Antiskällhalsband (Test av 5 stycken) – Bäst i test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Bild Produkt Varför vi gillar detta halsband Pris
backpac Animigo Antiskällhalsband
(BÄST I TEST)
– Prisvärd
– Både ljud och vibrationer
– Modern design
– Intelligenta funktioner
Se pris
backpac PetSafe Vibration
(BÄSTA VIBRERANDE)
– Skonsam och snäll vibrering
– Hög kvalitet
Se pris
backpac PetSafe Ultraljud
(BÄSTA MED ULTRALJUD)
– Lång batteritid
– Relativt billig
– Påverkar inte människor i omgivningen
Se pris
backpac PetSafe Fjärrkontroll
(BÄSTA PREMIUMHALSBAND)
– Har tre träningsalternativ (spray, ton och vibrationer)
– Fjärrområde på 300 meter
– Innehåller en oparfymerad och en citronella doft (35 sprayer vardera)
– Uppladdningsbar
Se pris
backpac Nakosite Antiskällshalsband
(BÄSTA BILLIGA)
– Mycket halsband för pengarna
– Både pip och vibration
Se pris

Vill du se fler bra antiskällhalsband? Vi har tyvärr inte hunnit testa alla än, men här är några vi också ser potential i.

Hundar skäller av naturen. Dock kan överdrivet skällande indikera antingen ett beteendeproblem eller en hälsoproblem. Om du tror att det är det senare bör du snabbt besöka din veterinär. Annars är detta inlägg för dig.

Om du letar efter en effektiv lösning för din hunds skällande beteende har du säkert stött på antiskällhalsband, vilket är halsband som förhindrar skällande.

Den här bloggen utforskar allt du behöver veta för att välja rätt halsband för din hund.

Vi har testat majoriteten av de populäraste modellerna från kända återförsäljare som Granngården, Petster och Animigo, och presenterat våra favoriter.

Ska jag använda antiskällhalsband på min hund?

Låt att börja med att förklara vad ett antiskällhalsband faktiskt är. Ett antiskällhalsband är ett vanligt halsband (vanligtvis tillverkad av nylon eller läder) med en extra liten enhet som beter sig på olika sätt när hunden skäller.

Irriterande skall stör den frid du mest vill njuta av efter dagens slit och släp. Framför allt kan det skada din hunds strupe eller orsaka halsont. Tyvärr är detta en vanlig oro bland husdjursägare med hundar som beaglar, chihuahuas och andra högljudda hundraser.

Antiskällhalsband är med andra ord vad det låter som på namnet. Med tiden kommer din hund att lära sig att associera enhetens beteende med skallet och därmed undvika beteendet.

Hur fungerar ett antiskällhalsband?

Antiskällhalsband fungerar genom att skicka en negativ signal så snart din hund skäller. Vad denna negativa signal konkret innebär beror på vilken typ av antiskällhalsband det är. De flesta enheter levererar signalen automatiskt när skallet upptäcks. Det betyder att du inte behöver övervaka din hund konstant eftersom enheten kommer att göra jobbet åt dig.

Vissa använder dock en handhållen fjärrkontroll där signalen endast ges när en människa trycker på fjärrkontrollens knapp. Problemet med detta är att antiskällhalsbandet inte ger någon effekt om ingen är vid fjärrkontrollen, eller om man befinner sig utanför halsbandets räckvidd.

Vissa antiskällhalsband ökar intensiteten på signalen tills din hund slutar skälla, medan andra antiskällhalsband manuellt låter dig justera stimulansnivån för att börja på den nivå där din hund kommer att reagera.

Hund som testar antiskällshalsband

Är antiskällhalsband effektiva?

Antiskällhalsband är pålitliga och effektiva eftersom du inte behöver övervaka dina hundar för att se till att halsbandet fungerar. Så länge din hund bär det behöver du heller inte oroa dig för halsbandet effektiva räckvidd, vilket dock bara är ett övervägande för antiskällhalsband med fjärrkontroll.

Vissa enheter upptäcker också vibrationerna från din hunds stämband. Därför identifierar de inte bara din hunds faktiska skällande, utan även deras ylande och gnällande.

Du måste se till att halsbandet sitter tätt runt din hunds hals för att leverera signalen varje gång din hund skäller.

Är de skadliga för hundar?

Antiskällhalsband som säljs i Sverige är generellt sätt säkra och är aldrig avsedda att skada hundar. Faktum är att ett antiskällhalsband är en av de mest genomförbara lösningarna för att förhindra att hundar får laryngit (”tappa rösten”) på grund av oavbrutet skällande.

Man måste dock vara medveten om att antiskällhalsband inte är ett verktyg för att helt stoppa din hund från att skälla. Skällande är ett kommunikationsmedel för hundar, förutom deras kroppsspråk. Att få dem att sluta skälla är som att tvinga en person att inte prata resten av sina liv. Precis som halsband kan det också irritera din hunds hud om den lämnas på under för långa perioder. Därför bör du låta den vara på din hund i mindre än 8 timmar.

När ska man inte använda antiskällhalsband?

Antiskällhalsband är inte rekommenderade för:

  • Hundar under 6 månader
  • När din hund sover
  • Hundar som lider av kognitiv försämring på grund av ålderdom, vilket orsakar överdrivet skällande.

Vikten av att köpa rätt antiskällhalsband

Det första steget för att lära din hund att inte skälla i onödan är att köpa rätt antiskällhalsband anpassad till din hunds behov, och det är det som är den knepiga delen. Antiskällhalsband finns överallt på marknaden eftersom de är den snabba och praktiska lösningen för irriterande skällande.

Med alla recensioner online från olika webbplatser eller personer med personliga intressen i de antiskällhalsband de marknadsför kan urvalsfasen vara utmanande och förvirrande. Här är vårt primära mål att ge dig information och vägledning för att hjälpa dig fatta informerade köpbeslut.

Hund med antiskällshalsband

Vad finns det för olika typer av antiskällhalsband?

Vilken typ av antiskällhalsband är bäst? Det första att överväga är vilken typ av antiskällhalsband som passar din hunds behov. Antiskällhalsband kommer med fyra typer för att ge signalen till hunden: stöt, vibration, ljud och spray.

Antiskällhalsband med stöt

Statiska antiskällhalsband är de vanligaste bland antiskällhalsband om man tittar globalt. Tack och lov är dessa antiskällhalsband, enligt Djurskyddsförordning (2019:66), olagliga i Sverige; så om man köper ett sådant får man alltså inte använda det. De får säljas och köpas samt innehas men alltså inte användas.

Vi tycker detta är helt rätt, och är helt emot kvävnings- och elstötshalsband. Spetsiga halsband är lika skadliga. Med överdriven användning kan dessa halsband helt förstöra moralen hos din hund, vilket kan leda till psykologiska och/eller medicinska problem. De får säljas och köpas samt innehas men alltså inte användas. Så här säger lagen:

Förbud mot utrustning som ger elektrisk stöt
16 §   Utrustning eller anordningar som ger djur en elektrisk stöt i avsikt att styra deras beteende får inte användas eller finnas monterade i stall, andra förvaringsutrymmen för djur eller hägn.

Djurskyddsförordning (2019:66)

Köper man ett antiskällhalsband som ger ifrån sig stötar kan man således använda de andra lagliga funktionerna, såsom vibration, doft och ljud, men att ge hunden elektricitet ska du definitivt undvika. Tror du att detta hjälper så kommer du ändå att ångra dig, eftersom det går emot principen om positiv förstärkning som är det mest effektiva sättet att träna hunden.

Hur de fungerar: Antiskällhalsbanden med stöt gör som de låter: släpper ut en låg nivå av stöt så snart din hunds skällande upptäcks. Det har kontaktpunkter på mottagaren som överför stimulansen. De flesta halsband erbjuder justerbara nivåer av stimulans och flexibla korrigeringssätt.

Fördelar: Antiskällshalsband med stöt är effektiva som en lösning för oavbrutet skällande. Förvänta dig snabba resultat när du använder detta halsband. Den milda stöten ger din hund lite obehag, vilket är tillräckligt för att lära dem att onödigt skällande inte är bra.

Nackdelar: Din hund kan inte bära halsbandet under långa perioder och rekommenderas inte för känsliga eller små hundar, eftersom stöten kan orsaka allvarlig ångest. Att det inte heller får användas i Sverige gör ju också detta till ett helt onödigt halsband att köpa.

Antiskällhalsband med vibration

Ett vibrationsantiskällhalsband är ett utmärkt alternativ till ett halsband med stöt, och här vibrerar halsbandet för att stoppa din hund från att skälla, vilket är ett mildare och snällare alternativ.

Hur de fungerar: Detta halsband fungerar genom att skicka en vibrerande puls istället för en stöt för att stoppa skällandet. Vissa vibrationshalsband har flera vibrationsnivåer, som också kan justeras.

Fördelar: Vibrerande antiskallhalsband är bra kommunikationsverktyg. Det är det säkraste sättet att få din hunds uppmärksamhet, vilket gör det idealiskt för blyga hundar, äldre hundar och de med hörselnedsättning.

Nackdelar: Att använda halsbandet under längre perioder kan irritera din hunds hud. Hundar med tjock päls kanske inte känner av vibrationen. Envisa hundar kan ignorera vibrationen och fortsätta med sitt skällande.

Antiskällhalsband med ljud

Som namnet antyder sänder detta halsband ljud för att distrahera din hund.

Hur de fungerar: Detta halsband använder ett ultraljud eller pipande ljud för att stoppa skällandet. Ultraljudet är omärkligt för människor men tillräckligt irriterande för hundar, och det pipande ljudet avleder din hunds uppmärksamhet.

Fördelar: Det högfrekventa ljudet från detta halsband är inte hörbart för människor. Stimulansen kan vara irriterande för din hund men är bevisat säker och öronvänlig. Det är ett bra alternativ om du är tveksam att använda halsband med stöt.

Nackdelar: Det behöver knappast sägas att det inte är ett antiskällhalsband för döva och hörselskadade hundar. Dessutom är detta halsband inte optimalt för ångestfulla hundar.

Antiskällhalsband med spray

Detta halsband släpper ut en skvätt spray, antingen doftande eller doftfri, för att avleda hundens skall.

Hur de fungerar: Dessa antiskällhalsband avger en doftande (citronella eller citron) eller doftfri spray. Den plötsliga doften och dimman framför din hunds nos distraherar den från att skälla.

Fördelar: Dessa halsband är effektiva för att stoppa irriterande skällande. Sprutan är harmlös för din pälskompis. Det är ett bra halsband för alla raser, särskilt för små hundar.

Nackdelar: Vissa hundar kanske inte finner sprayen irriterande och triggar därmed halsbandet ännu mer genom att skälla för att slicka dimman. Andra hundar kan vara allergiska mot sprayens ingredienser.

Beroende på tillverkare och produktmodell har vissa antiskällhalsband en kombination av ovanstående typer, som ett halsband med stöt och vibrationslägen. Många djurägare föredrar den blandade typen eftersom de kan välja det som passar bäst vid det specifika tillfället.

Viktiga saker att veta innan du köper ett antiskällhalsband

Alla tekniker fungerar inte för din hund

Detta säger sig själv men varje hund är annorlunda. Jag nämnde av vissa hundar tycker om citron-doften men vissa hundar älskar till och med känslorna av vibrationer längs nacken. De uppfattar detta som en vänlig massage och för dem är det inte riktigt så effektivt som ett avskräckande verktyg.

Om du inte är helt säker på vilken typ av antiskällhalsband som fungerar för dig, är det bäst att köpa ett antiskällhalsband som använder många olika tekniker. Du kan anpassa din träning mer effektivt på det sättet.

De ska ej användas på valpar

De flesta tillverkare kommer att säga detta på deras instruktioner, men jag upprepar för säkerhets skull att antiskällhalsband eller enheter av något slag bör inte användas på hundar som är yngre än 6 månader.

De ska passa som vanliga halsband gör

När du ska hitta ett antiskällhalsband som passar din hund så bör du använda samma regler som för ett vanligt halsband. Det betyder att du ska kunna få in dina mitt- och pekfingrar mellan halsbandet och hundens nacke bekvämt. De flesta halsband är ”en storlek passar alla” och du justerar då remmarna för att passa din hund. Var dock uppmärksam på storleksintervallet, särskilt för små eller jättestora raser.

Bästa antiskällhalsbanden på marknaden 2024

Antiskällhalsbandet för din hund tar hänsyn till deras unika behov och känslighet. För att dessa halsband ska vara effektiva som träningsverktyg måste de vara stimulerande och distraherande för din hund. De måste också vara säkra för din hund.

Med det menar jag, om din hund har andningssvårigheter är en citronellakrage inte det bästa för dem. På samma sätt, om din hund är döv, är ett låtande halsband inte det bästa. En vibrerande krage skulle vara bättre för dem. Förhoppningsvis kommer dessa fördjupade recensioner att hjälpa dig att välja rätt antiskällhalsband för din bästa vän.

En annan sak att notera innan vi går in i recensionerna är de blandade recensionerna som vissa antiskällhalsband kan få online. När det gäller antiskällhalsband är det ganska naturligt att recensionerna blir väldigt blandade. Detta beror på att inte alla antiskälltekniker fungerar för alla hundar. Det är därför det finns en rad olika typer med olika lägen som används på olika sätt. Vissa hundar älskar citronella och kommer att skälla mer för att få mer doft av sprayen – som en belöning. Vissa hundar tycker att halsbandets vibrationer är lugnande. Omvänt kan din hund tycka att teknikerna i halsbandet du väljer är oroande, vilket orsakar dem mer ångest och stress.

Allt beror på din hund och hur de tar till sig halsbandet. Så läs recensionerna med den nyansen i åtanke.

1. Animigo antiskällhalsband – Testvinnare

Animigo antiskällhalsband - Testvinnare

Fördelar: Prisvärd, både ljud och vibrationer, modern design, snabb laddning, bra säkerhetsfunktioner

Nackdelar: Ingen citrondoft, vissa hundar reagerar ej på ultraljudet

Animigos antiskällhalsband är ett halsband som använder både vibrationer och ljud för att träna bort skall. Det använder alltså två olika tekniker, vilket är utmärkt för dig som vill träna bort skall. Med både möjligheten till ljud och vibrationer så ökar sannolikheten att du hittar en träningsmetod som fungerar för dig och din hund. Halsbandet har ett otroligt bra pris, och vi skulle nog våga påstå att det förmodligen är svenska marknadens billigaste och bästa antiskällhalsband sett till kvalitet per krona. Halsbandets ljud- och vibrationsnivå kan du själv enkelt reglera mellan flera styrkor vilket gör att anpassningsgraden under träningen är god. Det är också lätt att ladda halsbandet, vilket gör med en USB-sladd. Halsbandet är tillverkat av mjuk nylon så att du lätt och smärtfritt kan justera storleken för din hund. Det är också vattentåligt så att du slipper fundera över om du kan gå ut även om det regnar. Halsbandet har fått mycket goda omdömen från kunden och vi kan inte mer än hålla med.

Animigos halsband har två lägen: pip och vibration. Det finns sju känslighetsnivåer och åtta intensitetsnivåer. Det är självanpassande, vilket innebär att intensiteten av vibrationen ökar med varje skall. Du kan manuellt justera känslighetsnivån enligt miljön.

Det vattentäta halsbandet använder sig utan någon elstöt, utan har en mild ljud- och vibrationsteknik. För maximal säkerhet har det också en spärr som gör att det vid vibration mer än sju gånger i följd inom en minut automatiskt går in i viloläge och återställs efter en minut.

Det har även teknologi för att undvika felaktiga signaler, tack vare ett intelligent chip som känner igen skall. Det reagerar endast på halsvibrationer från din hund och kommer inte att svara på huvudskakningar, andra hundars skall eller externa ljud.

Halsbandet har laddas fullt på 1½ timme, och varar i 10–15 dagar. De erbjuder även en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti om man mot förmodan skulle vara missnöjd.


2. PetSafe Vibration – Bästa Vibrerande Antiskällhalsband

PetSafe Vibration - Bästa Vibrerande Antiskällhalsband

Fördelar: Helt automatisk, sex nivåer eller styrkor som är strategiskt utformade, säkerhetsspärr, går ej igång av andra hundars skall, vattentätt, indikator för batteriet

Nackdelar: Storleken passar inte alla hundar, något högt pris med tanke på effekt

PetSafe är, som du kanske har förstått, ett av de största märkena kommer till olika elektroniska tillbehör till din hund, så det är inte konstigt att vi tycker om och tipsar om ännu ett halsband från PetSafe.

PetSafe Vibration Bark Control Collar använder Perfect Bark® ljud- och vibrationssensorer som effektivt känner av din hunds skällande. Med 10 olika vibrationskorrigeringsinställningar kan du anpassa den korrigeringsnivå som din hund behöver.

Detta halsband kommer med en automatisk avstängningsmekanism, som säkerställer att din hund inte överkorrigeras. Dessutom har den en färgkodad LED-indikator för batteritid som indikerar när batteriet behöver bytas.

Detta halsband är i princip helt automatiskt och kräver alltså ingen fjärrkontroll. Det känner själv av vibrationerna som uppstår av ljudet från din hunds skall och skickar som svar på detta ut en statiskt korrigeringssignal mellan de två kontaktpunkterna på halsbandet. Denna signal kan ge hunden en obekväm känsla men den är helt ofarlig men resulterar i att hunden slutar skälla.

Denna korrigeringssignal har sex nivåer och är strategiskt utformad för att få din hund att sluta skälla. När hunden börjar skälla sänds den svagaste signalen ut, och om hunden sedan skäller igen inom 30 sekunder ökar halsbandet den statiska korrigeringssignalen en grad i styrka och så fortsätter det tills att hunden slutat skälla. Skäller hunden inte inom 30 sekunder nollställs halsbandet och nästa gång hunden skäller kommer signalen återigen i den lägsta styrkan.

PetSafe Antiskällhalsband har även säkerhet i åtanke då de satt en säkerhetsspärr som skall förhindra att hunden gör illa sig. Detta sker om slutar hunden inte skälla eller skäller mer än 15 gånger inom 50 sekunder, och då stängs halsbandet av. Som hundägare kan du med andra ord vara väldigt passiv och behöver inte agera själv för att träna bort skall från din hund. PetSafe har även noga sett till att halsbandet inte kan gå igång på grund av att en annan hund skäller eller av andra höga skälliknande ljud. Halsbandet är även vattentätt och alltså fungerar utmärkt att använda utomhus även om det är dåligt väder. Det har också en indikator som indikerar när batteriet är lågt, vilket du själv enkelt laddar upp. Som med alla antiskällhalsband är det bra om du undersöker storleken på din halsbandet för att det ska passa din hund så bra som möjligt. PetSafe Antiskällhalsband passar, precis som PetSafe Fjärrkontroll, hundar som inte har en nacke som har en bredare omkrets än 71 cm och som väger mer än 3,6 kg.


3. PetSafe Ultraljud – Bästa Ultraljudhalsband

PetSafe Ultraljud - Bästa Ultraljudhalsband

Fördelar: Ingen fysisk påverkan på hunden, lång batteritid, förhållandevis billig, batteriet kan stängas av och på för att spara på det

Nackdelar: Batterierna behöver bytas ut och är inte uppladdningbara

Ultraljud kan som sagt användas för att avbryta en hunds skall. PetSafes Ultraljud-halsband är tillverkat av mjukt nylon som enkelt kan regleras i storlek för att få den perfekta passformen till din hund. Ljudet som sänds ut från dosan på halsbandet är, som namnet låter, i ultraljud vilket är en frekvens som är svår för människor att uppfatta och kan således i de flesta fall inte alls höras av människor. Hundar kan dock höra högre frekvenser än människor vilket gör att de i detta fall uppfattar detta höga ljud som obehagligt och överraskande vilket gör att distraheras från att skälla. Precis som de tidigare antiskällhalsbanden från PetSafe, spray- och vibrationshalsbanden, så går ljudet automatiskt igång när hunden skäller.

Halsbandet behöver både ljudet från skallet men också på vibrationerna från hundens hals för att sända ut en ton. Detta är en teknik som förebygger att halsbandet ej, av misstag, aktiveras av andra hundar. Halsbandet är som de flesta antiskällhalsband rekommenderat för hundar som är över 6 månader gamla och kan användas både ute och inne. Man rekommenderar att använda halsbandet endast korta stunder i taget för att göra träningen så säker som möjlig, även om många säkerhetsåtgärder redan är gjorda i konstruktionen. Hursomhelst är det viktigt att tänka på att ultraljud kan fungera väldigt olika på olika hundar. Det finns hundar som inte bryr sig inte alls och andra som reagerar direkt på det. Vanligtvis reagerar gamla, döva eller hörselskadade hundar sämre på ultraljud, vilket har sin naturliga förklaring.


4. PetSafe Fjärrkontroll – Bästa Premiummodellen

PetSafe Fjärrkontroll - Bästa Premiummodellen

Fördelar: Har tre träningsalternativ (spray, ton och vibrationer), fjärrområde på 300 meter, innehåller en oparfymerad och en citronella doft (35 sprayer vardera), uppladdningsbar

Nackdelar: Inte för hundar under 3,6 kg, manuell kontroll, påfyllning behövs ofta

Spray-halsband fungerar som tidigare nämnts genom att släppa en växtbaserad doft, vanligtvis en citronellaspray, varje gång din hund skäller. Även om vi människor kan njuta av lukten, gör hundar det av någon anledning inte.

Dr. Houpt genomförde en studie som jämförde citronellahalsband med chockhalsband och fann att sprayhalsbandet var mer gynnsam.

”Ägarna till hundarna var nöjdare med citronellahalsbandet. Det kan också irritera dem, men det skadar inte hunden”, sa hon.

PetSafe Fjärrkontroll har tre träningsalternativ: en spray, en ton och en vibration. Varje träningsalternativ måste aktiveras manuellt med hjälp av fjärrkontrollen inom 300 meter från det uppladdningsbara halsbandet. En ton kan medfölja antingen en spray eller en vibration när som helst.

Halsbandet kan laddas med antingen en doftande eller en parfymerad kapsel. Den doftande kapseln avger en citronlukt som är 1% citronella och 99% aerosol, medan kapseln utan doft är 100% aerosol. Varje kapsel ger upp till 35 sprayer och kan användas på hundar som väger mer än 3,6 kg.

Enligt Dr. Houpt kommer användningen av citronella inte att ha några negativa effekter på hunden eller göra hunden sjuk. Även om detta är hennes föredragna typ av antiskällhalsband, så menar hon att vissa hundar, särskilt stora hundar, kommer att vänja sig vid den.


5. Nakosite Antiskällshalsband – Bästa billiga

Nakosite Antiskällshalsband - Bästa billiga

Fördelar: Enkel, billig, lätt att bära, justerbar, positiva omdömen

Nackdelar: Batteritiden är inte så lång, använder inte vanliga batterier som man oftast har hemma, vibrationerna är bristfälliga

Detta är ett relativt enkelt och billigt halsband för att avvänja överdrivet skällande, men det innebär inte att det är mindre effektivt än många andra alternativ på marknaden. Halsbandet är av den automatiska sorten, som aktiveras så fort din hund börjar skälla. Halsbandet har 7 olika känslighetsnivåer, vilket gör att du själv kan anpassa för när du vill att den ska triggas. När skallet detekteras av halsbandets inbyggda mikrofon, så avger halsbandet en ton och en vibration. Om din hund fortsätter att skälla intensifieras tonen och vibrationerna gradvis tills den slutar skälla.

Nakosite antiskällhalsband är också otroligt lätt, med en vikt på bara cirka 82 gram inklusive batteriet, vilket gör att din hund knappt kommer att märka att det är där. Dessutom är dosan vattentålig, så du behöver inte oroa dig om oväder eller fuktiga förhållanden.

Detta halsband är dessutom justerbart och passar hundar med en halsomkrets på 25–60 cm, vilket gör att det passar för de flesta hundar. Det är därmed en praktisk och skonsam metod för att hjälpa din hund att sluta skälla.

Något vi dock märkte med detta antiskällhalsband var att det ibland inte vibrerar korrekt. Enligt produkten själv ska den ha både pip och vibrationer, men vibrationerna kommer inte alltid fram vid skall. Huruvida detta är något som bara vi stött på, eller även andra hundägare, kan vi dock inte svara på.


Slutvalet: Det bästa antiskällhalsbandet för hundar

Vår vinnare totalt sett måste vara Animigo Antiskällhalsband. Det är ett mycket prisvärt antiskällhalsband som motverkar skall på ett naturligt och smart sätt. Halsbandet ger ifrån sig både pip och vibration, vilket gör att de kombinerar två av de vanligaste och effektivaste metoderna för att få hunden att sluta skälla.

Om du är ute efter något lite billigare är det bedårande Nakosite antiskällshalsband snyggt och pålitligt. Ekonomiskt och högteknologiskt, det är ett utmärkt alternativ för ett antiskällhalsband. Vem säger att ett träningshalsband måste vara fula för att vara funktionella?

Antiskällshalsbandens crème de la crème är dock PetSafe Fjärrkontroll, som är ett fjärrstyrt antiskällhalsband med en räckvidd på 300 meter. Det har både vibration och en spray, som du kan styra på långt avstånd. Helt enkelt ett antiskällhalsband som är värt att spana in för den som prioriterar dressyrträning högt!


Källor

Horse & Hound. 2023. Martha Terry. Upset neighbours and sleepless nights? The best dog collars to stop excessive barking (Hämtad 2024-01-16)

Sveriges Riksdag. 2019. Djurskyddsförordning (2019:66). https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/djurskyddsforordning-201966_sfs-2019-66/ (Hämtad 2024-01-16)

Segelken, Roger. Cornell University. 1996. Study: ’Nuisance-barking’ dogs respond best to citronella spray collars. https://news.cornell.edu/stories/1996/06/citronella-spray-collars-curb-barking-dogs-best (Hämtad 2024-01-16)

Hur vi testade

När vi försökte hitta de bästa produkterna i detta test inledde vi processen med en omfattande marknadsanalys för att identifiera de olika produkter som fanns tillgängliga vid tidpunkten för vårt test. För att få insikt i produkterna och deras användarvänlighet rådfrågade vi ett brett spektrum av hundägare, inklusive både erfarna hundtränare och vardagliga husdjursägare. Genom att samla in deras åsikter och erfarenheter kring olika hundprodukter kunde vi skapa en grund för våra tester.

Efter att ha sammanställt dessa insikter gick vi vidare till att, i den mån det var möjligt, besöka olika butiker, hundparker och hem där dessa produkter användes dagligen. Målet var att inte bara analysera produkternas egenskaper teoretiskt, utan också att testa dem i praktiken för att bedöma deras prestanda och funktionalitet i olika hundägarmiljöer.

Vi involverade även externa källor som exempelvis professionella hundtränare, veterinärer och hundexperter för att få expertinsikter om vilka egenskaper som är viktiga för hundarnas välbefinnande. Genom att kombinera användarfeedback, praktiska tester och expertåsikter kunde vi noggrant utvärdera och rangordna de bästa produkterna i olika kategorier, och här ser du resultatet!

Bloggtoppen logga