fickor med dragkedja håller dina nycklar och andra små värdesaker säkra
 • 11,5 cm öppning på väskan för enkel åtkomst – inte längre famlande efter hundgodis
 • Reflekterande band för användning i mörkare miljöer

Alternativ: Finns i två färger: röd och blå


Hur du rengör din godisväska

Regelbunden rengöring är ett måste för att din godisväska ska se bra ut och lukta gott. Oavsett om du gör ditt egna hundgodis eller köper färdigt, så kommer godiset med tiden smutsa ned väskan. Du skulle bli förvånad över hur smutsiga de kan bli, och våta eller oljiga hundgodisar gör rengöring obligatoriskt för att undvika lukt och bakterietillväxt. 

Korrekt rengöringsprocedurer kommer att variera från en väska till en annan. Vissa kan lätt slängas i tvättmaskinen för problemfri rengöring, medan andra kan behöva handtvättas

Se bara till att rådgöra med skötseletiketten som följer med din godisväska för att undvika förvåningar, och var alltid försiktig om du är osäker. Om etiketten av någon anledning saknas är det klokt att bara handtvätta och hängtorka den.

Hemmagjord godisväska: Gör din egen godisväska

Även om det finns gott om kommersiella godisväskor att välja mellan, kan du också välja gör-det-själv-vägen och skapa en anpassad väska efter ditt tycke. Jämfört med andra hemmagjorda hundprodukter är det inte så svårt att göra din egen godisväska, men du bör ha jobbat med nål och tråd någon gång tidigare för att processen ska bli smidig.

Mät helt enkelt ut dina önskade mått (eller använd videons design) så att du enkelt kan klippa ut de tyger du väljer. 

Helst vill du ha ett tyg som är vattentätt, eller så måste du lägga till ett foder för att hålla det lätt att rengöra.

Sedan är det bara att skapa ett knapphål, sy sidorna, skapa ett fodral och trä en dragsko genom knapphålet, och vips så har du en hemmagjord godisväska. Du kan också byta ut dragsnöret mot kardborreband eller magnetisk stängning om det passar bättre för dina behov.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga