Bästa Bärsele för Hund 2024 – Stort Test av Hundväskor

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Små hundar är tilltalande delvis eftersom de kan följa med dig platser som större hundar inte kan.

Du kan inte mycket väl ta med dig din Grand danois till den lokala loppmarknaden, men Chihuahuas, Yorkshireterriers och andra hundar i små storlekar välkomnas ofta till dessa och andra platser.

Men din lilla hunds ben kommer att bli trötta om du tvingar honom att gå väldigt länge, och han kan till och med bli trampad på eller sparkad när han försöker gå i trånga områden. Och även om du kan bära honom, kommer han att tröttna på det väldigt snabbt.

Det finns en bra lösning för dessa situationer: bärselar! De är något av en korsning mellan en Babybjörn och en handväska, och de består av en rem och en ficka. Remmen går över din axel och din fyrfotare sitter i fickan.

Nedan kommer vi att diskutera några av de viktigaste sakerna att leta efter i en bärsele, men också rekommendera fem av de bästa alternativen på marknaden.

Vi kommer också att prata om några grundläggande säkerhetsriktlinjer att tänka på när du bär runt din hund och ger några skötseltips för att säkerställa att din bärsele håller så länge som möjligt.

Bästa bärselen för hundar 2024: Snabbval

Se våra toppval här, eller fortsätt läsa för fullständig information!

Bild Produkt  
backpac pecute Bärsele Hund
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris
backpac Trixie Junior Bärväska Se billigaste pris
cordlessblower SlowTon Bärväska hund Se billigaste pris
cordlessblower AGPTEK Bärsele
(HÖGST BELASTNING)
Se billigaste pris
cordlessblower Nasjac Bärsele Hund Se billigaste pris

Saker att titta efter när du väljer en bärsele

Bärselar för husdjur är ganska enkla produkter, så de tillverkas av ett stort antal tillverkare.

Det finns dock ett antal skillnader mellan bra bärselar och inte så bra bärselar. Några av de viktigaste sakerna att leta efter när du väljer en bärsele inkluderar:

Bekväma material

Om du vill att din hund ska åka runt under längre perioder behöver du en bärsele gjord av bekväma material. Bomull och fleece är två av de mest populära och bekväma valen, men ibland används polyester vilket även det ger tillräcklig komfort.

Halsbandslås

Halsbandslås är små metall- eller plastklämmor som är utformade för att hålla din hund säkert fäst vid bärselen. På så sätt kan din hund inte springa iväg om den hoppar ur väskan. Du vill inte lita på dessa klipp för att hålla din hund innesluten; de ska endast användas som en nödlösning. Istället vill du se till att din hund är bekväm att transporteras i selen och att du kan lita på att den stannar i den.

Observera att även om dessa vanligtvis kallas ”halsbandslås”, bör du försöka använda dem tillsammans med selar, snarare än halsband. Detta kommer att förhindra att din hund drabbas av nackskador om den mot förmodan skulle vilja ta sig ur.

Dragkedjor eller andra förslutningar

Även om du fortfarande vill välja en bärsele som har ett halsbandslås, ger selar med stängande topp ytterligare ett sätt att hålla din hund innesluten. Vanligtvis används dragkedjor för att hålla väskan stängd, men vissa bärselar har kardborreband, knappar eller tryckknappar istället.

Med dessa typer av bärselar kan du låta din hund sticka ut huvudet ur väskan innan du drar igen dragkedjan. På så sätt kommer han att kunna se vad som händer, utan att lätt kunna hoppa ut.

Undvik bara blixtlåsförslutningar för långhåriga hundar, eftersom deras päls lätt kan fastna i dragkedjor – vilket inte alls är kul!

Justerbara remmar

Några få högkvalitativa bärselar saknar justerbara remmar, men de flesta av de bästa modellerna inkluderar dem så att du kan uppnå bästa möjliga passform. Vissa justerbara remmar har spännen för att hjälpa till att samla eller frigöra överflödig längd, men andra använder metallringar för att åstadkomma samma sak.

Om du inte är av genomsnittlig längd och vikt, måste du se till att justerbara remmar finns.

Avtagbara komfortkuddar

För att ge bästa möjliga komfort installerar vissa tillverkare tjocka kuddar i botten av väskan. Detta ger din hund en lite bekvämare plats att vila på, och det hjälper till att skydda botten av bärselen från din hunds klor.

De fem bästa bärselarna för hund 2024

Du kan inte gå fel med någon av följande fem bärselar men se till att välja den som passar dina behov bäst.

Observera att de flesta bärselar är gjorda för mycket små hundar, som väger mellan 2 och 7 kg. Om din hund är större än det, vill du antagligen leta efter en hundryggsäck.

1. pecute Bärsele Hund – Bäst i Test!

Om: pecute bärsele för hund är en unik ultrakompakt bärare som kan vikas bort som är perfekt både under sommaren och vintern. Det har snabbt blivit en bästsäljare bland bärselar för husdjur tack vare sin mycket smarta och omtyckta design.

pecute Bärsele Hund - Bäst i Test!

Egenskaper: pecute bärsele har allt vi kan önska när det gäller bärsele för hund. Den har en genomtänkt design, tillräckligt med utrymme samt är vänlig för plånboken.

Utisdan av bärselen är tillverkat av 600D oxfordmaterial, vilket är slitstarkt och repsäkert. Den har även ett speciellt material inuti bärselen, i form av anpassat speciellt komposit-frostat PU-material som effektivt hanterar repor från hunden. Under detta finns den en mjuk svamp, som är fuktsäker och antibakteriell, vilket minskar tillväxten av bakterier! Förutom det så är den maskintvättbar, vilket gör den lätt att rengöra och skyddar hundens hälsa.

Axelremmen är samtidigt riktigt bekväm. Den har ett justeringsspänne vilket gör att du enkelt kan justera till den längd som passar dig. På så sätt är den inte bara lämplig för hundtransport, utan även för shoppingturer och dylik. Den maximala belastningen är dock 5 kg, vilket kan vara en begränsning om du har större hundar.

En lite speciell egenskap med denna bärsele är att den har ett stort område med andningsbart nät och justerbar dragöppning, som är riktigt uppskattat av hunden. Detta ger hunden en möjlighet till att titta ut, utan att kunna slita sig loss och ramla ut. För extra säkerhet har den även ett justerbart säkerhetsbälte, vilket man kan klämma fast det på hundens halsband eller sele. Medan du garanterar säkerhet kan ditt husdjur alltså ta del av upplevelsen längs vägen!

Kudden i väskan är en så kallad 2 i 1-variant. Ena sidan är gjord av mjukt och bekvämt plyschtyg, medan den andra sidan är gjord av svalt och uppfriskande PU-läder. Detta gör den perfekt för året-runt-användning, eftersom du kan anpassa den till både vinter och sommar! Den kan också tas bort för att rengöra.

Kundtjänsten är även mycket trevliga och om man har några frågor eller konstigheter så är de mycket hjälpsamma.

FÖRDELAR: Hundägare älskar denna bärsele och många uppskattar särskilt den lilla löstagbara bottenkudden. De gillar också att den har fickor på olika ställen som är mycket praktiskt belagda. Många ägare tyckte även att den justerbara axelremmen var riktigt bekväm och de kunde ha på sig den i många timmar i sträck utan obehag.

NACKDELAR: Det fanns inte mycket att klaga på när det gäller denna bärsele, förutom ett fåtal ägare som hade svårt att få den att passa deras hund.


2. Trixie Junior Bärväska

Om: Denna bärsele är ett riktigt bra val från det välkända märket Trixie. Med hjälp av sitt mjuka och härliga tyg så är den bekväm för både hunden och hundägaren.

Trixie Junior Bärväska

Egenskaper: Trixie Junior bärsele är gjord av bomull och polyester för din hunds komfort, och den har en relativt bred rem, vilket gör det enkelt att stödja din hunds vikt.

Den är avsedd för hundar som väger upp till 5 kg, så den passar framförallt mindre hundar eller valpar som vill vara med på dina äventyr. Med sitt broderade ”Welcome”-meddelande så är det en riktigt mysig bärsele som liknar känslan av att gå och bära på en liten bebis!

Trixie Junior bärsele kommer bara i en storlek, och den finns bara i en färg. Utsidan är ljusgrå och insidan har ett mintfärgat tyg som passar för alla hundraser, vilket gör det lätt att matcha. Ett justerbart litet koppel medföljer också för ditt husdjurs säkerhet.

FÖRDELAR: Enligt de flesta av ägarna som provade Trixie Junior bärsele är den väldigt bekväm för både ägare och husdjur – flera rapporterade till och med att deras hund somnade kort efter att ha krupit ner i väskan. Några ägare berömde också den gulliga designen, som passade perfekt till deras mindre hund.

NACKDELAR: Några ägare hade velat att den fanns i olika färger och storlekar, så att de kunde matcha den ännu bättre till deras övriga kläder och till deras längd.


3. SlowTon Bärväska hund

Om: SlowTon bärsele för hund är en bärväska som finns i otroliga många färger och kulörer. Den är också mycket robust och har många praktiska funktioner som underlättar äventyren.

SlowTon Bärväska hund

Egenskaper: Bärselen är av riktigt hög kvalitet och har ett vattentätt material vilket gör att den klarar mångsidig användning. Själva axelremmen är mycket komfortabel och är tillverkat av tjock svampaktigt material, vilket minimerar belastningen på axeln. Den går även att justera från 45 cm till 90 cm och kan anpassas rejält beroende på vem som använder den.

SlowTon bärsele innehåller en justerbar säkerhetskrok som är ansluten till ditt husdjurs halsband och två knappar längst fram på väskan, vilket förhindrar att ditt husdjur råkar falla ut. Bärselen är tillverkad av mjuk, ventilerande bomull. Detta ger din hund en bekväm och vänlig plats att sitta på.

Den är också lämplig för hundar som väger maximalt 12 kg, vilket är mycket jämfört med andra bärselar vi har testat. Vi gillar också att den har en väldigt praktisk ficka som kan stängas, där man kan förvara tillbehör man vill ha med sig. Som pricken över i:et finns den tillgänglig i hela 11 olika färger – vilket gör det enkelt att hitta just din favorit!

FÖRDELAR: Många ägare är otroligt nöjda med denna bärsele och tycker att den breda axelremmen är väldigt bekväm. En del ägare rapporterar också att deras hund har somnat i bärselen tack vare dess komfortabilitet. Den smarta fickan verkar också uppskattas som ett förvaringsfack för exempelvis bajspåsar och hundgodis.

NACKDELAR: Ett fåtal ägare ansåg att den kunde bli obekväm att bära under längre tid.


4. AGPTEK Bärsele – Högst belastning

Om: AGPTEK Bärsele har riktigt hög kvalitet och tål väldigt hög belastning. Den kommer med nästan alla funktioner som ägare vill ha, inklusive en justerbar axelrem som gör att ägare av alla storlekar kan använda den.

AGPTEK Bärsele - Högst belastning

Egenskaper: AGPTEK Bärsele är en otroligt attraktiv bärsele som både har ett snyggt utseende och är oerhört praktisk. Dess ingenjörskonst gör att den klarar av hundar upp till 15 kg, vilket är mer än någon annan bärsele vi har testat. Det gör den lämpad för hundar som väger 10 kg, 5 kg, 7 kg eller andra vanliga vikter enda upp till 15 kg!

Den är utrustad med en säkerhetsrem i bärselen för att hålla din hund säker, och en rymlig ficka för att förvara dina nycklar, mobiltelefon eller plånbok. Tyget på de olika delarna av bärselen är bomull, plast och oxfordtyg – vilka alla fyller en utmärkt funktion för att göra den så hållbar som möjligt.

AGPTEK Bärsele finns i bara i en färg och det är grå. Denna färg är neutral och smälter in bra i alla miljöer. Den finns bara i en storlek. Bärselen är därtill enkel att tvätta och torkar även snabbt. Vi gillar också att den har ett snabbspänne vilket gör den enkel att ta av sig om något extraordinärt skulle inträffa.

FÖRDELAR: De flesta ägare tyckte att AGPTEK Bärsele var mycket bekväm, liksom deras hundar. Ägarna älskade att den kunde hantera även hundar som vägde lite mer, vilket gav frihet att ta med även vuxna och äldre hundar på utflykter i selen. Flera ägare berömde även de justerbara remmarna och rapporterade att det var väldigt lätt att få en bra passform.

NACKDELAR: Det fanns inte många klagomål på AGPTEK Bärsele förutom några få sällsynta och mindre storleksbekymmer.


5. Nasjac Bärsele Hund

Om: Nasjac Bärsele är en snygg och bekväm husdjurssele som hjälper dig att bära din hund vart du än går, samtidigt som den ser modern ut under tiden.

Nasjac Bärsele Hund

Egenskaper: Nasjac Bärsele är en högkvalitativ bärsele som är perfekt för att transportera hunden i. Den har breda remmar med bra stoppning, och remmen kan också justeras efter din längd med ett enkelt spänne från 45 cm till 90 cm vilket ger dig goda möjligheter till anpassning efter bärarens kropp. Man kan till och med justera bredden efter husdjur i olika storlekar för att se till att den inte är för tight.

Bärselen är framförallt lämpad för små hundar som är mindre än 4 kg, eftersom belastningen annars kan bli för hög för axlarna. Ett stort plus är att den har en vadderad design med platt botten, vilket gör den riktigt bekväm även för din hund. Bärselen är tillverkad av mjukt andningsbart bomull samt nylon, vilket ger din hund en bekväm och vänlig plats att vara på.

Den är också lätt att öppna och bära, och har bra kontroll för att förhindra att din hund hoppar ut. Detta sker med hjälp av en justerbar säkerhetskrok som fästs vid din hunds halsband eller sele för att förhindra att den faller ut av misstag. Det är också riktigt skönt att man kan tvätta den i maskinen, vilket möjliggör enkel rengöring.

FÖRDELAR: De flesta ägare som provade COFIT bärsele var mycket nöjda med deras köp. De flesta rapporterade att den var välgjord och hållbar, och de flesta hundar verkade tycka att den var bekväm. Många ägare tyckte också att den var väldigt rymlig.

NACKDELAR: Ett litet antal ägare klagade på att den var hård på axlarna/ryggen efter ett tag, vilket gjorde den obekväm att bära. Några ville också att de ville ha flera storlekar att välja på. Sammantaget var dock klagomål sällsynta.


Vår rekommendation: pecute Bärsele

pecute Bärsele är välgjord och har fått mycket positiva recensioner från de flesta ägare, och den kommer också med flera funktioner som inte finns i konkurrerande produkter, såsom den vändbara dynan, nätfönstret och de smarta fickorna. Den är också mycket överkomligt prissatt, vilket gör det till en ganska tydlig ledare i kategorin.

Grundläggande säkerhetsriktlinjer för användning av en hundsele

Att slänga ner valpen i en bärsele och bege sig till köpcentret är inte precis en högriskaktivitet, men du vill ha säkerheten i åtanke för att säkerställa att din hund förblir säker.

Om han någon gång drabbas av en skada (även en mindre) när han transporteras i väskan, kanske han aldrig känner sig bekväm med att vara där inuti igen.

 • Använd alltid säkerhetsspännet. Du vill inte att din hund hoppar ur bärselen; inte bara kan fallet skada honom, han kan springa iväg och hamna i trubbel. Som nämnts tidigare, försök att fästa säkerhetskopplet i hundselen istället för på halsbandet för att minska risken för nackskador.
 • Inspektera regelbundet bärselen för svaga punkter eller tecken på slitage. Du vill inte att lösa trådar lindas runt din hunds klor, tår eller svans, så se till att titta på bärselen varje gång du använder den. Detta är särskilt viktigt efter tvättning av selen.
 • Se till att väskan inte hindrar din förmåga att gå . Att snubbla och ramla är nästan lika pinsamt som det är farligt, så du vill alltid stå upprätt när du går runt. Men detta är ännu viktigare när du bär din hund, eftersom den kan bli allvarligt skadad om du råkar ramla. Se bara till att väskan sitter på en bekväm plats på kroppen och att dina armar och ben fortfarande kan röra sig fritt.
 • Lämna aldrig din hund i bärselen utan uppsikt. Du bör inte lämna din hund obevakad i offentligheten under några omständigheter, men eftersom dessa väskor gör hundar väldigt tjuvvänliga, kommer du definitivt att vilja ha din lurviga vän under kontroll hela tiden.
 • Håll bärselen placerad så att du kan se din hund. Du vill inte att din hund ska råka ut för trubbel eller hoppa ut utan förvarning, så det är viktigt att hålla honom ridande på höften eller mot magen, snarare än bakom ryggen.
 • Övervaka din hunds temperatur. Vissa bärselar kan få hundar att överhettas när de används i varmt väder. Därför vill du hålla ett öga på din hund och ge honom en paus om han börjar flämta snabbare än normalt eller om hans tassar blir märkbart fuktiga.
Bärsele för hund

Skötsel av bärsele för hund: Se till att din bärsele håller

Om du tar väl hand om din bärsele håller den länge och fortsätter att se bra ut medan du drar runt med din lilla hund på stan.

Försök att implementera följande metoder för att förlänga dess livslängd så länge som möjligt:

 • Följ tillverkarens skötselanvisningar. Till exempel är de flesta bärselar maskintvättbara, men några måste handtvättas i kallt vatten. Underlåtenhet att följa skötselinstruktionerna kommer inte bara att leda till att selen faller isär i förtid, det kan ogiltigförklara eventuella garantier.
 • Överväg att använda ett kisskydd för inkontinenta valpar. Du vill inte att din valp ska kissa i botten av selen om du kan hjälpa det, så överväg att slänga en valpmatta, tikskydd eller liknande absorberande material i botten av bärselen om din lille kille ofta råkar ut för olyckor.
 • Håll din hund ren för att hålla bärselen ren. Även om du vill tvätta selen regelbundet, kommer den att hålla sig renare mellan turer genom tvätten om du badar och rengör din hund med hundschampo regelbundet. Se bara till att din hund är helt torr innan du låter honom åka i bärselen, så att selen inte utvecklar en våt hundlukt.
 • Se till att ha stänga igen dragkedjor och tryckknappar innan tvätt. Att stänga alla dragkedjor och knappar hjälper till att förhindra att de går sönder medan de smäller runt i din tvättmaskin eller torktumlare.
 • Lägg en bit kartong i botten av väskan om din hund har vassa klor. Du bör hålla din hunds klor trimmade ändå, men om du inte kan det av någon anledning, så lägg in en bit kartong i selen för att skydda tyget. Kartong kan också ge lite struktur till väskan, vilket kommer att göra vissa hundar mer bekväma.

***

Använder du en bärsele för att bära runt din lurviga vän? Har du hittat en bra modell som passar dina behov väl? Vi vill gärna höra om det i kommentarerna.

Se också till att dela med dig av alla tips för användning av bärselar som du kanske har kommit på – dina erfarenheter kan hjälpa dina andra Hundfixarn-läsare.

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga