Bästa Bilbältet till Hunden 2024 – Stort Test av Bilbälten

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Kurgo Impact Bilsele

Ont om tid? Kurgo Impact Bilsele är testvinnaren 2024!

Krocktestad bilsele med livstidsgaranti, som har sitter bekvämt på hunden och lätt kan justeras.

Med tillkomsten av den moderna bilen har det blivit så mycket lättare att tillbringa helgen med vår bästa vän, hunden. Att skapa minnen med våra familjer tillsammans med våra fyrbenta håriga vänner har blivit ännu mer meningsfullt. Precis som vi måste säkerställa säkerheten för våra mänskliga passagerare är det också viktigt att garantera säkerheten för dessa fyrbenta varelser som vi nu anser vara viktiga medlemmar i vår moderna familj. Ett robust, lättanvänt och mycket slitstarkt bilbälte för hund kan därmed komma till nytta.

Liksom den mänskliga versionen hjälper ett hundsäkerhetsbälte till att göra resor säkrare för våra hundar. Dessutom hjälper detta till att minimera distraherad körning med våra husdjur. Det är inte ovanligt att hunden i sin spänning under en över rolig tid med familjen kommer att hoppa till det främre passagerarsätet, tassa eller slicka ditt ansikte, eller till och med locka dig att leka med den eller ge den sin favoritgodis. Om du låter detta fortsätta ökar risken för fordonsolyckor.

Ett bilbälte för hunden kommer att säkerställa bilsäkerhet tills du kommer till din avsedda destination. Sedan kan du leka med den hur mycket du vill. Att välja de bästa hundbältena för att hålla din hund och din familj säker under resan blir desto viktigare. Och för det har vi nu tagit fram de bästa bilbältena på marknaden idag.

De bästa hundbältena 2024

Bild Produkt Fördelar Pris
backpac Kurgo Impact Bilsele
(BÄST I TEST)
– Premiummärke
– Krocktestad
– Bekväm och lättjusterad
– Väldigt hög kvalitet
– Livstidsgaranti
Se pris
backpac MiM All Safe Bilsele
(BÄST SÄKERHET)
– Krocktestad av flera institutioner
– Pålitlig tillverkare inom transportsäkerhet
– Tydlig stabilitet i selen
– Svensktillverkad
Se pris
cordlessblower Trixie Bilbälte/sele Dog Protect
(BILLIGAST)
– Väldigt billig
– Universal passform
– Enkel att koppla i och ur
Se pris
cordlessblower Gvolatee Bilbaksäte
(BÄSTA SPECIAL)
– Ger hunden mer rörelsefrihet
– Hunden kan stå eller sitta och få utsikt
– Motverkar smuts och päls i baksätet
Se pris

1. Kurgo Impact Bilsele

Kurgo Impact Bilsele - Bästa Bilbältet för hunden!

Eftersom Kurgo är känt för sina högkvalitativa produkter förtjänade det sin plats bland de bästa bilselarna för hund. Faktum är att det är den bästa bilselen på marknaden idag enligt oss.

Även om Kurgo Impact Bilsele är på ”den dyrare” (någon hundring mer än andra val) sidan behöver du inte oroa dig för storlekspriser, eftersom det är detsamma för alla fyra. De erbjuder också livstidsgaranti.

Vad som gör denna Kurgo-hundsele speciell är att den är perfekt för alla bilar. Selen minskar den framåtriktade rörelsen avsevärt vid en kollision och minskar därmed den potentiella skadan för din hund. 

Den har krocktestats för hundar upp till 58 kg, vilket försäkrar dig om att det är tillräckligt säkert för din hund. Tyvärr är selen inte lämplig för större hundar.

Men den här selen är inte bara den bästa hundsäkerhetsselen för bilturer; den är perfekt byggd för allmän komfort. Den är helt justerbar och vadderad för extra komfort och minskar skav, vilket gör den perfekt för längre resor.

Men jämfört med andra typer av hundsele är det kanske inte perfekt för vardagliga promenader. Recensioner anger att vissa hundar snabbt kan komma ur selen om de vill, vilket ökar risken att hunden kan fly.

Selen var utformad för att hålla hundarna säkra vid plötsliga stopp eller rörelser och för att hålla dem på plats för att minska kördistraktion. En produkt av kundernas efterfrågan, så blev den ergonomiskt utformad för att göra hundarna bekvämare för långa vägresor.

 • 3 storlekar
 • Flera justeringspunkter
 • Krocktestad
 • Bra passform
 • Bekvämare för hunden i bilen
Kurgo Impact Bilsele - Bäst i Test!

För att säkerställa att du använder det här bilbältet på ett säkert sätt, bör du först få rätt passform. Se också till att du lägger den på hunden korrekt och hakar fast den på säkerhetsbältet korrekt. De skriftliga instruktionerna kan vara svåra att följa, så följ instruktionerna genom länken nedan för att veta hur du gör på rätt sätt.

Med möjligheten till många olika storlekar, flera justeringspunkter, krocktestad för att garantera maximal säkerhet samt livstidsgaranti är detta det bästa bilbältet för hunden på marknaden idag.


2. MiM All Safe Bilsele

MiM All Safe Bilsele

MiM All Safe från den svenska producenten Mimsafe är en krocktestad bilsele som ger både dig, din hund och din omgivning trygghet och säkerhet. Detta bilbälte är svensktillverkat och alltså helt godkänd för bruk i Sverige. Med detta sagt är den krocktestad och har fått godkänt för säker transport av hundar av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Som pricket över i:et är detta bilbälte också krocktestat och godkänd av ISO, vilket visar på en hög standard internationellt. 

MiM All Safe Bilsele i bilen

Med tanke på de omfattande testerna och bra resultaten från dem, så går detta bilbälte verkligen att lita på. Det är faktiskt den mest vältestade selen som vi provat i vårt test. Selen sätts enkelt på hunden och fästes sedan i den vanliga säkerhetsbältet, vilket innebär att den kan användas i alla bilar, oavsett märke eller modell. Bilbältet är en Y-sele förstärkt vaddering och slitstarkt skumgummi över bringan vilket minskar skav och obehag för hunden. Den kan också med fördel även användas som promenad- och spårsele. MiM är även känd för annan säkerhetsutrustningen för hundar, som till exempel den väldigt populära hundburen MiM Variocage.

Med detta sagt är detta bilbälte ett riktigt bra val för dig som är ute efter maximal säkerhet till ett attraktivt pris. Du får ett krocktestat bilbälte från en känd svensk tillverkare inom transportsäkerhet för hundar som gör att hunden förblir säker i bilen oavsett vad som händer. Helt klart en utmanare i testet!


3. Trixie Bilbälte/sele Dog Protect

Trixie Bilbälte/sele Dog Protect

Bilsele Dog Protect är ett riktigt bra bilbälte för hunden om du vill ha ett billigt bilbälte som även ger ett bra skydd. Det här är ett säkerhetssele av robust och mjuk nylon som skyddar bra mot incidenter. Tack vare att des ögla som fäster selen till bilbältet är universalt utformad så passar den alla bälten och bilar. Den är väldigt smidig att trä på hunden och koppla in i bilen. Detta bilbälte är dock inte krocktestat vilket gör att säkerheten inte är lika pålitlig som ovannämnda bilbälten, men det är samtidigt en annan prisklass att ta hänsyn till.

Hund med Trixie Bilbälte i bilen

Produkten är tillverkad av företaget Trixie som är ett tyskt märke som har ett väldigt stort sortiment av produkter för alla typer av sällskapsdjur, men med fokus mot hundar. Alla produkter håller hög kvalitet och man får verkligen mycket för pengarna. De har exempelvis gjort bra hundkojor som är populära i hela världen.

Med det sagt är detta ett bra budgetval som har det mesta: vadderad och bekväm bröstplatta, enkel fastspänning med klickspänne baktill och reflexer runtom. Bältet passar också användas vid promenad, och då fästs kopplet upptill. Den stora nackdelen här är att selen inte är krocktestad, men den har klart designats för att vara stötdämpande och ger därför ett bra skydd oavsett.


4. Gvolatee Bilbaksäte för hunden

Om du inte vill ha ett vanligt bilbälte så är det detta bilbälte du bör köpa. Detta är en relativt ny form av bilbälte som blivit mycket omtyckt av hundägare under senare tid. Detta är ett bilbakssäte som är tillverkad av Gvolatee och som gör att din hund sitter lugn och trygg i baksätet medan du kör.

Detta bilbälte passar perfekt för alla hundar som inte är bra framsätes passagerare. Detta hundsäte kan fällas ihop helt så att du alltid kan förvara det i bilen. Det tar bara några minuter att fästa sätet i bilen och det skyddar utmärkt baksätet mot både smuts och päls. Bilbältet kan spännas fast i hundens sele för att se till att din hund är säker genom hela resan. Din hund kan då välja mellan att sitta eller stå för att njuta av utsikten. Hunden kan även ta en liten tupplur som håller den glad och du kan koncentrera dig på att köra. Låter inte det helt fantastiskt?

Med detta sagt är detta ett slags bilbälte som har många fördelar både för dig och din hund. Hunden känner sig trygg och det blir inte heller smutsigt i baksätet. Som om inte det vore nog så är detta säkerhetsbälte väldigt prisvärt och omtyckt av väldigt många hundägare. Läs mer genom att trycka på knappen nedan, vi tror att du kommer gilla den!


Köpguide för bästa bilbältet för hunden

Att välja rätt hundbälte bör vara ganska enkelt, men många väljer faktiskt fel. Många väljer nästan vilken sele som helst eftersom de praktiskt taget ser likadana ut. Ja, nästan. Saken är att det finns många saker som du måste tänka på när du köper produkter som dessa. Först och främst kommer det att vara frågan om det verkligen är säkrare att sätta din hund med ett bilbälte än att placera den i en hundbur eller något liknande istället. Det här är bara en av flera frågor som vi kommer att försöka svara på i den här omfattande köphandboken som vi har förberett för dig.

Är bilbälten säkra för hundar?

Det finns verkligen en stor fråga om säkerheten för dessa produkter. Det har rapporterats om tillfällen där hunden skadades allvarligt efter en bilkrasch trots att den hade bilbälte. Låt oss försöka undersöka hur ett hundbilbälte ser ut eftersom dess säkerhet är direkt relaterad till dess design.

Ett hundbälte är ungefär detsamma som bilens säkerhetsbälte förutom att den ena änden ansluts till ditt husdjurs sele och den andra är utrustad med ett metallspänne som passar in i spännet på bilbältet. Vissa konstruktioner kräver att bilens bilbälte skjuts genom säkerhetsbältet. Tjockleken är kortare än ett koppel för att hålla din hund stabil och på plats medan bilen rör sig. Problemet är att vid en bilkrasch kommer bindningen att stoppa din hunds kropp framåt. Om hundselen inte är helt vadderad, finns det en chans att den plötsliga accelerations-retardationen kan leda till inre skador.

Låt oss försöka jämföra detta med två andra hundsäkerhetssystem som används i fordon: hundgrindar och hundburar.

En hundgrind används vanligtvis i vagnar och stadsjeepar, vilket ger en barriär mellan fordonets bakre fack och dess passagerarhytt. Hunden har hela utrymmet i det bakre facket för sig själv. De är inte bundna eftersom de redan är något i en ”bur”. Tyvärr, i händelse av en bilkrasch, kan den plötsliga ökningen av momentum kasta hunden hela vägen fram till fordonet och smacka direkt in i hundgrinden. Detta kan också leda till skador. Även i plötsliga stopp utan att orsaka en fordonskrasch kan hunden fortfarande kastas från fötterna och mot dörrarna.

Å andra sidan minskar en hundbur väsentligen det utrymme som hundar kommer att kunna röra sig på. De flesta bilburar idag är gjorda av hårdplast vilket är mycket bättre än metallburar. Huvudfrågan är att om buren inte är bunden eller säkrad på fordonet kan den kastas i vilken riktning som helst vid en bilkrasch. Vad som är värre är att hunden kan drabbas av skador genom att träffa buren inre väggar. Eftersom utrymmet är mindre bör åtminstone skadorna vara mindre i omfattning jämfört med de skador som kommer med hundgrindar. Även om buren är bunden kan hunden fortfarande träffa burens insida vid plötslig retardation.

Så bland dessa tre metoder för att säkra en hund under resan är användningen av ett bilbälte för hundar det säkraste eftersom det säkrar din hund på sin plats och ger större stabilitet för ditt husdjur medan fordonet rör sig. Observera att i alla tre säkerhetssystem för hundar är risken för skador alltid närvarande vid en kollision eller en olycka.

Hur använder man ett hundbälte?

Beroende på vilken typ av hundbälte du köper är det ganska enkelt att använda dessa säkerhetsutrustningar för hundar. Det bör dock förstås nämnas att du under inga omständigheter ska ansluta sådana system till din hunds halsband. Den ska endast fästas på en vadderad kroppssele för hundar.

Ett hundbälte är mer som en mycket kort koppel som du fäster eller ansluter till din bils befintliga bilsäte. Om det kommer med ett lås, se till att storleken passar spännet på bilbältet. Du måste först fästa spännet på spännet. De flesta bältena är helt justerbara. Du kanske vill förlänga bältet först innan du ansluter klippet till din sele. Justera därefter bältet till önskad längd.

Om hundbältet inte har ett lås som kan spännas, kommer det vanligtvis med en ögla som du behöver för att sätta in bilens säkerhetsbälte inklusive axelremmen igenom. Du spänner sedan bilens bilbälte som vanligt. Justera sedan tjocklekens längd därefter.

Vad du ska leta efter i ett bilbälte för hunden

Innan du börjar leta efter bästa möjliga säkerhetsbältet eller selen till din hund, låt oss först försöka förstå den rättsliga grunden för att använda sådana typer av begränsningar.

Numera finns det en reglering som tar avstamp i Jordbruksverkets föreskrifter och råd om transport av levande djur. Den innebär att du inte får ha hunden lös i bilen – den måste sitta i en transportbur, bakom ett kraftigt lastgaller eller i en sele ansluten till ett särskilt anpassat säkerhetsbälte. Om polisen stoppar dig med en lös hund i bilen riskerar du böter på 1 500 kronor. Men tänk på att det inte bara är risken för böter som gör att du ska vara noga med säkerheten för din hund.

Det är därför viktigt att vara medveten om att det är viktigt med ett bra skydd i bilen för din hund så att du kan vägledas därefter om vilken typ av hundbälte du måste köpa. Med det sagt, låt oss nu titta på de saker du kanske ska fokusera på när du köper ett hundbälte.

Krocktestade

Detta är kanske den enskilt viktigaste faktorn som du måste leta efter i ett bilbälte för hunden. Det finns många produkter på marknaden som inte är något annat än ett kort koppel med ett klämma i ena änden som du använder för att fästa i hundens sele och ett metallspänne i andra änden som passar in i spåret på din bil säkerhetsbältesspänne. Det är väldigt enkelt att göra ett sådant grepp. Praktiskt taget alla som förstår de grundläggande elementen i designen kan göra det. Du kan till och med skapa en själv om du vill.

Men endast de tillverkare som testar sina produkter noggrant förtjänar din uppmärksamhet. Många av de produkter som finns tillgängliga idag hindrar bara din hund från att störa din körning. På något sätt hjälper de till att rädda din hund i händelse av en bilkrasch. Observera att bilbältet för hund kan påverka överlevnaden, men inte nödvändigtvis bara för din hund. Som sådan är det absolut nödvändigt att du läser det finstilta av dessa produkter för att se till att de båda är krocktestade. Detta ska få dig att må bra om ditt val.

Hållbar konstruktion

Säkerhetsselen är konstruerad. Tyvärr garanterar högkvalitativa material inte alltid en utmärkt produkt. Du måste också notera hur dessa material används eller smälts samman i designen. Sömmen av selen eller säkerhetsbältet ska ge dig sinnesfrid om dess hållbarhet och styrka.

Säker hundsele att använda till promenader

Tanken att säkra din hund under resan är så enkelt att du enkelt kan ta din hund var som helst. Detta innebär att hundens säkerhetssele också bör möjliggöra att den kan användas som en vandringssele. Det skulle helt enkelt vara slöseri med ansträngning och tid om du har en annan sele för bilen och för att gå eller promenera. Även om detta faktiskt är möjligt, betonar det din hund och lägger onödigt tryck på dig också. Kom ihåg att när du väl har nått din destination kommer din hund redan att vilja gå. Föreställ dig frustrationen när du fortfarande måste ta bort din hund från bilselen och sätta den i en annan sele – det är verkligen ett onödigt moment.

Mångsidighet

Detta går faktiskt hand i hand med mångsidigheten hos bilsäkerhetsselen som en gångsele. Om du kan fästa en regnrock eller till och med ett ytterplagg på selen, skulle det verkligen vara fantastiskt.

Enkel användning

Eftersom vi i huvudsak pratar om att sätta ett bilbälte genom en säkerhetssele för hundar på din hund varje gång du tar den för en biltur, kanske du också vill se till att den är ganska lätt att ta på. Men om du inte har något emot att komplicera applikationen kan du i alla fall bortse från denna parameter helt och hållet.

Att vänja din hund med ett bilbälte

De flesta hundar är inte riktigt bekväma med användningen av hundbälten eftersom detta begränsar deras rörelsefrihet. Men som alla hundar behöver det träning och mycket tålamod för att vänja din hund till ett säkerhetsbälte.

Om din hund redan är utbildad för att gå i koppel med en vanlig hundsele, bör inlärningsprocessen gå mycket snabbare. Nyckeln är dock att först introducera idén om säkerhetsbältet till din hund. Återigen är detta för att se till att din hund kommer att lära sig att acceptera säkerhetsselen som vanligt varje gång den kommer in i ditt fordon. Du kanske vill sätta din hund inuti din bil med hundens säkerhetssele ordentligt fastsatt på bilens säkerhetsbälte. Du behöver inte ansluta detta till din hund ännu och du behöver inte ens köra din bil. Tillbringa bara några minuter varje dag med din hund inne i bilen och bilbältet ligger bara på bilsätet. Detta hjälper till att lära din hund att acceptera bilbältet.

När din hund inte längre ägnar alltför mycket uppmärksamhet åt denna säkerhetsutrustning kan du börja fästa den på din hunds sele. Gör det utan att köra din bil. Detta är bara för att bekanta din hund med känslan av selen på kroppen bundet till ditt bilbälte. När din hund redan är avslappnad och har vant sig vid att vara ”bunden” i bilbältet kan du starta bilens motor.

Långsamt men säkert tar du din hund på en kort bilresa runt området. Kör långsamt så att din hund inte skadar sig genom att snurra runt i säkerhetsselen.

Leta efter ledtrådar från din hund. Om den redan kan hålla sin plats i din bil med säkerhetsselen på kan du öka hastigheten och sträckan för dina provkörningar. Det ska inte ta lång tid innan din hund redan förstår att den behöver bära bilbältet varje gång din hund hoppar in i din bil och du tar den för en åktur.

Relaterat inlägg: Bästa hundburen till bilen

Tips för att resa med hundar

Att resa med din hund, din bästa vän, kan vara väldigt roligt. Men om det inte är helt förberett för det kan resa vara en surrealistisk mardröm. Här är några tips för att se till att dina resor med din hund är problemfria.

 • Se till att hålla din hund i toppform. Att resa kan sätta mycket stress på hunden. Detta kan förstärkas ytterligare om ditt husdjur helt enkelt inte har utmärkt fysisk hälsa.
 • Använd lämpligt fordonssäkerhetssystem för hundar. Du har tre val: grindar, hundburar eller bilbälten för hund med lämplig sele. Välj alltid en krocktestad produkt.
 • Glöm inte att ta med lämplig dokumentation för din hund inklusive dess identifieringspapper, vaccinationsregister och medicinska eller veterinära register. Du kanske vill överväga att microchippa ditt husdjur.
 • Om du reser med bil, se till att inte mata din hund innan du åker. Detta hjälper till att undvika rörelse eller åksjuka. Dessutom kanske du vill ge den tillgång till mycket vatten på vägen. Planera också planerade stopp för att ge din hund möjlighet att ta hand om sig själv och sträcka ut sig.
 • Om du reser i ett flygplan, se till att du förstår flygbolagets krav på att ta med ditt husdjur. Flygbolag kommer att kräva att din hund bärs i en lämplig bur. Så se till att du först kontrollerar dessa riktlinjer.
 • Om du ska bo på ett hotell eller annat boende, se till att ta reda på i förväg deras policy angående husdjur. Vissa boenden tillåter gästerna att ta med sig sina husdjur. Om ditt husdjur får stanna, se till att du förstår reglerna relaterade till att ha ett husdjur på ett hotell eller liknande boende.

Bilbälten för hundar hjälper till att skapa en mer stabil plattform för din hund att njuta av att resa med dig. Även om dessa system inte helt kan förhindra skador från bilkrascher, kan de ändå hjälpa till att minimera svårighetsgraden och omfattningen av sådana skador.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga