Bästa Cykelkorgen för Hundar 2024 – Stort test av Hundcykelkorgar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Har du bråttom? Läs om de 3 bästa cykelkorgarna här:

 • NUMMER 1: Trixie Cykelkorg Nätad för styre [Upp till 6 kg]. Enkel att ta av och på tack vare ett snabblås. Funkar även utmärkt som transportväska. Taket kan varieras, välj mellan nättak eller regnskydd.
 • NUMMER 2: Trixie Antracit Cykelkorg Hund [Upp till 5 kg]. Med medförande galler så kan du vara säker på att din hund åker säkert i korgen. Gallret kan tas bort om korgen ska användas för att transportera annat än ett djur. 
 • NUMMER 3: Aumüller Cykelkorg för styre [Upp till 12 kg]. I Aumüllers cykelkorg med handvävt europeiskt vide är din hund i goda händer. Den pålitliga och stabila monteringen på styret och den höga viktbelastningen gör den perfekt för en mängd olika hundar.

Hundcykelkorgar: Varför köpa en?

En hundcykelkorg låter dig ta din hund ut på vägen, oavsett terräng. Hundar älskar vinden i ansiktet lika mycket som du gör, så att ge din hund en egen hundcykelstol när du ska ut och cykla ger massor av svanssvängningar.

Fortsätt läsa för vår djupgående guide till cykelkorgar för hundar, eller kolla in vår snabbguide nedan!

Vilken typ av hundcykelkorg är bäst?

När du väljer hundkorgen som du vill köpa för din cykel, lägg märke till att det finns flera olika sorters korgar att välja mellan och olika funktioner du troligtvis vill överväga.

 • Möjlighet att spänna fast hunden. Vissa cykelkorgar har koppel eller seleutrustning som gör att du kan haka din hund i korgen för att förhindra att den hoppar ut.
 • Kupoler eller skyddande nät. Andra cykelkorgar använder kupoler eller andra slags tak i nätmaterial som kan stängas med blixtlås. Dessa används för att stoppa din hund från att hoppa ut från hundcykelkorgen.
 • Fickor. Om du har tänkt att ta med din hund på din cykel att vistas ute en dag, vill du troligen ta med koppel, godis och kanske ett par leksaker. Även om det är tillräckligt enkelt att sätta dessa saker i din egen ryggsäck, innehåller vissa cykelkorgar fickor för extra lagring, vilket kan vara en praktisk bonus.
 • Positionering. Vissa hundcykelkorgar är utformade för att sitta mot cykelns styre, medan andra är utformade för att sitta bakom din sittplats (på pakelhållaren). Vissa cykelkorgar kan till och med göra båda! Tänk på vilken positionering som är vettig för din hund och dens temperament. Det är verkligen lättare att hålla ett öga på din hund om den sitter vid styret, men styrets position är endast lämplig för mycket små hundar på grund av känsligheten för inbalans vid för höga vikter.
 • Fleranvändning. Vissa hundkorgar för cyklar är utformade för att även användas som bilbarnstolar, transportväskor eller som en hundsäng. Om du vill ha en allt-i-ett-korg, håll utkik efter produkter som belyser deras multifunktionella användning. Men om du ständigt tänker ta cykelkorgen på och av cykeln för att använda den som säng- eller bilhållare, se till att korgen också är lätt att demontera och montera snabbt för enkelhetens skull.

Vilka typer av hundar fungerar bäst i en hundcykelkorg?

Det kan tyckas uppenbart, men de flesta hundcykelkorgar kan bara hantera ganska små hundar, oftast mindre än 20 kg. Detta betyder dock inte att större hundar måste missa all cykelglädje!

För större raser är en hundcykelvagn en alternativ lösning där din hund kan dras bakom dig när du åker runt, eller ett cykelfäste där hunden kan springa bredvid dig när du cyklar.

Helst bör din hund också vara relativt lugn. En orolig eller neurotisk hund kommer inte att tycka om resan och kan istället försöka att hoppa ut.

Om du vill testa cykellivet med din valp, börja med att bara placera din hund i cykelhållaren och se hur de reagerar. Om de inte verkar vara för rädda, prova en slinga eller två runt uppfarten (medan du delar ut godis och beröm).

Var tålmodig med din hund och hjälp dem att njuta av deras första cykeltur! Med tillräckligt med uppmuntran kan du snart få en riktig vägkrigare på dina händer!

Recensioner av de Bästa Cykelkorgarna för Hund

Vi granskar de bästa hundcykelkorgarna för din hund så att han eller hon kan åka i stil och komfort, precis som du gör. Varje hundcykelkorg undersökes för säkerhet, komfort och funktion så att du kan göra ett välgrundat beslut när du väljer.

1. Trixie Cykelkorg Nätad för styre

Trixie Cykelkorg Nätad på styret

Trixie Cykelkorg är en helt fantastisk cykelkorg för hundar som är väl genomtänkt när det gäller både design och funktionalitet. Just denna cykelkorg fästs på styret, men Trixie har också denna modell ska kan fästas på pakethållaren. Båda varianterna går att stänga, men har ett bra ventilerande nättyg på ovansidan som gör att hunden får frisk luft och möjlighet att titta ut.

Dess simplicitet såväl som avancerade funktioner gör detta till vårt toppval för hundcykelkorgar. Med simplicitet menar vi att korgen är mycket enkel att använda och fästs på styret med hjälp av ett snabblås. Dess avancerade funktioner inkluderar att man kan även använda korgen som en vanlig transportväska eftersom den har ett handtag upptill. Du kan alltså åka på en cykeltur för att senare bära hunden i väskan om du vill kliva av cykeln – ett toppenval för alla hund- och cykelälskare!


2. Trixie Cykelkorg Antracit med Skyddsgaller för styre

Trixie Cykelkorg Antracit med Skyddsgaller för styre

Denna cykelkorg för hundar är också från Trixie men är en lite billigare variant. Trixie har kunnat tillverka en billigare typ av cykelkorg då den är aningen mindre än den nätade modellen och är tillverkad i pollyrattan samt galler i metall. Polyrattan är ett väldigt bra material för cykelkorgar så kvaliteten består även i denna cykelkorg. Den är därför väldigt hållbar och har också många bra och smidiga funktioner.

En funktion vi tyckte om när vi testade cykelkorgen var att det bland annat fanns en fästanordning i korgen som förhindrar att hunden kan hoppa ut ur den. Detta är en bra säkerhetsåtgärd som förhindrar olyckor. Trixie Cykelkorg Antracit har också en mjuk botten så att hunden säkert och komfortabelt kan följa med på dina cykelturer. Den är också superenkel att fästa i cykeln, vilket görs med ett snabblås, och är således helt klart en av de bästa cykelkorgarna för hundar på marknaden.


3. Aumüller cykelkorg med skyddsgaller

Aumüller Cykelkorg med Skyddsgaller för styre

Detta är en cykelkorg för hundar av mycket god kvalitet som är tillverkad i Tyskland av märket Aumüller. Denna korg är lätt att använda och fyller helt klart sin funktion samtidigt som den har en unik design. Cykelkorgen fästs enkelt på styret och har bra stabilitet och viktfördelning.

Det högkvalitativa materialet på korgen är också mycket bra. Den är tillverkad av högkvalitativt europeiskt vide som handflätas i Europa. Materialet är väl testat för att vara helt ofarligt för kontakt med människa och djur.

Cykelkorgen kan bära hundar upp till 12 kg, även om max 8 kg är det som rekommenderas för längsta livslängd på cykelkorgen. Den finns i två storlekar, en för normala hundar och en för större hundar. Det här har blivit en bästsäljare, och vi kan helt klart förstå varför!


4. Trixie Friends on Tour de Luxe cykelkorg

Trixie Friends on Tour de Luxe cykelkorg

Denna cykelkorg från Trixie är en otroligt bra cykelkorg för din hund som gör det möjligt att ta med din fyrbente partner överallt. Med hjälp av den stabila korgen kan den användas både som hundkorg på cykeln men också som transportbar axelväska. Dessutom är det en väldigt bekväm plats för din hund – sidoväggarna och botten är vadderade, allt för att ge så mycket komfort som möjligt till din hund.

Friends on Tour de Luxe är tillverkad av tålig nylon och har en hård ram som ger den väldigt bra stabilitet på styret. Den är enkel att montera och har få delar att sätta ihop och fästet är fastmonterat på styret så att du bara ta av och sätta på korgen friktionsfritt. Cykelkorgen har dessutom reflekterande sömmar runtom så att du lätt ska kunna hantera korgen även under Sveriges mörka perioder.

Det vi tycker att denna cykelkorg för hundar saknar är ett tak eller skydd för hunden under regniga dagar. När det regnar blir det svårt att skydda hunden och det finns inte heller något galler som kan förhindra hunden att hoppa ut. Dock så har korgen en annan metod för detta, ett särskilt säkerhetskoppel med en karbinhake som sätts fast i hundens halsband. Korgen har också bra förvaringsutrymmen i form av praktiska fickor som stängs med en enkel dragkedja eller magnetknapp som är placerade på sidorna och framsidan av korgen.


Hur tränar jag en hund att sitta i en cykelkorg?

Det tar ganska mycket tid och tålamod att träna en hund att kunna sitta i en cykelkorg, men när din hund behärskar det kan du njuta av otroligt sköna och mysiga cykelturer tillsammans.

De viktigaste sakerna för en framgångsrik åktur med din hund på cykeln är att bygga förtroende och säkerhet hos din hund. Att åka i en korg kan vara läskigt för en hund eftersom de i princip är uppe i luften och inte har någon kontroll över de själva.

När du har köpt en hundcykelkorg måste du:

 1. Introducera långsamt cykelkorgen för din hund genom att lägga den på marken och uppmuntra din hund inuti den med lite godis. När hen är inne ber du honom eller henne att sitta. Belöna med godis igen. Upprepa dessa steg tills hunden känner sig väldigt bekväm med att sitta i cykelkorgen.
 2. Fäst korgen på cykeln. Lyft korgen med din hund inuti. Belöna honom eller henne med godis. Om hunden är lugn och glad att vara i korgen, börja gå runt med din cykel så att hen kan vänja sig vid rörelsen.
 3. När din hund har slutfört de två föregående stegen kan du börja cykla väldigt långsamt och under korta perioder. Bygg upp längden på resorna och sedan hastigheten. Öka också svårigheten genom att åka, gå över farthinder, gå upp kuperade vägar och så vidare. Belöna din hund i slutet av varje cykeltur.

Vad ska man leta efter i en cykelkorg för hundar?

Säker design

Det viktigaste att tänka på när du väljer en hundcykelkorg är säkerhet. Korgen måste fixeras på din cykel på ett mycket säkert sätt. Det ska inte vara vacklande eller se ut som om det kommer att falla av. Korgen bör också vara tillräckligt hög för att din hund inte lätt kan hoppa ut och kanske ha en burkupol för extra säkerhet. Slutligen måste korgen kunna bära din hunds vikt. Om din hund är tyngre än den angivna vikten riskerar att du att hunden skadas allvarligt. Det är också viktigt att leta efter korgar med någon slags utrustning så att du kan låsa din hund inne i korgen, alternativt ha galler eller skyddsnät.

Komfort

Komfort är en annan sak du måste beakta i en hundcykelkorg. Alla hundar tycker inte att strukturen på en cykelkorg under sina tassar är trevlig. På vissa hundcykelkorgar är ytan där hunden står ojämn och hård vilket kan vara obehagligt om terrängen är lite ojämn. Vissa hundar gillar inte heller korgar med hål i sig. Dessa kommer vanligtvis som flätade hundkorgar. En hunds reaktion kan likna att gå över strandpromenader som har hål i sig. Hundar är obekväma med detta eftersom de tror att de kommer att falla igenom och inte har tillräckligt bra grepp. Leta därmed efter cykelkorgar med plyschkuddar eller mjuka fluffiga interiörer för din hund, som våra favoriter i testet ovan. Detta säkerställer maximal komfort.

Tak eller regnskydd

Du kommer att märka att vissa hundcykelkorgar har tak eller regnskydd. Om du ofta tänkt transportera din hund i vind, regn eller sol bör du leta efter en med detta. Det skyddar din hund från alla slags väderförhållanden. Det fungerar inte bara som ett regnskydd utan skyddar också din hund från solen. Om du funderar på den här funktionen, se till att locket är tillräckligt högt för att din hund ska kunna sitta bekvämt i korgen. Ett exempel på denna slags hundcykelkorg är vår testvinnare, Trixie Cykelkorg Nätad.

Fickor

Nu när korgutrymmet är upptaget för din hund finns det inget lagringsutrymme, så lyckligtvis har många korgar inkorporerat fickor. Det här är praktiskt om du cyklar till lokala butiker och behöver utrymme för att lägga några ifrån dig några matvaror eller så att du kan transportera din hunds leksaker, bollar eller annat smått och gott.

Passar många cyklar

Du ska leta efter en hundcykelkorg som passar många olika cykeltyper. Det här är bra om du exempelvis ska uppgradera din cykel i framtiden eller om flera personer använder en cykelkorg för hundar i din familj.

Flera användningsområden

Vissa främre hundkorgar är multifunktionella och kan fungera som en hundbältestol, hundsäng eller hundbärare. Om du letar efter så mycket värde i en cykelkorg som möjligt så föreslår jag en av dessa. Överväg dock den extra tid det tar att montera och ta isär en korg på och av din cykel varje gång du vill använda den för ett annat syfte.

Tips för cykling med din hund

Se till att också ha dessa säkerhetstips i åtanke när du cyklar med din hund framför eller bakom dig!

 • Gå inte över viktgränsen. Det kan vara frestande att försöka få din medelstora hund i en cykelkorg, men det är bäst att hålla sig till tillverkarens viktgräns för säkerhets skull.
 • Använd kopplet. Nästan alla hundcykelkorgar har ett inre tillbehör som gör att du kan koppla ihop korgen med din hunds sele. Detta förhindrar att din hund hoppar ut ur korgen och är ganska viktigt för att hålla din valp säker! Se till att du bara använder dessa säkerhetstillbehör på selen – om du klämmer fast de på hundens halsband och din hund försöker hoppa ut, kan det sluta med att hunden kväver sig själv!

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att välja rätt hundcykelkorg för din hund! Om du har några favoritrekommendationer som du vill dela med dig av, eller har egna erfarenheter av cykelkorgar för hundar, dela dina tankar i kommentarerna!

Letar du efter fler sätt att ta din hund med dig? Kolla in vår lista över de bästa hundvagnarna.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga